Ἑλλάς, ἡ χώρα τῆς μισαλλοδοξίας

Ἑλλάς, ἡ χώρα τῆς μισαλλοδοξίας4

Όταν ξεκίνησα το 1984 την έρευνά μου για την Κυπριακή Τραγωδία, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μετά από 32 ολόκληρα χρόνια που σχεδόν την τελείωσα, θα είχα βλαστημήσει την ώρα και την στιγμή που την ξεκίνησα!

Πρώτον γιατί απέκτησα – χωρίς να έχω πολεμήσει τότε – τα ίδια προβλήματα στον ψυχισμό μου, όπως κι αυτοί που πολέμησαν τότε… που πολέμησαν πραγματικά….
Δεύτερον γιατί διεπίστωσα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η Ελλάς ναι μεν προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει, αλλά μέσα σε διχασμούς, σπαραγμούς και καταστροφές… σε μια ατέρμονα επανάληψη της Ιστορίας που αποδεικνύει ότι είμαστε απ’ ευθείας απόγονοι των Αρχαίων ημών προγόνων. Με τις έριδες μας, την δίψα μας για προβολή και τις μισαλλοδοξίες μας

Και εξηγούμαι.
Εγώ προσωπικά δεν πολέμησα το 1974, ούτε κάποιος από τους κοντινούς συγγενείς μου, ώστε να μπορεί κάποιος να με κατηγορήσει για ιδιοτέλεια και έλλειψη αντικειμενικότητας…
Εγώ έχω κατατάξει τον εαυτό μου πολιτικά στους Ανέντακτους Πατριώτες, έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να μου προσάψει πολιτικές σκοπιμότητες σε ό,τι αφορά στα συμπεράσματα της ερεύνης μου σε σχέση με τους πρωταγωνιστές Στρατιωτικούς ή Πολιτικούς της τότε εποχής.

Εγώ έχω την δουλειά μου, μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκινάει την πορεία της από το 1947, έχω περάσει από την θέση ανωτάτου διευθυντικού στελέχους στην ελληνική θυγατρική αρχικά Αμερικανικής και ακολούθως Γερμανικής Πολυεθνικής, έτσι ώστε ουδείς να  σκεφθεί ότι η έρευνά μου έγινε για βιοποριστικούς λόγους, για να βγάλω «μεροκάματο» δηλαδή.
Άλλωστε τι μπορεί να κερδίσει κάποιος από ένα βιβλίο που απευθύνεται σε περιορισμένο κύκλο αναγνωστικού κοινού, όταν μάλιστα την πρώτη έκδοση την έχεις χρηματοδοτήσει ο ίδιος;;;;;

Και βέβαια ουδείς ποτέ συνεισέφερε στα έξοδα αυτής της πολύχρονης ερεύνης μου, που δεν ήταν και ευκαταφρόνητα, ξεκινώντας από το κόστος των δεκάδων βιβλίων που αποτελούν την σχετική βιβλιογραφία, τα κόστη των ταξιδίων (εισιτήρια, ξενοδοχεία κλπ) προκειμένου να ληφθούν συνεντεύξεις, να γίνουν επισκέψεις σε διάφορες «κρίσιμες» περιοχές, να προμηθευθώ χάρτες, κασέτες, κλπ κλπ…
Όλα αυτά επιβάρυναν εμένα προσωπικά και αποτέλεσαν τις εμμονές μου που δημιουργήθηκαν με αφετηρία τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την Ιστορία και μόνον….
Ούτε εγώ ξέρω πόσα χρήματα ξόδεψα για να δημιουργήσω αυτό το αρχείο μου με 1.200 φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις του 1974, από πηγές στην μητροπολιτική Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη ή την Αμερική. Και βέβαια λόγω απειρίας ουδέποτε σκέφθηκα να τις μαρκάρω με το όνομά μου, έτσι ώστε μετά τις διάφορες αναρτήσεις μου με χρήση αυτών, είδα να φιγουράρουν σε δεκάδες ιστολόγια στο ίντερνετ, εν αγνοία μου. Αλλά μικρό το κακό… Η γνώση επάνω από όλα…

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στην έρευνά μου.
Σε αυτήν την μακρά πορεία μου, προσπάθησα να κρατώ ΜΟΝΟ και να χρησιμοποιώ τα στοιχεία τα οποία διασταυρώνονται έτσι ώστε ο λόγος μου, τα γραπτά μου, να μην μπορούν να καταρριφθούν από όποιον μπορεί να νοιώθει ότι θίγεται, είτε ο ίδιος, είτε κάποιος συγγενής του ή πολύ περισσότερο το πολιτικό ή στρατιωτικό ίνδαλμά του. Και πιστεύω ότι αυτό σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το κατάφερα. Τουλάχιστον οι κριτικές που έλαβα και εγώ και το βιβλίο μου, μου αναγνώριζαν πολλά θετικά, αλλά κι όλα είχαν μια κοινή συνισταμένη: «THN ANTIKEIMENIKOTHTA».

Προσπάθησα πέραν πάσης αμφιβολίας να στοιχειοθετήσω τα «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» μου όπως θα έκανε μια ανεξάρτητη ανακριτική επιτροπή που θα διερευνούσε τον γνωστό σε όλους «Φάκελλο της Κύπρου».
Χωρίς κάποιον σεβασμό σε «ιερές αγελάδες», άτομα δηλαδή του Πολιτικού, του Πολιτειακού, του Διπλωματικού ή του Στρατιωτικού κατεστημένου σε μητροπολιτική Ελλάδα και Κύπρο.
Τόλμησα να σκιαγραφήσω με τα στοιχεία που συνέλεξα όλα αυτά τα χρόνια, την πορεία, τα αίτια, τις αφορμές και τους πρωταγωνιστές της μεγίστης αυτής προδοσίας, γενικά κατά του Ελληνισμού και ειδικά κατά της Κύπρου…. όπως εμφανίσθηκαν σαν προσωπογραφίες μπροστά μου!
Έφερα στο φως άγνωστες καταστάσεις και ενέργειες, όλες διασταυρωμένες με ένα και μόνο σκοπό: NA ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1974 ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ….
Να διαχωριστούν οι ευθύνες των Κυβερνώντων στην Ελληνική κρατική οντότητα από τις 25/11/73 από αυτές εκείνων που κυβερνούσαν μέχρι εκείνη την ημερομηνία, να καταγραφούν οι ευθύνες όσων κυβέρνησαν στην Αθήνα από τις 23/7/74 και στην Λευκωσία από 15/7/74 και από 24/7/74…

Γιατί είναι τουλάχιστον περίεργο σε μιά ολόκληρη μητροπολιτική Ελλάδα να μην έχει τιμωρηθεί ποτέ ΚΑΠΟΙΟΣ για την Κυπριακή Προδοσία (μέχρι και ο Ιωαννίδης φυλακίσθηκε για την συμμετοχή του στην καταστολή της «εξεγέρσεως» του Πολυτεχνείου και όχι για τον ρόλο του στο Πραξικόπημα κατά του Μακαρίου που άνοιξε την πόρτα στους Τούρκους…). Το Ελληνικό Κράτος δεν τόλμησε….
Εις δε την Κύπρο ο μόνος που δικάσθηκε ήταν ο Νίκος Σαμψών διότι δέχθηκε να είναι ο δοτός Πρόεδρος της πολιτικής καταστάσεως που δημιουργήθηκε με το Πραξικόπημα κατά του Μακαρίου.

Αυτή η έρευνα μου εκδόθηκε και τυπώθηκε σε 3 εκδόσεις – η 3η η πιό πλήρης, ήδη εξαντλείται….
Και εδώ πρέπει να πω ότι οι Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ του Ιωάννη Γιαννάκενα ήταν ό μόνος Εκδοτικός Οργανισμός που δέχθηκε να εκδόσει αυτό το πόνημάα μου, χωρίς να αλλαχθεί μία φράση, ένα πόνημα που γράφτηκε με τόσο μεράκι και σεβασμό προς τον Έλληνα αναγνώστη, είτε στην μητροπολιτική Ελλάδα είτε στην Κύπρο.

