Γιατί κάθε μετοχή τοῦ Σῶῤῥα ἔπρεπε νά ἀξίζῃ 675 δισεκατομμύρια;

τoῦ Ἐλευθερίου Ῥήνου

Ένα άρθρο μπορεί να διαβαστεί από επάνω προς τα κάτω και πολλές φορές να ξαναγραφεί με ανάποδη σειρά, δίνοντας σημασία σε ενότητες που ευρίσκονται στο τέλος. Το παρόν άρθρο αποτελεί μια αναπροσαρμογή του άρθρου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο mignatiou.com με τίτλο «Οἱ «μπλόφες» τοῦ Σῶῤῥα στὸν Ἀντώνη Σρόιτερ» και σε αυτό θα αναλύσουμε την απάτη Σώρρα σχετικά με την Τράπεζα της Ανατολής, όπως και τον λόγο που κάθε μετοχή του έπρεπε να αξίζει 675 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εξηγώντας τα βασικά σημεία, ώστε να κατανοήσει κάποιος την ιστορία που θα περιγράψω, πρέπει να επισημάνω ότι η υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής έχει νομική και πραγματική βάση, μακρυά από θεωρίες συνωμοσίας και ηλιθιότητες. Έχω πει εκατοντάδες φορές πως πρόκειται για έναν αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας, ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα, που εξαγόρασε και απερρόφησε την Τράπεζα της Ανατολής το 1932 και στους κατόχους μετοχών της τελευταίας.

Μέχρι σήμερα, η Εθνική Τράπεζα έχει αντιμετωπίσει στις δικαστικές αίθουσες αρκετές φορές τους κατόχους μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής σε χαμηλής σημασίας δίκες, όπως ασφαλιστικά μέτρα επιδείξεως εγγράφων, πιστεύοντας ότι θα κερδίζει πάντοτε λόγω του μεγέθους της. Στην πορεία όμως διεπράχθησαν από την πλευρά της τραγικά λάθη, αφού οι διοικούντες της τραπέζης δεν κατανοούν ποιός είναι ο αντίπαλός τους, που στην πραγματικότητα είναι τα δικά τους εγκληματικά λάθη κατά το παρελθόν. Αποτέλεσμα ήταν, όπως αποκαλύψαμε πρόσφατα, η Εθνική Τράπεζα να χρησιμοποιήσει πλαστογραφημένο έγγραφο για να αποδείξει ότι η πορεία της εκκαθαρίσεως της Τραπέζης της Ανατολής δεν ήταν η επιθυμητή! [βλ. Χρησιμοποίησε πλαστά ἔγγραφα ἡ Ἐθνκή Τράπεζα; (2)].

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΛΛΟΘΙ» ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

Το μεγαλύτερο «ατού» της Εθνικής Τραπέζης είναι ουσιαστικά ο Αρτέμης Σώρρας και όσα τραγελαφικά διαδίδει για την Τράπεζα της Ανατολής, μήπως και πιαστεί από κάπου, αφού ήδη χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Ο αυτοαποκαλούμενος «Εωσφόρος» καταλαβαίνει πως το μέλλον για την οργάνωσή του περιγράφεται από την φράση «ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα».

Στην συνέντευξη που έδωσε στον Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, τόσο ο Σώρρας, όσο και το λανθασμένο ρεπορτάζ του σταθμού έδωσαν ρεσιτάλ κατά της Τραπέζης της Ανατολής. Υπήρχαν τόσο μεγάλα λάθη, που βολεύουν την πλευρά της τραπέζης, που νομίζω ότι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο ανάχωμα για τους κατόχους μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής είναι ο αέρας «απάτης», με τον οποίο έχει διαποτίσει οτιδήποτε έχει ακουμπήσει ο άφραγκος «επενδυτής».

Εικόνα. Ο Alpha μπέρδεψε τα «χρεόγραφα Wozny» με τις μετοχές της Τραπέζης της Ανατολής τις οποίες βρήκε με δυσκολία σε παλαιοπωλεία, σε τιμή 100 ευρώ την μία, δηλαδή, όσο αξίζουν 438 μετοχές της Εθνικής Τραπέζης. Η διαφορά είναι ότι η τιμή των μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής πρέπει να οριστεί με δικαστική απόφαση. Μέχρι τότε αξίζουν όσο τις αποτιμάει ο καθένας.

Όπως ο ψεύτης βοσκός στο παραμύθι του Αισώπου, έτσι πλέον και ο Αρτέμης, έχει καταντήσει μυθική φιγούρα, στον πάνθεον της μπουρδολογίας, που περιλαμβάνει τον Καματερό, τον Τσάκα και άλλους ημιθέους της αστικής διακωμωδήσεως. Οι ψεύτικες κορώνες αγραμματοσύνης επηρεάζουν την υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής, κυρίως λόγω του δημοσίου βήματος που βρίσκει και των σημαντικών λαθών που κάνει σε καθημερινή βάση.

Η ΑΠΑΤΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Επειδή όμως ο Σώρρας δεν είναι ο τυπικός καλοκάγαθος αλλά ψεύτης βοσκός, αλλά ένας άνθρωπος που θα κάνει οτιδήποτε για να βγάλει πέντε φράγκα, ήρθε ο καιρός να αναλύσω τον πραγματικό στόχο του για την υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής. Εδώ και αρκετό καιρό είχα τις υποψίες μου, όμως τα γεγονότα των τελευταίων ετών επιβεβαίωσαν τους φόβους μου.

Όπως έγραψα στο filonoi.gr, για πρώτη φορά αποκαλύπτω τον λόγο που η κάθε μετοχή της Τραπέζης της Ανατολής του Σώρρα έπρεπε να έχει αξία 675 δισεκατομμύρια δολάρια, τον λόγο που πιέστηκαν αφόρητα και χρησιμοποιήθηκαν Αμερικανοί καθηγητές και ποιά ήταν η πραγματική αιτία πίσω από όλες αυτές τις δωρεές, την ίδια στιγμή που ο δωρητής δηλώνει ότι δεν πιστεύει στην φιλανθρωπία.

Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι πριν την εμφάνιση των χρεογράφων του Stephen Louis Wozny, ο Σώρρας προσπάθησε να φτιάξει τα δικά του παρόμοια χρεόγραφα χρησιμοποιώντας μετοχές της Τραπέζης της Ανατολής. O Wozny έκρινε ότι το όνομά του είναι εμπορικό σήμα – trademark και με αυτή την ηλίθια δικαιολογία άρχισε να χρεώνει 500.000 ευρώ όποιον έγραφε δημόσια το όνομά του. Όταν η διαγραφή του από τον δικηγορικό σύλλογο της Washington αναρτήθηκε στο site και το περιοδικό του συλλόγου, τους έστειλε μονομερές τιμολόγιο 2,8 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων για τις πολλαπλές θεάσεις του ονόματός του από τους διαδικτυακούς επισκέπτες και τους συνδρομητές του επισήμου περιοδικού.

Στην συνέχεια δήλωσε το υποτιθέμενο αυτό χρέος στο σύστημα UCC1 στην Αμερική, στην απέλπιδα προσπάθειά του να κάνει το χρέος ασφαλές, δηλαδή να δείξει καλή πίστη ενημερώνοντας την άλλη πλευρά. Τελικά το δικαστήριο το έχασε, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δημιουργήσει δικής του κατασκευής πλαστές διεθνείς συναλλαγματικές σε βάρος του αμερικανικού δημοσίου, κάνοντας την λογική υπέρβαση ότι επειδή ο Δικηγορικός Σύλλογος της Washington έχει σαν μέλη του Δικαστές και οι Δικαστές είναι εκπρόσωποι της κρατικής εξουσίας, τα χρέη του Συλλόγου εκπροσωπώνται από το κράτος! Για να μειώσει τους προσωπικούς κινδύνους από την χρήση των παρανόμων χρεογράφων, τα μετεβίβασε σε δύο εταιρείες περιορισμένης ευθύνης με το ίδιο ακριβώς όνομα, που δημιούργησε μαζί με τον συνεργό του James Salmon, τις εταιρείες Red Panther Limited στο Λονδίνο και τις Σεϊχέλες.

 Βίντεο. Η προέλευση των χρεογράφων του Σώρρα.

Ερχόμενοι στην χώρα μας, εδώ και πολλά χρόνια ήταν γνωστό το πρόβλημα που έχει η Εθνική Τράπεζα με την Τράπεζα της Ανατολής. Όπως ακριβώς έπραξε ο Wozny με τις δύο Red Panther Limited (μια στο Λονδίνο και μια στις Σεϊχέλες), ο Σώρρας θα δώριζε από 4 μετοχές σε δυο εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος, οι οποίες με την σειρά τους θα έστελναν μονομερές τιμολόγιο προς την Εθνική Τράπεζα. Το σύνολο για κάθε ομάδα μετοχών θα ήταν 675 δις Χ 4 = 2,7 τρις, τα οποία οι εταιρείες θα ζητούσαν να εξοφλήσει η τράπεζα άμεσα.

Στην συνέχεια το υποτιθέμενο χρέος θα δηλωνόταν ως μονομερής συναλλαγματική στο σύστημα UCC1 σε αμερικανικό έδαφος, θα τιτλοποιείτο με χρόνο ωριμάνσεως τα 10 έτη και θα κοβόταν σε κομμάτια, ώστε να μικρότερα ποσά του χρέους να μπορούν να πουληθούν σε αφελείς, αλλά και να προσφερθούν σε ψηφοφόρους.

 

Φαντασθείτε να έπαιρνε κάθε ψηφοφόρος ένα χαρτί σε μορφή διεθνούς συναλλαγματικής (IBOE – International Bill of Exchange), με σφραγίδες και υπογραφές που να έγραφε επάνω ότι του ανήκουν 20.000 ευρώ χρέος της Εθνικής Τραπέζης, βασιζόμενο σε μετοχές της Τραπέζης της Ανατολής, οι οποίες σύμφωνα με δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων επιδείξεως εγγράφων μετατράπηκαν σε χρεωστικά ομόλογα – αξιόγραφα!

Για τον ίδιο λόγο προσπάθησε να κάνει την δωρεά στην Εκκλησία της Ελλάδος. Όχι επειδή ξαφνικά έγινε φιλεύσπλαχνος, άλλωστε ένας είναι ο κανόνας στην πιάτσα: «ο Σώρρας δεν πληρώνει ποτέ». Νόμιζε όμως ότι έτσι θα είχε την αναγνώριση της τεράστιας αξίας της μετοχής της Τραπέζης της Ανατολής από έναν φορέα, ο οποίος στην Ελλάδα συνδέεται με το κράτος, όπως στο μυαλό του Wozny ο δικηγορικός σύλλογος της Washington συνδεόταν με την αμερικανική κυβέρνηση, επειδή σε αυτόν συμμετείχαν δικαστές και οι δικαστές είναι όργανα του κράτους. Καλώς και με ιδιαίτερη νηφαλιότητα οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας αρνήθηκαν την άτυπη αυτή αναγνώριση, γιατί θα έμπλεκαν με μια καλοστημένη απάτη με διεθνή αντίκτυπο.

Η απάτη του Σώρρα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν η ανάμειξἠ του με την υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής. Η υπόθεση αυτή είναι πραγματική, όπως μεγάλες είναι και οι ευθύνες της Εθνικής Τραπέζης. Η «κομπίνα» πήγε να στηθεί με την έκδοση μονομερών συναλλαγματικών, όπως ακριβώς έκανε ο Stephen Louis Wozny. Το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν ότι δεν μπορούσε να γίνει η δωρεά, γιατί ο φόρος που έπρεπε να καταβληθεί για να ολοκληρωθεί η δωρεά ήταν υπέρογκος (27 δις). Έτσι, ο Σώρρας εγκατέλειψε την υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής και επιστρατεύθηκαν τα πλαστά «αμερικανικά ομόλογα» του Wozny.

Βίντεο. Η παραδοχή του ίδιου του Σώρρα για την απάτη που ετοίμαζε για την Τράπεζα της Ανατολής.

 

ΓΝΩΡΙΖΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΣΩΡΡΑ

Δυστυχώς, από το ρεπορτάζ γνωρίζω πως το παραπάνω σχέδιο του Σώρρα για την τιτλοποίηση μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής ύψους 2,7 τρισεκατομμυρίων ήταν γνωστό σε στελέχη της Εθνικής Τραπέζης, οι οποίοι έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτή την ιστορία. Σε αυτό είμαι απόλυτος, αφού η συγκεκριμένη πληροφορία είναι απόλυτα ασφαλής.

Το ίδιο απόλυτος είμαι για την ευθύνη της Εθνικής Τραπέζης, όταν ο Σώρρας κυκλοφορούσε ψεύτικους λογαριασμούς της για να πείσει ότι οι Έλληνες διαθέτουμε 115 τρισεκατομμύρια δολάρια από τα παγκόσμια καταπιστεύματα.

Η τράπεζα δεν έβγαλε την παραμικρή ανακοίνωση ότι οι λογαριασμοί δεν υπάρχουν, ώστε να προφυλάξει τους πελάτες της και τους πολίτες, αλλά άφησε τον Σώρρα να αλωνίζει, γιατί πολύ απλά την συνέφερε η τραγική παρουσία του δίπλα στην Τράπεζα της Ανατολής. Αυτό που σίγουρα επέτυχε ο Σώρρας είναι να υποβιβάσει την πραγματική υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής και να δυσκολέψει την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης.

ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΡΟΙΤΕΡ

Παρακολουθώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha την τρίλεπτη παρουσίαση της συνεντεύξεως του Πατρινού απατεώνος Αρτέμη Σώρρα στον Αντώνη Σρόιτερ, μπορώ να πω ότι εντυπωσιάσθηκα. Απειλές, φωνές, απότομα χαστούκια στον αέρα, νευρικότητα, μαγκιά του δρόμου και άλλα πολλά στοιχεία της πειθούς του τρισμεγίστου, κατά φαντασίαν επενδυτού από την Πάτρα ξεδιπλώθηκαν στην μικρή οθόνη.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι να δω την εκπομπή, δεν είχα άποψη για το σύνολο του ρεπορτάζ του Alpha στο θέμα Σώρρα. Θεωρώ πως τηλεοπτικά η ομάδα της Τατιάνας Στεφανίδου στο «Ε» «πολέμησε» περισσότερο από όλους το ρεπορτάζ στην συγκεκριμένη υπόθεση, μαζί με τον Αντέννα. Όσο κι αν ποτέ μου δεν ήμουν οπαδός της Τατιάνας, οφείλω να ομολογήσω ότι συνάντησα επαγγελματισμό, πέραν του δέοντος τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και οξυδέρκεια.

Εικόνα 1. Η μονομαχία στο κρύο, ο «επενδυτής» με το παλτό και ο Βούδας στο έπιπλο…

Μπορεί σήμερα ο Σρόιτερ, το επιτελείο του και οι οπαδοί της λογικής να είναι ευχαριστημένοι γιατί διεκωμώδησαν τον Αρτέμη Σώρρα. Από την άλλη όμως και ο ίδιος ο Σώρρας οφείλει να είναι χαρούμενος, γιατί με τα δικά του κριτήρια αυτός κέρδισε την μονομαχία. Αν το δει κάποιος στυγνά με όρους τηλεοπτικής μάχης, ο Σρόιτερ κατάφερε σημαντικά πλήγματα στην αξιοπιστία του υιού του Απόλλωνος, όπως συστηνόταν ο συνομιλητής του κατά το παρελθόν. Τα περισσότερα όμως από αυτά ήταν ήδη γνωστά.

Η πραγματικότητα είναι ότι για το target group του Σώρρα η εμφάνισή του ήταν νίκη. Μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα του ελληνικού πληθυσμού που μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί ευκολόπιστη και έχει πιστέψει κάθε παλαβομάρα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μέχρι ότι ο Τράμπ είναι Έλληνας και σχεδόν συντοπίτης του Βλαδίμηρου Πούτιν από το ίδιο χωριό της Ηπείρου.

Επειδή όμως το ρεπορτάζ είναι αυτό που έχει σημασία, ας δούμε μερικές από τις απίστευτες «μπλόφες» του Σώρρα:

α) Όταν ο Σώρρας πιέστηκε, χρησιμοποίησε μια μετοχή της Τραπέζης της Ανατολής και με αυτήν επεχείρησε να ξεγελάσει τον συνομιλητή του. Δυστυχώς άλλο πράγμα είναι τα χρεόγραφα του Stephen Louis Wozny, τα οποία χρησιμοποιεί πλέον ο Σώρρας και οι συνεργάτες του και άλλο οι μετοχές της Τραπέζης της Ανατολής.

