Οἱ πολεμοκάπηλοι ἔχουν περιβαλλοντικές εὐαισθησίες;

Eτοιμάζεται πόλεμος με το Ιράν καλοκαιριάτικα με σκοπό την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.
Η σημερινή επίθεση σε δύο τάνκερ στα ανοικτά του Ομάν δεν έγινε από το Ιράν, αλλά από κάποια χώρα της περιοχής, που συνεργάζεται με τις ΗΠΑ.

Πώς προκύπτει όμως αυτό;

Tα πλοία που κτυπήθηκαν μετέφεραν μεθανόλη και νάφθα και όχι πετρέλαιο και ανήκαν σε ουδέτερες χώρες, που δεν είναι εχθροί με το Ιράν.
Αυτοί που κτύπησαν τα πλοία ήξεραν το είδος του φορτίου τους.

Τα διάλεξαν ως στόχους, γιατί δεν μετέφεραν πετρέλαιο, που θα μπορούσε να προκαλέσει περιβαλλοντολογική μόλυνση, αλλά φορτίο που διαλύεται στο νερό (μεθανόλη) ή εξατμίζεται εύκολα (νάφθα).

Οι στόχοι έφευγαν από την περιοχή, αφού είχαν φορτώσει, επομένως οι λεπτομέρειες για το φορτίο τους είχαν αλλάξει πρόσφατα.

Το νορβηγικής ιδιοκτησίας τάνκερ με σημαία Νησιών Μάρσαλ, με την επωνυμία Front Altair μετέφερε νάφθα στην Ταιβάν και πριν λίγο είχε ξεφορτώσει πετρέλαιο.

To Ιαπωνικής ιδιοκτησίας και με σημαία Παναμά, με το όνομα Kokuka Courageous, μετέφερε μεθανόλη από την Σαουδική Αραβία στην Σιγκαπούρη.

Επομένως και τα δύο πλοία ανήκαν σε συμφέροντα ξένα προς τις ΗΠΑ και από την καταστροφή του φορτίου ουδέν αμερικανικό συμφέρον απειλήθηκε.

Ποιοί λοιπόν χωρίς να βλάπτονται οι ίδιοι, θα είχαν περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες ως προς την επιλογή των στόχων;

Προπαγάνδα σχετική με το περιβάλλον και το πετρέλαιο χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί στην περίοδο του πολέμου του κόλπου.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Θα μπορούσαν βέβαια πίσω από την επίθεση να ευρίσκονται και χώρες της εγγυτέρας περιοχής, που δεν θα ήθελαν να μολύνουν τις ακτές τους με πετρέλαιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι την στιγμή της επιθέσεως εξελίσσετο επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας στο Ιράν με διαμεσολαβητικό χαρακτήρα.

Ποιός λοιπόν θα είχε βασικό συμφέρον να «τορπιλίσει» αυτήν την φιλειρηνική επίσκεψη και να διαβάλει το Ιράν, χωρίς να αναμένει αποδείξεις;

Και ποιάς χώρας τα υποβρύχια μπορούν να βάλουν πυραύλους κατά των πλοίων επιφανείας;

To ένα από τα δύο πλοία κτυπήθηκε σύμφωνα με τον καπετάνιο του επάνω από τα ύφαλα…

ΠΗΓΗ

Aπό ένα υποβρύχιο, που σταθμεύει στο Μπαχρέιν, έχει σημαία που περιλαμβάνει ένα άστρο, κατασκευάσθηκε στην Γερμανία και έχει όνομα σχετικό με δελφίνια…

John Drake

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply