Διάλογος Πολάκη μὲ Σῶῤῥα καὶ μία συνέντευξις στὸ γερμανικὸ ARD

Πολιτικοί, δημόσιοι άρχοντες, παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, είναι αυτοί που τροφοδότησαν τόσο καιρό τον μύθο του απατεώνα Αρτέμη Σώρρα, επιζητώντας ή αποδεχόμενοι συναντήσεις μαζί του, για να λάβουν τα τρισεκατομμύρια των ονείρων τους από τα «παγκόσμια καταπιστεύματα» του Neil Keenan και τα πλαστά αμερικανικά «χρεόγραφα» του Stephen Louis Wozny.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο πρώην δήμαρχος Σφακίων και νυν Υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα των εισαγγελικών αρχών, που διερευνούν την υπόθεση Σώρρα και έχουν κληθεί να απαντήσουν εάν τα στοιχεία που διαθέτουν δικαιολογούν την ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργανώσεως, σαν επιστέγασμα φυσικά της απάτης και μιας σειράς άλλων εγκλημάτων που καλύπτουν τον μισό ποινικό κώδικα.

Πρόσφατα, το γερμανικό κανάλι ARD έκανε ένα αφιέρωμα στο «φαινόμενο» Σώρρα, απλά για να συνεχισθεί η «καζούρα» του Spiegel και να εμφανισθούμε ακόμη μία φορά σαν τον αδύναμο κρίκο της ενωμένης Ευρώπης. Είναι σαφές ότι η εκπομπή του ARD είχε σατιρικό χαρακτήρα και πώς θα μπορούσε να μην προκαλεί κλαυσίγελω. Αν κάποιος δει τα αμοντάριστα πλάνα, που έχουν κυκλοφορήσει από την ίδια την οργάνωση Σώρρα, στην προσπάθεια των συμμετεχόντων να εμφανισθούν πομπώδεις, το θέαμα καταντά γελοίο.

Στην εικόνα από την συνέντευξη στο ARD, o Σώρρας με τις πλαστές υπογραφές των Ελλήνων πολιτικών ανά χείρας.

 

Η συγκεκριμένη εκπομπή πήρε συνέντευξη από τον ίδιο τον Σώρρα, από τον δημοσιογράφο του Vice Θοδωρή Χονδρόγιαννο, ο οποίος είχε διεισδύσει στην οργάνωση στο παρελθόν και παρουσίασε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ, από οπαδούς του Σώρρα που «τυχαία» ευρέθησαν στο Ηρώδειο για να ορκισθούν όλοι μαζί σε έναν όρκο νεοπαγανιστικής μορφής, και τέλος από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο σημείο αυτό θα σας θυμήσω την πρόσφατη συγκέντρωση των 300 οπαδών του Σώρρα στον προαύλιο χώρο του Ηρωδείου, κάτω από την επίβλεψη της αστυνομίας, η οποία έχει καλυφθεί από όλα τα μέσα της χώρας μας. Θυμίζω ότι η χρήση του χώρου ήταν παράνομη, δεν ζήτησε κάποιος άδεια από τις αρμόδιες αρχές και απλά οι αρχές «ποίησαν την νήσσαν» για ακόμη μια φορά!

Βίντεο. Η στημένη, παράνομη κατάληψη του χώρου έξω από το Ηρώδειο για τις ανάγκες του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού.

Η παρουσία των φανατικών μελών της οργανώσεως Σώρρα δεν έγινε φυσικά τυχαία. Δεν ήταν ακόμη μια εκδήλωση. Δεν επρόκειτο για κάποιο νέο θρησκευτικό καθήκον των μελών. Ήταν μια στημένη συγκέντρωση, από την ηγεσία της οργανώσεως, για τις ανάγκες της τηλεοπτικής εκπομπής, έτσι ώστε να καταγραφούν τα κατάλληλα πλάνα και να γίνει γνωστό το κίνημα μέχρι την Γερμανία.

Εικόνα. Η πρόσκληση Σώρρα προς τα υπόλοιπα μέλη για να παρευρεθούν στην επίκληση στο Ηρώδειο.

 

Έγραψε λοιπόν στην πρόσκλησή του ο Σώρρας:

«Artemis Sorras

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 13/2/2017 ΕΔΩΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ (ΔΗΘΕΝ) ΚΡΑΤΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ A.R.D ΟΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ

ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΗΜΙΘΕΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΘΕΟΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ

Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ 4:13 Μ.Μ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2/2017 ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ 3 ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ

Βίντεο. Επίδειξη διεθνούς συνεννοήσεως από τον πρώην «ομογενή», του οποίου η γνώση της αγγλικής γλώσσας δεν ξεπερνάι τις είκοσι λέξεις. Και ο καπνός από το τσιγάρο να καλύπτει το πλάνο…

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΜΕ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟΑ ΔΟΓΜΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ»

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως για μίαν ακόμη φορά ο Σώρρας, μαζί με την ηγετική ομάδα της οργανώσεώς του, προέτρεψαν τους πιστούς, φανατισμένους οπαδούς να παρανομήσουν και να στήσουν μία συγκέντρωση, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στην έννομη τάξη. Αντίστοιχα, μετατρέπουν τους απλούς πολίτες, που τους πλησιάζουν λόγω της οικονομικής κρίσεως, σε «πεζικό» της οργανώσεως, βάζοντάς τους να εγκληματούν και να χρησιμοποιούν πλαστογραφημένα έγγραφα, για να αυξήσουν την οικονομική και πολιτική δύναμη του οικοδομήματος.

Εικόνα. Ο Σώρρας επιδεικνύει τον ψευδεπίγραφο δήθεν ισολογισμό της Παγκοσμίου Τραπέζης για το 2007, που βασίζεται στην θεωρία συνωμοσίας των παγκοσμίων καταπιστευμάτων και την διαθήκη του Φιλιππινέζου δικτάτορος Φέρντιναντ Μάρκος.

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το πλαστό έγγραφο εδώ:


Αυτή η αίσθηση ανοχής των αρχών προς την συγκεκριμένη ομάδα, η οποία γίνεται εύκολα αντιληπτή στους πάντες, διαφημίζεται από τον Σώρρα στα μέλη, αφού φθάνει στο σημείο να ισχυρισθεί πως αν και σε κάθε εκδήλωσή του οι μισοί φεύγουν μεθυσμένοι, τα αστυνομικά όργανα τους σταματούν για έλεγχο και τους αφήνουν να φύγουν μόλις ακούσουν πως πρόκειται για μέλη του κόμματός του, δηλαδή της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Βίντεο. Η ανοχή των αστυνομικών αρχών στα μεθυσμένα μέλη της οργανώσεως Σώρρα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Όσο λοιπόν η δικαιοσύνη αργεί και χρειάζονται χρόνια για να ευαισθητοποιηθεί, τόσο αυξάνονται τα θύματα, παρά τις προσπάθειες του δημοσιογραφικού κόσμου, που πρόσφατα ενεργοποιήθηκε από την δολοφονία της παιδοψυχιάτρου της Λαμίας Θωμαΐδος Κουμπούρα. Νομίζω θα συμφωνήσετε πως εάν το δεξί χέρι του Σώρρα δεν είχε δολοφονήσει την άτυχη παιδοψυχίατρο, ελάχιστοι θα ασχολούμασταν με την πιο γελοία, αλλά ταυτόχρονα σατανική απάτη, που εμφανίσθηκε στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, προερχομένη από εγκληματικές οργανώσεις του εξωτερικού, όπως είναι η OITC (Office_of_International_Treasury_Control).

Όσο τραγικό όμως είναι το γεγονός ότι αυτή την στιγμή ανατρέφεται μια γενεά νέων ανθρώπων που πιστεύουν σε κουραφέξαλα και έχουν αφιερώσει την ζωή τους για να υπηρετήσουν διεθνείς εγκληματίες, τόσο τραγικό είναι το γεγονός πως στην γερμανική τηλεόραση, αντί να μιλήσει κάποιος για την πραγματική οικονομική κρίση και τους ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε και δεν μπορούν να καλύψουν τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες τους, δόθηκε η εικόνα πως είμαστε ένας ευκολόπιστος λαός που περιμένει τα τρισεκατομμύρια του Σώρρα.

Αυτό μπορεί να μην το κατανοούν κάποιοι, αλλά όταν στο υποσυνείδητο των υπολοίπων Ευρωπαίων έχει περάσει η αντίληψη πως είμαστε καλοπερασάκηδες και μικροαπατεώνες και παρανομούμε κατά του κράτους και των ασφαλιστικών μας φορέων, η εμφάνιση του Σώρρα σε κανάλια τέτοια εμβέλειας απλά βοηθά στο να εδραιωθεί η εικόνα του «μπαγαμπόντη» Έλληνα, που το καλοκαίρι δήθεν μεθά με ούζο και τον χειμώνα τρώει τα λεφτά του Γερμανού φορολογουμένου. Αυτά ξέρουν, αυτά πιστεύουν, με συνέπεια να γινόμαστε ακόμη μια φορά διεθνώς ρεζίλι, ενώ είναι φυσιολογικό να δικαιολογείται στο μυαλό των Γερμανών θεατών μέχρι και το 20ο μνημόνιο!

Εικόνα. Ακόμη μια φορά η χώρα μας έγινε περίγελως στα ξένα κανάλια, αυτή την φορά με τα καμώματα του Αρτεμίου Σώρρα.

 

Δείγματα του τρόπου λειτουργίας της δημοσίου διοικήσεως και του απυροβλήτου που απολαμβάνει ο Σώρρας αποτελούν οι επαφές του με τους δημάρχους ανά την Ελλάδα. Ένας από αυτούς τους δημάρχους είναι ο πρώην δήμαρχος Σφακίων και νυν Υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ο οποίος πριν περίπου 3 χρόνια δέχθηκε αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Σώρρα, για να χρηματοδοτήσουν τον Δήμο του.

Το παράδειγμα του Παύλου Πολάκη το χρησιμοποιώ για να ξεκαθαρίσω πως το πρόβλημα δεν είναι κομματικό, όπως το είχε οριοθετήσει ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ρίχνοντας το «γάντι» στην αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικότερα στον Άδωνι Γεωργιάδη. Για εμέναν οι ευθύνες του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας περιορίζονται στον «ωχαδερφισμό» και στην επιλογή του «ου μπλέξεις», αλλά σε τίποτα παραπάνω. Ουδέπτοε πρόκειται να πιστέψω ότι ο Γεωργιάδης είχε τον οποιονδήποτε δόλο, για να βοηθήσει τον Σώρρα. Αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας που δεν αντέχουν κριτικής.

Βίντεο. Ο Αντώνης Βαλσαμάκης, στενός συνεργάτης του Μανώλη Λαμπράκη και του Αρτέμη Σώρρα αναφέρεται στην συνάντησή τους με τον Παύλο Πολάκη, για την χρηματοδότηση πολυατρείου στα Σφακιά της Κρήτης.

Θυμίζω ότι την ημέρα που έγινε το ποινικό δικαστήριο κατά του Σώρρα το 2012, ο Άδωνις Γεωργιάδης μετρούσε δύο ημέρες ως Υπουργός Υγείας. Παραδόξως ο εισαγγελέας δεν τον κάλεσε να καταθέσει, παρά το γεγονός ότι οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν μετά από το συνδυασμό τριών μηνυτήριων αναφορών, από τις οποίες μόνον η μία ήταν του Γεωργιάδη. Οι άλλοι δύο καταγγέλλοντες κλήθηκαν και κατέθεσαν κανονικά, αν και από την ανάγνωση των καταθέσεων φαίνεται πως οι μαρτυρίες τους έγιναν λιγότερο δηκτικές. Είναι περίεργο λοιπόν το γεγονός ότι δεν κλήθηκε ο τρίτος καταγγέλλων και την ευθύνη φέρουν οι υπηρέτες της Δικαιοσύνης, που σε αυτή την περίπτωση θεωρώ πως έπεσαν περισσότερο θύματα του εαυτού τους και λιγότερο των κατηγορουμένων Σώρρα και Λαμπράκη.

Μένοντας στο Υπουργείο Υγείας και περνώντας στους σημερινούς κυβερνώντες, θυμίζω ότι οι Σύριζα με τους ΑΝΕΛ ευρίσκονται στην κυβέρνηση από τον Ιανουάριο 2015, δηλαδή δύο χρόνια μέσα στα οποία το κίνημα Σώρρα αυξήθηκε με πολύ πιο ραγδαίους ρυθμούς, από ό,τι στο παρελθόν. Μέχρι το φθινόπωρο του 2015 και την αποχώρηση του Μανώλη Λαμπράκη από την οργάνωση, η παρουσία Σώρρα θύμιζε «περιοδεύοντα θίασο». Στο τέλος του 2015, επί των ημερών της παρούσης κυβερνήσεως, φτιάχτηκαν οι βάσεις για την επέκταση της οργανώσεώς του, με την δημιουργία «grassroots» κατά πλήρη αντιστοιχία με τα κινήματα που δήθεν καταγγέλλουν οι οπαδοί του Σώρρα. Η ανάπτυξη μέσω τοπικών πυρήνων, που είναι οργανωμένοι ως αστικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, παραπέμπει σε αμερικανικού τύπου «πυραμίδες» και άρτια εκπαίδευση σε πολυεπίπεδο marketing.

Οι επαφές Σώρρα σε πολιτικό επίπεδο με στελέχη της σημερινής κυβερνήσεως μου είναι γνωστές εδώ και αρκετά χρόνια, εάν και τις αποκαλύπτω για πρώτη φορά. Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι οι επαφές πραγματοποιήθηκαν μέχρι και στα κεντρικά του Σύριζα, ενώ παρόμοιες επαφές έγιναν με τους ΑΝΕΛ, αλλά και με επιλεγμένα ονόματα του δημοσιογραφικού κόσμου. Δυστυχώς, όπως έχω γράψει πολλές φορές η κρίση είναι πρώτα πολιτική και μετά οικονομική, όπως αντίστοιχα και η λύση στην κρίση μπορεί να είναι μόνο πολιτική. Πραγματικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ακόμη και η ακραία λύση της «επαναστάσεως» ενός λαού είναι πολιτική πράξη.

Η κρίση των πολιτικών αξιών και η γενικότερη κρίση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, οδηγούν στην αναξιοκρατία και στην επικράτηση τέτοιων «φελλών», που έχουν γίνει δεκτοί ως συνομιλητές από υψηλόβαθμους αξιωματούχους, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα. Είναι η «μυρωδιά» του χρήματος, την οποία χρησιμοποιούν οι απατεώνες, για να δημιουργήσουν την προσδοκία κέρδους στους πεινασμένους και να τους πάρουν και την τελευταία μπουκιά ψωμί από το στόμα. Θύματα αυτής της τεχνικής δεν είναι μόνον οι απλοί πολίτες, αλλά και οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου και οι δημοσιογράφοι.

Γνωστός δημοσιογράφος και από τους πιο παλαιούς της «πιάτσας» εδέχθη στο σπίτι του στην Κρήτη τον Μανώλη Λαμπράκη, με τον οποίο συνέφαγε αρκετές φορές το καλοκαίρι του 2012. Μετά την γνωριμία, επείσθη για την ύπαρξη της οικονομικής επιφανείας του απένταρου «ομογενή» Σώρρα και τελικά κάλεσε την ομάδα σε εκπομπή μεγάλης τηλεθεάσεως για να μας «σώσει».  Μετά την διαδικτυακή δημοσιοποίηση του βίντεο με τα «διαστημικά καύσιμα», έκανε ρεπορτάζ, κατάλαβε την απάτη και φρόντισε να απεμπλακεί, αλλά στοχοποιήθηκε έντονα από όλες τις πλευρές. Τέτοια παραδείγματα δυστυχώς είναι αρκετά.

Επιστρέφοντας στον Παύλο Πολάκη, πολύ έξυπνα ο Κρητικός πολιτικός απέφυγε την «καυτή πατάτα», όσο ήταν δήμαρχος Σφακίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του candianews.gr της 9ης Ιανουαρίου 2014 «Την… διαχείριση πολλών δήμων της Κρήτης για τα επόμενα 50 χρόνια (!) ζητά από πολλούς δημάρχους του νησιού ο Αρτέμης Σώρρας! Ο γνωστός για την υπόθεση της «επιλύσεως» του χρέους Ελλάδος και Κύπρου, Πατρινός ομογενής, τους τελευταίους μήνες έχει συνεχείς επαφές, ο ίδιος ή μέσω αντιπροσώπων του, με δημάρχους του νησιού τάζοντας λαγούς με πετραχήλια (μέχρι αεροδρόμια έχει υποσχεθεί ή πληρωμή των χρεών των δημοτών προς τις τράπεζες!) αρκεί να τους μεταβιβάσουν οι δήμαρχοι την ευθύνη της επενδυτικής δραστηριότητας στην περιοχή τους».

«Ο Σώρρας, με κείμενα που έχει στείλει σε δημάρχους, ζητά να τους εκχωρήσουν τα δημοτικά τους συμβούλια ανέκκλητη πληρεξουσιότητα ώστε να συμφωνήσουν μαζί του την εκχώρηση της επενδυτικής δράσεως στον Δήμο. Μάλιστα αυτές οι πληρεξουσιότητες θα πρέπει να δεσμεύουν τον κάθε δήμαρχο και το κάθε δημοτικό συμβούλιο ακόμη και… μεταθανάτια, και για κάθε διάδοχο του δημάρχου, για περίοδο 50 χρόνων!»

«Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο συνάντησε τον δήμαρχο Σφακίων, Παύλο Πολάκη, ο οποίος, αφού άκουσε τις προτάσεις Σώρρα για να γίνουν τα Σφακιά… κοσμόπολη, του ζήτησε να αποδείξει ότι κατέχει τα ποσά που ισχυρίζεται. «Φέρτε στην συνεδρίαση του ΔΣ 700.000 ευρώ για να καλύψουμε μερικές βασικές ανάγκες του δήμου και έτσι να πείσετε και τους συμβούλους», ήταν η απάντηση του υποψιασμένου δημάρχου. Τότε η απάντηση ήταν «δεν φέρνουμε αυτό το ποσό, υπογράψτε την συμφωνία και μετά θα φέρουμε όλα τα ποσά»! Εκεί ο Π. Πολάκης τού έδειξε την πόρτα της εξόδου!»

Το άκρως ενδιαφέρον δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας πως ανάλογα περιστατικά έχουν γίνει και σε άλλους δήμους της Κρήτης, ενώ ο Σώρρας «απευθύνθηκε, μεταξύ άλλων, και στον δήμο Γόρτυνος Ηρακλείου, που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα που φθάνουν ακόμη και στο σημείο να απειλείται με άμεσο κλείσιμο. Ζήτησε να πάρει την ευθύνη της περιοχής για 50 χρόνια, να κατασκευάσει… αεροδρόμιο, ψυχιατρική κλινική (!) και άλλα παράξενα. Ενώ υποσχέθηκε να πληρώσει όλα τα χρέη των δημοτών και να τον εξοφλούν με 2.5% κάθε χρόνο, το 2% για το κεφάλαιο και το 0,5% ως τοκοχρεωλύσια. Όλα αυτά, μόνον με χαρτιά και λόγια, χωρίς να αποδεικνύει σε κάποιον το χρήμα που κατέχει… Αύριο το θέμα Σώρρα θα απασχολήσει και τον δήμο Ιεράπετρας».

Από την μία ο σημερινός Υφυπουργός Υγείας σωστά έπραξε όταν διατελούσε Δήμαρχος Σφακίων και έδειξε την πόρτα στον Σώρρα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι τόσο ο Παύλος Πολάκης, όσο και οι υπόλοιποι τοπικοί άρχοντες που συνάντησαν τον Σώρρα, έχουν ενημερωθεί πως πλέον υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για οικονομικές απάτες και πολλαπλές προσπάθειες εξαπατήσεως του Δημοσίου, Δήμων και απλών ανθρώπων. Πόσο μάλλον ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος συμμετέχει στο κυβερνητικό συμβούλιο και σίγουρα έχει ευκολότερη πρόσβαση στον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, από εμένα, τον απλό δημοσιογράφο.

Καλά και άγια λοιπόν έπραξε ο Πολάκης, δείχνοντας την πόρτα στον Σώρρα. Το ερώτημα μου όμως είναι γιατί δεν κατέθεσε την σχετική «εμπειρία» εξαπατήσεώς του στον αρμόδιο εισαγγελέα μέχρι σήμερα. Και καλά εν έτη 2013 εκτός από 2-3 δημοσιογράφους δεν ασχολείτο κάποιος με τον Σώρρα για να έχει ο τέως δήμαρχος πληρέστερη ενημέρωση. Σήμερα, μετά από έναν φόνο, μετά από απειλές κατά ζωής και συνεχείς ύβρεις, μετά από πολυπληθείς ανοικτές εισαγγελικές έρευνες και την υπόσχεση του Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβερνήσεως του ότι το μαχαίρι θα φθάσει μέχρι το κόκκαλο, τι ακριβώς περιμένει ο κ. Πολάκης για να επισκεφθεί τον αρμόδιο εισαγγελέα και να δηλώσει ότι η εγκληματική οργάνωση Σώρρα προσπάθησε να τον πείσει να πάρει λεφτά από τον «θρύλο» των «παγκοσμίων καταπιστευμάτων»;

Δεν είναι λίγο άτοπο και τουλάχιστον περίεργο, εγώ, ο δημοσιογράφος που παρακολουθώ την υπόθεση από κάποια σχετική απόσταση, να περιγράφω στην εισαγγελέα ότι ο Σώρρας προσπάθησε να εξαπατήσει «κάποιους» δήμους και ο ίδιος ο τέως δήμαρχος και σημερινός υφυπουργός Υγείας να μην βγαίνει να μιλήσει;

http://www.ardmediathek.de/tv/Europamagazin/Schuldenkrise-Der-Retter-Griechenlands/Das-Erste/Video?bcastId=342024&documentId=40938094

Βίντεο. Η εκπομπή του ARD για το φαινόμενο Σώρρα: http://www.ardmediathek.de/tv/Europamagazin/Schuldenkrise-Der-Retter-Griechenlands/Das-Erste/Video?bcastId=342024&documentId=40938094

Για το τέλος, έχω αφήσει ένα δωράκι για τους Γερμανούς του ARD, μια και είδαν τον ισολογισμό της «Παγκοσμίου Τραπέζης» του 2007 με τα μάτια τους και είχαν ένα μικρό θεματάκι με την ανεύρεση των υπογραφών των δικών τους πολιτικών. Στο σχετικό έγγραφο που κρατούσε ο Σώρρας στα χέρια του:

βρήκα τις υπογραφές και τις έβαλα δίπλα στις γνήσιες, αφήνοντας και την υπογραφή του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια. Στα αριστερά είναι οι υπογραφές από το έγγραφο των τρισεκατομμυρίων που γυροφέρνει ο Σώρρας και δεξιά οι πραγματικές (Πηγή: Wikipedia).

Τα συμπεράσματα δικά σας, αλλά τι να συζητάμε όταν ο Horst Köhler δεν διαθέτει γεμανικούς χαρακτήρες στην  υπογραφή του και υπογράφει σαν Kohler. Κάποιος να εξηγήσει στον πλαστογράφο, που υπογράφει τα πάντα με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα, τι είναι το «ουμλάουτ»….

Ῥῆνος Ἐλευθέριος

(Visited 77 times, 1 visits today)
Leave a Reply