Οἱ ἠθικοί αὐτουργοί

Τί νά πῆ κανείς; Ὅλος ὅ κόσμος εἶναι σοκαρισμένος. Οἱ ἠθικοί αὐτουργοί, ὅμως, “περί ἄλλα τυρβάζουν”. Ἀσχολοῦνται μέ τό μνημόνιο. Μέ τό δεύτερο πού θά μᾶς προκύψει. Ἐδώ μᾶς σφάζουν οἱ λαθροέποικοι καί οἱ ἄχρηστοι ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα. Τέτοια προβλήματα ἐκεῖνοι δέν ἔχουν. Μιλοῦν ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς. Ὀργή καί ἀηδία αἰσθάνομαι. Δέν μπορῶ νά γράψω τίποτα ἄλλο γιατί θά περεκτραπῶ. Κατά τά ἄλλα ἡ ἐγκληματικότητα μειώνεται στό κέντρο τῆς Ἀθήνας. Ἄχρηστες καί ἐπικίνδυνες ὅλες οἱ κυβερνήσεις τῶν τελευταίων ἐτῶν. Οἱ ἠθικοί αὐτουργοί τῆς σφαγῆς.

Τό παρακάτω ἀπό τό πρῶτο θέμα 

Ζώντας με τον τρόμο στο κέντρο της πρωτεύουσας

Αναστατωμένοι και τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι του κέντρου της πρωτεύουσας έπειτα από τη δολοφονία του άτυχου 44χρόνου άντρα που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι κάτοικοι, στις δηλώσεις τους, στέκονται, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της εγκληματικότητας στις περιοχές που διαμένουν και σε συνδυασμό με την έλευση όλο και περισσότερων παράνομων μεταναστών και τη συνεχή υποβάθμιση των περιοχών αυτών, φοβούνται ακόμα πιο συχνά και στυγερά εγκλήματα.

Σε δηλώσεις της στο protothema.gr δικηγόρος και κάτοικος κέντρου αναφέρει σχετικά ότι: «Στις 6:30 χτες το πρωί πήρανε 500 ευρώ από έναν ηλικιωμένο. Έχουμε ήδη μαζέψει περιστατικά που θα τα καταθέσουμε αναλυτικά, το τι έχει συμβεί. Πλέον βγαίνουμε επώνυμα και τα καταγγέλλουμε, δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε έτσι και όταν φτάσεις σε ένα σημείο ξεπερνάς και το φόβο σου. Αρχίζεις και τρελαίνεσαι!».

Κάθε κάτοικος έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία.  Ληστείες, διαρρήξεις, επιθέσεις σε ηλικιωμένους και πλέον και δολοφονίες, έχουν καθημερινά την τιμητική τους στα γκέτο της Αθήνας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι κάτοικοι νιώθουν απομονωμένοι από την υπόλοιπη Αθήνα αφού όπως δηλώσαν δεν επισκέπτονται τις περιοχές αυτές οι αστυνομικοί ενώ όταν παλιότερα έκανε την εμφάνιση τους η ομάδα ΔΙΑΣ δεν ένιωθαν φόβο!

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ενός ταξιτζή ο οποίος είχε πέσει θύμα ληστείας και είχε τραυματιστεί με 15 μαχαιριές στο δεξί του χέρι. «Έχω 15 μαχαιριές, από οικονομικούς μετανάστες. Εχθές είχα δικαστήριο με άλλον οικονομικό μετανάστη που με χτύπησε να μου πάρει τα λεφτά. Είμαι ταξιτζής. Σε αυτή την περιοχή, μένω 10 χρόνια, δεν είναι για να βγαίνεις και να κυκλοφορείς μετά τις 10 το βράδυ. Κάποιους μήνες υπήρχε η ομάδα ΔΙΑΣ που γύρναγε τη νύχτα. Τώρα δεν γυρνάνε, όταν γυρνάνε αυτοί, οι εγκληματίες κρύβονται. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Ένας άλλος πολίτης που μένει στο κέντρο της Αθήνας ανέφερε πως: «Πριν μια εβδομάδα, πελάτης εδώ και ο καλύτερος άνθρωπος της περιοχής, 90 χρονών, πήγε να μπει σπίτι του με μια τσάντα και μπαίνει μαζί του και άλλος ένας και κλείνει την πόρτα και του ρίχνει μερικές μπουνιές στο πρόσωπο προκειμένου να του πάρει μια τσάντα η οποία δεν είχε κάτι αξίας μέσα. Τι άλλο να πω ότι βλέπουμε καθημερινά περιστατικά. Η κατάσταση δεν πάει άλλο».

Μια επαγγελματίας της περιοχής τονίζει ότι: «Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει ένας νεκρός για να έρθουν τα κανάλια, πείτε σε όλα τα κανάλια πως οι γειτονιές δεν είναι μόνο το Κολωνάκι, το Μαρούσι, η Εκάλη και το Ψυχικό, γειτονιές είναι και αυτές εδώ».

«Η Σάρα η Μάρα και το κακό συναπάντημα δεν κοτάμε να βγούμε έξω από το σπίτι μας, αυτοί οι αλλοδαποί κλέβουνε και βουτάνε τσάντες», δηλώνει μια ηλικιωμένη κάτοικος περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, το ζουν στο πετσί τους καθημερινά οι πολίτες του κέντρου και ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να βρει τρόπο να διορθωθεί η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους ώστε να δουν και εκείνοι τις γειτονιές τους να αναβαθμίζονται προκειμένου να μπορέσουν να ξαναζήσουν φυσιολογικά.

Νάι, μόνο πού δέν τό βλέπω ἄν δέν κάνουμε κάτι ἐμεῖς!!! 

εἰκόνα

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

12 thoughts on “Οἱ ἠθικοί αὐτουργοί

  1. ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ; ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ;
    ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ! Η ΑΠΟΧΗ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΑΣ Ε; ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

  2. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ !!!

    ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!!!

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ!!!

    ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΜΣ , ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ , ΓΙΑ ΆΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!!

    Έρρωσθε

  3. ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ (ΠΑΡΣΙΜΟ ΣΚΑΛΠ) . ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛ ΣΑ(Χ)ΛΕΧ , ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΙΤΣ !

  4. (απόσπασμα από ένα άρθρο που έγραψα χτες, μετά από αγανάκτηση με την “κάλυψη” του θέματος από τα κανάλια)

    ΤΙΤΛΟΣ:
    “Μαμά, γιατί δεν κάνω ποτέ πάρτυ στα γενέθλιά μου;”

    Ένα κοριτσάκι, που σήμερα γεννήθηκε, έμεινε ορφανό! Από πατέρα!

    Γιατί; Γιατί κάποιοι αποφάσισαν να της τον στερήσουν! Έτσι … χωρίς λόγο ! Για μια … κάμερα! Γιατί η λύσσα τους εκεί τους οδήγησε. Να σκοτώσουν ένα χαρούμενο πατέρα που ήθελε να γράψει σ’ αυτή την κάμερα το πρώτο της κλάμα, το πρώτο της χαμόγελο! Όχι όμως μόνο το δικό της, αλλά και της μητέρας της και όλης της οικογένειας της. Αντί λοιπόν να τον αφήσουν, τον μαχαίρωσαν, τον κατακρεούργησαν για να του πάρουν την κάμερα. Αλήθεια, η κάμερα αυτή ήταν πιο ακριβή από τη ζωή του; Αυτοί έτσι το σκέφτηκαν. Τι αξία έχει για αυτούς και τους ομοίους τους μια ανθρώπινη ζωή; Καμιά. Ακόμα και ζώα να ήταν, αλλιώς θα τα έβλεπαν. Αλλά φαίνεται ότι η ζωή τους τους έκανε αγροίκους, υπανθρώπους. Και τώρα; Θα απολαμβάνουν την καινούρια τους κάμερα. Ή μπορεί να την πούλησαν για ένα κομμάτι ψωμί, ή για μια δόση ναρκωτικά. Θα καμαρώνουν βέβαια που όλη η Ελλάδα έμαθε το “κατόρθωμά” τους.

    Ποιος θα φέρει πίσω τον πατέρα σ’αυτό το κορίτσι;

    Το σύντροφο σ’αυτή τη μάνα;

    Τον πατέρα στο άλλο παιδί που κι αυτό έμεινε ορφανό;

    Μπορεί κανείς;

    Κε Παπουτσή, κα Στεφανίδου, κ. δήμαρχε, κ. Δ/ντή της ΕΛΑΣ;

    Μπορεί κανείς σας να φέρει πίσω αυτό το αδικοχαμένο παλικάρι;

    Μήπως εσείς που “προστατεύετε” τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών;

    Δεν σας ακούσαμε σήμερα. Δεν τα μάθατε τι έγινε σήμερα; Ή μήπως δεν ήταν λαθρομετανάστες οι φονιάδες; Και αν δεν ήταν; ΑΥΤΟΣ Ο 44-χρονος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΣ; Πρέπει να είναι λαθρομετανάστης για να κινητοποιηθείτε; Μόνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαθρομεταναστών αγωνίζεστε; Για τέτοια ισότητα μιλάτε; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ; Ή θλίβεστε σιωπηρά; Αν βρεθούν ζωντανοί θα τρέξετε να τους υπερασπιστείτε; ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ; Θα τους βρείτε και στέγη αν κάνουν καμιά απεργία πείνας; ….

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ: http://wp.me/pV3ZJ-1iB

    Πόσο θα συνεχιστεί αυτό το χάλι;

  5. Φιλονόη,
    Ο καθένας μας είναι εξίσου εκτεθειμένος και ακάλυπτος στους μύριους όσους κινδύνους όταν δεν υπάρχει η οργανωμένη, ηθική και ενάρετη συλλογικότητα για να τον προστατεύσει.
    Αυτή τη συλλογικότητα την παραμελήσαμε. Ιδού τα αποτελέσματα.

      • Δεν την παραμελήσαμε όλοι, πράγματι. Όμως, η σημερινή κατάρρευση μας αφήνει εκτεθειμένους, όλους, ανεξαιρέτως. Δυστυχώς.

      • Ἀνώνυμε, ὑπάρχουν δύο τρόποι νὰ δῇς ἕνα ποτήρι ἔως τὴν μέσι γεμᾶτο.
        Ὁ ἕνας εἶναι νὰ τὸ δῇς μισογεμᾶτο, κι ὁ ἄλλος μισοάδειο.
        Ἐσὺ ἀποφασίζεις.
        Ἐγὼ πάντως προτιμῶ νὰ τὸ βλέπω μισογεμᾶτο.
        Καὶ ξέρεις κάτι ἀκόμη;
        Δὲν μὲ προδίδει ἡ αἰσιοδοξία πάντα. Κάποιες φορὲς ναί. Ἀλλὰ κάποιες ἄλλες, λιγότερες, ὄχι!
        Τελικῶς τὸ νὰ βλέπῃς τὸν Ἕλληνα ὡς χαμένη ὑπόθεσι εἶναι θέμα συνενοχῆς στὴν καταστροφή. Οἱ περισσότεροι σίγουρα εἶναι. Ἀλλὰ αὐτοὶ ποὺ δὲν εἶναι, πρέπει νὰ βρεθοῦν καὶ νὰ ἀλλάξουν τὰ πράγματα.
        Βέβαια, θεωρητικῶς, θὰ ἀπολαύσουν καὶ τὰ χαμένα κορμιά, ἐὰν πετύχουν οἱ λίγοι.
        Ἐδῶ εἶναι τό ζητούμενον.
        Θὰ ἀπολαύσουν; Ἢ ὄχι;
        Φιλονόη.

      • Φιλονόη,
        Νομίζω ότι δεν έχει κάποια πρακτική σημασία, ούτε και κανείς αξίζει να ενδιαφέρεται για το πώς βλέπω τον Έλληνα, δηλαδή, ως χαμένη υπόθεση ή ως εν δυνάμει, κερδισμένη.
        Σημασία μεγάλη, όμως, έχει το πώς βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του, το οποίο τεκμαίρεται επαρκώς από τις πράξεις και τις επιλογές του.
        Τα «πράγματα» που θέλεις να αλλάξουν, δεν είναι ανεξάρτητα από το πώς βλέπουν οι Έλληνες τον εαυτό τους, αλλά, νομίζω, ότι είναι αποτέλεσμα αυτής της αυτοαντίληψης. Άρα, για να αλλάξουν τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν οι Έλληνες. Οι άνθρωποι, όμως, δεν είναι άψυχα φυσικά αντικείμενα, να τα πιάσεις και να τα αλλάξεις. Τίθεται θέμα προσωπικής ελευθερίας.
        Για να μη σε κουράζω με πολυλογία, νομίζω, από την Ελλάδα έλειψε η αγάπη και η συμπόνια. Και έτσι, τα πάντα διαλύθηκαν. Η μόνη ελπίδα ίσως είναι ο πόνος που ήρθε, να μαλακώσει τις σκληρυμένες καρδιές των Ελλήνων και να ξαναφέρει την αλληλεγγύη και την ομόνοια. Σε αυτό, μόνο, ελπίζω.

      • Ἴσως σὲ αὐτό νὰ ἐλπίζω κι ἐγώ τελικῶς.

  6. Φίλοι μου, ποσο σας πονώ, αλλα πιστεύω να είμαι η μοναδική Γαλλίδα που σας καταλαβαίνει διότι εγώ γνώρισα το πριν και το μετά, πριν από την ΕΕ και μετά. Δηλαδή, όταν δεν υπήρχαν αλλοδαποί, δεν γινόταν αυτά τα εγκλήματα, ενώ στην Γαλλία γίνονται καθημερινός, παντού, ανέκαθεν, και ο κόσμος μένει αδιάφορος. Το λένε μονο όταν πρόκειται για κάποιον γνωστό.
    Δηλαδή, η ΕΕ αντί να φέρει ειρήνη έφερε άλλο είδος πολεμου. Εμείς όμως, άνθρωποι που έχουμε σαν μοναδική απαίτηση να περάσουμε καλά και όμορφα αυτή τη ζωή, δεν έχουμε ανάγκη από ΕΕ, αλλοδαπούς και υλικά. Θέλουμε όπως έλεγε ένα τραγούδι τη δεκαετία του 70 “λίγο κρασί, θάλασσα και τ’αγόρι μου… η κορίτσι!!”… Τίποτε άλλο δεν θέλουμε από τη ζωή…

Leave a Reply