Καταγόμεθα ὅλοι ἀπὸ τὸ διάστημα.

Καταγόμαστε. Δῆλα δή, εἴμαστε ἐξωγήινοι. 

Δὲν τὸ λέω ἐγώ. Πῶς θὰ μποροῦσα ἄλλως τε;

Τὸ ἀποδεικνύουν ὅμως ὅλα τὰ εὑρήματα. 

Δυστυχῶς ἢ εὐτυχῶς στὸν πλανήτη μας ὑπάρχει μόνον ἕνα τμῆμα τῆς «πληροφορίας» ποὺ χρειαζόμαστε γιὰ νὰ «δημιουργηθοῦμε». Δῆλα δή; Ἐλλιπής ἡ «πληροφορία». Κάτι τῆς λείπει.  Κάποιο «δομικό» μας στοιχεῖο δὲν ὑπάρχει ἐδῶ καὶ ἡ φύσις τὸ «παρήγγειλε» ἀπὸ τὸ διάστημα. 

Δὲν μὲ πιστεύετε; 

Καταγόμαστε όλοι από το Διάστημα, υποδεικνύει έρευνα σε μετεωρίτη

Ουάσινγκτον

Μόρια που υπάρχουν στο γενετικό υλικό όλων των οργανισμών της Γης εντοπίστηκαν σε έναν μετεωρίτη που έπεσε στην Αυστραλία το 1969, ενισχύοντας τη θεωρία ότι οι βασικοί δομικοί λίθοι για την εμφάνιση της ζωής προήλθαν από το Διάστημα.

Ο διάσημος μετεωρίτης του Μέρκισον είναι γνωστό από παλαιότερες μελέτες ότι περιέχει οργανικές ουσίες όπως αμινοξέα, βασικά συστατικά των πρωτεϊνών. Διαπιστώνεται τώρα ότι περιέχει και δύο νουκλεοβάσεις, μόρια του DNA και του RNA.

«Γνωρίζουμε ότι μετεωρίτες σαν τον μετεωρίτη του Μέρκισον, τον οποίο αναλύσαμε, έφερναν στη Γη τους δομικούς λίθους της ζωής πριν από 3,8 έως 4,5 δισ. χρόνια πριν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ζίτα Μάρτινς του Imperial College στο Λονδίνο, επικεφαλής της ευρω-αμερικανικής ομάδας.

Πολλοί επιστήμονες παραμένουν δύσπιστοι όσον αφορά τα παλαιότερα ευρήματα στον μετεωρίτη του Μέρκισον, καθώς είναι πεπεισμένοι ότι ο βράχος από το διάστημα μολύνθηκε με οργανικές ουσίες κατά την πτώση της στο έδαφος.

Αυτή τη φορά οι ερευνητές είναι σχεδόν βέβαιοι για την εξωγήινη προέλευση των νουκλεοβάσεων, καθώς βρέθηκαν να περιέχουν άνθρακα-13, ένα σπάνιο ισότοπο που δεν μπορεί να σχηματίστηκε στη Γη.

Τα μόρια που ανίχνευσαν είναι η ουρακίλη, μία από τις βάσεις του RNA -από το οποίο μάλιστα πιστεύεται ότι προήλθαν οι πρώτες μορφές ζωής στη Γη- και η ξανθίνη, μια νουκλεοβάση που δεν περιέχεται στο ίδιο το RNA ή το DNA, αλλά εμπλέκεται σε χημικές διεργασίες των νουκλεϊκών οξέων.

Η μελέτη βασίστηκε στις μεθόδους της χρωματογραφίας αερίων και φασματομετρίας μάζας, τεχνολογίες που δεν ήταν διαθέσιμες σε παλαιότερες αναλύσεις του μετεωρίτη του Μέρκισον.

«Επειδή οι μετεωρίτες θεωρούνται απομεινάρια από το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος, τα βασικά συστατικά της ζωής -συμπεριλαμβανομένων των νουκλεοβάσεων- θα μπορούσαν να είναι διαδεδομένα στο Σύμπαν» εκτίμησε ο Μαρκ Σέφτον, επίσης του Imperial College.

«Καθώς όλο και περισσότερα βασικά συστατικά της ζωής ανακαλύπτονται σε σώματα από το Διάστημα, η δυνατότητα εμφάνισης ζωής οπουδήποτε υπάρχει η κατάλληλη χημεία φαίνεται όλο και πιο πιθανή» είπε.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο Earth Planetary Science Letters. (in.gr)

Κάποτε διάβαζα σὲ ἕνα βιβλίο πανεπιστημιακὸ ὅλα τὰ παραπάνω. Εἶναι ἀληθή, σᾶς διαβεβαιῶ. Μόνον ποὺ ἀκόμη ὑπάρχουν κάποιοι «ἐπιστήμονες» ποὺ γιὰ τοὺς δικούς τους λόγους ἀρνοῦνται νὰ δεχτοῦν τὴν πληροφορία καὶ θέτουν περίεργα ἐρωτηματικὰ δίπλα της. Τί ἐξυπηρετεῖ κάτι τέτοιο; Ῥωτῆστε τους.

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

12 thoughts on “Καταγόμεθα ὅλοι ἀπὸ τὸ διάστημα.

