Τὰ στρατόπεδα συγκεντρώσεως («hot spots») ἦλθαν γιὰ νὰ …μείνουν!!!

Τὰ στρατόπεδα συγκεντρώσεως («hot spots») ἦλθαν γιὰ νὰ ...μείνουν!!!

Εν τω μεταξύ μιας και βρίσκομαι εδώ, ας πληροφορήσω το ημεδαπόν πόπολο ότι, τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη, θα… «λιάζεται» μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Ῥούσσης Νῖκος

Μετεγκατάσταση προσφύγων; Από τον Σεπτέμβριο του 2017 και …βλέπουμε

Δίνοντας σήμερα στην δημοσιότητα, την απάντηση που έδωσε στις 29 Ιουνίου 2016, στην αφελή ερώτηση που του υπέβαλε ο 14ος αντιπρόεδρος της ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με το γιατί καθυστερεί η συμφωνία μετεγκαταστάσεως προσφύγων στην ΕΕ, ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, δηλώνει εν γνώσει των …αρμοδιοτήτων του ότι:

  • Το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεως αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2017. Η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να υποβάλει εκθέσεις σε μηνιαία βάση και επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αναλάβει δράση σε περίπτωση που κράτη μέλη δεν συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους.
  • Βασικός παράγοντας που επιβραδύνει την εφαρμογή του καθεστώτος μετεγκαταστάσεως είναι η έλλειψη πολιτικής βουλήσεως από τα κράτη μέλη!

Αφελώς, ο 14ος αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, προσποιούμενος ότι δεν γνωρίζει πως πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν υψώσει τείχη στα σύνορά τους, προς αποτροπή εισόδου μεταναστών και ότι πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ζουν υπό την πίεση της ανόδου των ακροδεξιών κομμάτων εξαιτίας του μεταναστευτικού, είχε απευθυνθεί γραπτώς στον Επίτροπο ζητώντας να μάθει τα ήδη…γνωστά σ’ όλη την Ευρώπη. Πού οφείλονται, δηλαδή, οι μεγάλες καθυστερήσεις και πως σκοπεύει να επιταχύνει την πρόοδο υλοποιήσεως των αποφάσεων της ΕΕ για το προσφυγικό; Την ίδια στιγμή που, όπως προκύπτει από την ερώτηση του 14ου αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, ο ίδιος γνωρίζει ότι «πέρα από τα χαμηλά ποσοστά μετεγκαταστάσεως (Λιθουανία: 21 σε σύνολο 481, Πορτογαλία: 89 σε σύνολο 1642, Βουλγαρία: 4 σε σύνολο 1302, Γαλλία: 362 σε σύνολο 1300), παρατηρούνται και κράτη-μέλη όπως η Ουγγαρία, η Κροατία και η Δανία, τα οποία αρνούνται προκλητικά να δεχθούν έστω και έναν πρόσφυγα μέχρι στιγμής».

Βάσιμα ελπίζεται ότι, μετά την διευκρινιστική απάντηση του Επιτρόπου Αβραμόπουλου, ο ευρωβουλευτής του Σύριζα θα έχει καταλάβει, επιτέλους, ότι η Κομισιόν μόνον εκθέσεις για την πορεία της συμφωνίας μετεγκαταστάσεως προσφύγων μπορεί να κάνει, θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 και επιφυλάσσεται να λάβει μέτρα εναντίον εκείνων των χωρών που δεν υλοποιούν την συμφωνία. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 και βλέπουμε δηλαδή….

Νίκος Ρούσσης Στρασβούργο

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply