Φροντίζοντας τὴν διατροφὴ τοῦ …μυαλοῦ μας!!!

Μιά συμβουλή, τρυφερά πάντα, προς τους περίπου 35-45 ετών: Είστε σε αυτήν την κρίσιμη ηλικία που όλοι οι μεγαλύτεροι είναι χαζοί και όλοι οι μικρότεροι δεν ξέρουν. Καταλαβαίνω, όλοι το πάθαμε. Όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην Ιστορία, κινδυνεύετε από ένα ιδιαίτερο είδος υπερπληροφορήσεως ή/και μόδας όπου, αφού ψάξετε και ψάξετε και ψάξετε, καταλήγετε σε συμπεράσματα πάρα πολύ ψαγμένα και τόσο πολύ ανόητα.

Δείτε, λ.χ., την διατροφή: Όπως όλοι ξέρετε, αφού η πίστη αυτή βεβαιώνεται από κάθε ανορεξική/νευρωτική σταρ του Χόλυγουντ με ένα μπλογκ και το αζημίωτο στην διάθεσή της, τα απλά και βασικά πράγματα, όπως το ψωμί, το ελαιόλαδο, το γάλα, κ.ο.κ., είναι κακά και πρέπει να αντικατασταθούν με μαύρα κρακεράκια ολικής αλέσεως, χωρίς γλουτένη, γάλα μηδενικών λιπαρών, μπεσελόλαδο, σούπερφουντς, πάουερφουντς, γκότζιμπερις, ρίζες από την Κίνα, αλάτι από το Νεπάλ, αποξηραμένα εξωτικά φρούτα από οπουδήποτε, εμφιαλωμένο νερό απο παγόβουνο, πουρέ πεπονιού, πολυβιταμίνες 1800 συστατικών, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.

Δεν συνεχίζω, μία λέξη μόνο: υπάρχετε μόνο γιατί, επί εκατοντάδες χρόνια, οι πρόγονοί σας έτρωγαν ψωμί κι ελιά. Αφήστε λίγο το ποντίκι και την καθοδήγηση τρίτων στην άκρη και φροντίστε καλύτερα την διατροφή του μυαλού και του κριτηρίου σας.

Μαθιόπουλος Χαράλαμπος

(Visited 211 times, 1 visits today)
Leave a Reply