β) Η υποτιθεμένη κατάθεση των 600 δισερκατομμυρίων υπέρ της «Ελληνικής Κυρίαρχης Δημοκρατίας» και η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου το καλοκαίρι του 2012 αφορούν στα πλαστά χρεόγραφα Wozny και όχι στην Τράπεζα της Ανατολής. Όπως έχω γράψει πολλές φορές δεν υπάρχουν «ομόλογα» της Τραπέζης της Ανατολής, ούτε αυτά εμπλέκονται πλέον στις απάτες Σώρρα, όμως έντεχνα ο φιλοξενούμενος εκμεταλλεύθηκε την έλλειψη εικόνας για να τα κάνει όλα «αχταρμά». Η ειδικότητά του άλλωστε…

Εικόνα 2. Ένα από τα πλαστά χρεόγραφα που χρησιμοποιεί ο Σώρρας.

γ) Έχω προειδοποιήσει πολλές φορές όσους ασχολούνται με τον Σώρρα ότι αν δεν γνωρίζουν το θέμα, ο Σώρρας είναι ικανός να γυρίσει την κατάσταση υπέρ του. Το ίδιο έπαθε η Τατιάνα Στεφανίδου την πρώτη φορά που είχε συνεργάτες του Σώρρα στο studio, το ίδιο ακριβώς συνέβη με τον Θέμο Αναστασιάδη. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος στο μέγιστο για να πας σε μάχη με έναν «κατεργάρη».

δ) Η μετοχή της Τραπέζης της Ανατολής που χρησιμοποίησε ο Σώρρας είναι γνήσια και δεν έχει την παραμικρή διαφορά από τις υπόλοιπες. Εδώ θα πρέπει να αναφέρω πως για την Εθνική Τράπεζα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, κάτι που θα αναδειχθεί το επόμενο διάστημα μέσα από την δημοσιογραφική έρευνα. Ο Σώρρας στην δικαστική διερεύνηση της πραγματικής υποθέσεως της Τραπέζης της Ανατολής απλά δεν υπάρχει και για αυτό αν ήταν δική του η συγκεκριμένη μετοχή θα του πρότεινα να την κρατήσει, γιατί μόνον αυτό θα του έμενε μακροπρόθεσμα. Κάτι μου λέει όμως ότι δεν είναι καν δική του….

Μετά από την πίεση του ρεπορτάζ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου το 2011, ο αείμνηστος και ιδιαίτερα ικανός νομικός Γιώργος Αγιοστρατίτης, μαζί με τον δικηγόρο Ελευθέριο Ελευθερίου, εκπροσώπησαν δεκάδες κατόχους μετοχών και κατάφεραν πολύ εύκολα να κερδίσουν ασφαλιστικά μέτρα επιδείξεως εγγράφων κατά της Εθνικής Τραπέζης, απόφαση όμως που ο Σώρρας ουδέποτε προσπάθησε να εκτελέσει. Δεν ήταν μόνος του όμως σε αυτή την απόφαση και άλλοι συμμετέχοντες εκτέλεσαν την εν λόγω απόφαση πολλαπλώς. Η πλευρά Σώρρα από την άλλη αναλώνεται σε παλαβομάρες και ασυναρτησίες που μάλλον βολεύουν την υπερασπιστική γραμμή της τραπέζης, αποδυναμώνοντας κάθε δικαστική διεκδίκηση τρίτων, αφού στην ουσία ο «τρισμέγιστος σωτήρας» δεν ενδιαφέρεται πλέον για την υπόθεση στην πράξη.

ε) Η μετοχή της Τραπέζης της Ανατολής που εμφάνισε ο Σώρρας ενώπιον του Αντώνη Σρόιτερ ήταν σφραγισμένη το έτος 1951 από τον Επόπτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Τέτοιες σφραγίδες σε μετοχές υπάρχουν εκατοντάδες, ανεξάρτητα αν η Εθνική Τράπεζα επιμένει ότι έκλεισε την εκκαθάριση της Τραπέζης της Ανατολής στο τέλος του 1936. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες μετοχές διαπραγματεύθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο, όπως υπεστήριξε ο απένταρος «επενδυτής».

Οι συγκεκριμένες μετοχές ονομαστικοποιήθηκαν το 1951 από τον Γενικό Επόπτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών με βάση το νόμο 1644/195, ο οποίος ίσχυσε μέχρι το 1957 και στην συνέχεια ακυρώθηκε αυτός και οι συνέπειές του. Ο νόμος 1644/1951 προέβλεπε ότι όλες οι ανώνυμες μετοχές θα έπρεπε να ονομαστικοποιηθούν, με ποινή ακυρότητός τους και στις περιπτώσεις που πρόκειται περί εταιρειών αγνώστου διευθύνσεων «δύνανται οἱ κάτοχοι τῶν τίτλων αὐτῶν νὰ προσκομίσωσιν τούτους εἰς τὸν Γενικὸν Κυβερνητικὸν Ἐπόπτην τοῦ Χρηματιστηρίου πρὸς σφράγισιν καὶ καταχώρισιν». Έτσι έπραξε και ο Στέφανος Αθηνογένης, το όνομα του οποίου αναγράφεται σε πολλές μετοχές, μία από τις οποίες κρατούσε ο Σώρρας στα χέρια του.

στ) Η μετοχή που έδειξε ο Σώρρας δεν αποτελεί πρόβλημα για την Εθνική Τράπεζα. Όπως προείπα, αυτό είναι ένα γνωστό θέμα, αν και λίγο πιο ειδικό για να το γνωρίζει κάποιος που κάνει τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Το πρόβλημα της τραπέζης είναι ότι ονομαστικοποιήθηκαν τέτοιες μετοχές από το 1951 έως το 1957, εκατοντάδες από αυτές βεβαιώθηκε πως ανήκαν σε ιδιώτες και ξένες τράπεζες και από τότε μέχρι σήμερα δεκάδες τέτοιοι τίτλοι μεταβιβάσθηκαν στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τραπέζης από την οποία τηρούνται έως τις ημέρες μας! Ψιλά γράμματα θα μου πείτε, ιδιαίτερα για τον Σώρρα που δεν καταλαβαίνει καν τα βασικά σε αυτήν την ιστορία.

ζ) Σύμφωνα με τον Σώρρα, κάθε μη κερδοσκοπική οργάνωση που στήνουν οι συνεργάτες του στην εγκληματική οργάνωση με τα χρήματα των θυμάτων τους είναι ανεξάρτητη. Η δήλωση αυτή είναι παντελώς ψευδής, αφού το ίδιο το καταστατικό που υπογράφουν οι ιδρυτές των κατά τόπους γραφείων αναγνωρίζει την υπεροχή της «κεντρικής» οργανώσεως, από την οποία δεν μπορούν καν να διαφοροποιηθούν.

Εικόνα 3. Απόσπασμα από το καταστατικό των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών που στήνουν οι συνεργάτες του Σώρρα σαν «μανιτάρια» σε ολόκληρη τη χώρα, εξαπατώντας πολίτες και πείθοντας ανθρώπους να τους δίνουν τα ακίνητά τους σχεδόν δωρεάν.

η) Η οργάνωση Σώρρα χρησιμοποιεί εκτεταμένα πλαστά και ανυπόστατα έγγραφα. Τέτοια έγγραφα υπήρχαν στον φάκελλο επάνω στο τραπέζι που έγινε η κουβέντα και θεωρώ πως με λίγη περισσότερη πίεση θα μπορούσε ο Σώρρας να αποκαλύψει πολλά περισσότερα από τα ήδη γνωστά στο ευρύ κοινό. Για παράδειγμα, μέσα στον φάκελλο υπήρχαν οι πλαστογραφημένες υπογραφές του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Αλογοσκούφη, που χρησιμοποιούνται από την εγκληματική οργάνωση για τον καθημερινό προσηλυτισμό των θυμάτων.

Μαζί υπήρχε ο πλαστός «ισολογισμός της Παγκοσμίου Τραπέζης του 2007», ένα μνημειώδες έργο ψεύδους και χαζομάρας. Τέτοια έγγραφα είναι και τα προερχόμενα από το Πρωθυπουργικό Γραφείο, το Υπουργείο Οικονομικών, την Εφορία και την Βουλή που είχε μαζί του ο Σώρρας και των οποίων το νόημα παρερμηνεύεται, για να προσελκύσει περισσοτέρους ευκολόπιστους στα γραφεία των Ε.ΣΥ. Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν αρκετά στοιχεία διαθέσιμα από την δημοσιογραφική έρευνα εδώ και χρόνια (λ.χ. Ἡ δολοφονία στὴν Λαμία καὶ τὰ ἔγγραφα ποὺ ἀποκαλύπτουν τὴν ἐγκληματικὴ ὀργάνωση Σῶῤῥα). Για αυτό ο Σώρρας ουδέποτε θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με κάποιον που μπορεί να αποκαλύψει την «μπλόφα» του. Είναι σαφές νομίζω, πως όποιος συμπαθεί τον Αντώνη Σρόιτερ ουδέποτε θα ψήφιζε Αρτέμη Σώρρα. Το πρόβλημα όμως είναι οι υπόλοιποι…

θ) Αναφορικά με το ποσό που χρωστά ο Σώρρας στην εφορία και που ο ίδιος έχει αποφασίσει ότι είναι 27 δισεκατομμύρια, αυτό είναι ψευδές. Ουδέποτε η εφορία έχει βεβαιώσει τέτοια οφειλή για τον Αρτέμη Σώρρα. Το έγγραφο που γυροφέρνει ο Σώρρας δεν λέει ότι χρωστάει 27 δισεκατομμύρια, ούτε ότι κάθε μετοχή της Τραπέζης της Ανατολής αξίζει 675 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εικόνα 4. Η απαντητική επιστολή της Γ’ ΔΟΥ Πατρών για την υποτιθεμένη δωρεά μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε

Η απαντητική επιστολή της Γ’ ΔΟΥ Πατρών με πολύ απλά λόγια αναφέρει πως ο φόρος δωρεάς είναι 0.5%. Κατά συνέπεια αν ο δωρητής ισχυρίζεται πως η αξία της δωρεάς του είναι 4 Χ 675 δισεκατομμύρια, τότε θα έπρεπε να καταβάλει συνολικά 13,5 δισεκατομμύρια για κάθε 4 μετοχές που επιθυμούσε να δωρήσει. Εφόσον ο Σώρρας επιθυμούσε να δωρήσει δύο τετράδες μετοχών σε δυο αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ο φόρος που θα έπρεπε να πληρώσει είναι πραγματικά 27 δις. Γι αυτό το λόγο οι δωρεές ουδέποτε πραγματοποιήθησαν  και οι αποδέκτες των δωρεών αποδεδειγμέναουδέποτε είδαν τις μετοχές.

Στην χώρα μας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα πρέπει να καταβληθεί ο φόρος δωρεάς πριν πραγματοποιηθεί η δωρεά. Από την στιγμή που δεν κατεβλήθη ο φόρος, η δωρεά ουδέποτε έγινε, κατά συνέπεια δεν υπάρχει η παραμικρή απαίτηση εκ μέρους της εφορίας! Ως απάντηση και για να πείσει τα θύματά του ο Σώρρας κατέθεσε μήνυση στον ΣΔΟΕ επειδή δεν εισπράττει τα 27 δισεκατομμύρια… για ένα θέμα για το οποίο το ΣΔΟΕ δεν έχει την παραμικρή αρμοδιότητα. Μεγαλόστομες κινήσεις, αλλά στην ουσία «βραστό ρύζι».

ι) Στην αρχή της πολιτικής του διακηρύξεως, o Σώρρας ανέφερε πως τα χρήματα που κατέθεσε υπέρ μας, μπήκαν στον προϋπολογισμό της χώρας και μάλιστα υπάρχουν περίπου 700 δισεκατομμύρια τα οποία κάνουν τον κρατικό ισολογισμό κερδοφόρο. Το συγκεκριμένο ψέμμα αναφέρεται στις λογιστικές καταστάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την οικονομία.

Η συγκεκριμένη λογιστική κατάσταση με τα 700 δισεκατομμύρια δεν αφορά σε διαφορά ετησίων ισολογισμών του κράτους, αλλά την διαφορά του προϋπολογισμού με τον απολογισμό για το 2015. Τα 700 δισεκατομμύρια δεν επηρεάζουν τα οικονομικά του κράτους, δεν είναι «δάνειο 700 δισεκατομμυρίων» και σίγουρα δεν προέρχονται από κάποια περίεργα χρεόγραφα του Stephen Louis Wozny. Πρόκειται για την μερίδα «Έσοδα από πώληση τίτλων με σύμφωνο επαναγοράς». Ουσιαστικά είναι stock repos, δηλαδή η ανακύκλωση των κρατικών χρεογράφων.

Παράδειγμα, αν το κράτος εκδόσει μια σειρά ομολόγων 10 δισεκατομμυρίων μηνιαία και αυτά τα πληρώνει – εξαγοράζει κάθε μήνα, αυτό ισοδυναμεί με κίνηση 120 δις στους 12 μήνες. Δεν σημαίνει ότι πήραμε 120 δις «νέο» χρέος. Το χρέος 10 παραμένει (συν τόκους), η ετήσια επαναγορά όμως ήταν 120 δις. Ελπίζω να το κάνω κατανοητό για να μην δημιουργούνται νέες θεωρίες συνωμοσίας. Βέβαια, άντε να το εξηγήσω σε τυφλωμένους οπαδούς…

ια) Κατά καιρούς ο Σώρρας και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται πως κάποιες από τις μετοχές της Τραπέζης της Ανατολής που κατέχει είναι σφραγισμένες από το γαλλικό προξενείο στην Αθήνα. Θα μας τις δείξει κάποτες ή θα μας πει σε ποιο όνομα έχει η βεβαίωση γνησιότητος των 4 αυτών μετοχών; Γιατί στο δικό του όνομα δεν ήταν!

ιβ) Μαζί ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει πως κατέχει 40 μετοχές της Τραπέζης της Ανατολής οι οποίες είναι και οι μόνες γνήσιες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πραγματικός ιδιοκτήτης των μετοχών αυτών δεν είναι ο Αρτέμης Σώρρας, αντίθετα έχει υπογράψει συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο αν ποτέ ληφθεί αποζημίωση για αυτές τις μετοχές, ο ιδιοκτήτης τους θα λάβει από τον Σώρρα το ποσό του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ. Ο άνθρωπος που δάνεισε τις συγκεκριμένες μετοχές στον Σωρρα βαρέθηκε να περιμένει και του έστειλε εξώδικο για να τις πάρει πίσω!!!

Όταν ο Αρτέμης έλαβε το εξώδικο, έχασε την γη κάτω από τα πόδια του και σχεδόν «κλαίγοντας» καλούσε τους στενούς συνεργάτες και (πρώην) χρηματοδότες του για να βρει λύση. Ένας από αυτούς με κάλεσε και μου ζήτησε να το σκεφθώ και να τον βοηθήσω. Δεν κάνω πλάκα. Η απάντησή μου νομίζω ήταν απόλυτη. Ουδέποτε συνεργάστηκα, ούτε καν συνάντησα τον Αρτέμιο Σώρρα. Δεν θα το κάνω στα «γεράματα».

ιγ) Ένα από τα θέματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητος τελευταία ήταν η προσπάθεια του Σώρρα να δωρίσει μια μετοχή της Τραπέζης της Ανατολής στην Εκκλησία της Ελλάδος. Εγώ βέβαια νόμιζα πως ο Σώρρας μισεί την εκκλησία, τους Αγίους και ό,τι εκπροσωπεί η ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Η επίσημη Εκκλησία καλά έκανε και αρνήθηκε την προσφορά του «εθνοσωτήρος». Από το ρεπορτάζ γνωρίζω πως η Εκκλησία έχει στην κατοχή της εκατοντάδες τίτλους μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής, τόσο από δωρεές, όσο και από απευθείας αγορά τους. Γιατί να δεχθεί την υποτιθρμένη δωρεά μιας μετοχής από τον Σώρρα και γιατί ο τελευταίος προσπάθησε να το κάνει;

Τράπεζα τῆς Ἀνατολῆς

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply