Ἁπλοϊκὰ δίπολα ἀντιπαραθέσεως…

Ἁπλοϊκὰ δίπολα ἀντιπαραθέσεως...Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος για να περιορίσει κάποιος τον διανοητικό του ορίζοντα και να καλύψει με παρωπίδες το πρόσωπό του, από το να επιχειρεί να ερμηνεύσει τον κόσμο αποκλειστικά με βάση τις ενέργειες του Τσίπρα, της κυρά Τασίας και του συμβούλου Καρανίκα.

Οι παραπάνω μπορεί πράγματι να είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει, αλλά η παρουσία τους δεν αρκεί από μόνη για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μας βασανίζουν. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν με το καλό τους ξεφορτωθούμε θα παραμείνουμε για μια ακόμη φορά μετέωροι στο κενό και διαπορούντες για το χάλι μας.

Ξέρω ότι σε πολλούς δεν αρέσει ιδιαίτερα ένας κόσμος που δεν χωράει στα απλοϊκά δίπολα της αντιπαραθέσεως του καλού με το κακό, αλλά δυστυχώς ο πραγματικός κόσμος απέχει πολύ από κάτι τέτοιο. Είναι λιγάκι πιο περίπλοκος. Δικαίωμα του καθενός βέβαια να αγνοεί την περιπλοκότητα. Φτάνει να μην διαμαρτύρεται όταν έλθει η ώρα να πληρώσει το κόστος της ευκολίας, με την οποία έδωσε τις αρχικές εξηγήσεις.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκόνα

(Visited 143 times, 1 visits today)
Leave a Reply