Κομματόσκυλα, ῥουφιάνοι καὶ οἰκογενειοκρατία

Δεν θα κάνω σχόλια, γεγονότα θα αναφέρω, με αφορμή την «ειδηση» ότι ο γυιός του Πρετεντέρη, μόλις 24 χρόνων, βρέθηκε ασκουμενος στο γραφείο του Επιτρόπου για την …Μετανάστευση Αβραμόπουλου, με χίλια ευρώ τον μήνα.

• Ο ίδιος ο Ιωάννης-Βαπτιστής Πρετεντερης (αυτό είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του), μαζί με τον Παντελή Καψή (γυιό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών Διευθυντή της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»), τον Κώστα Σπυρόπουλο, τον Νίκο Μεγγρέλη, υπήρξαν τα αγαπημένα «παιδιά» του Λεωνίδα Κύρκου και διοχετεύθηκαν στον ελληνικό Τύπο από τον τότε ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς, για να τον …αλώσουν εκ των έσω.Κομματόσκυλα, ῥουφιάνοι καὶ οἰκογενειοκρατία

Ο Γιαννάκης έγινε «κολλητάρι» του Ψυχάρη, μα τόσο «κολλητάρι» που, όπως θυμούνται και οι φωτορεπόρτερς των Νέων, που έτρωγαν μαζί μου στον 6ο όροφο του ΔΟΛ, τον συνόδευε μέχρι και …μέσα στην τουαλέττα.

Μπορεί να έφαγε κάτι γιαούρτια στην μάπα σε κάποιες από τις διακοπές του αλλά το παλληκάρι πρόκοψε και κατήντησε μνημονιακός αρθρογράφος στον Δημοσιογραφικό Λαμπράκη και με δική του εκπομπή στο Μέγκα, ξεχνώντας σε κάποια άκρη της πολυτελούς βίλας του, την προβειά της ανανεωτικής αριστεράς.

Ο Παντελής ο Καψής, γόνος της οικογενείας των Καψήδων, ευτύχησε να γίνει μέχρι και διευθυντής μιας ιστορικής εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ξεκινώντας ως …υπεύθυνος ένος ένθετου που είχε η εφημερίδα για τις «μικρές » αγγελίες, όπου τα ρεπορτάζ τα έγραφα εγώ, καθόσον ο ίδιος δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη στον γραπτό λόγο.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος, αφού πέρασε για κάποιο χρονικό διάστημα από τα έντυπα του …Κοσκωτά και διευθυντής στην τηλεόραση του απατεώνα του Ανδρουλιδάκη («ΤΕΜΠΟ»), μεγαλούργησε ως Διευθυντής Ειδήσεων της κρατικής ΕΡΤ, εξακολουθώντας, όμως, να είναι αριστερός και να προσπαθεί να …αλώσει τον ελληνικό Τύπο, όπως του είπε πεί ο …μέντοράς του.

Ο Νίκος ο Μεγγρέλης, διέπρεψε κι αυτός, με καλά αμοιβόμενη εξωτερική παραγωγή, στην κρατική ΕΡΤ και αφού «αγωνίσθηκε» να φύγει το μαύρο από την ΕΡΤ, τώρα δεν ξέρω που έχει κρυφθεί και τι μηχανεύεται.

• Ο βουλευτής και πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, φίλησε κατουρημένες ποδιές των καπιταλιστών ευρωπαίων, για να χώσει την κόρη του στην…Κομισιόν.

• Ο μακαρίτης ο Λυκούργος Κομίνης, που στην χούντα ήταν εκφωνητής της ΥΕΝΕΔ και υπεύθυνος συντάξεως ενός περιοδικού της …Ελληνικής Χωροφυλακής, παρουσιάσθηκε στην δημοσιογραφική πιάτσα, μετά την Μεταπολίτευση, ως αριστερός και μάλιστα κομμουνιστής, παραμένοντας μέλος της ΕΣΗΕΑ επειδή, όπως μου είχε πεί ένας άλλος αριστερός ο Νίκος ο Τσαγκρής, «Γλύτωσε την διαγραφή από τα μητρώα επειδή τον ξέπλυνε το ΚΚΕ.»

Όταν ήλθε ως διευθυντής συντάξεως στα ΝΕΑ, επειδή ήτανε καλός στα «στυλιστικά στησίματα» της πρώτης σελίδας, κουβάλησε μαζί του και διάφορα πρώην γκομενάκια του και παιδάκια της ΚΝΕ, για να εξοφλήσει προφανώς τα γραμμάτια του ξεπλύματος.

Ανάμεσα τους ο Αντώνης Σκυλλάκος, εξάδελφος του πρώην Επιτρόπου Χρήστου Παπουτσή, που διετέλεσε και γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, γιατί ήταν κολλητός του Σαμαρά και από τον οποίο δεν είχα κάποιο παράπονο από την μεταξύ μας συνεργασία.

Έχει σημασία να θυμίσω ότι ανάμεσα σ΄ αυτές που «κουβάλησε» τότε στα ΝΕΑ, ο μακαρίτης ο Λυκούργος ήταν και η Ελένη Καλογεροπούλου, που σήμερα, δημοσιογραφικώς, είναι η εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα και η πρώτη λαμβάνουσα, προς αξιοποίηση, τα νόν πέϊπερ του Μαξίμου.

• Ο Γιώργος ο Τράγκας, ασήμαντος συντακτάκος της «Βραδυνής», έγινε φίρμα και απέκτησε οντότητα στην ελληνική δημοσιογραφία, αμέσως μετά την Μεταπολίτευση όταν, με στοιχεία προφανώς από την Ασφάλεια, δημοσίευσε ένα δισέλιδο ρεπορτάζ στην εφημερίδα του, με ονόματα και διευθύνσεις όλων των στελεχών της ακροαριστεράς στην Ελλάδα, που είχαν πληρώσει με αίμα και …αναπηρία την αντίσαση κατά της Χούντας, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Πού βρίσκονται σήμερα και τι κάνουν τα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».

Το γεγονός εκμεταλλεύθηκε δεόντως ο «Εθνάρχης» και ξεκίνησε, όπως ίσως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, την εκστρατεία του κατα του «Αριστεροχουντισμού» και ο Τράγκας έφθασε να κερδίζει 1,5 δις ευρώ τον χρόνο και να μην τα δηλώνει στο πόθεν έσχες του και να μην φορολογείται.

Το «ρουφιανιλίκι» του, βέβαια, το είχε δείξει και επί Χούντας, όταν ήλθε «φυτευτός» στην Σχολή Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων ο ΟΜΗΡΟΣ, μαζί μ΄ έναν Διαμαντίδη, που αργότερα διέπρεψε ως στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ,όπου κάρφωσαν στην Ασφάλεια όλα τα παιδιά που ήθελαν τότε να φτιάξουν Σύλλογο (Πριτσαπίδουλας, ο πρόεδρος) αλλά και τους καθηγητές που μας πέταγαν σπόντες υπέρ Δημοκρατίας.
Τα παιδιά μπουντρουμιάσθηκαν στην Ασφάλεια και η Σχολή …έκλεισε.

• Ακόμη και σήμερα, πολιτικός αρθρογράφος αιχμής στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ είναι ο Νότης Παπαδόπουλος, γιός του εθνικού μας ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλου, που τον έφερε από το πουθενά στην εφημερίδα ο μπαμπάς του και υποχρέωσε τον Λαμπράκη να του πληρώσει τά έξοδα για τις σπουδές του στην Αμερική.

• Αρθρογράφος και μάλιστα ένθερμος υποστηρικτής του Σύριζα και προσωπικός φίλος του Τσίπρα, είναι σήμερα στην «ΑΥΓΗ», ο Θανάσης ο Καρτερός, που έκτισε την δημοσιογραφική του καριέρα από τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό ΣΚΑΙ του καταδιωκόμενου σήμερα Γιάννη Αλαφούζου.!
Γράφοντας εν θερμώ, μπορεί να ξέχασα κάποιους αλλά όταν τους θυμηθώ θα …επανέλθω

Προς το παρόν τραβηχθείτε μόνοι σας και μη μου ζαλίζετε τα αρχίδι@ περί ενότητας ΟΛΩΝ των δημοσιογράφων και περί κτυπήματος της διαπλοκής στα Μίντια.

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply