Ἀλήθεια ἢ Παπα(νδρεο)τζιλίκια;

Πόση αλήθεια μπορεί να κρύβει η κίνηση περί Δημοψηφίσματος; Παπανδρέου; Πόση αλήθεια μπορεί να κρύβεται πίσω από τις ανεξαρτητοποιήσεις Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τις αντιδράσεις των υπολοίπων αλλά και άλλων ιστορικών στελεχών ;

Την  τελευταία διετία  πλέουμε σε μία θάλασσα ψεύδους και βιώνουμε ένα θέατρο του παραλόγου.

Ξεκινώντας από το «λεφτά υπάρχουν» περνώντας στο «δεν θα οδηγήσω την χώρα στο Δ.Ν.Τ.», στην συνέχεια θυμίζω το «δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα» για να καταλήξουμε τον περασμένο Ιούνιο, σ’ ένα  θέατρο του παραλόγου  της δήθεν «παραίτησης» από την πρωθυπουργία του Γ.Α.Π., προς συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Στα παραπάνω προστίθενται και οι θεατρινισμοί «επαναστατών» κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι αφού έπαιζαν για λίγο τον ρόλο του «αντιστασιακού» στην συνέχεια μέσω κυβίστησης, ψήφιζαν ότι τους διέτασσε το κόμμα και η βιοποριστική λογική τους

Ωστόσο, τα παραπάνω διακρίνονται  από μία διαχρονική κλιμάκωση τόσο του πρωθυπουργικού «θεάτρου», όσο και της «αντίστασης» και του αριθμού των «αντιστασιακών» βουλευτών, εξαρτώμενη από το αυξανόμενο μέγεθος της λαϊκής αγανάκτησης.

Ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πεισθεί ο πολίτης  για τις καλές και ειλικρινείς προθέσεις Παπανδρέου και των κυβερνητικών «αντιστασιακών» Βουλευτών.

Eξάλλου, με την κίνηση αυτή ο Γ. Παπανδρέου επιτυγχάνει τουλάχιστον τα παρακάτω:

Αλλάζει την ατζέντα της δημοσιότητας. Το ενιαίο, η εφεδρεία, το πολύ(ληστρικό)νομοσχέδιο στο σύνολό του εξαφανίστηκαν από τα δελτία. Ακόμη και η συμφωνία παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας της 27ης Οκτωβρίου, αναφέρεται επιγραμματικά.

Δείχνει ψήγματα δημοκρατίας και δίνει άλλοθι στους δεδομένους βουλευτές ώστε να παρακάμψουν τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων και να ψηφίζουν αγόγγυστα τα αρκετά και κρίσιμα νομοσχέδια που αναμένονται.

Οι αντιδράσεις έως και ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών και η πιθανότητα απώλειας της δεδηλωμένης λειτουργούν εκτονωτικά και μουδιάζουν την λαϊκή αντίδραση, ακόμη και εκείνων των επαγγελματικών κλάδων οι οποίοι θίγονται βάναυσα από τα κυοφορούμενα νομοσχέδια

Δημιουργεί μία σύγχυση στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές, η οποία για κάποιους εκφράζεται ως οικονομική ζημία και για άλλους που μπορούν να ασκήσουν πιέσεις…ως σημαντικό κέρδος.

Η …«απρογραμμάτιστη» συνάντηση με τους Μέρκελ και Σαρκοζί , θα λειτουργήσει ως δικό του άλλοθι, ώστε, να θέσει και πάλι τα εκβιαστικά διλήμματα περί μη καταβολής της έκτης δόσης και …«καταστροφής της χώρας» αν δεν επικυρώσουν οι Βουλευτές  την Παρασκευή  την συμφωνία.

Με βάση  τα παραπάνω τεκμαίρεται ότι μάλλον βρισκόμαστε εμπρός σε μία νέα κίνηση εντυπωσιασμού από έναν «θίασο» που στο τέλος θα παίξει το προγραμματισμένο έργο, σύμφωνα με το σενάριο ενός άριστα σχεδιασμένου επικοινωνιακού πολέμου.

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply