Τὸ αἶσχος μὲ τὰ βιβλία!

Γιὰ νὰ μὴν γράφω μόνη μου, τὰ περὶ ἀρνήσεως ἀποδοχῆς τοῦ κόστους, τὸ ὁποῖον τὰ κουδουνισμένα ἤδη ἔχουν εἰσπράξει πολλάκις, καὶ ἀφορᾷ  στὰ βιβλία, σήμερα σᾶς παρουσίαζω ἕνα σημείωμα τοῦ Γεωργίου Σαρρῆ. 

Tο αίσχος με τα βιβλία

 Η πρόεδρος του ΟΕΔΒ αναβαθμίστηκε σε αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων!
 
Γράφει ο Γιώργος Σαρρής
Γράφει η Ημερησία πως τα βιβλία που θα μοιραστουν φέτος απο τον υπο κατάργηση ΟΕΔΒ θα είναι 32εκ. (Αυτό ανέφερε εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΕΔΒ). Ειπαν επισης οτι το κόστος 40 σελίδων φωτοτυπιών ειναι 4ευρώ. Και η κ. Χριστοφιλοπούλου που είναι γενναιόδωρη είπε να μην στενοχωριούνται οι γονείς γιατι αναλαμβάνει το υπουργείο(θα τα βάλουν από την τσεπη τους; Πάλι οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν;
Αν πρόχειρα υπολογίσουμε οτι ενα μερος από αυτα τα βιβλία θα εκτυπωθουν σε φωτοτυπίες πόσο μπορεί να είναι το κόστος του “μικρού λάθους”-“καθυστέρησης” που έγινε υπό την εποπτεία του Υπ. Παιδείας που αντί να φροντίσει τα αυτονόητα ως όφειλε πήγε διακοπές ή φρόντιζε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις” στις απολύσεις εργαζομένων;
Πόσο να υπολογίσουμε το κόστος του “λάθους”; Στα 30εκ.ευρώ; Στα 25 εκ. ευρώ ή παραπάνω λόγω και της ανάγκης να επιταχυνθεί η διδικασία(γνωστό κόλπο η έκτακτη συνθήκη); Απορώ πως δεν έχει γίνει ακόμη κάποια εκτίμηση για το ποσό εκτός του κόστους στην κοινωνία και του μπάχαλου;
Επειδή υπάρχουν αρκετά στοιχεία θα επανέλθω άμεσα σήμερα περιμένοντας απλά να δω και τη σημερινή εξέλιξη του σοβαρότατου θέματος.
Υπάρχει παντως μια δυνατή μυρωδιά σκανδάλου (άμεσα ή έμεσα) από αυτούς που επαγγέλονται δικαιοσύνες και προσπαθούν να βάλουν δήθεν τάξη την ίδια στιγμή που προσπαθούν να ξεχρεώσουν λογαριασμούς και υποχρεώσεις.
Θα πω μόνο αυτό. Πως γίνεται η πρόεδρος του Οργ.Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων κ.Χαροκόπου αντί να λογοδοτεί ή να μπάινει άμεσα σε διαθεσιμότητα να αναβαθμίζεται(!) και να διορίζεται στη θέση Αντιπροέδρου του διοικητικού συμβούλιου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» (Ι.Τ.Υ.Ε), που αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες του ΟΕΔΒ;;; Κάποιοι μιλούν για προσωπικές σχέσεις με την υπουργό (λένε οτι είναι στενή φίλη…). Με τέτοια μέτρα θα γίνει η αξιολόγηση Δημόσιων λειτουργών;
Αυτό που με ενοχλεί επίσης αφάνταστα και δεν μπορώ να ανεχτώ ειναι το εξής.
Γινονται καθημερινά ως και κύριο θέμα στα δελτία ειδήσεων μικροαπάτες περιπτεράδων, ταξιτζήδων, γιατρών κλπ που φυσικά το κόστος τους είναι κάτι κατοστάρικα ή άντε μερικές χιλιάδες ευρώ. Παρουσιάζονται ως σκάνδαλα ιστορίες όπως π.χ, η είδηση της επιδημίας τυφλότητας στη Ζάκυνθο οπου βρεθηκαν 700 τυφλοί που έπαιρναν 700ευρώ το δίμηνο(αν οι 500 ειναι ψευτες-και να τους τιμωρήσουν όλους, δικοί τους είναι άλλωστε- το συνολικό κόστος είναι 3εκ. ευρώ) που δήθεν μας έφτασαν ως εδώ.
Δεν βρίσκεται ένας δημοσιογράφος από τους καλοπληρωμένους να ξεκολήσει από την καρέκλα του και να κανει μια σοβαρή έρευνα γύρω από το θέμα των βιβλίων που στοιχίζει δεκαπλάσια;
Αν η ζημιά από τα βιβλια ειναι 30.000.000, να πουμε οτι αντιστοιχεί σε 60000 επιδόματα των 500 ευρώ από αυτά που κόβονται σε ανθρώπους που τα εχουν ανάγκη για να τα μοιραστουν διάφοροι ευέλικτοι και πονηροί.
Τέλος η γνωμη μου είναι οτι κανείς γονιός δεν πρέπει να δεχτεί την ξεφτίλα των φωτοτυπιών. Επιτέλους κάποια στιγμή ας βάλουμε σαν πρώτη προτεραιότητα το να μαθουμε στα παιδιά μας να παλεύουν για τα απόλυτα αυτονόητα.
Ε όχι και να πληρώνουμε για φωτοτυπίες αντί βιβλίων ρε γαμώ το… και να μη βγάζουμε και άχνα. Αισχος! (gregor der grieche)

Ἔχω ἤδη δηλώσει πὼς, κατὰ τὴν κρίσι μου,  δὲν πρέπει νὰ παραλάβουμε φωτοτυπίες, νὰ πληρώσουμε μόνοι μας τὰ βιβλία ἀπὸ βιβλιοπωλεῖα ἢ νὰ δεκτοῦμε νὰ ἐκτυπώσουμε ὁ,τιδήποτε ἀπὸ τὶς διαφορες ἰστοσελίδες. ΟΦΕΙΛΟΥΝ νὰ κόψουν τὸν λαιμό τους (ἡ χἌννα νὰ πάῃ στὸ σπίτι της φυσικά), νὰ θέσουν σὲ διαθεσιμότητα κάθε ὑπεύθυνο ἢ συνυπεύθυνο ἢ ἐμπλεκόμενο, καὶ φυσικὰ νὰ λογοδοτήσουν.

Ὁ GAP ζεῖ στὴν κοσμάρα του. Ἀμφιβάλλω γιὰ τὸ ἐὰν ἔχῃ ἀντιληφθεῖ κάτι ἀπὸ ὅσα συμβαίνουν. Αὐτὸ τὸ ἄτομο ἐξακολουθεῖ νὰ παραμένῃ ἐκτὸς… Πόσο ἐκτός; Δὲν ξέρω… Πάντως κατὰ τὶς δικές μου ἐκτιμήσεις, πάρα πολύ….

Μὴν περιμένετε λοιπὸν κάποιαν σθεναρὴ ἢ σοβαρὴ ἀντίδρασι ἀπὸ τὰ κουδουνισμένα. Δὲν θὰ τὴν δεῖτε. Ἄλλως τε ἡ κεφαλὴ τοῦ ψαριοῦ βρωμοκοπᾶ… Θέλει πέταμα… Ἀλλὰ καὶ τὸ ὑπόλοιπο ψάρι ἀποσυντίθεται ταχέως… Μὴν τοὺς ἀφήσετε νὰ μᾶς ποδοπατήσουν ἐκ νέου…

Φιλονόη.

Διαβᾶστε κι αὐτό:

Ἠλεκτρονικὰ βιβλία; Πρίτς!!!

 

Leave a Reply