Ψεκασμένοι ὅλου τοῦ κόσμου …ἄει χαθεῖτε!!!

Την στιγμή που οι ημίθεοι τραπεζίτες (ξέρετε τα υπερστελέχη με τις μυθικές ιδιότητες και τις άλλο τόσο μυθικές αμοιβές) συνέχισαν να παίρνουν τα πριμ τους…
Την στιγμή που οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες αποζημιώθηκαν στο ακέραιο…
Την στιγμή που ολόκληρο το ευρωσύστημα με τις σοφές κεφαλές πιάστηκε στον ύπνο…
…η απάντηση στον συνταξιούχο που έβαλε τις οικονομίες του σε ομόλογα είναι ότι θα έπρεπε πριν το κάνει να φροντίσει να κοιτάζει καθημερινά τα ταμπλώ, να υπολογίζει τα bids και τα spreads, να ξεφορτώνεται στα χρηματιστήρια τα «τοξικά» και εν γένει να μην μπλέκει σε δουλειές που δεν γνωρίζει επειδή θα χάσει και επειδή πρέπει μαζί με το τυρί να βλέπει και την φάκα.

Μετά οι ορθολογιστές, που τιμούν και αμοίβουν πλουσιοπάροχα τους στρατηγούς και τιμωρούν σκληρά για την ήττα τον στρατιώτη, αναρωτιούνται πως γεννιούνται τα τέρατα και απορούν για τον αριθμό των ψεκασμένων στον κόσμο.

Μην με παρεξηγήσετε ξανά. Δεν είναι για το PSI η ανάρτηση. Για την πολιτική τύφλωση των δήθεν φωτισμένων είναι. Γι΄αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν πολιτική χωρίς να λάβουν υπ΄όψιν τους τον απλό καθημερινό άνθρωπο, με όλες τις ατέλειες και όλα τα ελαττώματά του. Με τα πάθη και τα συναισθήματά του.
Και όταν αποτυγχάνουν οι απλοϊκοί σχεδιασμοί τους, επειδή δεν είχαν καμμία σχέση με την ζώσα πραγματικότητα, το μόνο που κάνουν είναι να καταριούνται και να οικτίρουν τους αμαθείς.

Θέμης Καζαντζίδης

Σημειώσεις

Θα ήθελα πολύ να μου πει κάποιος από τους θαυμαστές του Παπαδήμου και τους υποστηρικτές του PSI, αν θα είχε τις ίδιες απόψεις και στην περίπτωση που τύχαινε να ήταν κάτοχος ομολόγων του δημοσίου την περίοδο εκείνη. Ή εάν είχε τύχει να είχε πληρωθεί για συνεργασία του με το δημόσιο με εκείνα τα άτοκα κουρελόχαρτα που ονομάστηκαν τελείως παράνομα ομόλογα (χωρίς να είναι) και μετά κουρεύτηκαν και αυτά για την σωτηρία της πατρίδας.

Θα ήθελα να ξέρω πόσο μεγαλόψυχοι θα ήταν αυτοί που σήμερα κρίνουν από υψηλές έδρες την μικροψυχία των άλλων αν οι σωτήριες πράξεις του Παπαδήμου δήμευαν και τα δικά τους λεφτά, εκτός από τα λεφτά του γείτονα.

Ξέρω, δεν βρίζουν τον Παπαδήμο μόνον όσοι έχασαν προσωπικά από αυτόν, αλλά θα είχε ενδιαφέρον μια ειλικρινής απάντηση. Ας πούμε κάποιος από τους αρκετούς εδώ μέσα φίλους επιχειρηματίες να μας πει τι θα έκανε αν, ας πούμε, με το PSI έχανε μέσα σε ένα πρωϊνό μερικά εκατομμύρια ευρώ που του χρωστούσε το δημόσιο από πωλήσεις.

Επειδή σε κάθε περίπτωση το περίφημο PSI, ασχέτως λεπτομερειών, έγινε με μια κυρίαρχη λογική. Να μπορεί το δημόσιο να χρεωκοπήσει επιλεκτικά έναντι κάποιων, την στιγμή που θα παρέμενε, πάλι επιλεκτικά, συνεπές απέναντι σε κάποιους άλλους.

Αναμένωμεν με ενδιαφέρον.

Τα παρακάτω screenshots είναι μέρη μιας δισέλιδης επιστολής που εστάλη το καλοκαίρι του 2010 στην αφεντιά μου από τον Γενικό Διευθυντή της Eurostat Walter Radermacher.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ, απαντώντας σε άιτημα χορηγήσεως εγγράφων, αναγνωρίζει την ανάγκη διαφανείας αλλά την θέτει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την προστασία της ασφαλείας της έρευνας που κατά τα λεγόμενά του διεξήγαγε η υπηρεσία του σχετικά με τα greek statistics.

Υπογραμμίζει δε ότι παρά το γεγονός ότι τα ζητούμενα στοιχεία είναι «αντικείμενο κορυφαίου δημοσίου ενδιαφέροντοος» (of major public interest), γεγονός που «εγγυάται» το άνοιγμα έρευνας για παράβαση, το δημόσιο συμφέρον στην συγκεκριμένη περίπτωση εξυπηρετείται καλλίτερα από την «προστασία του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ της Κομμισσσιόν και της Ελλάδας».

Στην επιστολή ο κ. Radermacher συμπληρώνει ότι μπορώ να αμφισβητήσω την άποψή του και, δεδομένου ότι έχω έννομο συμφέρον ως εμπλεκόμενος άμεσα με την έρευνα, να ζητήσω την ικανοποίηση του αιτήματός μου απευθυνόμετος σε δεύτερο βαθμό στον Γενικό Γραμματέα της Κομμισσσιόν.

Δεν το έκανα, επειδή πίστευα στην ΕΕ και επειδή ήμουν βέβαιος ότι η έρευνα θα ολοκληρωνόταν και οι απαντήσεις θα έρχονταν από εκεί.

Η έρευνα όμως αυτή ουδέποτε ολοκληρώθη. Η ΕΕ διετήρησε την σχέση εμπιστοσύνης της με την Ελλάδα σε επίπεδο κυβερνήσεων και όχι με την διαφάνεια στην δημόσια σφαίρα. Γιατί άραγε; Ο κόσμος δεν έπρεπε να μάθει ποτέ. Ώρες ώρες η διαφάνεια και η δικαιοσύνη δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον φαίνεται. Έτσι πρέπει νά είναι, μια και το λέει και η μητέρα μας η Ευρώπη.

Υλικό για ιστορικούς του μέλλοντος.

(Visited 175 times, 1 visits today)
Leave a Reply