Ὄχι στὴν προβοκάτσια, ναὶ στὴν παραίτησι.

Παρασύρονται σε προβοκάτσια  όλοι οι πολιτικοί και ο Προεδρος της Δημοκρατίας, όταν συντεταγμένα,  μιλούν για μικρές ομάδες διαδηλωτών οι οποίοι εμπόδισαν την πραγματοποίηση παρελάσεων. Την ίδια στιγμή η ίδια η τηλεοπτική εικόνα τους διέψευδε, δείχνοντας χιλιάδες κόσμου να συμμετέχει, ακόμη και τους θεατές των κατά τόπους παρελάσεων να αφήνουν τα πεζοδρόμια και να ενώνονται με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν την σχεδόν παλαϊκή εκδήλωση αγανάκτησης  σε αντίδραση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων και μάλιστα κατευθυνόμενων.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αντέδρασαν στην εικόνα πολιτικών οι οποίοι κατέλαβαν τις θέσεις των ηρώων (που είναι και η ένοια της εξέδρας των επισήμων) την στιγμή που κατά την άποψη των περισσοτέρων παραδίδουν την χώρα στις ορέξεις των ξένων επίβουλων.

Απεναντίας με την πράξη τους ήθελαν να τιμήσουν τους ήρωες απομακρύνοντας τα “μιάσματα”.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα όποια ψίγματα αξιοπρέπειας πιστεύαμε ότι είχαν απομείνει σε κορυφαίους πολιτικούς άρχοντες σήμερα αποδείχθηκαν ανύπαρκτα. Η δε ευθυγράμμιση των δηλώσεων τόσο των εκπροσώπων της Κυβέρνησης όσο και εκείνης του Προέδρου της Δημοκρατίας αποδεικνύει τον ομφάλιο λώρο που τους συνδέει. Σε λίγες ημέρες θα  κατατεθεί στην Βουλή για ψήφιση η συμφωνία για το κούρεμα του χρέους και της εθνικής κυριαρχίας. Είναι η τελευταία ευκαιρία των βουλευτών να αποδείξουν το λάθος αυτών που τους αποκαλούν “προδότες” και “δοσίλογους”. Ανακοινώσεις που υποβαθμίζουν την νοημοσύνη των πολιτών το λιγότερο που μπορούν να επιτύχουν είναι να τους εξοργίσουν περισσότερο, με απρόβλεπτες συνέπειες. Ήδη σήμερα γρονθοκοπήθηκε ο πρώτος Βουλευτής. Είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν στις προθέσεις του δράστη, αλλά  η παρουσία του πολιτικού και η συγκυρία τον προκάλεσε.

Το λάθος του πολιτικού προσωπικού είναι ότι δεν αφουγκράζεται τον κόσμο στα καφενεία, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας και στις πλατείες. Αν άκουγαν θα τρόμαζαν από τις προθέσεις, οι οποίες απεύχομαι  να γίνουν πράξεις.

Ο δε Προεδρος της Δημοκρατίας, τώρα που βγήκε από την ασφάλεια του  Προεδρικού  Μεγάρου και  ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο με την άποψη των πολιτών -της πλειοψηφίας και όχι μόνον μιας μικρής ομάδας- για το πρόσωπό του,  μπορεί να δώσει μία αξιοπρεπή  λύση, σώζωντας τα προσχήματα:

Να παραιτηθεί!

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply