Πολιτική δολοφονία λόγῳ τοῦ δημοψηφίσματος γιά τό Brexit;

Σήμερα στην Αγγλία δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο η βουλευτής των Εργατικών Ηelen Joanne (Jo) Cox.
H βουλευτής είχε εκλεγεί μόλις το 2015 .
Ευρίσκετο στην εκλογική της περιφέρεια για ανεπίσημη προσωπική επαφή με τους πολίτες της περιοχής της (surgery).
Αυτού του είδους οι επαφές γίνονται συχνά από νέους βουλευτές, αλλά παραδοσιακά πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα.

Aφορούν συνήθως σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, αλλά μπορούν επίσης να αναφέρονται σε θέματα εθνικής πολιτικής.

Με δεδομένο όμως ότι οι Βρεταννοί πολιτικοί τηρούν πιστά την παράδοση, η έκτακτη αυτή συνάντηση, μία εργάσιμη ημέρα πριν, υποδηλώνει ότι η κα Jo Cox προσπαθούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για ενδεχόμενο Brexit στις 23 Ιουνίου εφέτος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, ο 52χρονος «ψυχοπαθής» Thomas (Tommy) Mair περίμενε έξω από τον τόπο διεξαγωγής της συναντήσεως, τσακώθηκε λεκτικά μαζί της, την πυροβόλησε με παλαιό ή αυτοσχέδιο όπλο και στην συνέχεια την μαχαίρωσε παραπάνω από τρεις φορές, ενώ ευρίσκετο ήδη στο έδαφος.
Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Φεύγοντας ο δράστης ακούστηκε να φωνάζει «Βritain first», που υποδηλώνει ότι ο τσακωμός είτε έγινε για το θέμα του δημοψηφίσματος, είτε ο δράστης ήταν μέλος του κόμματος Britain First.
To κόμμα αυτό πάντως καταδίκασε την πράξη αμέσως και κάλεσε τον τύπο να μην συγχέει την δολοφονία αυτή με την δράση του.
Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από δύο αστυνομικούς, ένδειξη ότι υπήρχε επαρκής φύλαξή της, αλλά ανεπαρκής αντίδραση της Αστυνομίας.
Αυτό θα έπρεπε να μας πονηρέψει, καθώς στις μικρές επαρχιακές πόλεις της Αγγλίας οι «ψυχασθενείς», όπως ο Tommy, είναι πολύ γνωστοί στις αρχές.
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ. ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΕΣΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ. ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΕΣΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ…

Η στιγμή της συλλήψεως, αποδεικνύει ότι ο δράστης συνελήφθη από τοπικούς αστυνομικούς της τροχαίας…
Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ. ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ. ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.

Η ΤΥΠΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΑΓΓΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Η ΤΥΠΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΑΓΓΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Ανεξάρτητα πάντως από την προσπάθεια του τύπου να «φορτώσει» την δολοφονία σε οπαδό του Brexit, εν μέρει η προσπάθεια είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Οι δραστηριότητες και των δύο πλευρών για το Brexit σταμάτησαν σήμερα προς ένδειξη τιμής και πένθους για την Jo Cox.
Από αύριο όλες οι εκδηλώσεις θα επιτηρούνται αυστηρά από την Αστυνομία, που θα απομακρύνει με τον «συνηθισμένο» αγγλικό τρόπο τους ενοχλητικούς, αλλά και τους «υπόπτους» ακτιβιστές του Brexit…
Mε αυτή την «προβλέψιμη» δολοφονία κάποιοι ειδικοί στην τέχνη της προπαγάνδας κατάφεραν να σπιλώσουν ένα εθνικό δημοψήφισμα με το αίμα μίας αθώας γυναίκας μητέρας δύο παιδιών, ενδεχομένως για να προκαλέσουν ηθικούς δισταγμούς στους απλούς Άγγλους οικογενειάρχες για ενδεχόμενη ψήφο τους υπέρ του Brexit.
Aλλά ας φύγουμε από την προπαγάνδα και ας έλθουμε στα στοιχεία.
Η κα Cox δεν ήταν μία τυχαία βουλευτής και θα μπορούσε να έχει και άλλους εχθρούς.
Για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να φυλλάσσεται, κάτι που «περιέργως» δεν έγινε.
Ήταν μία από τις 36 που πρότειναν τον σημερινό ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn για την θέση, αλλά τελικά στις εκλογές ψήφισε την Liz Kendall και στις 6 Μαίου 2016 δήλωσε ότι αυτή και η συνάδελφος της Neil Coylle μετάνιωσαν για την αρχική πρότασή τους.
Επίσης είχε εκφρασθεί τον Οκτώβριο του 2015 με κοινό άρθρο στην εφημερίδα Observer με τον συντηρητικό σύναδελφό της Andrew Mitchel υπέρ μίας στρατιωτικής επεμβάσεως των Άγγλων στην Συρία για μία «ηθική» λύση του προβλήματος.Έγινε μάλιστα πρόεδρος μίας διακομματικής επιτροπής κοινοβουλευτικών από όλα τα κόμματα και φίλων της Συρίας.
Στην μεταγενέστερη ψηφοφορία στην Βουλή για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Συρία απείχε.
H Jo Cox διαδέχθηκε στην θέση του στις 30.3.2015 τον Mike Wood.
O κος Wood από το 1965 έως και το 1997 πριν εκλεγεί βουλευτής ήταν κοινωνικός λειτουργός και αξιωματικός αναστολών (probation officer), επομένως είχε καλές σχέσεις με την τοπική αστυνομία.
Ίσως να γνώριζε και προσωπικά όλους τους προβληματικούς και ψυχασθενείς πολίτες της περιοχής.
Ο Τommy Μair το 1997 ήταν 33 χρονών, αλλά δεν ξέρουμε βέβαια από πότε ήταν «προβληματικός», ούτε αν γνώριζε προσωπικά τον κο Wood.
Η διάδοχος του Jo Cox όμως παρόμοιες γνώσεις δεν είχε.
Kαι μάλλον αυτή η άγνοιά της την σκότωσε.
Η Jo Cox είχε αποφοιτήσει από το Pembroke College του Cambridge το 1995, όπου σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες.
Υπήρξε σύμβουλος δύο γυναικών πρώην πρωθυπουργών της Αγγλίας: της Sarrah Brown και της Glennys Kinnock.
Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στους συναδέλφους της στην Βουλή
Ήταν πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών των Εργατικών και βασικός σύμβουλος του Freedom Charity, ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος ενάντια στην Σκλαβιά.
Tην προηγουμένη ημέρα συμμετείχε σε εκδήλωση στον ποταμό Tάμεση στο Λονδίνο, εκδηλώνοντας υπέρ της παραμονής της Αγγλίας στην ΕΕ μαζί με τον άντρα και τα δύο ανήλικα παιδιά της.
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝ

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝ

To βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 θα μάθουμε, αν η δολοφονία της επηρρέασε θετικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ του in.
Σε κάθε περίπτωση όμως οι δολοφόνοι της πρέπει να βρεθούν και να πληρώσουν.
Δεν αναφέρομαι βέβαια στον Tommy, αλλά στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply