Μή περιμένετε ἐκλογές. Προσκαλέστε τις!

Παραθέτω τό παρακάτω ἄρθρο τοῦ φίλου Νίκου Χιδίρογλου ἐπειδή συμφωνῶ σέ γενικές γραμμές.

Του Νίκου Χιδίρογλου

Ταπεινή μου άποψη: το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει σε εκλογές σύντομα, αν δεν εξαναγκαστεί. Κοινώς, αν ο κόσμος δεν το υποχρεώσει από τον Σεπτέμβριο, να μπει σε μια αδιέξοδη διαδικασία καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων, που θα δημιουργήσει «αποπνικτικές» συνθήκες στο εσωτερικό του, «τσαλακώνοντας» πολύ την εικόνα του. Ακόμα και τότε όμως, θα επιμείνουν. Γιατί δεν θα πάνε σε εκλογές; Διότι, θέλουν να ολοκληρώσουν τις αποκρατικοποιήσεις. Είναι πολλά τα λεφτά, πάρα πολλά. Και κάποιοι βιάζονται. Εξ ου και οι «βόλτες» του Steve Forbes, αλλά και του George Soros, εν Αθήναις. Και μπορεί το ότι θυμίζουμε πλέον την Ρωσία του Γιέλτσιν να μην είχε περάσει από το μυαλό μας ότι θα συμβεί, όμως… συνέβη!

Ξέρουν στο ΠΑΣΟΚ ότι αν γίνουν τώρα εκλογές, θα ηττηθούν. Είναι ήδη δεύτεροι και η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στις δημοσκοπήσεις, διευρύνεται συνεχώς, όπως αποδεικνύουν οι δύο τελευταίες που δημοσιοποιήθηκαν. Άρα, θα προσπαθήσουν να κρατηθούν πάση θυσία και για όσα χρόνο γίνεται, μεριμνώντας για τους εαυτούς τους αλλά και την πελατεία τους: τους υπαλλήλους του ευρύτερου (σοβιετικού τύπου) δημόσιου τομέα (87% των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ, προέρχεται από το ευρύτερο Δημόσιο), για τους οποίους γίνεται και όλος αυτός ο χαμός: πως θα πληρωθούν οι μισθοί τους. Ολόκληρο μνημόνιο πήρε το ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό τους. Τι άλλο να κάνει; Υποθήκευσε τις επερχόμενες γενεές για να σώσει το μηχανισμό του.

Με λίγα λόγια: η επιχείρηση «εκμαυλισμός με δανεικά», συνεχίζεται. Μόνο που αυτή τη φορά, μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή, το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται αποκλειστικά στη βάση του, με σκοπό στις επόμενες εκλογές, απλά να μην καταρρεύσει. Για αυτό, πρέπει να χτυπηθούν πολιτικά τα υποστυλώματά του και δη ανελέητα και παντού. Το ΠΑΣΟΚ, κέρδισε πολύτιμο χρόνο για την «ελίτ» του και το μηχανισμό του, με το μνημόνιο. Κέρδισε χρόνο με την ένταξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο παιχνίδι, κέρδισε χρόνο με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα κερδίσει χρόνο με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, θα κερδίσει πιθανόν χρόνο και με άλλους τρόπους.

Φυσικά, ο εξουσιαστικός μηχανισμός εν ονόματι ΠΑΣΟΚ, έχει και ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: χάνει χρόνο από την τρόικα, που μπορεί να έδωσε το χρήμα, ζητά όμως «απίθανα» πράγματα, πολιτικές που συνθλίβουν την ελληνική μεσαία τάξη και μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο. Τα ήξεις-αφίξεις με το φορολογικό και τις επιστροφές, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, αλλά και το πολιτικό στρες που έχει καταλάβει τους ΠΑΣΟΚους. Οι του κυβερνώντος κόμματος, όμως, θέλουν να κρατηθούν και θα προσπαθήσουν να το κάνουν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι αποκρατικοποιήσεις. Χρήμα, πολύ χρήμα θα εισρεύσει, αλλά και νόμοι θα ψηφιστούν, που θα βοηθήσουν τους «πράσινους» στη συνέχεια να μη διωχθούν ποινικά. Εξάλλου, έχουν και τη στήριξη των θεσμών. Όλα νομότυπα…

Όμως, οι νόμοι ή «νόμοι», δεν θα γλιτώσουν τους ΠΑΣΟΚους και τους τυχοδιώκτες συνοδοιπόρους τους από τη λαϊκή οργή. Και αυτή, όσο ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι τον περιμένει, συσσωρεύεται και σύντομα, θα ψάξει για διέξοδο. Και γι’ αυτό, τα Lear Jets της «πράσινης» πλουτοκρατίας, θα είναι μετά το καλοκαίρι, stand by…

ὑπάρχει καί στόν ἐλεύθερο κόσμο

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply