Χάσαμε καὶ τὴν Δ.Ε.Η.!!!

«Λευκὸς καπνὸς ἀπὸ τὶς Βρυξέλλες, μαῦρος καπνὸς στὴν Μεγαλόπολη»….

Πάει καὶ ἡ ΔΕΗ πατριώτες!
Συμφώνησαν νὰ τὴν πουλήσουν κι αὐτήν!!!
Αὐτὸ κι ἐὰν εἶναι ἐκχώρησις ἐθνικῆς κυριαρχίας, ἀπὸ τὴν «πρώτη φορὰ ἀριστερά».
Τώρα πιὰ ἔχουν ταὐτισθεῖ ἀπολύτως καὶ τελεσιδίκως μὲ τὰ μνημονιακὰ μέτρα!

Ὁλόκληρες περιοχὲς τῆς χώρας, ὅπως ἡ Μεγαλόπολις καὶ ἄλλες, στὴν Δυτικὴ Μακεδονία, θὰ δοθοῦν ἀν τὶ «πινακίου φακῆς», στὰ ἰδιωτικὰ συμφέροντα.
Χαρακτηριστικὸ τῆς παρανοίας ποὺ ἐπικρατεῖ στοὺς κύκλους τῆς κυβερνήσεως, ἡ δήλωσις Σκουρλέτου: «Φοβᾶμαι ὅτι θὰ πωληθῆ (ἡ ΔΕΗ) ὅσο-ὅσο, ἀλλὰ θὰ πειθαρχήσω στὴν ἀπόφαση».

Αὐτὸ ποὺ βλέπω ἑγὼ εἶναι ἕναν κόσμο ὅλο καὶ βαθύτερα ἀγανακτισμένο, θυμωμένο κι ὀργισμένο.
Ἕναν κόσμο ποὺ βιώνει μίαν κατάσταση πρωτοφανή, συναισθηματικὰ καὶ ψυχολογικά.
Τώρα πιὰ μίαν σπίθα μόνον εἶναι ἀρκετὴ γιὰ νὰ ἁνάψῃ ἡ μεγάλη φωτιά…!!!

Θεοφανάκης Στέφανος

(Visited 125 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Χάσαμε καὶ τὴν Δ.Ε.Η.!!!

  1. Και για όσους δεν γνωρίζουν, ο νυν διευθύνων σύμβουλος συνεργαζόμενος στο ξεπούλημα της ΔΕΗ αντί πινακίου φακής ήταν αυτός που συνήνεσε ως στέλεχος της ΓΕΝΟΠ να διαλυθεί το συνταξιοδοτικό σύστημα των υπαλλήλων της το οποίο στηριζόταν στην συμμετοχή στην παραγωγή με αυτοεπένδυση.
    Τις σημαίνει αυτό. Ότι στις παλιές καλές μέρες που η ΔΕΗ μπορούσε να παράγει επενδύσεις και ανάπτυξη δικτύου οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων πήγαιναν αποκλειστικά σε έργα ανάπτυξης μαζι τα ομολόγα που εξεδιδε η ΔΕΗ για να ενισχύει τη επενδύσεις της. Μεγάλο μέρος του δικτύου της οφείλεται σε αυτή την πανέξυπνη τακτική αφού οι επενδύσεις στον τομέα αυτό απέδιδαν πολλαπλάσια την ίδια εποχή που το δημόσιο κατείσχε τα αποθεματικά του ΙΚΑ και του ΝΑΤ. Κανείς δεν κατάλαβε ακόμα πως ο Κύριος Παναγιωτακης συνήνεσε ως συνδικαληστής να αποκοπούν οι εργαζόμενοι από την επενδυσή τους και πως τα καταφέρνει να είναι στο τιμόνι και παλι ως διοικητής όταν ο πλούτος των λιγνιτωρυχείων και των τεραστίων αποθεμάτων περιζήτητου λιθίου στην Πτολεμαΐδα θα δοθούν στα γερμανικά κοράκια των αγορών .
    Και εγώ σαν πολίτης και μη η εργαζόμενος στην ΔΕΗ μάλλον θα πρέπει να αναμένω κέρδη πια αφού οι επενδυτές θα μου πουλήσουν πλέον …..φτηνότερο ρεύμα όπως μας λέει και ο Κυριάκος και η Ντόρα που πασχίζουν επιμόνως για πολλές ΔΕΗ.
    ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Leave a Reply