Δημιουργοῦν ἐγκληματίες καὶ θύματα

Η υπόθεση του φόνου του 25χρονου στο Φιλοπάππου για λίγα ευρώ με έχει συγκλονίσει.
Ίσως γιατί τον Μάρτιο, στο ίδιο μέρος με τον ίδιο τρόπο πιθανόν οι ίδιοι εγκληματίες λήστεψαν την 17χρονη κόρη μου και 4 συμμαθήτριές της.

Γνωρίζοντας ότι οι δράστες ήταν ένας 17χρονος και ένας 25χρονος Πακιστανικής και ένας 28χρονος Αφγανικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα, χωρίς να είναι πρόσφυγες (διότι δεν είναι εμπόλεμες χώρες) αναρωτιέμαι γιατί είμαστε τόσο ξέφραγο αμπέλι;;;

Με ποιαν συλλογιστική έρχεται στην Ελλάδα ένας 16χρονος χωρίς χαρτιά, χωρίς να είναι πρόσφυγας, χωρίς να ξέρει την γλώσσα, χωρίς να έχει μέρος να μείνει;;;

Επιπλέον από τα παραπάνω η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη τον αφήνουν να φύγει ελεύθερος μέσα στην χώρα, χωρίς τρόπο ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ με την δήθεν «υποχρέωση» να εμφανίζεται μια φορά την εβδομάδα στο ΑΤ της Ακροπόλεως.

Το 16χρονο αυτό παιδί είχε δυο προοπτικές:
α) να γίνει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ για να επιβιώσει ως μέλος μιας εγκληματικής συμμορίας άλλων σε ίδια μοίρα με εκείνον.
β) να πέσει ΘΥΜΑ εκμεταλλεύσεως από ενήλικες ομοεθνείς του ή κυκλώματα πορνείας ανηλίκων.

Αυτά πάντα εν γνώσει των ελληνικών αρχών, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Οι πολιτικές της Ελλάδας απέναντι στους λαθρομετανάστες ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ εγκληματίες και θύματα. Αυτές πρέπει πρώτα να αλλάξουν.

Οφείλουμε ως οργανωμένη κοινωνία να προστατεύσουμε τους πολίτες από την εγκληματικότητα αλλά οφείλουμε και ως Άνθρωποι να προστατεύσουμε την ζωή όσων έρχονται παράνομα στην χώρα.

Αν κάποιος ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ εισέρχεται στην χώρα χωρίς δυνατότητα επιβιώσεως, θα πρέπει να προστατεύεται από το να καταλήξει στο έγκλημα ή στην εκμετάλλευση.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί φιλοξενώντας τους σε ΚΛΕΙΣΤΑ κέντρα φιλοξενίας ώσπου να ολοκληρώσει η δικαιοσύνη την διαδικασία επιστροφής τους στις πατρίδες τους.

Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να επισπεύσει την διαδικασία επιστροφής μη-προσφύγων λαθρομεταναστευσάντων, από έναν χρόνο σε λίγες ημέρες. Θα πρέπει να δημιουργηθεί τμήμα της δικαστικής εξουσίας με αποκλειστική ευθύνη την επιστροφή στην χώρα τους όσων εισέρχονται παρανόμως ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Οι καθυστερήσεις κοστίζουν σε χρήμα και σε ταλαιπωρία, αλλά και σε εγκληματικότητα και σε δολοφονίες και σε ληστείες και σε πόρους.

Είναι ευθύνη της δικαιοσύνης να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα της λαθρομεταναστεύσεως και να προστατεύσει την ελληνική κοινωνία. Οι πόροι για αυτήν την προσαρμογή μπορεί να ζητηθούν από την ΕΕ αλλά και να μην μας δοθούν κοστίζει πολύ περισσότερο να παραμυθιαζόμαστε ότι ένα νέο πρόβλημα μπορεί να λυθεί με παλιούς τρόπους επλύσεως.

Συνεχίζω να είμαι θυμωμένος για αυτό που συνέβη στην κόρη μου τον Μάρτιο, αλλά θέλω να δω να κάνει κάτι για να μην επαναλαμβάνεται καθημερινά ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός.

Το απαιτώ ως φορολογούμενος πολίτης!!

Βερούτης Ἀγησίλαος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply