Ῥόλος Κοτζιᾶ κι ἐθνικὴ πολιτικὴ

Ημερολόγιο….

 • Στις 5 Δεκεμβρίου, εδώ στο Στρασβούργο, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα επικυρώσει, κατά πάσα πιθανότητα, τις ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση, για την αναγνώριση της Τουρκικής Ενώσεως Ξάνθης.
 • Στις 6 Δεκεμβρίου είναι η γιορτή μου και δεν θέλω χρόνια πολλά και τα τοιαύτα.
 • Στις 7-8 Δεκεμβρίου, σας επισκέπτεται ο Ερντογάν και μάλλον θα ξεκινήσει την επίσκεψη του από την Θράκη.
 • Στις 25 Δεκεμβρίου έχουμε …Χριστούγεννα.

Έγραφα λοιπόν τον Νοέμβριο τοῦ 2015 και θυμήθηκα τώρα που έρχεται ο Ερντογάν στην Ελλάδα:

Για σας τώρα, που τα ξέρετε όλα, έχετε απαντήσεις για όλα και δεν σας ενδιαφέρουν τα ψιλά γράμματα, δεν θάχει και ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι, αυτό το χονδροκ@ύραδο, που είναι υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική της χώρας, ήθελε να πάει με κατευθείαν πτήση από το Τελ Αβίβ του Ισραήλ στην Τεχεράνη στο Ιράν.

Μαγκιά του θα μου πείτε, αλλά….
Η πρόθεση του να μεταβεί στην Τεχεράνη με απ’ ευθείας πτήση του υπηρεσιακού αεροσκάφους από το Τελ Αβίβ, όπως ήταν φυσικό έκανε έξαλλους τους Ιρανούς που διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν δεκτό το αεροσκάφος γιατί προέρχεται από το FIR του Τελ Αβίβ που θεωρείται εχθρικός χώρος και γι αυτό θα έπρεπε η ελληνική αντιπροσωπεία να ακολουθήσει άλλην οδό.

Αυτό δηλαδή που γνωρίζει ακόμα και ένας γραμματέας Γ’ οποιασδήποτε πρεσβείας, δεν το γνώριζε ο κ. Κοτζιάς. Και το χειρότερο: δεν βρέθηκε κανείς, μα κανείς, να του πει ότι το δρομολόγιο Τελ Αβίβ-Τεχεράνη δεν υπάρχει!

…και για να σας το μεταφράσω, αυτό σημαίνει ότι η τύχη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, είναι στα χέρια ενός τελειωμένου μ@λάκα, που μόνο να χορεύει καρσιλαμά με τον Τσαβούζογλου είναι ικανός.

Μην με ρωτήσετε που τα ξέρω εγώ…
Εχω άκρες παντού, σας το έχω πεί…

Ῥούσσης Νῖκος

(Visited 178 times, 1 visits today)




2 thoughts on “Ῥόλος Κοτζιᾶ κι ἐθνικὴ πολιτικὴ

 1. Αυτό το χοντρό… πως τον ονομάζει ο συντάκτης μάλλον μου φαινεται μια χαρά χειρίστηκε τις συγκυρίες με ΠΓΔΜ και χασισοφυτείες.
  Όσο για τον κουμπάρο θα δείξει ποιος βρίσκεται πίσω από τα πρόσφατα. Μέχρι και to Alexi έβγαλε γλώσσα.
  Αυτό λέει πολλά.
  Τώρα πως οι «άκρες» μετουσιώνονται σε υβριστικό λόγο απευθυνόμενο σε αναγνώστες χαμηλού επιπέδου νόησης σαν και μένα, ούτε και εγώ ακόμη δεν το κατάλαβα, γιατί δεν κάνει τον κόπο δυστυχώς ο συντάκτης να μας το κάνει λιανά.
  Θα παρακαλούσαμε οι παρορμητικές αναλύσεις να δίνουν τόπο στη τεκμηριωμένη αιτιολόγηση.
  Το τι προσωπικά απο το οτι δείχνει υπάρχουν απο το παρελθόν δεν μας αφορούν σαν αναγνώστες της κριτικής του.

  • ἀγαπητὲ Χάπατε καιρὸς εἶναι νὰ μάθουμε νὰ ἀντιλαμβανόμεθα τὸ εἶδος τῶν πολιτικῶν ἀπὸ τὶς λεπτομέρειες κι ὄχι ἀπὸ τὶς …ἐπίσημες ἀνακοινώσεις!!!

Leave a Reply