Κίνδυνος εἰσβολῆς 500.000 Ἀσιατῶν ἀπὸ τὸν Ἕβρο

Εξαντλήθηκε η υπομονή μου με τα «μ@υνιά».

Δεν σας καταλαβαίνω, ώρες-ώρες ρε δημοσιογραφάρες.
Σας έχω στείλει, εδώ και τρεις ώρες, μιά ανταπόκριση που ούτε στον ύπνο σας δεν θα μπορούσατε να δείτε και εσείς ξύνεστε;

Γιατί σε λίγες ημέρες θα πάει ο ευνοούμενος σας στον Ερντογάν και δεν αποκλείεται καθόλου να του πεί ότι θα τους αμολύσει εάν…

Ενήμερη και η…Κομισιόν

Κίνδυνος εισβολής 500.000 Ασιατών από τον Έβρο!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Όπως προκύπτει από γραπτή απάντηση της Αντιπροέδρου Φεντερίκα Μογκερίνι, η Κομισιόν είναι ενήμερη για το ότι, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου, έχουν συγκεντρωθεί, γύρω από την πόλη της Αδριανουπόλεως μισό εκατομμύριο Ασιάτες, κατά κύριο λόγο Πακιστανοί και Αφγανοί, οι οποίοι έφθασαν στην Τουρκία μέσω Ιράν και Ιράκ, προκειμένου να εισβάλουν στην Ελλάδα μέσω της περιοχής του Έβρου!

Εμμέσως πλην σαφώς η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, επιβεβαιώνει με την απάντησή της, τις σχετικές καταγγελίες που έκανε, με ερώτηση του, από τις 30 Οκτωβρίου 2018, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Επιτήδειος, «ομολογώντας» ότι:

«Η ΕΕ είναι ενήμερη για την κατάσταση στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, την οποία και παρακολουθεί σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές και τουρκικές αρχές και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex).»

Στην ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή, για το τι προτίθεται να κάνει η ΕΕ, για να αποτραπεί αυτή η επικείμενη εισβολή στην Ελλάδα, η κυρία Μογκερίνι απαντά με καθόλου καθησυχαστικές γενικότητες, στις οποίες εξαίρεται η στάση της Τουρκίας στο μεταναστατευτικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απαντήσεως:

Απάντηση της αντιπροέδρου κ. Mogherini εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

(30.1.2019)

Η ΕΕ είναι ενήμερη για την κατάσταση στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, την οποία και παρακολουθεί σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές και τουρκικές αρχές και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex). Κατά τα τελευταία έτη, η Τουρκία έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες στην υποδοχή σχεδόν τεσσάρων εκατομμυρίων προσφύγων. Το γεγονός αυτό λειτουργεί από μόνο του ως αντικίνητρο για την παράτυπη μετανάστευση.

Σύμφωνα με την δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, η Τουρκία έχει καταβάλει επίσης σημαντικές προσπάθειες για την ουσιαστική μείωση της παράτυπης διελεύσεως των συνόρων προς την ΕΕ.

Η ΕΕ εργάζεται για την βελτίωση της επιστροφής και επανεισδοχής μέσω της διαπραγματεύσεως συμφωνιών επανεισδοχής και επιχειρησιακών ρυθμίσεων με τρίτες χώρες, με 23 τέτοιες συμφωνίες να εφαρμόζονται ήδη, μεταξύ άλλων με το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Επιπλέον, από το 2015 η ΕΕ παρέχει στήριξη στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων. Μέχρι σήμερα, η οικονομική στήριξη έχει υπερβεί συνολικά τα 525 εκατ. EUR σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης, επιπλέον των 561 εκατ. EUR από τον προϋπολογισμό της ΕΕ που διατέθηκαν στο πλαίσιο εθνικών προγραμμάτων.

Επιπλέον, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής παρέχει επιχειρησιακή υποστήριξη στην Ελλάδα στα εξωτερικά της σύνορα μέσω της αποστολής προσκεκλημένων υπαλλήλων και σχετικού εξοπλισμού.

Ῥούσσης Νῖκος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply