«Ἐπίθεσις» ἰσραηλινῆς φιλίας;

Κέρδη καὶ κίνδυνοι ἀπό τὴν ἐπίθεσι τῆς ἰσραϊλινῆς  φιλίας!

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι μία μάχη για επικράτηση στη Μεσόγειο,  ή μία προσπάθεια διασφάλισης των συμφερόντων των «τοκογλύφων».

Ενδεχόμενα και τα δύο!

Δεχόμαστε ως χώρα μία καταιγίδα φιλίας από το Ισραήλ – ίσως σε ανταπόδοση της ανακήρυξης του Γ. Παπανδρέου ως “μεγάλου φίλου των Ισραηλινών, αλλά και λόγω καταγωγής- η οποία βεβαίως φαίνεται να αποσκοπεί στην οικονομική και γεωπολιτική ισχυροποίηση.

Είναι άραγε μόνον αυτό; Στις προτάσεις τους, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν επιχειρηματικές και στρατιωτικές  συνεργασίες, ακόμη και την δυνατότητα στάθμευσης ελληνικών πολεμικών πλοίων και αεροπλάνων στο Ισραήλ.

Όμως αν λάβουμε υπ’ όψιν μας:

1) Την επιβεβαίωση από την έγκριτη εφημερίδα “Herald Tribune” ότι «πολλές χώρες θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν εδάφη της Ελλάδας ή πλουτοπαραγωγικές της πηγές»,

2) Ότι ο  επαχθέστερος όρος της δανειακής σύμβασης που συνήψε η χώρα με την τρόικα, είναι η παραίτηση από το δικαίωμα του ακατάσχετου της δημόσιας περιουσίας.

3) Την μέχρι σήμερα “αδυναμία” της Ελληνικής Κυβέρνησης να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας, δημιουργούνται μεταξύ άλλων και  το παρακάτω εύλογα και άκρως ανησυχητικά ερωτήματα:

1) Εάν χρησιμοποιήσουμε τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά τους, δεν θα ζητήσουν το ίδιο για τα δικά τους αεροπλάνα και  πλοία;

2) Εάν ναι, δεν θα μπούμε στο στόχαστρο της διεθνούς τρομοκρατίας ως ευκολότερος στόχος λόγω εγγενών αδυναμιών των υπηρεσιών μας;

3) Λόγω  αυτών των αδυναμιών δεν θα ζητήσει το Ισραήλ να στείλει  περισσότερα στελέχη της ΜΟΣΑΝΤ  “για να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις'” και φυσικά να γίνουν οι “μεγάλοι αδελφοί μας”;

4) Τα Ελληνικά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα που θα σταθμεύουν σε Ισραηλινό έδαφος, δεν θα είναι έρμαια των  πιστωτών μας στην απευκταία  περίπτωση αδυναμίας ή έστω καθυστέρησης της χώρας στην αποπληρωμή έστω δόσης του χρέους;

5) Τέλος, με δεδομένο ότι πίσω απ’ όλους τους δανειστές μας υπάρχει και ένα Ισραηλινό λόμπι, δεν είναι περίεργο να βάζεις τον “τοκογλύφο” συμμέτοχο ή φύλακα  στις επιχειρήσεις σου και στην περιουσία σου;Αυτή η επίθεση φιλίας φαινομενικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας. Προσωπικά με ανησυχεί.

Πως ξαφνικά το εβραϊκό διευθυντήριο, άλλαξε άρδην αισθήματα για τους Έλληνες; Και γιατί μέσα στα «δώρα» δεν περιλαμβάνεται και ένα χαμηλότοκο και με ευνοϊκούς όρους δάνειο με το οποίο θα μπορούσε η χώρα μας να απαλλαγεί από την τρόικα.

Άλλωστε εξουσιάζουν το 65% του διεθνούς χρήματος. Η γιατί δεν χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να χαριστεί ένα ικανό μέρος του εθνικού χρέους;

Βέβαια προκύπτει το ερώτημα ποιος θα διαπραγματευτεί τέτοια λεπτά και σοβαρά θέματα;

Πολύ δε περισσότερο όταν οι Έλληνες Κυβερνώντες δεν έχουν δώσει δείγματα, υψηλής ευφυΐας ούτε και αντίστασης σε έξωθεν πιέσεις και ορέξεις.

Ιωάννης Δέμος.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply