Νὰ φύγουν! Νὰ πᾷν ἀλλοῦ!

Πληρώνουμε την ανικανότητ​α και την ενδοτικότη​τα της Κυβέρνησης​. Πρέπει να φύγουν πριν ολοκληρώσο​υν την καταστροφή

Πληρώνουμε την ανικανότητα και την ενδοτικότητα της Κυβέρνησης. Πρέπει να φύγουν πριν  ολοκληρώσουν την καταστροφή.

«Το Μνημόνιο 1 απέτυχε γιατί μπορεί να  έγιναν και λάθη ή και καθυστερήσεις στην εφαρμογή του» σύμφωνα τόσο με τον ΓΑΠ όσο και με τους Υπουργούς του. Γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαίο το Μεσοπρόθεσμο. Δηλαδή ο Ελληνικός λαός καλείται να ξαναπληρώσει  7 περίπου δις ευρώ μήπως και «μπεί πάτος στο βαρέλι» κατά τον κύριο Ε. Βενιζέλο.

Καμία σκέψη ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε ένα επαχθές χρέος. Καμία σκέψη έστω να πληρώσει η Γερμανία το χρέος μας έναντι αυτών που μας οφείλει από την Ναζιστική κατοχή κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο! 

Εξ αιτίας αυτών των «λαθών» και «καθυστερήσεων» η αξία της προς πώληση περιουσίας μειώθηκε κατά 48%. Μεθοδευμένα!

Ωστόσο, αν ένας από εμάς έπραττε λάθος η καθυστερούσε απέναντι στο κράτος, θα έπρεπε και να πληρώσει με πρόστιμο και να υποστεί διοικητικές ακόμη και ποινικές κυρώσεις.

Αντίθετα, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να τα ξαναεισπράξει και βεβαίως καλεί τους Έλληνες πολίτες να πληρώσουν και την μείωση της αξίας της Δημόσιας περιουσίας.

Αλλά αν το Μνημόνιο ήταν –όπως ισχυρίζονται- τότε η ευθύνη τους είναι είναι τεράστια. Αντί δηλαδή οι ανίκανοι Κυβερνητικοί παράγοντες, πανάκριβοι Σύμβουλοι και λοιποί εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον να παραιτηθούν και να τα καταβάλλουν διά της προσωπικής τους περιουσίας, παραιτούμενοι υπέρ του Δημοσίου και από αυτήν ακόμη την Βουλευτική τους αποζημίωση, ακόμη και να ελεγχθούν  ποινικά από την Βουλή, ζητούν από τους πολίτες να πληρώσουν για τα «λάθη» τους.

Ο ΓΑΠ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις «μοίρασε στους ιθαγενείς πολύχρωμες χάντρες και καθρεφτάκια» κάνοντας απλά ανασχηματισμό.

Αλλά ποιοι άραγε είναι οι πεπειραμένοι Υπουργοί που συμμετέχουν στο νέο Κυβερνητικό σχήμα; Είναι οι ίδιοι ανίκανοι οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό δημιούργησαν το πρόβλημα. Μέλη των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σημίτη, που συνέβαλλαν  δραστικά στην υπερχρέωση της χώρας με την αντιπολίτευση να βολεύεται στις πλούσιες αποδοχές της. Άρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα  αποτύχουν και πάλι και τότε βεβαίως θα υποστούμε νέο Μνημόνιο  νέα φοροεπιδρομή, νέο ξεπούλημα.

Τα παραπάνω είναι γνωστά και στους Βουλευτές του Κυβερνητικού μαντριού, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, προσπαθούσαν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι ή θετική ψήφος τους θα σώσει την Ελλάδα. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν ότι οι μόνοι πού σώζονται είναι το Διεθνές Τραπεζικό Σύστημα, ο πλούσιος βορράς της Ευρώπης και κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδος οι οποίοι θα λάβουν το σχετικό «μπόνους» αφού εξυπηρέτησαν τα σχέδιά τους.

Οι Βουλευτές και Βουλευτίνες οι οποίοι ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο στην ουσία υποθήκευσαν την χώρα, το μέλλον της και αυτήν την ίδια της την υπόσταση, παρακολουθώντας μάλιστα με απάθεια την  αδικαιολόγητη επίθεση που δέχθηκαν οι πολίτες στην πλατεία Συντάγματος από δυνάμεις καταστολής στα Ισραηλινά πρότυπα. Αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στην κυριολεξία βομβάρδισαν τους «Αγανακτισμένους» του Συντάγματος με ληγμένα χημικά. Και από πάνω χαμογελούσαν ειρωνικά (προσωπική εμπειρία), καλυμμένοι πίσω από τις Κυβερνητικές εντολές και  υποσχέσεις. Η εμφάνιση των «αναρχικών» μετά τις 4:00 το μεσημέρι απαιτήθηκε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ένα νέο σώμα πραιτοριανών δημιουργείται. Το παρακράτος σύμμαχός τους. Κάποιοι ανέστρεψαν το  «Α» των «αναρχικών» με τα πόδια προς τα επάνω! Η αστυνομία βρίσκεται πλέον απέναντι στον fylishxo πολίτη. Δεν τον προστατεύει, αλλά του επιτίθεται. Η σχέση χάλασε. Με ευθύνη των Κυβερνόντων και την αποδοχή της ηγεσίας της αστυνομίας!

Η μόνη λύση που προβάλλει τώρα είναι μία. Να φύγει η παρούσα Κυβέρνηση με την ελπίδα ότι μια  νέα, με νέο νόμο θα αποκαταστήσει την νομιμότητα και θα ακυρώσει το Μεσοπρόθεσμο και τα δεινά που το συνοδεύουν.

Η «επανάσταση» των πολιτών δεν πρέπει να σιγάσει. Απεναντίας πρέπει να ενταθεί! Το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας θα είναι καταιγιστικό. Κάθε 10 ημέρες πρέπει να ολοκληρώνεται και μία «αποκρατικοποίηση». Θεωρώ ότι σχετικά με αυτό το μέτρο η Κυβέρνηση θα αποδειχθεί εξαιρετικά «αποτελεσματική».

Εξάλλου η αποφασιστική αντίδραση με την παλικαρίσια αρνητική ψήφο του κυβερνητικού Βουλευτή κ. Κουρουμπλή, αναδεικνύει την νοοτροπία βολέματος των βουλευτών του Κυβερνώντος κόμματος και της κυρίας Παπαδημητρίου (μέχρι χθες Βουλευτού της Ν.Δ. και προ πολλού νταντάς (sic) του ΓΑΠ).

Και είναι ενδεικτική η αναφορά του κ. Κουρουμπλή στην καταλυτική παραίνεση της κόρης του η οποία του ζήτησε «να φανεί αντάξιος στην εμπιστοσύνη που του έχουν δείξει οι ψηφοφόροι του και οι νέοι».

Αυτή η υπεύθυνη συμπεριφορά της στιγματίζει τις συζύγους και τα ενήλικα παιδιά του κοπαδιού των κυβερνητικών Βο(υ)λευτών που προτίμησαν την ασφάλεια την οικονομική αυτάρκεια, την αυταρέσκεια και ίσως την διαδοχή που τους παρέχει η Βουλευτική καρέκλα του συζύγου ή πατέρα. Είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι και κατάπτιστοι. Είναι και αυτοί που πρέπει να λοιδορούνται σε κάθε τους εμφάνιση. Είναι ολόκληρες οι οικογένειες των Βο(υ)λευτών οι οποίες κρύβονται πίσω από την δήθεν απόφαση του/της  Βο(υ)λευτή. Συμμετείχαν στην πώληση της Ελλάδας, στην οικονομική της καταστροφή, στην εξαθλίωση των πολιτών.

Ας τους δώσουμε ένα μάθημα με την απαξιωτική συμπεριφορά μας εναντίον τους. Ας τους υποχρεώσουμε να κρύβονται στη φωλιά του φιδιού. Στην άνετη  πλούσια αλλά απομονωμένη κατοικία-φωλιά τους. Να πάρουν ένα μάθημα για να μάθουν και οι υπόλοιποι: ότι ο λαός δεν συγχωρεί αυτούς που προδίδουν ή συμμετέχουν ενεργητικά ή παθητικά στην προδοσία της βούλησής του.

Τώρα καλούμαστε να αποτρέψουμε την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. Με την συνεχή και εντονότερη παρουσία μας στις πλατείες. Με την παρουσία μας έξω από τις κατοικίες και τα γραφεία τους. Με την έμπρακτη περιφρόνησή μας προς αυτούς που βάζουν το προσωπικό και το συμφέρον των ολίγων επάνω από το συμφέρον των Ελλήνων και της χώρας. Δεν τους αξίζει να ονομάζονται Έλληνες. «Να φύγουν να πάνε αλλού».

Ἰωάννης Δέμος

φωτογραφία ἀπό ἐδῶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply