Γιατί ἐπαναστατήσατε;

Γιατί ἐπαναστατήσατε;Γιατί ρε σεις επαναστατήσατε το 1821; Μας ρωτήσατε εμάς, αν θέλαμε αυτήν την ελευθερία; Τι πήγατε και μας μπλέξατε με τους μπελάδες της; Πώς να την διαχειρισθούμε την ελευθερία, αφού δεν μας αξίζει;

Για ποιαν αξιοπρέπεια μας μιλάτε, για ποιον αυτοσεβασμό και για ποιαν αυτοδιάθεση; Δεν είχατε ακούσει πως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους; Οι δικοί μας κώλοι θέλουν χάιδεμα. Θέλουν να είναι τουρλωμένοι στα τέσσερα στους Γερμανούς και να τους κουνάμε όλο νάζι πάνω στα τραπέζια των μπαρ στην Μύκονο και στην παραλιακή. Αν δεν είχατε επαναστατήσει εσείς, θα ήταν σήμερα όλα μια χαρά! Θα είχαμε ξεχάσει γλώσσα, θρησκεία και ιστορία και θα ήμασταν ένα τσούρμο ρεμπεσκέδες και απάτριδες πολίτες του κόσμου!

Καλά έκανε λοιπόν ο Πάγκαλος που σας αποκάλεσε «κατσαπλιάδες»! Αφού το είπε και ο Ανδρουλάκης, πως καλά περνούσαμε με τους Τούρκους! Και τι καταφέρατε, λοιπόν, αφού έφυγαν οι Τούρκοι και ήλθαν αμέσως μετά οι Βαυαροί και οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες; Δεν το ξέρατε πως οι Γερμανοί, θα μας κυβερνούσαν για τα επόμενα 200 χρόνια; Εσείς διώξατε τους Οθωμανούς και εμείς τώρα από πείσμα γεμίζουμε με τζαμιά την Ελλάδα. Και την παρέλαση στην μνήμη σας θα την καταργήσουμε ρε, για να μη μας θυμίζετε τα κατορθώματά σας! Έτσι, για να μάθετε, που κάνατε του κεφαλιού σας!

Κορόιδα! Τρέχατε εσείς στα βουνά, ματώνατε, σκοτωνόσασταν, ξοδεύατε περιουσίες για τον αγώνα, για να είναι, λέγατε, τα παιδιά σας ελεύθερα σε μια δική τους πατρίδα! Εμείς λοιπόν τα παιδιά σας, χεστήκαμε για τις εθνικιστικές σας ιδεοληψίες! Δεν είχατε γνωρίσει τους έξυπνους Χαρδουβέληδες που ξέρουν πως να προστατεύουν τις περιουσίες τους και πως να τις βγάζουν σε τράπεζες του εξωτερικού για να τις σώσουν! Ούτε και τους Σαμαράδες, τους Αδώνηδες, τους Σταύρακες και τους Βενιζέλους, που ραίνουν με ροδοπέταλα τους βιαστές μας και που ξέρουν καλά τα συμφέροντα των αφεντικών τους και τα δικά τους! Και ξέρετε κάτι; Μας αρέσει ο βιασμός μας! Δεν είμαστε Έλληνες εμείς. Είμαστε σφουγγαρίστρες!

Ορίστε λοιπόν! Τι καταφέρατε; Τίποτα άλλο, παρά να γίνετε ενοχλητικά πρότυπα, καθώς αθέλητα συγκρινόμαστε μαζί σας και φαινόμαστε σπιθαμιαίοι. Δεν την θέλουμε ρε σεις αυτήν την ελευθερία! Χωρίς ευρώ, χωρίς Hi Fi, χωρίς το τελευταίο μοντέλο κινητού δεν αξίζει μία η ελευθερία! Μας εμποδίζει η ιστορία και η μνήμη σας! Είναι τροχοπέδη στο ευρωπαϊκό μας μέλλον! Θέλουμε να εκσυγχρονισθούμε, να αφομοιωθούμε, να εκλείψουμε και δεν μας αφήνετε. Κουραστήκαμε ρε σεις να υπάρχουμε 4.000 χρόνια, δεν το καταλαβαίνετε; Θέλουμε να πάψουμε να είμαστε εμείς. Θέλουμε να κάνουμε πίπες στους Γερμανούς, χωρίς πατριωτικές ενοχές και εσείς μας το χαλάτε!

Γεράσιμος Γ. Γερολυμᾶτος
περὶ τέχνης ὁ λόγος

(Visited 222 times, 1 visits today)
Leave a Reply