Ὑπάρχει κάποιος πού θέλησε νά τά βάλῃ μέ τούς Βαρδινογιάννηδες;

Ποιος θα κερδίσει;
Ο λεφτάς ή ο φτωχομπινές;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη που, μέχρι και ο Λαμπράκης την είχε στο απυρόβλητο, κατέθεσε ονομαστική αγωγή κατά του Παππά (ένας είναι ο γόνος της …δρακογενειάς), με την οποία ζητά κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση, για την ζημιά που υπέστη, από τις μαλακίες του στο φιάσκο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο υπουργός άρχισε τους «τσαμπουκάδες» στο …τουΐτερ, με ευφυολογήματα κακής ποιότητoς και συριζογκαγκανοβλαχικές @ρχιδιές.

Είπα, λοιπόν, να τους βάλω στην ζυγαριά και να δώ το «βάρος και το εκτόπισμα» των δύο μονομάχων.

Η περιγραφή από την Βικιπίντια:

«Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι μία από τις ισχυρότερες οικογένειες του εφοπλιστικού κόσμου τόσο στον Ελληνικό χώρο όσο και διεθνώς. Μέλη της οικογενείας Βαρδινογιάννη έχουν διακριθεί στην ναυτιλία, τις επιχειρήσεις, την πολιτική και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η συνολική περιουσία της οικογενείας προσεγγίζει τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 50 πλουσιότερες οικογένειες της Ευρώπης.

Από την δεκαετία του 1960, όταν ο Νίκος Βαρδινογιάννης δημιούργησε τον σταθμό εφοδιασμού πλοίων στους Καλούς Λιμένες στην Κρήτη και το διυλιστήριο της Motor Oil, βρίσκονται σε δεσπόζουσα θέση και στις επιχειρήσεις της Ελλάδας

Η πρώτη επιχείρηση του ομίλου ήταν η ΣΕΚΑ, που ιδρύθηκε το 1963 στους Καλούς Λιμένες της Κρήτης μέσω της κοινοπραξίας της οικογενείας Βαρδινογιάννη με την εταιρεία Mobil Corporation και τον Αριστοτέλη Ωνάση, για την λειτουργία ενός σταθμού ανεφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων για διερχόμενα πλοία από την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ακολούθησε η ίδρυση μονάδας παραγωγής λιπαντικών που εξελίχθηκε στα σημερινά διυλιστήρια της Motor Oil στην Κόρινθο.

Ο όμιλος Βαρδινογιάννη απαρτίζεται σήμερα από πολλές εταιρείες και επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι εταιρείες αυτές δραστηριοποιούνται σε διαφόρους τομείς όπως, μεταξύ άλλων: ναυτιλία, διυλιστήρια πετρελαίου (Motor Oil), διανομή πετρελαιοειδών (AVIN), ανεφοδιασμό πλοίων (ΣΕΚΑ), ξενοδοχεία (ΑTHENS PLAZA), χρηματοπιστωτικά, μέσα μαζικής ενημερώσεως (τηλεοπτικός σταθμός STAR), αθλητισμός, αντιπροσωπείες (αυτοκίνητα Ferrari), ψυχαγωγία (κινηματογράφοι) και εμπορικά κέντρα.»

———————————-

«Ο Νίκος Παππάς είναι γιος του Στέλιου Παππά, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού. Από τα 19 του χρόνια οργανώθηκε στην Νεολαία Συνασπισμού. Σπούδασε οικονομικά στην Σκωτία και εργαζόταν ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Στράθκλαϊντ. Έζησε στην Γλασκώβη και στο Εδιμβούργο (όπου είχε κάνει το master του) επί 11 χρόνια μέχρι που ήλθε στην Ελλάδα για να αναλάβει την διεύθυνση του πολιτικού γραφείου τού στενού του φίλου Αλέξη Τσίπρα.

Τον Ιανουάριο του 2013 ήλθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, καθώς εκείνος τον κατηγόρησε ότι την είχε στην κατοχή του και την μοίραζε σε μέσα ενημερώσεως. Στις Βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών. Ως Υπουργός Επικρατείας κατέθεσε νομοσχέδιο για την επανίδρυση της ΕΡΤ, ενώ ανέδειξε ως σημαντικότερο θέμα της υπουργίας του την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, τα οποία λειτουργούσαν υπό ασαφές νομικό καθεστώς. Από τις 5 Νοεμβρίου του 2016 είναι υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημερώσεως.»

Εκ των ανωτέρω, προκύπτει αβίαστα το ερώτημα:
«ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΡΕ Ψ@ΛΟΧΥΜΑ;»

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply