Θεραπεία ὑπουργικῆς ἀποφάσεως!!!!

Κι ἐδῶ ξεκινᾶ ἡ ἀνθρώπινος ἔκφρασις ποὺ ἀντιμετωπίζει τὸ παράλογον, τὸ ἀνήθικον καὶ πολλὲς φορὲς, τὸ νομότυπον ἀλλὰ ἀπάνθρωπον! Κάπου ἐδῶ, δὲν θὰ τὸ γλυτώσουμε, θὰ μπῇ κι ὁ «ὑψηλότατος» Γερουλᾶνος! Ἄλλως τε προκατόχου του ὑπουργικὴ ἀπόφασι καλοῦνται οἱ δικαστικοὶ νὰ …θεραπεύσουν!! Ἀλλὰ  μᾶλλον ἡ συγκεκριμένη θέσις ὑπουργείου ἔχει μίαν παραξενιά! Δέχεται μόνον ὅσους ὑπηρετοῦν τὴν καταστροφὴ τοῦ Ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ! 

Τώρα βέβαια θὰ μοῦ πεῖτε πὼς ὁ Σαμαρᾶς καὶ ἡ ἀπόφασις του χρειάζονται θεραπεία! Ἀκριβῶς γιὰ ἐτοῦτο καὶ ἦταν μόνον περαστικὸς ἐκ τῆς θέσεως. Διότι δὲν ἀκολούθησε μᾶλλον κατὰ γράμμα τὰ ὅσα οἱ προκάτοχοί του εἶχαν ὁρίσει ὡς βασικοὺς κανόνες ἀποδοχῆς γιὰ τὴν παραμονή!

Φιλονόη.

Συνείδηση, η πιο φθηνή αξία

Όταν μου τηλεφώνησαν και μου ανήγγειλαν το γεγονός, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να γελάσω. Ένα δυνατό και ξεκαρδιστικό γέλιο βγήκε από μέσα μου.

Αυτές τις αράδες σκέφτηκα να τις ονομάσω, Χά – χά – χά.

Οι επόμενες εικόνες που δημιουργήθηκαν στο μυαλό μου, με έναν περίεργο συνειρμό, ήταν το Δάχτυλο, το Μέλι και το ΚΑΣ.

Το δάχτυλο είναι ένα χρηστικό μέλος του ανθρώπινου σώματος, το βουτάς στο μέλι και το γλύφεις, μόνο που η ευχαρίστηση δεν είναι για το δάχτυλο αλλά ούτε και για το μέλι,  …….

Το μέλι, είναι ένα από το πολυτιμότερα διατροφικά αγαθά, περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο άνθρωπος.

Το ΚΑΣ; αναφέρομε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ναι, τον θεματοφύλακα του αρχαίου πολιτισμού μας. Σύμβουλο και Γνωμοδότη του Υπουργού Πολιτισμού.

Τι μου είπαν στο τηλέφωνο και μπήκα σε αυτή τη διαδικασία, να σκέφτομαι και  να δημιουργώ σενάρια;.  Ότι την Τρίτη 3 Μαΐου τρέχοντος έτους και ώρα τρεις το μεσημέρι το ΚΑΣ θα συνεδριάσει για μία ακόμα φορά ώστε να εξετάσει το αίτημά της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε. για νομιμοποίηση προβλήτας που έχει κατασκευαστεί πάνω σε αρχαίο λιμάνι, στον Όρμο της Νούσας στον Κορινθιακό Κόλπο, παρά τις απαγορεύσεις από το 1988.

( το αίτημα της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε. στην γλώσσα του Υπουργείου και του ΚΑΣ λέγεται αίτηση θεραπείας κατά της Υπουργικής απόφασης, δηλαδή η απόφαση του υπουργού είναι άρρωστη και μεσολαβεί ο κ. Στασινόπουλος, γιατί δικιά του είναι αυτή η ΑΕ που προανέφερα, να γίνει καλά)Μέχρι σήμερα έχουν παρθεί συνεχείς αποφάσεις τριών Υπουργών Πολιτισμού για αποκατάσταση του φυσικού και αρχαιολογικού τοπίου. Γκρεμίσματος δηλαδή της εν λόγω προβλήτας οι οποίες, όπως αντιλαμβάνεστε, μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί, παρά τις καταγγελίες μας προς την Δημόσια Διοίκηση και την Δικαιοσύνη.

Απορίας άξιον, ποιος νομοθετεί σ’ αυτόν τον τόπο;  ποιός αποφασίζει; ποιος υλοποιεί τις αποφάσεις;  Όλα μας τα έγγραφα επιστρέφουν από εκεί που τα στέλνουμε όχι με απάντηση αλλά με μία κοινοποίηση.

Επι της ουσίας, για ένα πράγμα είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι η απόφαση του ΚΑΣ της τρίτης Μαΐου 2011, θα είναι η πρώτη από τις πέντε που έχουν παρθεί, η οποία θα υλοποιηθεί και μάλιστα τάχιστα.

Οι εικόνες από την πραγματικότητα της χώρας σε συνδυασμό με όσα προανέφερα, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο χρηματιστήριο των αξιών η πιο φθηνή αξία είναι η συνείδηση.

Για εμάς τους Βοιωτούς, τους λάτρες του Κορινθιακού Κόλπου, που έχουμε μια άλλη άποψη και αντίληψη για την ανάπτυξη του τόπου είναι προκλητικό.

Για εσάς αγαπητοί θεματοφύλακες του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, αγαπητά μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, είναι προσβλητικό. Προσβλητικό γιατί επιτρέπεται σε μια μικρή μερίδα που δεν έχει ούτε αρχές, ούτε αξίες, ούτε συνείδηση να αμαυρώνει τη δική σας τιμή και αξιοπρέπεια.

Προσβλητικό γιατί, ενώ γνωρίζετε δεν αντιδράτε, δεν απομονώνετε αυτούς που σας σπιλώνουν. Οι παππούδες μας ξεχώριζαν σπόρο σπόρο το στάρι από τη βρόμη, γιατί ήξεραν τι ήθελαν να θερίσουν. Ότι σπείρεις θα θερίσεις έλεγαν. Είναι στο χέρι σας αγαπητά μέλη του ΚΑΣ, να τους βγάλετε στην σέντρα να τους απομονώσετε και να διαφυλάξετε τον ρόλο του ΚΑΣ ως Θεματοφύλακα του Εθνικού μας πολιτισμού.

Σας γνωρίζουμε καλά, όπως και την αγωνία σας. Σε κάθε συνεδρία, βλέπουμε στα μάτια σας την αγωνία για την έκβαση και την τελική απόφαση, όπως ξεχωρίζουμε έναν προς έναν τους ασυνείδητους συναδέλφους σας.

Το καθαρό σας βλέμμα έχει διαγράψει από την σκέψη μας την εκδοχή ότι οι προηγούμενες αποφάσεις ήταν μόνο για να ανέβει το κασέ σας, στο χρηματιστήριο των αξιών.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο χρηματιστήριο των αξιών η πιο φθηνή αξία είναι η συνείδηση. Στους ασκούντες όμως την εξουσία νιώθουμε την ανάγκη να πούμε,ότι στο  χρηματιστήριο των Ενεργών Πολιτών η κυρίαρχη αξία είναι οι Άνθρωποι και ο Τόπος τους. 

Η Θίσβη, είναι ένας μοναδικός, ιστορικός τόπος και σαν τέτοιο θα τον διατηρήσουμε.

Κορινθιακός Κόλπος, ήταν και θα μείνει υδάτινος δρόμος, επικοινωνίας, πολιτισμού και ανάπτυξης, του λαού του.

Η τοπική κοινωνία, σε όλα τα επίπεδα διαβάθμισής της έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτού του είδους τις επενδύσεις και τέλος οι πρακτικές των επενδυτών είναι απαράδεκτες, αντιδεοντολογικές και είναι ανεπιθύμητοι στον Τόπο μας.

Έκκληση και απαίτηση κάνω προς τον Υπουργό του Πολιτισμού να αποσύρει  το θέμα από την συνεδρίαση του ΚΑΣ και να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση προηγούμενων αποφάσεων, με την αποκατάσταση του φυσικού και αρχαιολογικού τοπίου. Ο κύκλος του στο Υπουργείο κλείνει, ας φύγει με ψηλά το κεφάλι.

Φίλοι της Θίσβης και του Κορινθιακού σας καλούμε την Τρίτη στις τρείς το μεσημέρι στην συνεδρίαση του ΚΑΣ στο ισόγειο του Υπουργείου Πολιτισμού στην Μπουμπουλίνας.

Η μαζική παρουσία μας θα αποτρέψει για μία ακόμα φορά τα σχέδιά τους.

 Σχετικὸ θέμα:

Θεραπεία ὑπουργικῆς ἀποφάσεως!!! (ἱστορικό)

Πηγή: μήνυμα 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply