Ἀνάμεσα στίς μαριονέτες ἀλέξη ἤ κυριάκο;

120 νέους νόμους θα περάσει η κυβέρνηση σωτηρίας, πάντα καθ’ υπόδειξη των ξένων.

Ἀνάμεσα στίς μαριονέτες ἀλέξη ἤ κυριάκο;

Είναι τόσο ασήμαντη η συμμετοχή των πολιτικών στην μοίρα της χώρας, καθώς όλα έρχονται έτοιμα από έξω,  που το μόνο που τους απασχολεί είναι να βολέψουν κάποιο λαμόγιο της παρέας τους και να τσιμπήσουν ό,τι προλάβουν, όσο είναι στην εξουσία.

Ο από μωρό παιδί πολιτικάντης και παπατζής Τσίπρας κατάφερε να ανανεώσει τον χρόνο που θέλουν οι τοκογλύφοι για να μας …«σώσουν», κατάφερε να μετατρέψει το κίνημα των αγανακτισμένων σε κίνημα στηρίξεως της Μνημονιακής του κυβερνήσεως και το Δημοψήφισμα σε πανηγυρική υπερψήφιση ΝΕΟΥ Μνημονίου.
Και μετά από όλα αυτά θα μας πείσουν ότι η πιο λογική λύση είναι ο …Κυριάκος, παρά τα σκάνδαλα που όλα τα ΜΜΕ αποσιωπούν.

Σίγμα

Ακολουθεί άρθρο από την Soro-HUFFPOST

Τι και αν έχουμε εκλογές την Κυριακή, ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδος θα είναι άλλος, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι τελικά ο νέος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό επισημαίνει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian και παρουσιάζει τον άνθρωπο το όνομα του οποίου είναι τελείως άγνωστο προς το παρόν στην χώρα μας.

Πρόκειται για τον Ολλανδό οικονομολόγο Maarten Verwey, ο οποίος κουβαλά τον «επιβλητικό» τίτλο του Γενικού Διευθυντή στην Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την διαρθρωτική μεταρρύθμιση Υπηρεσία Στηρίξεως.

Ο Verwey είναι ένας ανώτερος υπάλληλος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος μπήκε στην Κομισιόν το 2011 «έτρεξε» το πρόγραμμα της Κύπρου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ολλανδός οικονομολόγος είναι αυτός που αποφασίζει ποια ποσά θα διατεθούν στην χώρα μας.

«Οι εξουσίες του είναι άνευ προηγουμένου. Και αν λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομα του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πώς θα ψηφίσουν στις εκλογές μικρή σημασία έχει για το τι θα συμβεί στην συνέχεια», υπογραμμίζει η Guardian.

«Κάτω από τις δρακόντειες προϋποθέσεις ομαλής ροής των ποσών προς την Ελλάδα που προβλέπει το τρίτο πακέτο διασώσεως, η Αθήνα έχει παραδώσει ουσιαστικά τον έλεγχο σχετικά με τις περικοπές στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της χώρας», επισημαίνει επίσης το δημοσίευμα.

Ο Verwey μαζί με την Ντέλια Βελκουλέσκου και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη
σύμφωνα με την Guardian, το μνημόνιο συμφωνίας αναφέρει λεπτομερώς ότι απαιτεί από την κυβέρνηση «να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για όλες τις σχετικές δράσεις, πριν αυτές οριστικοποιηθούν και νομικά».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για 120 νόμους που θα χρειασθεί να ψηφίσει η ελληνική κυβέρνηση και παραθέτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», το οποίο το επιτελείο του Ολλανδού οικονομολόγου θα γράψει ουσιαστικά τημ νομοθεσία για σχεδόν όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής.

«Απλό τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, την αγορά εργασίας αλλά και το σύστημα υγείας και πρόνοιας», σημειώνεται.»

πηγή

(Visited 118 times, 1 visits today)
Leave a Reply