Απόφασή μου όμως είναι να μην υπάρξει 4η εκδοση, όχι μόνο διότι δεν έχω να προσθέσω κάτι νεώτερο σε αυτήν την έρευνά μου, αλλά κύρια διότι απογοητεύθηκα από τις συμπεριφορές πολλών από αυτούς που πολέμησαν τότε…
Μπήκαν σε μια διαδικασία μισαλλοδοξίας του τύπου: «γιατί το βιβλίο υμνεί τον Στρατηγό Αλευρομάγειρο και την προσφορά του 336 ΤΕ …σε βάρος του 1ου Λόχου του 211 ΤΠ»;;;;, γιατί  «υπερτονίζεται (sic) η προσφορά της ΕΛΔΥΚ σε βάρος του 212 ΤΠ»;;;;, γιατί αναφέρουμε ότι η μικτή διμοιρία της Α’ ΜΚ/Γ’ ΜΑΚ κτύπησε τα άρματα στην Σχολή Γρηγορίου κατά την μάχη της ΕΛΔΥΚ και όχι ο Λοχαγός (τότε) Πατσιαρδής ή τα πυροβόλα της 187 ΜΠΠ που υπεστήριζε το Στρατόπεδο του Ελληνικού Συντάγματος;;;;….
Ύβρεις προς το πρόσωπό μου, γιατί κάποιους που «λούφαραν» και Ε/Ε και Ε/Κ τους ονομάτισα…
Ύβρεις και σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, αλλά και σε άρθρα ή σχόλια….
Προσπάθεια απαξιώσεως της εργασίας μου από «πολεμάρχους των μετόπισθεν», που τους ξεσκέπασαν τα αποτελέσματα της ερεύνης μου και έδειξαν ότι δεν ήταν οι «ήρωες» που επί χρόνια καμάρωναν σε όλους ότι ήταν, λέγοντας ψευδείς ιστορίες ακόμα και σε επίσημα δίκτυα (εκμεταλλευόμενοι «νέες πολιτικές φιλίες» που τους έδωσαν «κάλυψη» και αξιώματα αλλά και βαθμούς)….

Δεν είναι τυχαίο ότι από 6.000 περίπου σελίδες συνεντεύξεων, οι 5.000 τουλάχιστον αποδείχθηκε ότι είχαν ίδια αξία όσο και το χαρτί υγείας σε δημόσιες τουαλέτες.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑ.
ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΤΕΘΗΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ…
ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ ΠΟΝΑΕΙ… ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΙΝΕΙ…. ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΖΕΙ….Ἑλλάς, ἡ χώρα τῆς μισαλλοδοξίας1

                     

Και έρχομαι στην δεύτερη προσπάθειά μου. Στην επιμέλεια του βιβλίου του ΗΡΩΑ τελευταίου Στρατοπεδάρχη της ΕΛΔΥΚ, που ήταν επικεφαλής «της τριλοχίας των γενναίων» που είχε αναλάβει την υπεράσπισή του. Του Ανχη ΠΖ τότε που μόλις πριν λίγο από την μάχη, τοποθετήθηκε στην θέση του Υποδιοικητού του Συντάγματος στο νησί, ενώ είχε αφιχθεί σαν συνοδός της απολυομένης ΕΣΣΟ. Του Ταξχου εα κ.Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου.
Του πιό αρμόδιου να μιλήσει… Του 91χρονου σήμερα «πατέρα» των διασωθέντων Ελδυκαρίων του 2ου και του 4ου Λόχου Τυφεκιοφόρων αλλά και του Λόχου Διοικήσεως Συντάγματος.

Φρόντισα λοιπόν να του πάρω μια σχεδόν 4ωρη συνέντευξη, με στοχευμένες ερωτήσεις που ήθελαν απάντηση, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουν πολλά σκοτεινά σημεία ή σκιές που άφηναν άλλες συνεντεύξεις ή κάποια βιβλία που έγραψαν άλλοι πρωταγωνιστές της Μάχης του Στρατοπέδου, Αξιωματικοί ή Οπλίτες…
Όταν η συνέντευξη τελείωσε, η οποία ειρήσθω εν παρόδω ήταν on-camera, είπα από μέσα μου: «Αυτό πρέπει να γίνει βιβλίο. Όλοι πρέπει να μάθουν τι έγινε τότε. Θα είναι το καλλίτερο μνημόσυνο για τους νεκρούς και τους αγνοηθέντες από την Ελληνική Πολιτεία, αγνοουμένους».

Λίγο καιρό αργότερα όταν είχα τελειώσει την απομαγνητοφώνηση της συνεντεύξεως, απεφάσισα να την περάσω υπό την μορφή σελίδων βιβλίου, μέσα στον υπολογιστή μου.
Ακολούθως ζήτησα ορισμένες φωτογραφίες του κ.Ταξχου από το αρχείο του, προσέθεσα κάποιες και από το δικό μου αρχείο …και ναι, κάπως έτσι δημιουργήθηκε το βιβλίο-μαρτυρία.
Το έθεσα υπ’ όψιν του, λέξη-λέξη, γραμμή-γραμμή, φωτογραφία-φωτογραφία και το ενέκρινε. Από την αρχή έως το τέλος. Το ενέκρινε δακρυσμένος από την συγκίνηση.

Τότε δημιουργήθηκε το πρώτο πρόβλημα που δεν το είχα υπολογίσει. Δεν ήθελε – από σεμνότητα και μόνον- να μπει το όνομά του ως συγγραφέας του βιβλίου.
«Θα πουν ότι το κάνω για λεφτά» έλεγε και ξανάλεγε ….προφητικά!
Του απήντησα ότι αν αντί για εκείνον έμπαινε το δικό μου όνομα ως συγγραφέα αντί για επιμελητή (που ήταν αυτό που πραγματικά έκανα), θα είχε αυτόματα χαθεί και η αξιοπιστία της μαρτυρίας.
Και αυτό γιατί ο άγνωστος στους πολλούς ιστορικός ερευνητής Κώστας Δημητριάδης δεν θα μπορούσε να έχει το ειδικό βάρος και την αξιοπιστία για όσα έγιναν τότε, όπως ο κ.Ταξχος, που μου εκμυστηρεύτηκε με την συνέντευξη του.
Βρήκαμε μια μέση οδό.
Μια μέση οδό αποδεκτή και από τον ίδιο, από εμένα αλλά και από τον Εκδότη.
Να γραφεί το όνομά του στην θέση του συγγραφέα – μιας και το copyright του βιβλίου είναι δικό του – και το δικό μου όνομα, που στην ουσία ήμουν ΜΟΝΟ ο γραμματέας, που πήρε τον προφορικό λόγο του κ.Ταξχου και τον έκανε γραπτό, χωρίς να αλλάξει ούτε μια λέξη από ό,τι είπε (όπως διακηρύσσει παντού και σε όλους τους τόνους και ο ίδιος ο κ.Ταξχος), να μπει στην θέση του Επιμελητού Εκδόσεως, ενώ ταυτόχρονα θα υπογράφαμε αμφότεροι ένα συμφωνητικό με τον Εκδότη Γιάννη Γιαννάκενα όπου θα αποποιούμεθα πάσης αμοιβής (εγώ) ή δικαιωμάτων συγγραφέως (ο κ.Ταξχος), το οποίο επίσημα ο Εκδότης θα ανακοίνωνε στην πρώτη παρουσίαση.

Αυτό το γεγονός ότι ούτε ο κ.Ταξχος πληρώθηκε για αυτό το έργο, ούτε εγώ ως Επιμελητής, βοήθησε ώστε να κρατηθεί χαμηλά και η τιμή του βιβλίου, έτσι ώστε να είναι προσιτό σε όλους….
Και αμέσως μόλις κυκλοφόρησε πανηγυρικά, φωτίζοντας τα τότε γεγονότα και αυτήν την προδοσία.
Και τότε …άρχισαν τα όργανα!

Κάποιοι που επί χρόνια επιδείκνυαν στον περίγυρό τους, φωτογραφίες τους το ’74 με φυσεκλίκια, χειροβομβίδες κρεμασμένες επάνω τους και διηγούνταν στον κύκλο τους, φανταστικές ιστορίες παλληκαριάς τους και άκρατης «τουρκοφαγίας», με το βιβλίο αποδείχθηκε ότι δεν είδαν ποτέ ούτε κράνος Τούρκου (όχι με δική τους ευθύνη αλλά κατόπιν διαταγής) και έτσι βρέθηκαν εκτεθειμένοι απέναντι στο επί 42 χρόνια ακροατήριό τους και αντέδρασαν με φράσεις του τύπου:
– το βιβλίο κάνει διαχωρισμό στην ΕΛΔΥΚ
– το βιβλίο διχάζει τους Ελδυκαρίους
– το βιβλίο προσπαθεί να σπιλώσει τίμιους αξιωματικούς…. και άλλα τέτοια φαιδρά!

Έφθασε μάλιστα και κάποιος ο οποίος έχει σαν απασχόληση να κάνει εράνους για την δημιουργία τόπων μνήμης στην πόλη του, εμφανιζόμενος με ψευτιές ως «Ο Τουρκοφάγος που σκότωσε 1256 Τούρκους» (το λέει ο ίδιος στην σελίδα του στο FB) να μας πεί «ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ»….παρά το γεγονός ότι γνώριζε πολύ καλά ότι ούτε εγώ αλλά πολλώ δε μάλλον ο κ.Ταξχος δεν είχαμε καποιο έσοδο από αυτό το βιβλίο. Και ποιός το είπε εεεε;;;;

Και επειδή δεν έχουν τους διδύμους αδένες, που θεωρητικά πρέπει να έχουν οι άνδρες ανάμεσα στά σκέλια τους, εκ του πονηρού και εντέχνως, καταφέρονται κατά εμού προσωπικά, λες και ήμουν εγώ ο Σταυρουλόπουλος, προσπαθώντας να με παρασύρουν να απαντώ …ως Σταυρουλόπουλος, παρό,τι γνωρίζουν ότι το βιβλίο είναι ΕΡΓΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ!
ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ κ.ΤΑΞΧΟΥ ΕΡΙΞΕ ΦΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΝΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΙΜΑΤΩΒΑΜΜΕΝΕΣ ΔΑΦΝΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ…..

ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ  ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΝ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΕΩΣ, ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ, ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ,  ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ….

ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΙ «ΣΚΥΛΙΑΣΑΝ» ΜΕ ΤΟ «ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ» ΤΟΥΣ…
ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ «ΣΠΥΡΙΑ» ΟΤΑΝ Ο ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΣΧΗΣ ΠΖ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΩΣ ΔΩΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ κ.ΤΑΞΧΟΥ ΣΤΟΝ ΠτΔ κ.ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ – ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ «ΑΥΤΗ Κε ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ»…..

ΕΕΕΕ ΕΚΕΙ Ο “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΣ!!!

Κάποιος άλλος που οφείλει την ζωή του στον κ.Σταυρουλόπουλο και ο οποίος έγραψε κι εκείνος ένα βιβλίο – το οποίο ο ίδιος ο κ.Ταξχος θεωρεί ότι είναι γεμάτο ανακρίβειες – και αφού του ξέφυγε η φράση «είστε έμποροι μιας και σε χρόνο ρεκόρ 5 μηνών πουλήσατε 1η και 2η έκδοση, ενώ εγώ πουλάω μόνο 50 βιβλία τον χρόνο» (το οποίο είναι προφανώς και το πρόβλημά του). Βέβαια όταν ο κ.Σταυρουλόπουλος του τηλεφώνησε για να τον βάλει στην θέση του…. αυτός ως μη έχων διδύμους αδένες ανάμεσα στα σκέλη, αρνήθηκε τα πάντα…. αμέσως μετά βέβαια στον περίγυρό του είπε για να δικαιολογηθεί: «O Γιαννάκενας και ο Δημητριάδης χειραγωγούν έναν γέρο με …αλτζχάϊμερ» (!!!) υπονοώντας τον «σωτήρα» του, τον «πατέρα» του… Έναν “γέρο” με “Altzheimer… Μάλιστα…

Για την πληροφόρησή σας ο κ.Ταξχος παρά την ηλικία του, έχει ένα φοβερά κοφτερό μυαλό, θυμάται ονόματα, ημερομηνίες, περιοχές… Τα πάντα…. Και πάνω από όλα διαλόγους και συμπεριφορές….

ΝΑΙ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΚΕΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΚΑΤΙ ΘΡΑΣΙΜΙΑ,…
KATI ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΩ ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ….Ἑλλάς, ἡ χώρα τῆς μισαλλοδοξίας2

                                 
Και ενώ γίνονται όλα αυτά, ο επίσημος Σύλλογος ΕΛΔΥΚ 74, τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων…
Αντί να καταγγείλει τον εν λόγω ΥΒΡΙΣΤΗ πρώην Συμπολεμιστή τους και να τον βάλουν στην θέση τους…. προτείνουν κατευνασμό…. «να πέσουν οι τόνοι και από τις δύο μεριές»  σαν να τραβήξαμε εμείς πρώτοι το σπαθί από το θηκάρι…
Πολλώ δε μάλλον εγώ που η μόνη μου εμπλοκή προς το περιεχόμενο του βιβλίου είναι…. η μεταφορά του προφορικού λόγου σε γραπτό…. Η δουλειά του «καλαμαρά»δηλαδή με την κυριολεκτική έννοια της λέξεως….

Και βέβαια κάποια στιγμή έπεσαν οι μάσκες….
Ο εν λόγω «τύπος»  που παντού εμφανίζεται με «τσίγκινα στολίδια» στο πέτο, έστειλε μέσω του δικηγόρου του εξώδικη επιστολή εναντίον του Εκδότη, του Συγγραφέα-«σωτήρα» του και του Επιμελητού, προφασιζόμενος «κλοπή φωτογραφιών» από το βιβλίο του, απειλώντας μας μάλιστα με ποινικές διώξεις και αστικές απαιτήσεις (αποζημίωση δηλαδή) …για την ζημία (εμπορική εννοεί) που υφίσταται…. Οικονομική ζημιά…. Μάλιστα….
Πέραν των ανοησιών περί δικών του φωτογραφιών – όλες υπάρχουν στα χέρια μας σε εμφανισμένη σε χαρτί μορφή και ανήκουν είτε στον Ταξχο, είτε σε πολεμιστές που μας τις έδωσαν, είτε αφορούν σε αγνοουμένους, που πήραμε από τον Συλλογο Γονέων και Συγγενών Πεσόντων και Αγνοουμένων Κύπρου – απειλεί με ποινικές διώξεις… ΠΟΙΟΝ;;;; ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ, ΑΥΤΟΝ ΧΑΡΙΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ…. ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ !!!!
Γιατί αν δεν ήταν ο Σταυρουλόπουλος να διατάξει απαγκίστρωση… σήμερα από τους διασωθέντες δεν θα ζούσε κάποιος…. ούτε και ο περί ου ο λόγος….
Αλλά ο «ανιδιοτελής» απαιτεί ….αποζημίωση !!!!

Κάποιοι άλλοι εμφανίσθηκαν και μας είπαν πόσο «χυδαίο» είναι κάποιοι (εννοώντας εμένα τον Εκδότη και τον συγγραφέα-Ταξχο) να κερδίζουν με το αίμα των ΗΡΩΩΝ, παρά το γεγονός ότι δηλώσαμε και εμείς αλλά και ο Εκδότης, ότι δεν τίθεται θέμα αμοιβής για εμένα και τον κ.Ταξχο για το βιβλίο….
Και βέβαια δεν μας είπαν αν την ίδια νουθεσία έκαναν και στους υπολοίπους συγγραφείς βιβλίων για την ΕΛΔΥΚ (πχ. κο Χρυσάφη, κο Δελλή, κο Καρκαλέτση, κ.α. ή τον πόλεμο του ’74 στην Κύπρο γενικώτερα…. (εκεί ουκ έστιν αριθμός)! Απάντηση καμμία… Απορία ψάλτου βηξ !!!

Κάποιοι άλλοι εθίγησαν γιατί ανέδειξε σε αυτό το βιβλίο ο κ.Ταξχος στιγμές αφθάστου ηρωϊσμού και αυτοθυσίας και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν ΟΛΕΣ αυτές τις περιπτώσεις….
– Ο Σταμπούλης πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του στην απαγκίστρωση για αυτό σκοτώθηκε…
– Ο Κέντρας δεν πήρε την διαταγή απαγκιστρώσεως και για αυτό έμεινε και χάθηκε, όχι για να καλύψει τους άλλους
– Ο Καλέτσιος δεν τραυματίσθηκε…. μια σκλήθρα του μπήκε στο χέρι…..
– Ο Σιμίτας είχε σαλτάρει από ένα γράμμα της μνηστής του και από μια άδικη τιμωρία από τον Τχη Διοικητή του Λόχου του και για αυτό πολέμησε σαν τρελλός όχι επειδή ήταν γενναίος….
Και όλα αυτά ενώ γνωρίζουν καλλίτερα από εμένα ότι:
– O Σταμπουλής πολέμησε επί ενα τριήμερο σαν λιοντάρι δίπλα στον κ.Ταξχο στον Σ/Δ στο ύψωμα του Αη-Γιώργη 100μ από την πρώτη γραμμή και δεν έφυγε λεπτό από δίπλα του. Και βέβαια το ότι ο Λοχαγός Σταμουλής μπορούσε να είναι μακρυά γιατί είχε ήδη Φύλλο Πορείας με μετάθεση στην Ελλάδα και ενώ είχε παραδόσει τον Λόχο του, έμεινε ιδία βουλήσει εκεί με τους Ελδυκαρίους και ταξίδεψε με καμμιά 100στή από αυτούς στο Πάνθεον των Αθανάτων….
– Ο Κέντρας γνώριζε ότι αν έφευγε οι Τούρκοι θα έπιαναν στην «φάκα» τους άνδρες του 2ου λόχου και έμεινε εκεί αφού έδιωξε την μισή διμοιρία του να καλύψει τους υπολοίπους…. Αν δεν είχε πάρει το μήνυμα της απαγκιστρώσεως, ποιός ο λόγος να διώξει τους μισούς άνδρες της διμοιρίας του ;;;; Θα τους κρατούσε όλους όσους μπορούσε περισσοτέρους ώστε να αντιτάξει πιό ισχυρή άμυνα. Απλά κατάλαβε ότι όσοι μείνουν θα θυσιασθούν για τους άλλους και για αυτό διέταξε να απαγκιστρωθούν οι μισοί άνδρες της διμοιρίας του!
– Ο Καλέτσιος στην επίθεση στο Κιόνελι είχε 2 διαμπερή τραύματα στο πόδι. Την 2η ημέρα της νοσηλείας του, υπέγραψε και με δική του ευθύνη επέστρεψε στην Μονάδα του…. Οι σκλήθρες δεν δημιουργούν διαμπερή τραύματα….. έτσι ;;;;;
– Ο Σιμίτας πολέμησε γιατί ήταν ΓΕΝΝΑΙΟΣ το ίδιο και ο «κολλητός» του ο Βαρελτζής και μάλιστα είχαν βάλει και στοίχημα τους φραπέδες, με νικητή όποιον σκοτώσει τους πιο πολλούς Τούρκους…
Και σήμερα ένας Λοχαγός (τότε) του 212 ΤΠ (σήμερα Ταξχος εα) που επέμενε ότι αυτός κτύπησε τα άρματα που στην πραγματικότητα κτύπησε η διμοιρία Κοϊμτζόγλου (Μπικάκης, Καβακιώτης κλπ), τον οποίο ο κ.Ταξχος κατονομάζει ως αυτόν που εγκατέλειψε το Στρατόπεδο του 11ου ΤΣ, από το οποίο ξεκινούσαν όλες οι πλαγιοκοπήσεις των Τούρκων προς το Ύψωμα Β’, στην ιστοσελίδα του 212 ΤΠ και στο βίντεο στο YouTube της Ραδιοφωνικής εκπομπής που ήμουν προσκεκλημένος στον 90.1 FM, καταφέρεται με πολύ υβριστικά και άκρως δυσφημιστικά λόγια, τόσο για τον κ.Ταξχο, όσο και για εμένα προσωπικά…. χρησιμοποιώντας μάλιστα και τον Δικηγόρο υιό του σε αυτήν την προσπάθεια ανασκευής της αληθινής Ιστορίας, ο οποίος υιός του είναι και νεώτερος από εμένα… !!!!
Διαστρεβλώνοντας καταφανώς τα ιστορικά γεγονότα, κατηγορεί τον κ.Ταξχο για ΨΕΥΤΗ και εμένα γιά ΑΣΧΕΤΟ….. Προσπαθεί με ανακρίβειες να στοιχειοθετήσει τις ΥΒΡΕΙΣ του προς αυτόν, που μαζί με τον Αλευρομάγειρο πιό βορειοανατολικά, έσωσαν την Λευκωσία…. Και παίρνει και η μπάλα κι εμένα…. Βέβαια εγώ ο άσχετος φρόντισα και έμαθα γιατί αυτή η μανία του εναντίον του κ.Ταξχου… Και έμαθα και την πορεία του και την Υπηρεσία του αμέσως μετά τις Μάχες… Αλλά αυτά εν καιρώ!

ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
ΑΗΔΙΑΣΑ…
ΑΗΔΙΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΩΝ….
ΑΗΔΙΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΕΙΝΩΝ….
ΑΗΔΙΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΑΣΙΜΙΩΝ «ΝΤΟΥΦΕΚΑΛΕΥΡΗΔΩΝ»….
ΑΗΔΙΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ – όπως να παίρνουν περίπτερα με πλαστά χαρτιά απορίας ή υπηρέσιας στην ζώνη πρόσω….
ΑΗΔΙΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΑ ΤΟΥΣ – να δέχονται πλακέττες για μάχη στην οποία δεν ήταν παρόντες και ανερυθρίαστα να την επιδεικνύουν….
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ… ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ…..
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ…
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ..(ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ «ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ» όπως είχε πει ένας Ταγματαρχης σε έναν ασυρματιστή)…..
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ‘Η ΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ…..

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλες οι αντιδράσεις άρχισαν μόλις το βιβλίο άρχισε να δημιουργεί θόρυβο, γιατί ο κ.Ταξχος είναι ΛΕΒΕΝΤΗΣ είναι ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ και μη μασσώντας τις κουβέντες του ονομάτισε τους πρωτεργάτες της προδοσίας, όπως αυτός τους αντελήφθη!
Πριν από όλα αυτά, δηλαδή πριν εμφανισθεί το βιβλίο ΤΟΥ…. ΟΛΑ ΚΑΛΑ!
ΟΛΑ ΚΑΛΑ δηλαδή τα δωρεάν εισιτήρια ή οι θέσεις στο C-130 για τις εκδηλώσεις στο νησί και τα περίπτερα και οι προσκλήσεις στα πάνελς των τηλεοπτικών σταθμών για την προβολή των συνεντευξιαζομένων – κι ας μην είχαν πολεμήσει, κι ας έβλεπαν  από τα γύρω υψώματα, ως θεατές Πολεμικής Ταινίας σε Θερινό Κινηματογράφο, την σφαγή των συναδέλφων τους στο Ύψωμα Β, των συναδέλφων τους που μάχονταν απελπισμένα ένας εναντίον 22πλασιων Τούρκων….

ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΤΗΝ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ….

Και φθάνοντας στο
Δια ταύτα….
απεφάσισα μετά από πολύ σκέψη,
– να μην συμμετάσχω πλέον σαν επιμελητής στο βιβλίο του κ.Ταξχου εάν και εφόσον υπάρξει Γ’ έκδοση του.
– να μην υπάρξει Δ’ Εκδοση στο βιβλίο μου ΚΥΠΡΟΣ 1974 Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ευθύς μόλις τελειώσουν τα τελευταία αντίτυπα της Γ’ Εκδόσεως
– να μην αναλάβω τελικά την δημιουργία του «ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ  Πεσόντων και Αγνοουμένων εκ Μητροπ. Ελλάδος Αξκων Υπαξκων και Οπλιτων από 15/7/74 έως 19/8/74» αφού βέβαια θα πρέπει πρώτα να ευχαριστήσω τον κ.Μπογονικολό και την εταιρεία του, που είχε δεχθεί με προθυμία να είναι χορηγός στην πραγματοποίησή του!!!
– να είμαι ομιλητής στις παρουσιάσεις του βιβλίου σε Πάτρα, Θεσ/νικη, Λευκωσία και Καλαμάτα και μετά να μην ξαναεμφανισθώ σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση…

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΧΘΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ, ΘΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙ, κλπ κλπ….. «ΛΕΒΕΝΤΗ»ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ….
ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΛΘΩ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ κ.ΤΑΞΧΟΥ….
ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ…

Ήθελα να είμαι σαφής προς ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ σας ιδιαίτερα τους συγγενείς των Πεσόντων και Αγνοουμένων του 1974…. και να τους ευχαριστήσω και για την αναγνώριση τους αλλά και την συμπαράστασή τους στον αγώνα μου τα τελευταία χρόνια….

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΠΟΥ ΕΠΙ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…. ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ «ΦΑΚΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974»….
ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΜΠΕΡΕ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ 26η ΕΠΙΛΑΡΧΙΑ ΜΕΣΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ !!!Ἑλλάς, ἡ χώρα τῆς μισαλλοδοξίας3

                            

«ΑΓΕΙ ΔΕ ΠΡΟΣ ΦΩΣ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΧΡΟΝΟΣ»
(Μένανδρος)

Σας ευχαριστω για την προσοχή σας….

Δημητριάδης Ἀλεξάνδρου, Κωνσταντῖνος
Ἱστορικὸς Ἐρευνητὴς – Συγγραφεύς

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply