Βιάζουν τὴν θέλησι τῶν πολιτῶν ζητῶντας καὶ τὰ ῥέστα!


 ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΘΡΑΣΕΙΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ

Στην εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλλα, οι βουλευτές κυρία  Αγάτσα (ΠΑΣΟΚ) και κ. Μελάς (ΝΔ) ξεπέρασαν τους εαυτούς τους υποδυόμενοι εξ ονόματος του Σώματος των Βουλευτών τα θύματα απρόκλητης βίας.

Συναγωνιζόντουσαν στους μύδρους κατά των αγανακτισμένων για τις …άδικες φραστικές ή θερμότερες επιθέσεις κατά συναδέλφων τους Βο(υ)λευτών.

Ωστόσο, ακόμη και αν είχαν μείνει μερικοί από τους Ανεξάρτητους Οργισμένους Πολίτες της πλατείας νηφάλιοι, κατόρθωσαν να τους εξοργίσουν.

Η μεν κ. Αγάτσα επαναλαμβάνοντας την συντεταγμένη δικαιολογία που ακούστηκε σχεδόν από το σύνολο των Βο(υ)λευτών του ΠΑΣΟΚ ότι δηλαδή επέλεξαν το μαχαίρι από το πιστόλι, εννοώντας ότι προτίμησε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο  από την Χρεωκοπία. Στην πραγματικότητα η ίδια και οι Βο(υ)λευτές του ΠΑΣΟΚ πλην ενός, διάλεξαν δηλαδή με πιο όπλο θα σκοτώσουν την Ελλάδα.

Ο δε κύριος Μελάς κραύγαζε ότι όλοι οι Βο(υ)λευτές δεν είναι ίδιοι και ότι η Βουλευτική ασυλία είναι ένας …πολύ παλιός νόμος. Αιδώς Αργείοι.

Μόλις τον προηγούμενο Απρίλιο του 2011 και ενώ ο Στρος Καν συλλαμβάνονταν στις ΗΠΑ, οι Βουλευτές της Ελληνικής Βουλής ψήφιζαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο  Βουλευτής, ή Υπουργός ή έχων τελέσει Υπουργός δεν μπορεί να προσαχθεί βιαίως, να προφυλακιστεί, να του επιβληθεί εγγύηση και περιοριστικοί όροι, όπως συμβαίνει με κάθε άλλο Έλληνα Πολίτη. Οποία πρόκληση!

Στην συνέχεια υπερασπίστηκε με μία επιτηδευμένη αφέλεια, την ψήφιση από την Ν.Δ. των 22 άρθρων του Εφαρμοστικού νόμου με βάση τα οποία ξεπουλιέται η Εθνική Περιουσία και το εμφάνισε ως συνέπεια λόγων και έργων αφού στο Ζάππειο 2 η Ν.Δ. τάχθηκε υπέρ της «αξιοποίησης» της  Εθνικής Περιουσίας σε γή και συμμετοχές του δημοσίου. Επαίρονταν δηλαδή γιατί βύθισε και η Ν.Δ. ένα μαχαίρι στην καρδιά της Ελλάδος. ΝΤΡΟΠΗ!

Άραγε μήπως οι Έλληνες έπρεπε να τους ευχαριστήσουν για τα παραπάνω; ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Εξάλλου αν καταδικάζουν τους προπηλακισμούς, πως προστάτευσαν τους πολίτες από την άνανδρη «σοσιαλιστική» επίθεση των ΜΑΤ ακόμη και προς ηλικιωμένους στο Σύνταγμα΄;

 Ποιος από αυτούς αντέδρασε και κατήγγειλε την αντιδημοκρατική βαρβαρότητα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας των δυνάμεων καταστολής;

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΘΡΑΣΕΙΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ!

Ωστόσο, συμπεριφορές όπως η  μεθοδευμένη επικοινωνιακή τακτική να μας  εντάσσουν όλους τους ανεξάρτητους αντιδρώντες Έλληνες Πολίτες στον Σύριζα ή στους αντιεξουσιαστές, θυμώνει ακόμη και ανθρώπους που ενώ απεχθάνονται την βία αισθάνονται δικαιωμένοι από τις ενέργειες των θερμόαιμων.

Πως λοιπόν να μην θυμώνουν οι πολίτες με τα τανκς του Πάγκαλου, τα περί  αδυναμίας πληρωμής των συντάξεων του Βενιζέλου και ΓΑΠ, τα περί νέων Ιουλιανών που «συμπτωματικά» πιπίλιζαν σαν καραμέλα Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Πώς να μην θυμώνουν οι πολίτες όταν ξεπουλούνται  ακόμη και οι παραλίες, όταν η Δημόσια περιουσία η οποία θα μεταβιβαστεί στον υπό σύσταση φορέα Διαχείρισης, απαγορεύεται  να επιστραφεί στο Ελληνικό Κράτος ακόμη και αν εξοφληθούν οι απαιτήσεις των δανειστών;

Πώς να μην θυμώσουν οι πολίτες όταν τα έσοδα από την Δημόσια περιουσία (π.χ. τα διόδια, ή τα έσοδα από τα εισιτήρια του Μουσείου της Ακρόπολης κ.α.) δεν θα πηγαίνουν στο κράτος αλλά θα κατατίθενται εντός 10 ημερών στον φορέα διαχείρισης για να «μειωθεί» το επαχθές χρέος.

Πώς να μην θυμώνουν οι πολίτες όταν καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια της χώρας και των Ελλήνων, όταν καίγεται το μέλλον μας;

Πώς να μην θυμώνουν οι πολίτες όταν η χώρα θα διοικείται από ξένους επιτρόπους που παραπέμπει στην Βαυαροκρατία του 1830 και ο Εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου στην Πράξη Υποταγής του 1825;

Πώς να μην θυμώνουν οι Έλληνες όταν υποδουλώνονται στην ουσία σε ξένες δυνάμεις με την ενεργητική ή παθητική συνεργασία του πολιτικού συστήματος;

Πώς να μην θυμώνουν οι Έλληνες όταν κόπτεσθε για την στήριξη του διεθνούς τραπεζικού συστήματος εις βάρος της χώρας, όταν σας προσφέρθηκαν άλλες προσφορότερες λύσεις προς όφελος της χώρας;

Πώς να μην θυμώνουν οι πολίτες όταν βλέπουν ότι ενώ υφαρπάξατε την εξουσία με κίβδηλες υποσχέσεις, όταν κυβερνήσατε με τουλάχιστον δεδηλωμένη ανικανότητα, όταν οι πολίτες σας δείχνουν την έξοδο όχι μόνον από την εξουσία, εσείς παραμένετε πεισματικά γαντζωμένοι σε αυτή, περιχαρακώνοντας την ατιμωρησία σας και τα παράλογα κεκτημένα σας;

Τα παραπάνω αποτελούν βία, εκβίαση της Δημοκρατίας, κατάργηση της αυτοδιάθεσης, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Εθνικής Κυριαρχίας.

Βέβαιο είναι ότι βία ασκεί το πολιτικό σύστημα εναντίον όλων των Ελλήνων και της χώρας.

Όσο για τα μέτρα προστασίας των Βο(υ)λευτών τα οποία επεξεργάζεται η Κυβέρνηση και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων θα περιλαμβάνουν συμπίεση της Δημοκρατικής Ελευθερίας, παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Το πολιτικό σύστημα μοιάζει με πληγωμένο θηρίο που γίνεται περισσότερο επικίνδυνο πριν αφήσει την τελευταία πνοή του.

Η αίσθηση ότι η χώρα δέχεται ασύμμετρη απειλή και εκ των έξω και εκ των έσω γίνεται βεβαιότητα.

Στο «παιχνίδι» αυτό πλέον συμμετέχουν απροκάλυπτα υπέρ των κυβερνητικών θέσεων και τα Μ.Μ.Ε.

Μοναδική απάντηση είναι η λελογισμένη αλλά και συντεταγμένη αντίδραση των πολιτών. Η συμμετοχή όλων για να ανατρέψουμε την  εφαρμοζόμενη καταστροφική οικονομική πολιτική η οποία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Η συμμετοχή όλων για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες. Για μια Ελλάδα φιλική και ασφαλή για τους πολίτες της, αυτόνομη και αυτάρκη.

Η πλατεία είναι σήμερα το κέντρο της αντίδρασης. Αύριο μπορεί να είναι άλλο. Ενδεχόμενα και ο σχεδιασμός της αντίδρασης να αλλάξει. Πάντα ειρηνικά ή στο όριο χωρίς να το ξεπερνάμε. Υπέρβαση του ορίου θα γίνει μόνον αν η Κυβέρνηση εξωθήσει σε αυτό  τους πολίτες. Είναι στο δικό της χέρι.

Εμείς οι Έλληνες Πολίτες οφείλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον σκοπό μας. Να πάρουμε ξανά στα χέρια μας τις τύχες της χώρας και την δική μας. Ενωμένοι, πέρα από κομματικές γραμμές, αφυπνισμένοι και έτοιμοι να φωνάξουμε προς όσους επιβουλεύονται την χώρα, για ακόμη μία φορά: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Και να ελπίζουμε ότι έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή θα ξεπροβάλουν πατριώτες βουλευτές που θα βάλουν το συμφέρον της χώρας πάνω από το προσωπικό και τα συμφέροντα των ξένων.

 Τους υπόλοιπους ας τους θυμόμαστε ως αδύναμους κρίκους ενός καθεστωτικού πολιτικού συστήματος το οποίο δεν έχει θέση στην επόμενη Βουλή.

 Ἰωάννης Δέμος
Οἰκονομολόγος.

Φωτογραφία ἀπό ἐδῶ 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply