Ἱεροποιώντας (ἅπαντες) τὴν Ἀριστερά!!!

«Κοιτώντας τα έδρανα του ΚΚΕ ζητώ συγγνώμη από τους μόνους πραγματικά αριστερούς αυτής της αίθουσας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα).

Διαφορά φάσεως ετών. Ο τύπος, ως άνθρωπος περιορισμένων διανοητικών δυνατοτήτων, αργεί να κατανοήσει τον κόσμο στον οποίο ζει. Η εμβέλεια της σκέψεώς του δεν επαρκεί για να αναλύσει το σήμερα και μιλάει μέσω κοινοτοπιών που έχει αποστηθίσει στο παρελθόν, χωρίς να κατανοεί το νόημά τους.

Την στιγμή που όλη η παράταξή του χρησιμοποιεί στρατηγικά το επιχείρημα της αγιοποιοποιήσεως της αριστεράς και της καταχρήσεως του κατασκευασμένου ηθικού της πλεονεκτήματος, ως βασικής αιτίας για την παρακμή της χώρας, ο ίδιος συνεχίζει να αναμασά αμέριμνος και ανυποψίαστος την παρωχημένη ρητορική που καλλιεργεί αυτό το πλεονέκτημα. Τόσο μπορεί, τόσο κάνει. Στο κάτω κάτω κάτι πρέπει να πει κι αυτός. Δεν μπορεί να παραμένει άφωνος και να παριστάνει ότι εκπέμπει συμβολισμούς. Αυτός ο ρόλος υπεκλάπη από τον εξάδελφο του. Οπότε ο δυστυχής Κώστας ο Γ’ πρέπει να κερδίζει μόνος του το πολιτικό του ψωμί. Να προσθέτει και αυτός στον λευκό θόρυβο που παριστάνει την πολιτική.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκὼν

(Visited 121 times, 1 visits today)
Leave a Reply