Χώρα μία καὶ μοναδικὴ στὴν …ἀποτυχία!

Μια και Μοναδική παγκοσμίως!!

Η χώρα που κάνεις αίτηση στον νόμο «Κατσέλη»

  1. γιατί αδυνατείς να πληρώνεις τις εισφορές αυτασφαλίσεώς σου στον ΟΑΕΕ.
  2. γιατί δε μπορείς να πληρώνεις ετήσιο ενοίκιο-χαράτσι για την κατοικία σου.

Η χώρα που πληρώνεις ΕΝΦΙΑ(το χαράτσι-ενοίκιο που λέγαμε) ενώ χρωστάς το σπίτι μέσω δανείου στην Τράπεζα.

Η χώρα που πληρώνεις φόρο επάνω στον φόρο και φόρο επάνω στα ήδη φορολογημένα.

Η χώρα που δεν έχεις αφορολόγητο αν είσαι επαγγελματίας, αλλά από την άλλη έχεις τεκμήρια διαβιώσεως και δαπανών, για εισόδημα που δεν έχεις. Αν είσαι μισθωτός έχεις ένα μικρό αφορολόγητο αλλά το ενοίκιο που πληρώνεις για το σπίτι ή το αυτοκίνητο για να πάς στην δουλειά σου, έχουν επίσης τεκμήριο ετήσιας δαπάνης(αντί έκπτώσεως) γιατί ……τα χρησιμοποιείς.

Η χώρα που πληρώνεις διόδια χωρίς να έχεις ακόμα δρόμο.

Η χώρα που πληρώνεις 615, 880 ή 1000 και βάλε ευρώ ετήσια τέλη κυκλοφορίας, για ένα σαραβαλάκι εικοσαετίας που αξίζει όσο τα ετήσια τέλη του (εάν τα «πιάνει» κι αυτά), επειδή λέει έχει πολλά κυβικά.

Η χώρα που πληρώνεις ΕΡΤ (θες δεν θες), άσχετα εάν βλέπεις το πρόγραμμά της, το οποίο έτσι κι αλλιώς …δεν βλέπεται..

Η χώρα που πληρώνεις 14 χαράτσια άσχετα με το ρεύμα, στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η χώρα που πληρώνεις τέλος για Α.Π.Ε (ανανεώσιμες πηγές ενεργείας) χωρίς να έχεις ανανεώσιμες πηγές ενεργείας.

Η χώρα που αγοράζεις τσιγάρα, αυτοκίνητο, πάγιο από ιδιώτη ή τιμολογείς αμοιβές προς εσένα από μη επιτηδευματίες και σου χρεώνουν χαράτσι για τον…… ΟΓΑ.

Η χώρα που όταν πας σε πρατήριο καυσίμων με κάθε είκοσι ευρώ που πληρώνεις, αγοράζεις 6,34 ευρώ βενζίνη και 12,68 ευρώ φόρους. Κάτι σαν κρατικό «μπουρμπουάρ» βρε παιδί μου!

Η χώρα στην οποία οι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες που έρχονται (για να λιαστούν) εφοδιάζονται με ασφαλιστικό βιβλιάριο, την ίδια στιγμή που 2 εκ. Έλληνες δεν έχουν γιατί οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία ή είναι άνεργοι.

Η χώρα που οι μετανάστες δε πληρώνουν εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και εμείς αυξάνουμε την τιμή του εισιτηρίου στους υπολοίπους.

Η χώρα που κατασκεύασε πρότυπα Ολυμπιακά έργα και αντί να τα αξιοποιήσει τουριστικά, τα διαθέτει δωρεάν για να στεγάσει όλους τους «πικραμένους» που έχουμε μαζέψει στον τόπο μας.

Η χώρα η οποία δέχεται να κλείνουν (λόγω διαμαρτυρίας των «περιστασιακά φιλοξενουμένων» οι συνοριακές σιδηροδρομικές της γραμμές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διακινηθούν τα προϊόντα της.

Η χώρα η οποία αντί να βάζει η ίδια φράχτες (για τους ανεπιθύμητους) στα σύνορά της με τους γείτονες, αναγκάζει τους γείτονες να βάζουν φράχτες προς αυτήν.

Η χώρα η οποία αντί να ελέγχει και να καταγράφει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει σε αυτήν (ειδικά όσον αφορά σε πολίτες τρίτων χωρών) δέχεται όποιον νάναι και του δίνει και χαρτί.

Τις έξι τελευταίες παραγράφους τις ονομάζουμε «ανθρωπισμό»!

Η χώρα που τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν σε πειραματικά ή πρότυπα σχολεία, δεν δίνουν εξετάσεις αλλά μπαίνουν με …κλήρωση.

Η χώρα που έχει δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία αλλά όλοι πληρώνουν εξωσχολικά φροντιστήρια και φακελάκια στα νοσοκομεία για να μην τους «πεθάνουν».

Η χώρα που έχει Πανεπιστήμιο σχεδόν σε κάθε πόλη αλλά οι σχολές ή τα τμήματά του ευρίσκονται σε άλλη πόλη ή χωριό από την έδρα του (πρέπει να είναι όλοι ευχαριστημένοι).

Η χώρα που στα Πανεπιστήμιά της εισάγονται και μαθητές, που στις εισαγωγικές εξετάσεις «πιάνουν» βαθμολογία κάτω από την βάση.

Η χώρα που δίνει αφειδώς επιδόματα τέκνων και μηνιαία βοηθήματα σε απόρους (πρόνοια) χωρίς να σκέπτεται πως με τα λεφτά μιας χρονιάς φτιάχνει τις υποδομές για να τους στεγάσει όλους.

Η χώρα όπου συναντάς 3-4 κέντρα υγείας στην ίδια Επαρχία αλλά όχι Νοσοκομείο.

Η χώρα που επιτρέπει σε όποιον θέλει, να καίει ή να σπάει ό,τι του καπνίσει όποτε έχει κέφι. Σε κάθε πλιάτσικο όλοι διαμαρτύρονται (που είναι το κράτος;) αλλά όταν κάποιοι από τους «γνωστούς-αγνώστους» συλλαμβάνονται και οδηγούνται στην δικαιοσύνη, όλοι φωνάζουν και απαιτούν «να αφεθούν ελεύθερα τα παιδιά».

Η χώρα που οι αποδεδειγμένα τρομοκράτες –δολοφόνοι παίρνουν άδειες και κυκλοφορούν αναμεσά μας χωρίς να τρέχει τίποτα.

Η χώρα που όλοι διαμαρτύρονται και βρίζουν την ΕΛ.ΑΣ (Ελληνική Αστυνομία) όταν λαμβάνει μέτρα αλλά όταν κάποιος πέσει θύμα αδικήματος (ατομικά), τότε αμέσως φωνάζει «που είναι η Αστυνομία, δεν έχουμε Αστυνομία».

Η χώρα που όποιος θέλει κάνει κατάληψη σε ό,τι θέλει γιατί διαμαρτύρεται για τα δίκαιά του.

Η χώρα που όποιος απεργεί εμποδίζει κι όλους τους άλλους που θέλουν να δουλέψουν ή τους αναγκάζει να απεργήσουν κι αυτοί.

Η χώρα που ο «μπάρμπας» στην Κορώνη είναι πιο χρήσιμος από ένα μεταπτυχιακό.

Η χώρα που το όνειρο κάθε νέου είναι να γίνει δημόσιος υπάλληλος (κατά μάννα κατά κύρη). Είπαμε η σημερινή νεολαία έχει ξεφύγει.

Η χώρα με τα περισσότερα καφέ και από τις χώρες που παράγουν καφέ.

Η χώρα που προτιμά να μην εξάγει χρυσό, προκειμένου το να τα έχει καλά με μερικούς κομματικούς εγκαθέτους που τους βαπτίζει «οικολόγους».

Η χώρα που είναι μαγκιά να είσαι 30-40-50 ετών και να είσαι συνταξιούχος.

Η χώρα στην οποία αυτοί που δουλεύουν και παράγουν λιγότερο (αν πηγαίνουν στην δουλειά), αμείβονται διπλάσια από τους υπολοίπους.

Η χώρα της οποίας οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιό της παίρνουν 18 μισθούς εν μέσω χρεωκοπίας.

Η χώρα που δίνει σύνταξη και προίκα στις άγαμες θυγατέρες.

Η χώρα που έχει εκατοντάδες Οργανισμούς και Υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο (π.χ.Οργανισμός αποξηράνσεως Κωπαϊδος). Μόνο για να πληρώνει αργομίσθους.

Η χώρα που «δημιουργεί» Δημόσιες Επιχειρήσεις για έργα που δε θα γίνουν (αγωγός).

Η χώρα που προτιμά να δίδει επιδόματα κι εθνικές συντάξεις από το να έχει εργοδότες που θα δίδουν δουλειές. Να δω σε λίγο ποιος θα τα-τις πληρώνει!

Η χώρα που φωνάζει πως θέλει επενδυτές και όταν αυτοί έρχονται κάνει το παν για να τους διώξει. Φώναξε επενδυτές για να επενδύσουν στις Τράπεζες (3 φορές) και μετά από λίγο διάστημα ……τις έκλεισε ή τις απαξίωσε πλήρως.

Η χώρα που για ανοίξεις «περίπτερο (σικ)» χρειάζεσαι από 3-25 άδειες και το χέρι συνεχώς στην τσέπη, για λαδάκι φυσικά.

Η χώρα που θέλει ανάπτυξη αλλά ακόμη δεν υπάρχει ολοκληρωμένο Κτηματολόγιο.

Η χώρα που έχει ΒΙΠΕ και Βιοτεχνικά Πάρκα χωρίς χρήσεις γής.

Η χώρα που υπάρχουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες οι οποίες ψηφίζουν και αποφασίζουν μόνες τους το ύψος των αμοιβών των μελών τους (δικαστικοί, βουλευτές κλπ.).

Η χώρα που δανειζόταν για να δίνει συντάξεις σε τυφλούς που βλέπουν και σε ψυχολογικά ανάπηρους που τα έχουν «τετρακόσια» (τα κόμματα και το ΙΚΑ να είναι καλά).

Η χώρα που με τράπεζες «Ζόμπυ», φορολογία κοντά στο 100%, με ένα βασίλειο ατέλειωτης γραφειοκρατίας, αναξιοκρατίας και λαμογιάς, στην οποία ο «επιχειρηματίας» είναι εκ προοιμίου βαπτισμένος απατεώνας, κάνει κήρυγμα διεθνώς στο πώς θα έλθει η ανάπτυξη και η πρόοδος. Κατά προτίμηση σε Αγγλική Γλώσσα που την κατέχουμε καλλίτερα από τους κουτόφραγκους!

Η χώρα στην οποία οι αγράμματοι, οι περιθωριακοί, οι γραφικοί, οι οικονομικά αναλφάβητοι, αυτοί που δεν έχουν ένσημα και γενικότερα οι κάθε είδους μέτριοι και ψεκασμένοι …….κυβερνούν.  Όμοιος, ομοίω ….ψηφίζει (σικ)!

Η χώρα στην οποία η λογική θεωρείται «αρρώστια» και ο παραλογισμός «κοινωνικό πρότυπο».

Η χώρα στην οποία είναι αν ζεις και εργάζεσαι χωρίς να αλλοτριωθείς, είσαι κάτι παραπάνω από ήρωας.

Η χώρα που όπου κι αν την αγγίξεις σε ….πικραίνει. Όπως κι αν προσπαθήσεις για αυτήν σε …πληγώνει.

Κι όμως όλα τα παραπάνω τα κάναμε «με τα χεράκια μας» ή διά της ψήφου μας.
Το αποτυχημένο κράτος που περιέγραψα ανωτέρω έγινε με την βοήθεια, την ψήφο και την ανοχή μας.

Αλλά ξέχασα! Η χώρα κι όλοι εμείς είμαστε θύματα μιας διεθνούς συνωμοσίας ενάντια στην Πατρίδα, ενάντια στον Ελληνισμό.
Για ποιον λόγο; Μα γιατί η χώρα μας είναι μοναδική!

Η χώρα μας βέβαια είναι όντως μία και μοναδική. Είναι ο ορισμός της αποτυχημένης πολιτείας!

Ἀγαλιώτης Γεώργιος

(Visited 220 times, 1 visits today)
Leave a Reply