Ὑπὸ διαρκὴ διωγμὸν οἱ Ἕλληνες ἀπὸ τὴν ἰδίαν συμμορία…

Ὁ Καρυωτάκης νεκρός. Φωτογραφία ληφθῆσα ἐκ τῆς χωροφυλακῆς Πρεβέζης στὶ 21 Ἰουλίου 1928 εἰκόνα ἀπὸ τὸ ἀντιζίτρο

Ὁ Καρυωτάκης νεκρός.
Φωτογραφία ληφθῆσα ἐκ τῆς χωροφυλακῆς Πρεβέζης στὶ 21 Ἰουλίου 1928
εἰκόνα ἀπὸ τὸἀντιζίτρο

Διαχρονικὴ ἡ τέχνη τοῦ πλιατσικολογήματος…
Πάντα μὲ τὶς πανομοιότυπες τακτικές, κουβαλώντας τεχνογνωσία αἰώνων καὶ διαρκῶς μὲ τὰ ἴδια ὀνόματα τῶν ἐμπλεκομένων, ποὺ ἀλλάζουν μόνον ὅταν …«καοῦν» διὰ παντός, ἤ, ὅταν ἔχει «λησμονηθεῖ», τεχνηέντως, ἀπὸ τὴν ἐπίσημο ἱστορία,  ἡ  ῥίζα…
(Ὑπ’ ὄψιν, τὴν ἱστορία, ἐπισήμως πλέον, τὴν διαχειρίζεται μόνη της ἡ ΕΤΕ!!!)
Διαφορετικῶς ἀκοῦμε γιὰ δεκαετίες τὸ ὄνομα «βενιζέλου», «καραμανλῆ», «παπανδρέου», «σημίτη», «κόκκαλη», «μεϊμαράκη», ἀλλὰ δὲν ἀνησυχοῦμε. Κάπου κάπου ἕνας …«διάττων ἀστήρ» τῆς πολιτικῆς, ποὺ ὅμως στὴν  πραγματικότητα εἶναι τῆς αὐτῆς γραμμῆς αἴματος καὶ τελικῶς τακτικῆς, ἔρχεται γιὰ νὰ «σπάσῃ» τὸ κατεστημένο, μὰ στὴν πραγματικότητα ἐπαναλαμβάνοντας τὰ εἰς βάρος μας ἐγκλήματα.

Κι ἐμεῖς, οἱ ἀπαίδευτοι, οἱ ἀμνήμονες, οἱ μάζες τέλος πάντων, δὲν ἀντιλαμβανόμεθα πὼς ἁπλῶς ἀλλάζει ὁ Μανωλιὸς τὰ ῤοῦχα του… Ὁ ἴδιος οὐδέποτε…

Σήμερα λέγονται βενιζελικοὶ ἀπόγονοι, μητσοτάκηδες ἢ σαμαροτσιπραίοι, ἀλλὰ οὐδόλως διαφέρουν ἀπὸ τοὺς σημιτοβελουχιώτηδες τοῦ  …ἀριστεροῦ τομέως, ποὺ προηγουμένως ἦσαν …«ὑπερπατριῶτες» τοῦ …δεξιοῦ τομέως καὶ ποὺ αὔριο θὰ γίνουν χρυσαυγίτες, κωνσταντιπουλικοί, καζακηκοὶ κι ὅ,τι ἄλλο τοὺς διατάξουν.
Κι ὅλα αὐτὰ ἁπλῶς γιὰ νὰ παραμένουμε ἐμεῖς ἐλεγχόμενες μάζες κι αὐτοὶ τσοπαναραῖοι  μας.

Ὑπὸ διαρκὴ διωγμὸν οἱ Ἕλληνες ἀπὸ τὴν ἴδια συμμορία...3Ἐπ’ εὐκαιρίας βέβαια οἱ ἑκάστοτε τσοπάνηδες λαμβάνουν καὶ τὸ …«διάφορόν» τους…
Κι ἐὰν προκύψῃ κάποιος ἐνοχλητικὸς στὸν δρόμο τους, δὲν διστάζουν, ἐὰν ἀπαιτεῖται, νὰ τὸν …«ὑποβοηθήσουν» σὲ μίαν «βολική» αὐτοκτονία.

Ἀλλὰ αὐτὰ δὲν συμβαίνουν ἐδῶ ὅπως Ἀμερική. Αὐτὰ εἶναι ἔργα τῆς Κίλλαρυ…
Ἤ μήπως ὄχι;

ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ 1928 -ΤΣΑΚΑΛΗΣ 2016:
Το παρακράτος και τα Λαμόγια συνεχίζουν να διώκουν τους Έλληνες….

Ὑπὸ διαρκὴ διωγμὸν οἱ Ἕλληνες ἀπὸ τὴν ἴδια συμμορία...1

Ο Καρυωτάκης, υπάλληλος του Υπουργείου Προνοίας, ευρέθη στην Πρέβεζα λαμβάνοντας μίαν ακόμη δυσμενή μετάθεση λόγω των συγκρούσεών του με τον τότε Υπουργό Προνοίας, Μιχαήλ Κύρκο (πατέρα του Λεωνίδα με την φυσαρμόνικα), υπεύθυνο για την διαχείριση των χρημάτων που προορίζοντο για την αποκατάσταση των προσφύγων. Ο ποιητής, ευσυνείδητος υπάλληλος, αλλά και ενεργός συνδικαλιστής, γνώριζε τις παρατυπίες και την σκανδαλώδη δράση των στελεχών του υπουργείου, και δεν δίσταζε να υποβάλει σχετικές αναφορές διαμαρτυρόμενος για όσα συνέβαιναν στο Υπουργείο. Η στάση του αυτή και η άρνησή του να αποδεχθεί τις παρανομίες των άλλων υπαλλήλων και στελεχών, τον κατέστησαν ανεπιθύμητο στα μάτια του Υπουργού, ο οποίος όχι μόνο δεν του απέδωσε τις προαγωγές που αντιστοιχούσαν στα προσόντα του, αλλά και τον μετέθετε διαρκώς, με σκοπό να εκμηδενίσει την διάθεση του ποιητή για περαιτέρω αντίδραση απέναντι στις σκανδαλώδεις ενέργειες του ιδίου του Υπουργού, αλλά και των συνεργατών του.

Τάσος Ψαρράς: Μύθοι και αλήθειες για τον Κώστα Καρυωτάκη
Τι άνθρωπος ήταν στ’ αλήθεια ο Καρυωτάκης; Πώς θα τον περιγράφατε;
Τ. Ψ.:
Ήταν ευαίσθητος, άνθρωπος με κοινωνική συνείδηση, βεβαίως ελιτίστας στο πνεύμα, μελετηρός, με σφαιρική γνώση, οξυδερκής, ένας ποιητής που ερμήνευσε την εποχή του και είχε το θάρρος να γράφει τις απόψεις του. Ήταν από τους πρώτους εισηγητές της μοντέρνας ποιήσεως στην Ελλάδα και άνοιξε δρόμους για την μετέπειτα γενιά του ’30. Είχε, επίσης, μια χιουμοριστική πλευρά, έκανε φάρσες, έβγαλε σατιρική εφημερίδα κι έγραψε επιθεωρήσεις. Τα συμπεριλαμβάνω στο σενάριο όλο αυτά.

Στα ποιήματα και στα πεζά του στηλίτευσε συχνά την εξουσία. Αυτός δεν ήταν ο λόγος που υπέστη διώξεις από τους προϊσταμένους του στην δημόσια διοίκηση;
Τ. Ψ.: Ήταν ένας μαχόμενος άνθρωπος. Υπήρξε συνδικαλιστής, εξελέγη γενικός Γραμματέας της Ενώσεως Δημοσίων Υπαλλήλων Αθηνών, δεν συνδιαλέχθηκε με την κεντρική εξουσία, γι’ αυτό και μετετέθη  στην Πάτρα και τέλος στην Πρέβεζα, όπου αυτοκτόνησε το 1928. Διώκτης του θεωρείται ότι ήταν ο Μιχαήλ Κύρκος, υπουργός Υγιεινής και Προνοίας στην κυβέρνηση Αλεξάνδρου Ζαΐμη. Μπορεί να είχε παραπληροφορηθεί, δεν μπορώ να το ξέρω, αυτός πάντως υπέγραψε ποινές, στερήσεις μισθών και άδικες μεταθέσεις του ποιητή. Όταν ο Καρυωτάκης γράφει το «Ανάγκη Χρηστότητος: Το δημοσιοϋπαλληλικό ζήτημα», ένα κείμενο που θα το ζήλευε σήμερα η ΑΔΕΔΥ, φυσικά ενοχλεί, συγκρούεται με το κατεστημένο και διώκεται εξοντωτικά. Ζήτησα πριν από χρόνια από τον κ. Λεωνίδα Κύρκο αν έχει στοιχεία περί του αντιθέτου να μου τα δώσει, είπε θα ψάξει, δεν μου έδωσε τίποτε. Εν πάση περιπτώσει, ο ίδιος ο Μ.Κύρκος στην συνέχεια διαγράφει μια ιδιαίτερα προοδευτική και αγωνιστική διαδρομή, υφίσταται διώξεις και ταλαιπωρίες. Τότε όμως ήταν ο υπουργός.
Πιστεύετε ότι (ο Καρυωτάκης) ήταν φιλοαριστερός;
Τ. Ψ.:
Παρ’ όλο που προερχόταν από μια συντηρητική, φιλοβασιλική οικογένεια που ανήκε στο Λαϊκό Κόμμα και γαλουχήθηκε με αυτές τις αρχές, ανέπτυξε μια έμμεση σχέση με την Αριστερά, επηρεάσθηκε από τον Ιωσήφ Ραφτόπουλο και στην συνέχεια από τον Πέτρο Πικρό, αλλά η προσωπικότητά του ήταν τέτοια που δεν του επέτρεπε να ενταχθεί σε ένα κόμμα. Είχε έντονα κριτική ματιά, υπεστήριζε πάντα προοδευτικές απόψεις και ήταν πολύ ευαίσθητος απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα. Πολλά κείμενα του Καρυωτάκη ήταν πολιτικά ρεπορτάζ. Το ποίημά του «Στο Άγαλμα της Ελευθερίας που φωτίζει τον κόσμο» είναι βαθειά πολιτικό, σαν να γράφτηκε σήμερα. Και στο πεζό του «Κάθαρσις» ο Καρυωτάκης, που δεν έγραφε τίποτα τυχαία, χρησιμοποιεί τους όρους «Ο κύριος Άλφα», «ο Βήτα», «ο Γάμα» για να καταλήξει στον «Δέλτα», μιλώντας για «ληστεία υπό λαμπρούς, διεθνείς οιωνούς, μέσα σε πολυτελή γραφεία». Ο Καρυωτάκης, που είχε διατελέσει υπάλληλος στο υπουργείο Προνοίας για την αποκατάσταση των προσφύγων της Μικράς Ασίας, είχε δει πολλά. Στον Αυτόνομο Οργανισμό Αποκαταστάσεως Προσφύγων, όταν ιδρύθηκε, μετείχαν ένας Αμερικανός, ένας εκπρόσωπος της Κοινωνίας των Εθνών και δύο Έλληνες, ο Περικλής Αργυρόπουλος και ο Στέφανος Δέλτας (σύζυγος Πηνελόπης Δέλτα προγιαγιάς Αντώνη Σαμαρά) (βλέπε Γ.Δάλκου «Κωνσταντίνος Γεωργίου Καρυωτάκης»). Ο συσχετισμός είναι εμφανής. Ο Αλέξης Ζήρας στα «Μικροφιλολογικά» διατυπώνει την αντίρρησή του, αλλά δεν μπορώ να φαντασθώ ότι ο Καρυωτάκης χρησιμοποίησε τυχαία το αλφάβητο για να αριθμήσει τα παραδείγματά του σε ένα κείμενο που είναι άμεσα πολιτικό.

(συνεχίζεται παρακάτω τὸ κείμενον)

Καλὴν ὥραν ποὺ λέγαμε…
Συμπτώσεις… συμπτώσεις…

Μὴν ἀναζητᾶτε πάντος ἐκτὸς τῆς χώρας ἐχθρούς. Οὔτε μᾶς ἦλθαν οἱ ἐχθροὶ τὰ τελευταία χρόνια. Πάντα ἐδῶ ἦσαν μὲ διάφορες προβιές.
Ἔχουν  καταλάβει ἅπαντες ἀπὸ μίαν Κερκόπορτα, ἐδῶ καὶ αἰῶνες, ἀγωνιοῦντες γιὰ τὸ ποιὸς θὰ ἀνοίξη πρῶτος τὴν δική του.
Κι ἀπὸ πίσω τους, διαρκῶς, ἡ «ἐθνικὴ τράπεζα», ποὺ …«μετηλλάχθη» ἐπισήμως σὲ «τράπεζα τῆς Ἑλλάδος», ἀλλὰ ποὺ στὴν πραγματικότητα παρέμενε διαρκῶς τὸ κέντρο ἐλέγχου καὶ διαμοιρασμοῦ ῤόλων, ἀλλὰ καὶ ἀσκήσεως ἐλέγχου κι ἐξουσίας.
Διότι ἡ πραγματικὴ ἐξουσία στὴν χώρα εἶναι ἡ ΕΤΕ!!!
Ἄλλως τὲ οὐδέποτε ἦσαν τυχαῖοι οἱ ἐπὶ κεφαλῆς αὐτῶν τῶν τραπεζῶν. Ἀφῆστε δὲ ποὺ ἐὰν ψάξουμε σωστά, πολὺ σωστά, θὰ διαπιστώσουμε πὼς ἀκόμη καὶ γιὰ τὶς ἀποζημιώσεις τῶν προσφύγων ἡ ἴδια τράπεζα κρύβεται πίσω ἀπὸ τὴν …ἐξαφάνισίν τους, ἐφ΄ ὅσον, ὅπως πάντα, στὸ θέμα τοῦ χρήματος ἦταν διαρκῶς «θεματοφύλαξ». Κάτι σὰν τὸ «βάλαμε τὸν λῦκο νὰ φυλᾷ τὰ πρόβατα» δῆλα δή…

…ἤ βάζουμε τὰ χεράκια μας γιὰ νὰ βγάλουμε τὰ ματάκια μας…

Παραπάνω ὅμως διαβάσατε τὴν ὁμολογία τοῦ Ψαῤῥᾶ γιὰ τὸν Καρυωτάκη, ποὺ ἀνεκάλυψε τὴν βρωμιὰ τοῦ τότε ὑπουργοῦ κύρκου, ἀλλὰ δὲν …ἐσκόνταψε ἐπάνω στὴν «Ἐθνικὴ τράπεζα»… Οὐδέποτε.
Καὶ εἶναι πράγματι ἀπορίας ἄξιον κάτι τέτοιον, διότι μία μόνη ἐπίσκεψις στὰ Γενικὰ Ἀρχεῖα τοῦ Κράτους θὰ τοῦ ἔδιδε μύριες ἀποδείξεις γιὰ τὸ ποιὸς χρημάτιζε ἐκπρόσωπος τῆς λεηλασίας καὶ γιὰ τὸ ποιὸς διέπραξε πράγματι τὴν λεηλασία, μὰ κυρίως τὸ ποιὸς εἰσέπραξε τὸ χρῆμα καὶ τὸ …κράτησε, μοιράζοντας μερικὰ ψίχουλα στοὺς …προθύμους ὑπουργούς.

Ὅσο γιὰ τοὺς κύρκους…
Ἀστεῖα πράγματα… Ἀπὸ ἀριστερὸς ἔως πολὺ ἀριστερός, γιὰ νὰ καταλήξουν …ποταμίσιοι.
Πολὺ πρόθυμοι πάντα… Ὅπως φυσικὰ καὶ ὅλοι οἱ ὅμοιοί τους.
Πρόσωπα ποὺ ἀπλῶς μεταπηδοῦν, ἀναλόγως τῶν ἀναγκῶν καὶ τῶν ἐντολῶν, σὲ «ἀντίθετα ἰδεολογικὰ στρατόπεδα», πρὸ κειμένου νὰ δίδουν σὲ ἐμᾶς σημαδεμένες ἐπιλογές, κομματικῶν χρωμάτων λέει, ἀλλὰ στὴν πραγματικότητα νὰ λειτουργοῦν ὡς τσοπάνηδες, στὸ ποίμνιο. Σὲ ἐμᾶς δῆλα δή…

Πεδίον τέχνης λαμπρὸν ἡ ἀπάτη καὶ τὸ ἔγκλημα, γιὰ τὰ κατάλοιπα τῶν προεστῶν καὶ τῶν τσιφλικάδων.
Μὴν ψάξετε πολύ… στὶς ἴδιες πάντα οίκογένειες εἴπαμε παραμένουμε.

Κῦρκοι λοιπὸν σήμερα. Πάππος σοσιαλιστικο-ἀριστερός, ποταμίσιος ἀπόγονος.
Καί ποιά ἡ σχέσις τους μέ τό ἐδῶ καί τώρα;

ΤΣΑΚΑΛΗΣ 2016

Ὑπὸ διαρκὴ διωγμὸν οἱ Ἕλληνες ἀπὸ τὴν ἴδια συμμορία...2

Ο πολιτικός του αγώνας ξεκίνησε από το 1999, όταν αιτήθηκε οι 30 ημέρες κανονικής αδείας, να μην του χορηγηθούν και το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί να λάβει, να κατατεθεί στον λογαριασμό τραπέζης που είχε δημιουργηθεί για την οικονομική βοήθεια του Σερβικού Λαού, λόγω της Νατοϊκής Επιθέσεως που είχε δεχθεί.

Από το 2004 έως το 2007, κατόπιν αναφορών, τηλεοπτικών εκπομπών και δημοσιευμάτων στον τύπο της χώρας για την χρηματική αποζημίωση που διακαιόνοντο τα στελέχη του Π.Ν. κατά την επισκευή των πολεμικών πλοίων, μακράν της περιοχής του Ναυστάθμου. Ο λόγος ότι με απόφαση του τότε Αρχηγού ΓΕΝ είχαν καταργηθεί Νόμος του Κράτους (αρκεί να λάβουμε υπόψιν μας ότι με τον εν λόγω νόμο αποζημιωνόντο  ακόμα και οι πολιτικοί για αποστολή εκτός έδρας) είχε καταργηθεί για τα στελέχη του Π.Ν. με έγγραφο του ΓΕΝ και όχι με νομοθετική ρύθμιση.

Το 2007, στην προσπάθειά του να τραβήξει τα «φώτα της δημοσιότητος» για να επιτύχει την χρηματική αποζημίωση των συναδέλφων του, εναντιώθη κατά της εκλογής του ΓΕΕΘΑ Χηνοφότη, ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Η εναντίωση /ένσταση κατά την εκλογή του τότε ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε βάσει του Νόμου που προέβλεπε ότι έπρεπε να είχαν συμπληρωθεί 40 ημέρες από την ημερομηνία παραιτήσεώς του.Οδηγείται η υπόθεση στο εκλογοδικείο …… που την ιδία ήμερα δικάζεται και η υπόθεση μη νομίμου εκλογής του Σημίτη, διότι εξελέγη άνευ σταυρού προτιμήσεως …Η ένσταση κατά της εκλογής του Σημίτη, απορρίπτεται διοτι αυτός που την είχε καταθέσει, είχε 4ου Βαθμού συγγένεια με τον Σημίτη και μπορεί ως συγγενείς να είχαν περιουσιακές διαφορές ….η ένσταση Τσακάλη και Γκόγκα απορρίπτεται και αυτή… Την  υποστήριξη της ενστάσεως ενώπιον του δικαστηριου, είχε αναλάβει αφιλοκερδώς ο Κατρούγκαλος, που τότε ακόμα φορούσε στο πέτο του σακακιού του, την καρφίτσα του ΕΑΜ (δυστυχώς από ό,τι φαίνεται σήμερα έχει ξεχάσει ότι ο παππούς τους πολεμούσε κατά των δοσιλόγων και των ταγματασφαλιτών..)Το 2008 εναντιώνεται στις τιμές σιτίσεως που είχαν επιβάλει στην Λέσχη του Π.Ν. στο Ν.Κ…….ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΑΝ ΤΟ 300% …..πειθαρχικός έλεγχος του Τσακάλη διοτι δεν κατέβαλε το αντίτιμο πλυστικών των σεντονιών, που παρεπιπτόντως δεν τα χρησιμοποιούσε και το όποιο είχε δηλώσει εγγράφως ….οι υπεύθυνοι για τις υπέρογκες τιμές στην σίτιση των συναδέλφων του …. αθώοι…Το 2009 μετά από πλήθος αναφορών για κατασκευαστικό έργο του Π.Ν. που είχε υπέρ κοστολογηθεί, έλαβε απάντηση του τότε Υφυπουργού Τασούλα ότι δεν διέκρινε κάτι το μεμπτό ….Μετά από 4 μήνες διατάζεται η υπηρεσία του να τον ελέγξει πειθαρχικά για άσκοπη απασχόληση αυτής …. 
Τότε πλέον καταφεύγει ξανά στην δημοσιότητα με εκπομπές στοβ «Κίτρινο Τύπο» και στην «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλοπούλου….

 

Το 2010 εναντιώνεται στην κατασκευή τζαμιού στην στρατιωτική περιοχή του Βοτανικού και στην εισαγωγή αλλοδαπών στις στρατιωτικές σχολές…

Και πολιτικοί σε ρόλο εφιάλτη….

Το 2011 μηνύεται από μέλη των πρωτεργατών του «συνδικαλισμού» στις Ένοπλες Δυνάμεις… σημερινοί «ηγέτες» αυτού …διοτι έγραψε στο facebook ..ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΣΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ …Δικάζεται Πρωτόδικα (8 ώρες διήρκησε η δίκη του) σε 4 μήνες φυλακή..

Αθωώνεται μετά από έναν χρόνο στο εφετείο ….

Από το 2011 έως και σήμερα ενεργό μέλος των ΕΛΛΗΝΩΝ YOUTUBERS, ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και συνδιοργανώνει με τον Αρχιμανδρίτη ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΑΡΑΝΤΟΥ και τον Μητροπολίτη Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ και άλλες κοινωνικές ομάδες, τις συγκεντρώσεις ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη…

Τ0 2014 τον αποστρατεύουν αυτεπάγγελτα , με τρεις στερήσεις βαθμού, διότι δεν τηρούσε τους αγράφους νομούς ….Υπογραφή Π.Δ.  …. Παπούλιας –Γεννηματά ….

 

Ωστόσο όμως έχει «πέσει» στην μέγγενη της Δικαιοσύνης ….του στερούν τα παιδιά μέχρι και σήμερα …εφαρμόζεται βία από την αστυνομία στα παιδιά του … εμπλέκεται το ΚΚΕ με επερώτηση εις βάρος του στην Βουλή ότι δήθεν δεν μπορεί να τον συλλάβει ούτε η αστυνομία …μηνύονται οι Βουλευτές του ΚΚΕ για συκοφαντική δυσφήμιση …το θέμα στην βουλή προς ψήφιση της άρσεως βουλευτικής ασυλίας τους ..ψηφίζουν κατά της άρσεως όλα τα υπάρχοντα κόμματα ακόμα και βουλευτές της Χρυσής Αυγής …

Η δίωξή του πλέον εφαρμόζεται και στα ανήλικα παιδιά του… πρέπει να κοπεί κάθε γραμμή αίματος …καθημερινά μέχρι και σήμερα παραβιάζονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Παιδιών του και του ιδίου…

Ἀνάπαυλα.
Τί τακτικές εἴπαμε χρησιμοποιεῖ τό καθεστώς;

 1. Ἐξαγορὰ συνειδήσεων
 2. Ἀπειλὴ κι ἐκφοβισμὸς
 3. Φυσικὴ ἐξόντωσις ἀντιπάλου

Πᾶμε παρακάτω λοιπόν.

Πόσες ομοιότητες βρήκατε εν τέλει μεταξύ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ και ΤΣΑΚΑΛΗ;;;;;;

Συνεχίζεται …. εντός των ημερών θα σας παρουσιάσουμε την Δικαστική Απόφαση που εξεδόθη από την 29-01-2015 στην οποία κρίνονται μη σύννομες οι στερήσεις βαθμού που του επεβληθήσαν και επί της ουσίας διατάζεται η επιστροφή του στο Π.Ν. ….ακόμα δεν έχει εφαρμοσθεί … θα σας παρουσιάσουμε αντιφατικές Εισαγγελικές Διατάξεις … θα σας παρουσιάσουμε αντιφατικές Εισαγγελικές Διατάξεις με Δικαστικές Αποφάσεις……. θα σας παρουσιάσουμε Αστυνομικούς με επιλεκτική μνήμη …θα σας παρουσιάσουμε ότι εδώ και 90 χρονιά, από τον θάνατο του Καρυωτάκη δεν έχει αλλάξει κάτι …. 
Το παρακράτος και τα Λαμόγια συνεχίζουν να διώκουν τους Έλληνες….

Δήλωση Τσακάλη: «Δεν θα έχω εγώ το τέλος του Καρυωτάκη, δεν θα με αυτοκτονήσετε …θα πολεμήσω έως το τέλος για την Πατρίδα μου και τα παιδιά μου …Ο Θεός δεν θέλει την αδικία, δεν θέλει να παραδοθεί η ψυχή των Ελλήνων στην Νέα Τάξη …»

ἐλεύθεροι Ἕλληνες

Ὁ Θανάσης δὲν τὰ παρατᾶ εὔκολα καὶ μπράβο του.
Ὁ Καρυωτάκης, κατὰ ἕναν πολὺ …βολικὸ τρόπο, εὐρέθη …αὐτόχειρ. Τὸ ἐὰν ἦταν ἢ ὄχι, δὲ γίνεται νὰ τὸ γνωρίζουμε, μά, πολὺ  φοβᾶμαι πὼς γιὰ νὰ  μὴν …ἐγγίζῃ βαθύτερα ὁ ψαῤῥᾶς μᾶλλον ἦταν ὁλίγον …ὑποβοηθουμένη ἡ …«αὐτοχειρία» του.

Φιλονόη

Σημειώσεις

Γιὰ νὰ κατανοήσουμε τὸ τὶ ἀκριβῶς συμβαίνει μὲ τὸν Τσακάλη, ἂς ῥίξουμε μίαν ματιὰ στὰ ἐξοπλιστικὰ προγράμματα καὶ στὸ πῶς χρηματοδοτῶνται. Ἂς συνειδητοποιήσουμε, ἐπὶ τέλους, πὼς ὅλα τὰ οἰκονομικὰ τῆς χώρας ἐλέγχονται μόνον ἀπὸ συγκεκριμένα κέντρα, ποὺ ἔχουν σταθερὲς σχέσεις ἐξαρτήσεως μὲ μίαν καὶ μόνον τράπεζα, ἀνεξαρτήτως τῶν βιτρινῶν ποὺ χρησιμοποιοῦνται.
Ὁ Τσακάλης, κατὰ τὰ ὅσα ἔως τώρα ἀντιλαμβάνομαι, κάπου, κάπως, ἴσως δίχως νὰ τὸ ἀντιληφθῇ, «κτύπησε» φλέβα σκληρή, ἢ πλησίασε ἀρκετά. Πρὸς τοῦτον καὶ ἀπεφάσισαν νὰ τὸν τσακίσουν.

Ὁ Ῥοδᾶς ἀναφέρει πὼς ἡ καταγραφὴ τῶν περιουσιακῶν στοιχείων ὅλων τῶν Ἑλλήνων τῆς Μικρᾶς Ἀσίας ἐπραγματοποιήθη ἀπὸ τὴν Ἐθνικὴ Τράπεζα. Φαντάζομαι πὼς εἶναι …ἄσχετον μὲ τὰ παραπάνω!!!

«…Ἡ ἐπέκτασις τῶν ἐργασιῶν τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης τῆς Ἑλλάδος, εἰς τὴν Μ. Ἀσίαν, τὸν Αὔγουστον τοῦ 1919, ἠκούσθη μὲ ἰδιαιτέραν χαρὰ ἀπὸ τὸν ἐμπορευόμενον κόσμον. Κατ’ ἀρχὰς ἐσχηματίσθη μία ἐπιτροπὴ οἰκονομικῶν μελετῶν, ὑπὸ τὴν ἡγεσίαν τοῦ ἐπιθεωρητοῦ τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης Ἀλεξ. Κορυζῆ. Εἶχε προσλάβει ἐξ Ἀθηνῶν ὡς συνεργάτας του τοὺς ἀνωτέρους ὑπαλλήλους Θυμενάκην, Τρακάκην καὶ Ἀναστασόπουλον. Ἡ Ἐπιτροπὴ αὕτη κατέγινε κατ’ ἀρχὰς εἰς τὴν μελέτην τοῦ ζητήματος τῆς ἐπιβολῆς τῆς δραχμῆς ἐν Μ. Ἀσίᾳ. Σειρὰ διαφωτιστικῶν ἄρθρων τοῦ Ἀλεξ. Κορυζῆ ἐδημοσιεύθησαν εἰς τὰς Ἑλληνικὰς ἐφημερίδας, μετεφράσθησαν δὲ μετέπειτα καὶ ἐδημοσιεύθησαν εἰς τὰς Γαλλικάς, Ἀρμενικάς, Ἰσραηλιτικὰς καὶ Τουρκικάς. Τὰ θέματα τὰ ὁποῖα ἀπησχόλησαν κατόπιν τὴν Ἐπιτροπὴν τῶν οἰκονομικῶν μελετῶν, ἦσαν τὰ ἀκόλουθα:

 1. Ἐκτίμησις τῆς παραγωγῆς καὶ ἀξίας κατ’ εἶδος.
 2. Μελέτη τῆς καπνοπαραγωγῆς καὶ τῆς ἐμπορίας τοῦ καπνοῦ, σχέσεις καὶ συνθῆκαι τῶν Ἀμερικανικῶν Ἑταιρειῶν καὶ ἐκμετάλλευσις τοῦ εἴδους τούτου.
 3. Μελέτη τοῦ νομισματικοῦ ζητήματος, ἐπικράτησις τῆς δραχμῆς εἰς τὰ συναλλαγὰς διὰ τοῦ ἐξ οἰκείου παραγωγικοῦ πληθυσμοῦ καὶ τῆς κατανοήσεως τῆς θέσεως τῆς δραχμῆς.
 4. Μελέτη καὶ ἐκτίμησις τῆς βιομηχανίας τῆς χώρας ἐν συνόλῳ, καὶ ἰδιαιτέρωςτῶν διαφόρων βιομηχανικῶν ἐκμεταλλεύσεων καὶ ὀργανισμῶν, δηλαδὴ ταπητουργίας, ἐριούχων, νηματουργίας, ζυθοποιΐας, οἰνοπνευματοποιΐας
 5. Μελέτη καὶ ἐκτίμησις τῶν δικαιωμάτων καὶ ὑποχρεώσεων τῆς Διοικήσεως ἔναντι τῶν διαφόρων παραχωρήσεων τῆς Τουρκικῆς Κυβερνήσεως.
 6. Μελέτη καὶ ἐκτίμησις τοῦ ἐγγείου πλούτου τῆς χώρας καὶ τοῦ φυσικοῦ τοιούτου, δηλαδὴ μεταλλείων, ὀρυχείων, δασῶν, ῥέοντα ὕδατα καὶ ἰαματικά.
 7. Μελέτη καὶ ἐκτίμησις τῆς ἐπαρκείας τῆς χώρας εἰς τὰ εἴδη πρώτης ἀνάγκης.
 8. Μελέτη καὶ ὀργάνωσις τῆς ῥυθμικῆς παλιννοστήσεως τῶν προσφύγων πρὸς ἀποφυγὴν ζητημάτων ἐπισιτισμοῦ, ἐγκαταστάσεως καὶ συγκρούσεων μετὰ τῶν ἐγκαταστημένων εἰς τὰ κτήματα τῶν Τούρκων κατὰ τὸν διωγμὸν τοῦ 1914….»

«Ἡ Ἑλλὰς στὴν Μικρὰ Ἀσία»
Ἀπομνημονεύματα Μιχαὴλ Ῥοδᾶ,
Ἀθῆναι 1950,
σελίδες 121-122

Ἀναζητώντας  πληροφορίες γιὰ τὴν οἰκογένεια Κύρκου στὸ διαδίκτυον, μοῦ ἔκανε πολὺ μεγάλη (καὶ κακή) ἐντύπωσιν ἡ ἀπουσία τοῦ ὀνόματος τῆς συζύγου Μιχαήλ. Τὸ ὄνομά της δὲν ἀναφέρεται στὴν …ἀξιόπιστη βικιπαιδεία, ἂν καὶ κάτι τέτοιο θὰ ἔπρεπε. Οὔτε σὰν μητέρα Λεωνίδου οὔτε σὰν σύζυγος Μιχαήλ. Ἀνύπαρκτος μητέρα, ἄρα κι ἀνύπαρκτος ἡ δυνατότης συνδέσεως τῆς οἰκογενείας μὲ ἄλλες ἀνάλογες οἰκογένειες ἐκ Κρήτης.
Τελικῶς, ὤ τοῦ θαύματος…(!!!) Στὸ ἀρχεῖον Λεωνίδου καὶ Μιχαὴλ Κύρκου ἀνακαλύπτουμε πὼς ἡ σύζυγος Μιχαὴλ ἐλέγετο Ἰωάννα Θαλασσινοῦ. Καὶ τέλος. Ἀπὸ ἐκεῖ καὶ πέρα ὁ,τιδήποτε ἀφορᾶ στοὺς Θαλασσινοὺς …χάνεται διὰ παντός!

Ὑπὸ διαρκὴ διωγμὸν οἱ Ἕλληνες ἀπὸ τὴν ἴδια συμμορία...6

(Θαλασσινὸς Μπότης, Θαλασσινὸς Ἐῤῥίκος καὶ Θαλασσινὸς Παντελῆς εἶναι σύγχρονοι καὶ δὲν φαίνονται νὰ ἔχουν, ἐπισήμως, σχέσεις μὲ τὴν οἰκογένεια. Ὁ Παντελῆς ἔχει θυγατέρα μὲ τὸ ὄνομα Ἰωάννα -συμπτωματικῶς- καὶ ὁ Ἐῤῥίκος Θαλασσινὸς προέρχεται ἐπίσης ἀπὸ τὸ Ἡράκλειον Κρήτης, ὅπως ἡ σύζυγος Μιχαήλ. Ὁ Μπότης δὲν παρουσιάζει ἐπισήμως βιογραφικό.)

Ὅπως διαπιστώνετε κι ἐσεῖς ὁ Μιχαὴλ Κύρκος παρουσιάζεται ὡς μεγάλος μασόνος. Προφανῶς κάτι τέτοιο δὲν γίνεται νὰ ἐμφανισθῇ στὸ βιογραφικό του, ἐφ΄ ὅσον δὲν πρέπει νὰ τὸ γνωρίζουμε.
Τὸ ἐὰν ἦτο μασόνος, ἐπίσης, ὁ Λεωνίδας, καθὼς καὶ ὁ Μίλτος, δὲν μᾶς τὸ ἀποκαλύπτουν τὰ ἐπίσημα στοιχεῖα. Ἀλλὰ αὐτὸ δὲν εἶναι δύσκολο νὰ τὸ ἀντιληφθοῦμε μόνοι μας.

Ἐλπίζω κι εὔχομαι νὰ μὴν ἔχουν σχέσεις αἵματος, σὰν οἰκογένεια, μὲ τοὺς γνωστοὺς βενιζελο-αὐτοκρατορικοὺς ἀπογόνους, ἂν καὶ κάτι μέσα μου μοῦ λέει πὼς μᾶλλον κάτι ὑποβόσκει!!!

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply