Διαφορετικὲς …ἀναγνώσεις!!!

…και τώρα μία άλλη «ανάγνωση» για τους πολύ ψαγμένους.

Διαφορετικὲς ...ἀναγνώσεις!!!

  • Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσιεύει ένα «τηλεγράφημα» του ανταποκριτή του στην Τουρκία ΑΆρη Αμπατζή, με βάση το οποίο ο Ερντογάν φαίνεται να ζητά δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Θράκης.
  • Το  «τηλεγράφημα» το θεωρεί αμάσητα ως αληθές, ο θεματοφύλακας της εξωτερικής πολιτικής της χώρας Νίκος Κοτζιάς και εκδίδει οργίλη ανακοίνωση.
  • Αληθές το θεωρούν και τα «τσιράκια» των πολιτικών κομμάτων που ξεσαλώνουν, με πατριωτικές ανακοινώσεις τους, υπέρ της ελληνικότητας της Θράκης και διάφορα άλλα φαιδρά.
  • Εκ των υστέρων και ύστερα από την δημόσια ομολογία του χοντροπατάτα που διευθύνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι επρόκειτο για γκάφα του ανταποκριτή του και όχι για ευθύνη του ιδίου και των συνεργατών του στην αρχισυνταξία του Πρακτορείου, άπαντες παίρνουν πίσω τις λάβρες δηλώσεις τους και υπεραμύνονται της ελληνοτουρκικής φιλίας.
  • Εσεις έχετε καταλάβει, μετά απ αυτά, ότι τις τύχες της χώρας στα εθνικά θέματα διαχειρίζονται ένα μάτσο μαλάκες, που κοιτούν το τι θα πούν ανάλογα με το τι γράφει το καθεστωτικό ΑΠΕ-ΜΠΕ;
    Ενώ, αν είχατε μάθει τουρκικά, όπως σας συμβουλεύω, θα μπορούσατε εγκαίρως να πληροφορηθείτε τι ακριβώς είπε ο Ερντογάν.

Ῥούσσης Νῖκος

Μετά την… Λωζάννη, η τουρκική μειονότητα σε Θράκη, Κω και Ρόδο!

Δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία, για τους κατοικοευδρεύοντες στο υπουργείο Εξωτερικών και στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του Στρασβούργου, να δείχνουν «έκπληκτοι» και δήθεν αιφνιδιασμένοι από την αναφορά του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για την ανάγκη αναθεωρήσεως της «Συνθήκης της Λωζάννης», με την οποία αντιμετωπίζονται θέματα μειονοτήτων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Η «κολώνια» της έμπρακτης αμφισβητήσεως της ισχύος αυτής της συνθήκης, χρονολογείται από το …2008 (!) και σ’ αυτήν την «αμφισβήτηση» έχουν συμπράξει, με πράξεις ή παραλείψεις τους, Έλληνες βουλευτές που συμμετείχαν στην Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, διατελέσαντες υπουργοί εξωτερικών με πρώτη την Ντόρα Μπακογιάννη και οι επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Στρασβούργο.

Για το «φρεσκάρισμα» της μνήμης των Ελλήνων διπλωματών και προς απόδειξη ότι, είναι πολύ δύσκολο σε διπλωματικό επίπεδο να καταρριφθεί ο ισχυρισμός του Ερντογάν, σημειώνουμε ότι:

*Στις 27 Ιουνίου 2008, σε ψήφισμα της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατοχυρώθηκε, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, ο όρος «τουρκική», ως προσδιορισμός της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη.

Με την υπερψήφιση, τότε, τής εκθέσεως Γκρός,  η Ελλάδα βρέθηκε υποχρεωμένη να αποκαλεί τα μειονοτικά σχολεία στην Δυτική Θράκη, ως σχολεία της «τουρκικής μουσουλμανικής κοινότητας, για άτομα τουρκικής προελεύσεως, Πομάκους και Ρομά».

Με την ίδια έκθεση, που ακολουθήθηκε στην συνέχεια και από επίσκεψη και νέα έκθεση του Ελβετού βουλευτή Αντρέα Γκρός στα ελληνικά νησιά, με την έγκριση του ελληνικού ΥΠΕΞ, «ανεκαλύφθη» και η ύπαρξη 4.000 Τούρκων μειονοτικών σε Κώ και Ρόδο ενώ, τέθηκαν και ζητήματα, ήδη καταγεγραμμένα, κακοποιήσεως και παραβιάσεως των δικαιωμάτων αυτών των τουρκικών μειονοτήτων στην Ελλάδα.

*Στις 28 Μαρτίου 2009, η αρχή της αμοιβαιότητας της Συνθήκης της Λωζάννης, τέθηκε σε έμμεση αμφισβήτηση από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνελεύσεως του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία συμμετείχαν και Έλληνες βουλευτές-μέλη της Επιτροπής.

* Στις 6 Δεκεμβρίου 2010, η Συνθήκη της Λωζάννης τέθηκε σε πλήρη αμφισβήτηση, με απόφαση της υπό Τουρκικής Προεδρίας (τότε) Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία, τέθηκε με κατηγορηματικό τρόπο στην Ελλάδα η «σύσταση», να πάψει να εγείρει προσκόμματα και να προχωρήσει στην αναγνώριση ως τουρκικών, όλων των μουσουλμανικών μειονοτικών ενώσεων στο έδαφός της.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις τότε πληροφορίες που δεν αντικρούσθηκαν από κάποιον, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις apriori, σχετικές, αποφάσεις της επιτροπής βρέθηκε, η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο επικεφαλής της οποίας διαβεβαίωσε το Σώμα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στην αναγνώριση δεκάδων μειονοτικών ενώσεων στην Ελλάδα, που άλλες φέρουν την ένδειξη «τουρκικός» και άλλες όχι

*Στις  28 Ιανουαρίου 2013, με απανωτά διαβήματα προς την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι νομικοί εκπρόσωποι των αυτοαποκαλουμένων «τουρκικών ενώσεων» σε Ξάνθη, Έβρο και Ροδόπη, με τις σχετικές καταδικαστικές αποφάσεις που εξέδωσε κατά της Ελλάδος το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απαίτησαν την αναγνώριση όλων αυτών των ενώσεων.

Με επιστολή του (25 Ιανουαρίου 2013) προς την Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ, η οποία είναι αρμόδια για την επίβλεψη της ορθής εκτελέσεως των αποφάσεων του Δικαστηρίου από τα κράτη-μέλη του Οργανισμού, ο νομικός εκπρόσωπος αυτών των ενώσεων, Αχμέτ Καρά, επεσήμανε ότι το θέμα της αναγνωρίσεως αφορά εκτός από την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», την «Πολιτιστική Ένωση Μειονότητας Δυτικής Θράκης του Νοτίου Έβρου», καθώς και την «Ένωση Νέων της Μειονότητας της Θράκης» και την «Πολιτιστική Ένωση των Τούρκων Γυναικών της Επαρχίας Ροδόπης».

Με βάση την ιστορική αυτή «αναδρομή» αποδεικνύεται ότι, εξαιτίας της χρόνιας ραθυμίας των κατ’ εξοχήν αρμοδίων στην Ελλάδα, η Τουρκία έχει «στρώσει μια χαρά το χαλί», για να επιτύχει τόσον την κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάννης (με την συνδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης που χρηματοδοτεί αφειδώς την λειτουργία του) όσον και την αναγνώριση τουρκικών μειονοτήτων σε Δυτική Θράκη, Κω και Ρόδο, μ’ ότι αυτό συνεπάγεται.

(Visited 118 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Διαφορετικὲς …ἀναγνώσεις!!!

  1. Ε αφού ειναι και παλιά ¨καραβανα¨στην δημοσιογραφία ο αρθρογράφος, μηπως εχει ακούσει τίποτα για εξωγενείς πρακτορογενείς πηγές οικονομικής ενίσχυσης των περιώνυμων τουρκολόγων της δικής του πιάτσας;

Leave a Reply