Ὑποθέσεως Γεωργιάδου ἀνομολόγητες (δημοσιογραφικὲς) λεπτομέρειες

Σκέφθηκα πολύ πριν γράψω. Πάρα πολύ. Δεν μου αρέσουν τέτοια θέματα.
«Παιδεραστής» ο Γεωργιάδης. «Βιαστής».
Υπόθεση του 2010. Ανώμαλος και άρρωστος σίγουρα.

Δεν με νοιάζει ούτε τι κόμμα είναι, ούτε τι κόμμα θα είναι, ούτε εάν θα κατεβεί στο Gay Parade του χρόνου, ούτε εάν θα βγάλει κάποια ΜΚΟ ανακοίνωση υπερασπίσεώς του. Δεν με νοιάζει αν κοιμάται με το δεξί πλευρό ή με το αριστερό. 
Με νοιάζει η κατευθυνόμενη «καταιγίδα» δημοσιογραφικών αποκαλύψεων, με ανακοίνωση ότι θα υπήρχε και υλικό από την δικογραφία σε γνωστό περιοδικό την Κυριακή. Και καλά κάνει το περιοδικό. Ταγμένος είναι ο επιχειρηματίας του μέσου, την δουλειά του κάνει, υποστηρίζει το καθεστώς. Προφανώς επιβιώνει και κατά το παρελθόν έχει κυνηγηθεί και έχει συμβάλλει στην διαλεύκανση σκανδάλων.

Αναμένω όμως με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Θέλω να δω σε ποιό σημείο θα αναφερθεί ότι ο «βιασθής», το κύριο αντικείμενο των αρρώστων ορέξεων του καταδικασμένου Γεωργιάδου, ήταν ο κύριος διακινητής των νεωτέρων παιδιῶν, αν και ο ίδιος ήταν στα 15-17. Δηλαδή αναμένω, να αποτυπωθεί ορθά το ρεπορτάζ και να ξεκαθαρισθεί ότι το «παιδί» που πήγε για «μασάζ» και ξαφνικά του την «έπεσε» ο «ανωμαλιάρης» (sic), μίλησε όταν τον έπιασαν οι δημοσιογράφοι σε άσχετη υπόθεση.
Και τον έπιασαν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έκλεισαν, μέσω του «παιδιού», ραντεβού με ανήλικά για ερωτικές συνευρέσεις. Αυτός που έκανε την επαφή και έστειλε τα παιδιά ήταν το «παιδάκι».

Όταν λοιπόν τον τσίμπησαν άρχισε να κελαϊδά και έδωσε ό,τι μπορούσε για να πέσει στα μαλακά.
Δεν λέω ότι ο Γεωργιάδης είναι ηθικός και τίμιος. Μπορεί στα υπόλοιπα να ήταν μια χαρά. Άρρωστος είναι σίγουρα πάντως, από την στιγμή που αποτυπώθηκε σε DVD να έχει σεξουαλική επαφή με ανήλικο, όποιος κι αν ήταν αυτός και όσο βασανισμένη ψυχή κι αν είχε.

Βασικό μέρος της εμπορίας ανθρωπίνων ψυχών, του βασανισμού ανθρώπων και των βασανιστηρίων είναι οι πελάτες. Ο Γεωργιάδης λοιπόν ήταν πελάτης κυκλώματος. Δεν ήταν ούτε βιαστής, ούτε διακινητής, ούτε το κύριο πρόσωπο στην υπόθεση. Να καταδικασθεί εφόσον είναι ένοχος και να αντιμετωπίσει βαρύτατες ποινές. Του αξίζουν! Και σε αυτόν και σε όλους όσους κάνουν τα ίδια και εντός Ελλάδος.
Δεν είναι όμως τίμιο και δημοσιογραφικά καθαρό να την πέφτεις στον μάρτυρα υπερασπίσεως που έφερε στο ακροατήριο ο καταδικασμένος. Όσο άρρωστος κι να είναι, όσο ανώμαλα κι αν είναι τα έργα του, δικαιούται σωστής εκπροσωπήσεως στο δικαστήριο και να φέρει όσους μάρτυρες θέλει. Την «ανθρωποφαγία» στα δικαστήρια όποιοι την ζητούν σήμερα, θα με θυμηθούν ότι θα γυρίσει εναντίον τους.

Ο άρτος και τα θεάματα είναι για τις εκλογές και από αυτούς που πριν λίγα χρόνια «αηδίαζαν» με την «αήθη» επίθεση του Τριαφυλλόπουλου στον κολλητό του Πρωθυπουργού, ο οποίος έπαιζε με τα καρότα και τα αγγούρια σε ζωντανή σύνδεση με νεαρούς φοιτητές. Σαν πράξη ουδείς συμψηφισμός. Μακάρι και ο Γεωργιάδης να έπαιζε μόνος του με τα καρότα του. Σαν αντιμετώπιση όμως του δημοσιογράφου από τους ίδιους ανθρώπους και τον ίδιο περίγυρο έχω ένα θεματάκι.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιες υποθέσεις πρέπει να βγαίνουν στην επικαιρότητα. Είναι υποχρέωση του δημοσιογραφικού κόσμου να τις αναδεικνύει. Όχι όμως μόνο όταν αφορούν σε πολιτικούς και συμφέρουν!

Ῥῆνος Ἐλευθέριος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply