Ξεψυχισμένοι κορμοράνοι

 Ο λιμός των κορμοράνων

Μαμά μαμά πάμε να δούμε την λίμνη που πάγωσε!!!

Το θέατρο έχει στηθεί, περιχαρείς προστρέχουν όλοι, Καστοριανοί και τουρίστες να πιάσουν πρώτη θέση, πανέμορφο το θέαμα η λίμνη δεν παγώνει πάντα, σε αντίθεση με εφέτος που επιμένει εδω και τέσσερεις βδομάδες να μένει πεισματικα κρυμμένη κάτω από τον πάγο.

Απίστευτες συνθέσεις, η χαρά του φωτογράφου, κρυστάλλινα δένδρα, παγκάκια, βράχια. Όλοι θέλουν να βρεθούν δίπλα και επάνω της.

Τέτοια χαρά προκάλεσε το πάγωμα της λίμνης. Πιάσαμε θέση γύρω της να αγναντέψουμε τον απέραντο πάγο αφήνοντας την φαντασία μας να μας ταξειδέψει σε χώρες μακρυνές και ονειρεμένες του μακρυνού βορρά, γελάσαμε με τα παπάκια που προσπαθούν να περπατήσουν επάνω στον πάγο, προσπαθώντας να φθάσουν δίπλα μας, ελπίζοντας να έχουμε κάτι να τα ταΐσουμε.

Γελάσαμε και περάσαμε τέλεια. Για εμάς το θεατράκι ανέβασε αριστοφανική κωμωδία. Οι μόνοι που δεν το διασκέδασαν καθόλου ήταν οι πρωταγωνιστές αυτού του θεάτρου, που για αυτούς το έργο δεν ήταν κωμωδία αλλα δράμα.
Ένα δράμα δίχως τελειωμό ανελέητο και εξοντωτικό.

Το ενενήντα τοις εκατό των πτηνών έχει εγκαταλείψει την λίμνη.
Παρέμεινε το δέκα που δεν μπορούσε να φύγει. Το δέκα τοις εκατό που τώρα συμμετέχει και πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον αλλούτερο θίασο.

Όλοι βοήθησαν όπως μπορούσαν τα καημένα τα πουλάκια που γλυστρούν αστεία επάνω στον πάγο. Αυτά που έμειναν αβοήθητα είναι αυτά που δεν μπορούν να χωνέψουν το καλαμπόκι.

Οι κορμοράνοι όμως τρέφονται κατ’ εξοχήν με ψάρια. Άρα η ελπίδα να βρουν κάτι να φαν είναι μηδενική.
Για αυτό και όλοι τους εγκατέλειψαν απο νωρίς την λίμνη.
Όχι όλοι όμως… πίσω έμειναν οι ανήμποροι. Αυτοί που δεν μπορούσαν να πετάξουν, αυτοί που έμειναν επάνω σε έναν πλάτανο να περιμένουν έναν θεό να τους λυτρώσει απο το μαρτύριο.
Εκεί λοιπόν ξεψύχησαν, κρεμασμένοι από τον πλάτανο όπως όλοι οι ήρωες. Κρεμασμένοι σαν τον Προμηθέα, περιμένουν τις κουρούνες που θα χορτάσουν με το άψυχο κορμί τους.

Αυτή η χώρα έχει πολλά πλατάνια

Καπουργᾶς Κωνσταντῖνος

(Visited 97 times, 1 visits today)
Leave a Reply