Ὁ κόσμος χρειάζεται ἀντιπολιτεύσεις γιὰ νὰ …ἐλπίζῃ!!!

Ὁ κόσμος χρειάζεται ἀντιπολιτεύσεις γιὰ νὰ ...ἐλπίζῃ!!!

Αν δεν υπήρχε και αυτό το ευλογημένο το ΦΒ, για να διαβάζουμε κάποιες απόψεις από ανθρώπους που δεν κρύβουν ότι υποστηρίζουν την ΝΔ και μας λένε πότε πότε κάποια πράγματα, που τολμούμε να υποθέσουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να αποτελούν καί απόψεις αυτού του σιωπηλού κόμματος, τώρα θα ήμασταν τελείως στο σκοτάδι, σε σχέση με τις θέσεις και τους σχεδιασμούς των μελλοντικών σωτήρων μας.

Οι τύποι της ΝΔ είναι φοβεροί. Δοξάζονται κρυπτόμενοι. Το μόνο που ξέρουμε για αυτούς, (πλην του λαμπρού παρελθόντος τους ασφαλώς, για το οποίο αλληλοσυνεχάρησαν αυτάρεσκα και με υπερηφάνεια προ ημερών στο συνέδριό τους), είναι ότι αν τους προτιμήσουμε όλα θα πάνε καλά.

Ο κόσμος χρειάζεται αντιπολίτευση, για να μπορέσει να ελπίσει και αναγκαστικά, αφού δεν του την δίνει κάποιος, την φτιάχνει μόνος του, ο καθένας με ό,τι υλικά διαθέτει. Κλείνει τα μάτια και ονειρεύεται ό,τι του καπνίσει, ξεχνώντας την πραγματικότητα. Μετά βλέπει αυτόν που, επειδή την στιγμή του ονείρου δεν ασκεί εξουσία και δεν μπορεί να του αποδοθεί το κακό και αναφωνεί: Να ο άνθρωπος μου!

Με άλλα λόγια για να κάνει κάποιος πολιτική στην Ελλάδα είναι αρκετό να παραμένει στην επικαιρότητα, σιωπών. Να πείσει ότι είναι πολιτικός και άρα επιλέξιμος. Μόνον αυτό. Κάποια στιγμή, όταν οι άλλοι τα έχουν κάνει σκατά, έρχεται αναγκαστικά η σειρά του.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκόνα

(Visited 98 times, 1 visits today)
Leave a Reply