Θυμήθηκαν τον Σημίτη οἱ δημοσιογράφοι

Απευθύνομαι στα κουράδια της σημερινής δημοσιογραφίας, που ξύπνησαν να βάλουν τώρα, που είναι συνταξιούχος, τον Σημίτη στο στόχαστρο.
Η μαγκιά του ανεξάρτητου δημοσιογράφου «λακέδες» είναι να βρίσκει στοιχεία και να κτυπά τον άλλον, όταν είναι στην εξουσία και θεωρεί πως βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Όταν, λοιπόν, ξέσπασε το σκάνδαλο της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος, όπου ο έχων τρία διαβατήρια διοικητής της Δούκαρης, την έκανε για το εξωτερικό κι’ ακόμη τον ψάχνουν, εγώ δούλευα για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, που ήτανε συμπολιτευόμενη προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα, του λαοπρόβλητου.

Ο Δούκαρης είχε φροντίσει, με την γνωστή μέθοδο του σπασίματος των εμβασμάτων σε λογαριασμούς του εξωτερικού, να φυγαδεύσει ούκ ολίγα από το αποθεματικό της Τράπεζας, που στην συνέχεια κρατικοποιήθηκε και μετέπειτα, με την βοήθεια του Γιωργάκη του Παπανδρέου, επιχειρήθηκε να δοθεί στον Κοσκωτά, που είχε ήδη την Τράπεζα Κρήτης.

Για τα λεφτά που φυγαδεύθηκαν θεωρήθηκαν «ένοχοι» κάποιοι εργαζόμενοι της Τράπεζας, που για την προστασία τους πήραν ως δικηγόρο τους τον Νίκο τον Κωνσταντόπουλο που, ως έχων νόμιμο συμφέρον, πήρε την δικογραφία στα χέρια του.

Πήγα τον βρήκα, του πήρα με τσαμπουκά όλη την δικογραφία και ξεκίνησα έναν δημοσιογραφικό αγώνα, για να αποκαλύψω το παιχνίδι του Δούκαρη και να αβαντάρω τους εργαζομένους στην Τράπεζα, που δεν είχαν κάποια σχέση μ’ αυτήν την απάτη.
Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτά τα χαρτιά κοροϊδα, βρήκα και μία απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος, όπου η Δάφνη Σημίτη (μέλος του ΔΣ της αμαρτωλής Τράπεζας) έδινε εντολές, στους εργαζομένους να μεριμνήσουν για τις …τουαλέτες του κτιρίου!

Έκανα, λοιπόν, ένα πονηρό παρασκήνιο στον Μικροπολιτικό των ΝΕΩΝ, αναφέροντας έξυπνα ότι η γυναίκα του τότε υπουργού Βιομηχανίας Σημίτη, ήταν γενικό κουμάντο στην αμαρτωλή αυτή τράπεζα και έδινε, μάλιστα, κι εντολές για το τι θα γίνει με τις …τουαλέτες.

Το έγγραφο, το κράτησα, όπως συνηθιζα καβάτζα.
Το «παρασκήνιο» δημοσιεύθηκε και την επομένη ημέρα το πρωί, με κάλεσε έξαλλος ο Καραπαναγιώτης στο γραφείο του, να μου πεί πως τον είχε πάρει τηλέφωνο ο ίδιος ο Σημίτης, τον είχε διαβεβαιώσει πως όλα αυτά ήταν ψευδή και είχε ζητήσει την απόλυση μου.
Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τις διαβεβαιώσεις του, μου είπε ο Καραπαναγιώτης.
Γι’ αυτό κάνε ένα διορθωτικό παρασκήνιο, να παραδέχεσαι το λάθος σου και να γλυτώσεις την απόλυση.

Έφυγα, πήγα για δέκα λεπτά στο γραφειο μου, έφτιαξα ένα νέο «παρασκήνιο» που κόσμια εξηγούσα το πόσο ξεφτύλας είναι ο Σημίτης, έβαλα συνημμένο το ορίτζιναλ έγγραφο και του το πήγα.
Όταν το είδε, έγινε κατακόκκινος και έβγαλε, όπως συνήθιζε το μαντήλι του και σκούπιζε τον ιδρώτα του και άρχισε να ουρλιάζει.
Να μπεί κεντρικό θέμα στα παρασκήνια αύριο και αν με ζητήσει ο Σημίτης στο τηλέφωνο , να του πείτε ότι δεν θέλω να του μιλήσω.

Μούγκα ο Σημίτης τότε, μούγκα η κυρά Δάφνη και εγώ πήρα μία παράταση παραμονής μου στην πρώτη, τότε, σε κυκλοφορορία, εφημερίδα της Ελλάδος.

Ε αυτά…
Γι’ αυτό τους έχω γραμμένους όλους στ’ @ρχίδια μου!

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Θυμήθηκαν τον Σημίτη οἱ δημοσιογράφοι

  1. Ἄς χτυπηθῆ καὶ τώρα ἔστω τὸ ἀνθρωποειδὲς (ποὺ -δῆθεν- “βαφτίστηκε” ἔτσι, ἐπειδὴ ὁ μπαμπάς του ἤθελε νὰ τοῦ δώση τὸ ὄνομα τοῦ Κωνσταντίνου Α΄).

Leave a Reply