  1. Κάποτε, εδώ και είκοσι χρόνια, διάβαζα ένα βιβλίο με τίτλο «Η παλίρροια της Ζωής» του LLyal Watson (ελπίζω να το γράφω σωστά, το δάνεισα σε φίλο και το έχασα). Τα έλεγε αυτά και είχε τρομερή βιβλιογραφία. Έλεγε και το εξής. «Οι μυημένοι όλου του κόσμου, βλέπουν τους κομήτες να περνούν και λένε…περνά το πνεύμα του Θεού..»….και μην βιαστείς να μου απαντήσεις επί του τελευταίου. Οδυσσεύς

  2. Λογικόν, αν σκεφθεί κανείς ότι το 99,9999999999999999999999999999999999% του Σύμπαντος είναι… εξωγήινο.
    Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι υπάρχουν και οι εξωγήινοι όπως μας περιγράφουν κάποιοι σε άλλα άρθρα χωρίς τεκμήρια και αποδείξεις.

  3. Εξαρτάται σε τι επίπεδο “υπάρξεως” αναφέρεσαι. Αν θες μπορείς να με συναντήσεις και να το βεβαιώσεις μόνος σου.

  4. ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΘΑ ΣΕ ΕΠΕΙΘΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ.
    Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΥΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ( ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ, ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΗ, ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΙΚΗ), ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙ ΓΗΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΞΩΘΕΝ (ΑΝΩΘΕΝ).
    ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ, ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ.
    ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ. ΟΙ ΘΡΗΣΚΙΕΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΣΥΓΓΕΝΙΑΣ. ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΟΥ.
    ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕΣ ;
    ΕΡΡΩΣΟ.

  5. Συμφωνώ με όσα λες και επαυξάνω, εκκινώντας από την τελευταία σου παρατήρηση. Εδραζόμενοι στην σχέση αίτιου αιτιατού, το κάθε τι έχει αιτία εκπορεύσεως, υπάρξεως ή κατασκευής. Οπότε ναι κι εγώ κι ο καθένας μας έχει γονείς. Όμως, κανείς δεν θυμάται την στιγμή της γεννήσεώς του, οπότε δέχεται αναγκαστικώς ό,τι οι γονείς του μεταβιβάζουν ως «αληθές». Όμως η πράξη και η εμπειρία έχει δείξει πολλές περιπτώσεις όπου η εντύπωση που έχει ο καθένας για το « τι είναι πραγματικό», απέχει πολύ από το «τι είναι αληθές». Κι εξηγούμαι για μην μακρυγορώ: Παιδιά που σε μεγάλη ηλικία μαθαίνουν ότι είναι υιοθετημένα, ότι ο βιολογικός τους πατέρας έχει σκοτωθεί ή αποχωρήσει πρώιμα από την οικογένεια, ότι είναι προϊόντα εξωσωματικής ή από δότη σπέρματος κλπ. κλπ.
    Εάν λοιπόν σε κάτι τόσο κοντινό μας μπορούν να υπάρχουν πολλαπλές «αποχρώσεις» του πραγματικού πόσο μάλλον σε κάτι όπως οι απαρχές της Ελληνικής Γλώσσας μας ή η εξωγήινη ζωή. Δεν απορρίπτω τίποτε αλλά και δεν αποδέχομαι τίποτε μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζητούμενο σε ικανοποιητικό βαθμό. Διατηρώ επιφύλαξη για οτιδήποτε και το ερευνώ όσο δύναμαι.
    Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο του να ανιχνεύσουμε τι συμβαίνει λίγο “πέρα” από και λίγο πιο “μέσα” μας.
    Έρρωσο και Ευδαιμόνει.

  6. ΕΥΡΥΜΑΧΕ,
    ΑΥΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΑΓΓΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
    ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ. ΕΡΩΤΩ : ΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ;
    ΑΠΑΝΤΩ :ΚΑΜΙΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΙ ΑΠΟ Τ’ΑΥΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΕΝΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΝ ΔΕΙΞΩ, ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ, ΟΠΤΑΣΙΑ, ΟΡΑΜΑ ΚΤΛ ΚΤΛ.
    Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.
    Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΚΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΝΩΣΗ.
    ΔΗΛΑΔΗ, Η ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

    ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ.

  7. Το ίδιο πράγμα λέω και στις δύο απαντήσεις απλώς στην 2η διευκρινίζεται περισσότερο.
    Οι εκάστοτε αποδείξεις έχουν νόημα στο εκάστοτε επίπεδο εμβαθύνσεως και αναφοράς. Κι εφ΄ όσον όλο το Σύμπαν, πλην της Γης μας, είναι εξωγήινο, προφανώς αυξάνονται οι πιθανότητες του όποιου εξωγήινου ζώντος και νοήμονος οργανισμού (υπό τους συμβατικούς ορισμούς). Σου είπα δεν διαφωνώ όπως το εκθέτεις, τα ίδια πράγματα λέμε. Απλώς προσωπικώς δεν προσδοκώ έξωθεν επιδράσεις ή βοήθεια. Αν έλθει καλοδεχούμενη αλλά αν δεν έλθει οφείλουμε να πράξουμε έστω και μόνοι μας.

  8. ΤΟ ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΙΣΧΥΕΙ.
    ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΛΘΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΣΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ MATRIX, TOTE TI ΓΙΝΕΤΑΙ ;
    ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ, ΟΤΙ ΣΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΩΤΟΥΝ ” ΚΥΡΙΕ ΕΥΡΥΜΑΧΕ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝ ΜΑΣ Η ΟΧΙ ;” ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ;

  9. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.
    ΕΥΡΥΜΑΧΕ, ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΔΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΜΑΧΗ, ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ.
    ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΝΟΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
    ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ.

    • Ἀνδρομέδιε, ἐγὼ δὲν ἰσχυρίζομαι πὼς θὰ εἶναι ἀναίμακτος ἡ μάχη. Ἐγὼ ἰσχυρίζομαι πὼς οὔτως ἢ ἄλλως θὰ νικήσουμε.

Leave a Reply