Ἡ μεγάλη ἀπάτη «σφαγὴ τῆς Σεμπρένιτσα»

«…Έτσι, οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι στρατιώτες είχαν την δυνατότητα στην Σρεμπρένιτσα να σκοτώσουν Σέρβους πολίτες. Αυτό αγνοείται τελείως από τα δυτικά μέσα ενημερώσεως. Είναι σαν να ήλθαν τον Ιούλιο οι Σέρβοι και άρχισαν να σκοτώνουν αυθαίρετα.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του στρατού των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή, ένας Γάλλος αξιωματικός, ονόματι Φιλίπ Μοβιόν, ρωτήθηκε από το γιουγκοσλαβικό δικαστήριο «γιατί οι Σέρβοι το έκαναν αυτό;»

Είπε ότι ήταν απολύτως πεπεισμένος ότι το έκαναν γιατί ο διοικητής των Βοσνίων μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα, έκανε το ίδιο στους Σέρβους πριν από τον Ιούλιο του 1995..…»

Αμερικανός Συγγραφέας: Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα ήταν μια γιγάντια πολιτική απάτη

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Δρ Έντουαρντ Χέρμαν (Edward Herman) μίλησε με την «Φωνή της Ρωσσίας» (Sputnik), στον δημοσιογράφο Τζον Ρόμπλς (John Robles), σχετικά με τα γεγονότα που είναι γνωστά ως Σφαγή της Σρεμπρένιτσα, που αποτέλεσε και το πρόσχημα για την «ανθρωπιστική» εισβολή στην πρώην Γιουγκοσλαβία και διαχωρίζεται από την «επίσημη» εκδοχή που ανέκαθεν προωθείται από την Δύση.

Ο Δρ Χέρμαν αποκαλύπτει ότι η δολοφονία των Βοσνίων Μουσουλμάνων στρατιωτών στην Σρεμπρένιτσα (το πρόσχημα της Δύσεως) ήταν σε απάντηση στην δολοφονία των περισσότερων από 2.000 Σέρβων πολιτών, κυρίως γυναικών και παιδιών, στην περιοχή.

Δημοσιογράφος: Η πρώτη μου ερώτηση είναι για την «Σφαγή της Σρεμπρένιτσα» και τον τρόπο με τον οποίο χειραγωγήθηκε από ΜΜΕ. Μπορείτε να μας πείτε, ή να μας δόσετε κάποιες ιδέες, για αυτό;

Χέρμαν: Η Σφαγή της Σρεμπρένιτσα, πραγματικά βάζω εισαγωγικά στην φράση αυτή, επειδή στην πραγματικότητα υπήρξαν πολλές σφαγές στην περιοχή της Σρεμπρένιτσα, η μία πριν από τον Ιούλιο του 1995, όπου υπήρξε τεράστιος αριθμός Σέρβων που σκοτώθηκε από τους Μουσουλμάνους, τους Βοσνίους Μουσουλμάνους, δυνάμεις των οποίων βγήκαν από την Σρεμπρένιτσα.

Μια εκτίμηση είναι ότι υπήρχαν περισσότερα από 150 Σερβικά χωριά που αφανίστηκαν εντελώς και μια μελέτη δίνει πραγματικά τα ονόματα 2.383 Σέρβων πολιτών που σκοτώθηκαν μεταξύ του 1992 και του Ιουλίου του 1995. Μέχρι τότε εμείς θα αποκαλούμε αυτό «Η Πρώτη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα».

Δημοσιογράφος: Πρέπει γίνει σαφές αυτό, αυτοί ήταν Σέρβοι, που είχαν σκοτωθεί.

Χέρμαν: Ναι! Μιλάμε για 2.383 Σέρβους πολίτες που σκοτώθηκαν πριν από τον Ιούλιο του 1995. Και ο Σερβοβόσνιος Στρατός ανέλαβε την Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995, και υπήρξαν θάνατοι και εκτελέσεις μετά από αυτό. Και αυτό είναι που ονομάζει η Δύση « Η Σφαγή της Σρεμπρένιτσα», αλλά στην πραγματικότητα, αυτό είναι κυρίως ένα πολιτικό κατασκεύασμα.

Οι αριθμοί των εκτελεσμένων εκεί είναι πιθανώς της τάξεως μεταξύ 500 και 1000. Με άλλα λόγια, λιγότερος από το ήμισυ του αριθμού των Σέρβων πολιτών που σκοτώθηκαν τον Ιούλιο του 1995.

Και οι Δυτικοί ισχυρίζονται ότι 8.000 άνδρες και αγόρια εκτελέστηκαν στην σφαγή της Σρεμπρένιτσα, αλλά σημειώστε ότι όλοι αυτοί ήταν άνδρες, όλοι άνδρες, όλοι στρατιώτες, ενώ αυτοί που οι 2.383 Σέρβοι πολίτες που σκοτώθηκαν συμπεριελάμβανε έναν μεγάλο αριθμό γυναικών και παιδιών.

Μιλάμε για εκτελέσεις στην δεύτερη Σφαγή, ουσιαστικά ενόπλων ανδρών. Και φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ήταν 7.000 ή 8.000, άνδρες ή έφηβοι που σκοτώθηκαν. Οι σοροί στους τάφους προσθέτουν κάτι σαν 2.500.

Πολλοί από τις σορούς ήταν θάνατοι από μάχες. Μια από τις ομορφιές της προπαγάνδας του δυτικού συστήματος είναι ότι όλα τα σώματα που βρέθηκαν μετά τον Ιούλιο του 1995, που υπολογίζονται ότι έχουν εκτελεσθεί, ακόμη κι αν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένας μεγάλος αριθμός σκοτώθηκε στις μάχες.

Υπενθύμιση

Χέρμαν: Επίσης, ένα άλλο σημαντικό γεγονός για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα είναι ότι όλες αυτές οι δολοφονίες των Σέρβων έλαβαν χώρα σε μια περιοχή που υποτίθεται ότι ήταν «ασφαλές καταφύγιο».  Η Σρεμπρένιτσα ήταν ένα ασφαλές μέρος, ένα ασφαλές καταφύγιο. Υποτίθεται ότι ήταν αποστρατικοποιημένη, αλλά ποτέ δεν ήταν.

Έτσι, οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι στρατιώτες είχαν την δυνατότητα στην Σρεμπρένιτσα να σκοτώσουν Σέρβους πολίτες. Αυτό αγνοείται τελείως από τα δυτικά μέσα ενημερώσεως. Είναι σαν να ήλθαν τον Ιούλιο οι Σέρβοι και άρχισαν να σκοτώνουν αυθαίρετα.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του στρατού των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή, ένας Γάλλος αξιωματικός, ονόματι Φιλίπ Μοβιόν, ρωτήθηκε από το γιουγκοσλαβικό δικαστήριο «γιατί οι Σέρβοι το έκαναν αυτό;»

Είπε ότι ήταν απολύτως πεπεισμένος ότι το έκαναν γιατί ο διοικητής των Βοσνίων μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα, έκανε το ίδιο στους Σέρβους πριν από τον Ιούλιο του 1995.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Στρατού των Ηνωμένων Εθνών, αλλά δεν θα το δείτε αυτό στον δυτικό Τύπο!

Με άλλα λόγια, η πρώτη σφαγή ήταν αυτή που οδήγησε στην μικρότερη δεύτερη σφαγή και συγκεκριμένα των ενηλίκων στρατιωτών, γράφει το δημοσίευμα.

Γιῶργος Ἐχέδωρος
ἀπὸ Βαλκανικὸ Περισκόπιο

Οι μουσουλμάνοι Ναζί – Η δημιουργία της Βοσνίας – Και τα ισλαμογιουσουφάκια της ΑριστεράςΗ «Σφαγή των Μουσουλμάνων» στην Σρεμπρένιτσα είναι το νέο Ιερό Δισκοπότηρο των απανταχού κυνηγών Χριστιανών και των Πιστών Ηλιθίων των ΗΠΑ και Γερμανίας. Όλοι το επικαλούνται, το ψάχνουν, ενώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Η δημιουργία της Βοσνίας ήταν αποτέλεσμα της εκδικήσεως της Γερμανίας για την αντίσταση των Σέρβων στους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τους συμμάχους τους, τους Μουσουλμάνους. Οι μουσουλμάνοι, μη αφομιώσιμοι στις σύγχρονες κοινωνίες και υποχείρια του Χίτλερ, δεν μπορούσαν, παρά να συνταχθούν με τον μέγα αυτόν στρατηλάτη και να ενισχύσουνετις φρικώδεις μονάδες του με βαρβάρους υπανθρώπους.

Η διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, ήταν αναπόφευκτη μετά την ανίερη συμμαχία των ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας και των Γερμανών που κάνουν κουμάντο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έγινε τα χρόνια που η Ρωσσία μάζευε τα κουρέλια της από την διάσπαση της Σοβιετικής Ενώσεως.

Οι ΗΠΑ έδωσαν πάτημα στους Σαουδάραβες, ώστε να δημιουργήσουν Ισλαμικό Κράτος μέσα στα Βαλκάνια, με αντάλλαγμα την ανοχή στις επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή και τις συμφωνίες στα ενεργειακά.Οι Γερμανοί έπαιρναν εκδίκηση από τους Σέρβους για την αντίσταση στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και για τα προτεκτοράτα που έχασαν (Κροατία-Βοσνία) στον Α΄ Π.Π. Ήδη από το 1929 είχε ιδρυθεί η κροατική φασιστική οργάνωση των Ούστασε (Ustaše), πού βασικό στόχο είχε την έξοδο της Κροατίας από την Γιουγκοσλαβία. Η αντίσταση των Γιουγκοσλάβων ενάντια στην Ναζιστική Γερμανία κατέρρευσε λόγω της προδοσίας των μουσουλμάνων της περιοχής.
Τον Απρίλιο τού 1941, η Κροατία τάσσεται στο πλευρό των δυνάμεων τού Άξονος ως σύμμαχος της Ναζιστικής Γερμανίας και υπό την ηγεσία του Άντε Πάβελιτς, ιδρύεται το Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας, το κράτος αυτό περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής Κροατίας καθώς και της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. Εκεί λαμβάνει μέρος η γενοκτονία τού σερβικού πληθυσμού της Κροατίας, όπου δολοφονούνται μεταξύ 700.000 Σέρβοι Χριστιανοί, Τσιγγάνοι και Εβραίοι.

Καί στην (σημερινή) Σλοβενία, περί τα 1930 έγινε βίαιος εκτοπισμός χιλιάδων αντιφρονούντων στον ιταλικό φασισμό, προς την σημερινή Σερβία.

Τα πιόνια λοιπόν είχαν λάβει τις θέσεις στην σκακιέρα και περίμεναν το έναυσμα. Αυτό ήλθε με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Ξαφνικά όλοι οι μουσουλμάνοι και οι πρώην φιλο-ναζί των περιοχών αυτών ήθελαν την «ανεξαρτησία τους».  Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία σπεύδουν πάντα πρώτες και αναγνωρίζουν τα νέα κρατίδια.

Πόλεμος λοιπόν, μεταξύ Στρατού των Σέρβων Χριστιανών και των Μουσουλμάνων της περιοχής, που είχαν την επίσημη υποστήριξη (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) και την ανεπίσημη με δεκάδες χιλιάδες μισθοφόρους και φανατικούς ισλαμιστές (παρανοϊκούς μακελάρηδες) από Σαουδική Αραβία, Αλβανία, Τουρκία, Βόρειο Αφρική, κλπ.

Βόσνιοι μουσουλμάνοι και καθολικοί Κροάτες κόντεψαν να σφαγούν μεταξύ τους, αλλά παρενέβη ο Κλίντον και το 1994 τα βρήκαν, ώστε να συνεχισθεί ο πόλεμος εναντίον των Σέρβων.

March 18, 1994: Bosnian President Alija Izetbegovic and Croatian President Franjo Tudjman sign the Croat-Muslim Federation Peace Agreement in the Old Executive Office Building.

March 18, 1994: Bosnian President Alija Izetbegovic and Croatian President Franjo Tudjman sign the Croat-Muslim Federation Peace Agreement in the Old Executive Office Building.Τί συνέβη τελικά στην Σρεμπρένιτσα; O ρόλος των Ελλήνων και τα Ισλαμογιουσουφάκια της ΑριστεράςΟι σφαγές χιλιάδων μουσουλμάνων στον θύλακα της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995 ήταν το αποτέλεσμα συμφωνίας που είχε κάνει ο Μπερνάρ Ζανβιέ, τότε Γάλλος στρατηγός επικεφαλής δυνάμεως κυανοκράνων του ΟΗΕ, με ηγετικά στελέχη των Βοσνίων Μουσουλμάνων με προφανή στόχο -όπως απεδείχθη αργότερα και απ’ τα ίδια τα γεγονότα- μία τρομερή προβοκάτσια που «θα ταρακουνούσε την διεθνή κοινότητα και θα την έκανε να συναινέσει στις μετέπειτα ΝΑΤΟϊκές αεροπορικές επιδρομές κατά των Βοσνίων Σέρβων».

Στο παρακάτω ντοκυμανταίρ ενος μουσουλμάνου δημοσιογράφου σε συνεργασία με ένα σκαδιναβικό κανάλι, αναφέρεται τί ακριβώς έγινε στην Σρεμπρένιτσα. Τί είχε προηγηθεί χρόνια πριν την είσοδο των Σέρβων: Πώς οι Κλίντον & Ιζετμπέκοβιτς είχαν ζητήσει απο τον Αστυνομικό Διοικητή της Σρεμπρένιτσας, αλλά και τον Αρχηγό του Μουσουλμανικού Επιτελείου, ήδη από το 1993, πρόκληση μιας αιματηρής επεμβάσεως στην μαρτυρική πόλη.  

Βόσνιοι και οι μουσουλμάνοι μαχητές που εκπαιδεύθηκαν και εξοπλίσθηκαν καλλίτερα και που προωθήθηκαν μέσα στην Σρεμπρένιτσα, άρχισαν τα ριψοκίνδυνα τολμήματα έξω από την πόλη, πυρπολώντας σερβικά χωριά και σκοτώνοντας τους κατοίκους των. Μετά ξανάμπαιναν στην ασφαλή από τον ΟΗΕ πόλη της Σρεμπρένιτσα, τον «Ασφαλή Ουρανό». Αυτές οι επιθέσεις έφθασαν στο κατακόρυφό τους το 1994 και συνεχίσθηκαν μέχρι τις αρχές του 1995

Νάσερ Όριτς – Στην Χάγη δεν είδαν τίποτα

Ξεχωρίζει ο ρόλος του Νάσερ Όριτς (διοικητή των δυνάμεων του Μουσουλμανικού Στρατού της Βοσνίας, στην Σρεμπρένιτσα) στην σφαγή 1300 Σέρβων αμάχων απο το ’93-’95,  στα σερβικά χωριά γύρω από την Σρεμπρένιτσα, χρησιμοποιώντας τον «ουδέτερο» αυτόν καταυλισμό ως ορμητήριο. 

Νατοϊκοί – ΗΠΑ και Γερμανοί τροφοδοτούσαν μέσω «ανθρωπιστικών» ρίψεων όπλα, τους παραστρατιωτικούς του Νάσερ Όριτς.

Οι Βόσνιοι Σέρβοι μπορεί να είχαν βαρύτερα όπλα, αλλά οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι είχαν καλλίτερη εκπαίδευση πεζικού (καταδρομών), που ταίριαζε καλλίτερα στο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής γύρω από την Σρεμπρένιτσα. Όταν έλειωσε το χιόνι, την άνοιξη του 1995, έγινε προφανές στον Νάσαρ Όριτς, τον ηγέτη των Βοσνιομουσουλμανικών δυνάμεων, ότι ο βοσνιοσερβικός στρατός θα κτυπούσε την Σρεμπρένιτσα, για να σταματήσει τις επιθέσεις του στα σερβικά χωριά. Έτσι, αυτός και μεγάλος αριθμός των μαχητών του, έφυγαν κρυφά από την Σρεμπρένιτσα. Η πόλη αφέθηκε χωρίς άμυνα εσκεμμένα, με την στρατηγική ότι, εάν οι Σέρβοι επιτεθούν σε μια πόλη ανοχύρωτη, τότε σίγουρα αυτό θα γινόταν αιτία το NATO και οι ΗΠΑ, δικαιολογημένα πλέον, να κάνουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των Σέρβων. Έτσι λοιπόν ο σερβοβοσνιακός στρατός μπήκε στην Σρεμπρένιτσα σαν να έκανε περίπατο.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στην Χάγη, στο δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου, αμφισβητούν σοβαρά το ό,τι «μέχρι και» 8.000 Βόσνιοι Μουσουλμάνοι σφαγιάσθηκαν. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και περίπου 5.000 που είχαν καταχωρηθεί ως αγνοούμενοι. Πάνω από 2.000 πτώματα βρέθηκαν σε τάφους γύρω από την Σρεμπρένιτσα και περιλαμβάνουν και τα πτώματα των στρατιωτών από τις εντατικές μάχες των τριών ετών γύρω από την πόλη. Σύμφωνα με τους μαθηματικούς υπολογισμούς λοιπόν ο αριθμός 8.000 είναι μη ρεαλιστικός.

Τα ΜΜΕ στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αναφέρθηκαν καθόλου στα βαθύτερα αίτια του ολέθρου της Σρεμπρένιτσα, ούτε στο θέμα της αποδόσεως των ευθυνών. Προτίμησαν μια απλουστευτική ερμηνεία που κινήθηκε μεταξύ μαύρου και άσπρου, όπου στην θέση του μαύρου και του κατηγορουμένου ήταν οι Σέρβοι.

Ναι, έγιναν εγκλήματα πολέμου στην Σρεμπρένιτσα και από τις δύο πλευρές, ωστόσο η διάσταση που έχει λάβει το θέμα από την πλευρά των Νατοϊκών-Ισλαμοφασιστών και η παραπληροφόρηση των νικητών, στην οποία συνενεργούν οι «πολέμιοι του ιμπεριαλισμού και του θεοκρατισμού» εγχώριοι ακροαριστερο-φασίστες και λοιποί δημοσιογραφίσκοι, έχει φθάσει στα άκρα της γελοιότητας και της χυδαιότητας. 

https://youtu.be/229SJdsPUok
*Ας θυμηθούμε και μερικές σκηνές μετά την επικράτηση των Νατοϊκών-Ισλαμοφαστιστών  το 2004. Φαντασθείτε τί γινόταν ενδιάμεσα χωρίς κάμερες:

Αλβανοί και ισλαμιστές παραστρατιωτικοί, καίνε μία ακόμη Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία

Δεν χρειάζεται να είσαι υπερεγκέφαλος για να αντιληφθείς ότι η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, με τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που εισβάλλουν στην Ευρώπη είναι ένα ακόμη κύμα της «θαλασσοταραχής» που ξεκίνησε με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενισχύθηκε με τον Β’ Π.Π. και συντηρείται από τα καπιταλιστικά και ισλαμοφασιστικά απωθημένα των τότε χαμένων.

κρασοπατὴρ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply