Γραμμὴ γιὰ μίαν νέα …«Οἰκουμενική» μᾶς πηγαίνουν

(Ὑπὸ τὴν …ἔγκρισιν τῆς Ἡνωμένης Εὐρώπης…!!!) 

Καλά κάνατε και με γράψατε στα π@πάρια σας, τόσον καιρό πού γκάριζα ότι ΑΠΑΝΤΕΣ, επιδιώκουν ή θέλουν μια εθνική κρίση ή μια καταστροφή, για να φτιάξουν κυβέρνηση εθνικής ενότητος.

Βγήκε ο Κύρτσος και είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο συγκυβερνήσεως ΝΔ-Σύριζα από τις Βρυξέλλες.
Όταν πριν κάνα τρίμηνο και παραπάνω, έγραφα ότι θέλουν μία εθνική καταστροφή για να σάξουν κυβέρνηση εθνικής ενότητος, τις πληροφορίες μου τις είχα από τις …Σεϋχέλλες!

Στα σοβαρά τώρα…
Είναι έτοιμοι να την κοπανήσουν, με το πρώτο πατατράκ που θα γίνει με τους Τούρκους.
…και οι άλλοι, οι αποδέλοιποι, θα ψάχνουν να φτιάξουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, υπό την καθοδήγηση των Αμερικανών.

Γι’ αυτό αφήστε τα ειδικά δικαστήρια και τις δίκαιες δίκες και διαλέξτε κάτι, πιο άμεσο.
Κάτι που να «φέρνει» στην αυτοδικία, ας πούμε.
Γιατί είναι και κάμποσοι ρε γ@μώτο…

8 Μαΐου 2018

Είπα να ρωτήσω και «επισήμως» αλλά φευ….

Για ποιους έκανε τον «λαγό» ο Κύρτσος;

Πολλοί μίλησαν για «βόμβα», άλλοι για «αποκάλυψη» που θα συνταράξει το πολιτικό σκηνικό αλλά άπαντες αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις του γαλάζιου ευρωβουλευτού Γιώργου Κύρτσου, περί των σχεδίων που απεργάζονται οι Βρυξέλλες, για το ενδεχόμενο συγκυβερνήσεως Σύριζα-ΝΔ και ενδεχομένως και άλλων «δημοκρατικών δυνάμεων»

Παραδόξως, όμως και παρόλο που πέρασαν ήδη δύο ημέρες από την «βόμβα» Κύρτσου, δεν βγήκε ο κατά τα άλλα λαλίστατος εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, να βάλει στην θέση του τον φλύαρο ευρωβουλευτή, λέγοντας ότι οι Βρυξέλλες και η Κομισιόν, δεν μπορούν και δεν έχουν δικανίωμα να απεργάζονται σχέδια διακυβερνήσεως, μιας χώρας μέλους της ΕΕ, έστω κι’ αν αυτή είναι καταχρεωμένη.

Το ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι, ούτε από την πλευρά του Σύριζα, του Μαξίμου ή ακόμη και από την Νέα Δημοκρατία, βγήκαν κάποιοι επωνύμως ή μέσω των πάντα βολικών «κύκλων», να χαρακτηρίσουν «εκτός πολιτικής πραγματικότητος» τις δηλώσεις του γαλάζιου ευρωβουλευτού που, λογικά, δεν θα ήθελε από μόνος του να γίνει στόχος, των Βρυξελλών και του εν Ελλάδι «δημοκρατικού τόξου».

Και το ερώτημα που πλανάται, μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας, είναι ποιους εξυπηρετούσε, κάνοντας τον «λαγό», ο Κύρτσος;

Νίκος Ῥούσσης-Στρασβούργο

Το να αγνοείτε όμως ότι, ενώ βγήκε προχθες ο γαλάζιος ευρωβουλευτής Κύρτσος και «απεκάλυψε» βρυξελιώδικα σχέδια συγκυβερνήσεως Σύριζα-ΝΔ και δύο ημέρες τώρα, ουδείς εκπρόσωπος και από τα δύο κόμματα, τα διέψευσε, σημαίνει απλά ότι είσρε τελειωμένοι Μ@ΛΑΚΕΣ και νομίζετε ότι θα γίνουν εκλογές και θα πάτε να ψηφίσετε.
ΟΥΣΤ!

Νὶκος Ῥούσσης

Σημειώσεις

Γερμανικός Τύπος: Στα όρια της χρεωκοπίας η Ελλάδα.
Ελληνικός Τύπος: Οπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι τον δεκαπενταύγουστο.
Ένας περίεργος «Τύπος»: Πάλι στον ύπνο θα τα πιάσουν «τα ανυποψίαστα μπουλούκια του γλεντιού» στην Ψωροκώσταινα.

«Γρηγορείτε μπασταρδοέλληνες.
Ελλείψει πρωθυπουργού, έρχεται η ώρα της εθνικής συνεννοήσεως»
Μπου-χα-χά…

Σας τα έχω πει εξυπνοπουλάδες, να μην τα ξαναλέω…
Και τις Κυριακές εγώ «ανοικτά» είμαι!

Μία ύπουλη αλλά… καίρια ερώτηση για την Ελλάδα

Την «αγωνία» του, για το τι θα πράξει η Κομισιόν, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει, σύντομα και αποτελεσματικά, ν’ ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που ανέλαβε, μετά την έξοδο της από τα μνημόνια, μετέφερε, από τις 23 Ιουλίου 2018, με γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν, ο Τσέχος ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Jiří Pospíšil.

Ο Τσέχος ευρωβουλευτής αναφέρεται στο πρόγραμμα διασώσεως του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητος, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από οκτώ χρόνια για να διασώσει την ελληνική οικονομία και να την βοηθήσει να ανακάμψει και πρόκειται να λήξει τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζει δε, όχι άσκοπα, ότι η Κομισιόν απεφάσισε να ενεργοποιήσει έναν ενισχυμένο μηχανισμό ελέγχου για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στους καθορισμένους οικονομικούς στόχους και να εισαγαγάγει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Διερωτάται, όμως, όχι χωρίς λόγο, αν θα μπορέσει η Κομισιόν να μεριμνήσει έτσι ώστε ο ενισχυμένος αυτός μηχανισμός να είναι διαφανής και αποτελεσματικός, στην παρακολούθηση της Ελλάδος και τι θα κάνει αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί αρκετά γρήγορα ή αποτελεσματικά.

Η απάντηση της Κομισιόν θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, για το τι θα πρέπει να περιμένει η Ελλάδα, δεδομένου ότι πληθαίνουν οι φωνές ότι δεν θα μπορέσει να «πιάσει» αυτά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχει αποδεχθεί ως βασική της δέσμευση.

Νίκος Ῥούσσης-Στρασβούργο

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply