Τί γυρεύει μία Ingram μέσα στούς ῥαββίνους;

Τί νά γυρεύῃ ἄρα γε; 

Τι γυρεύει μια Ingram ανάμεσα στους ραββίνους Εβραϊκής σχολής που δίνει μεταπτυχιακά εβραϊσμού;;;Αφού έκατσε η μπάλα στον ….» πεφωτισμένο» Παπαδήμιό μας, όλοι αρχίσαμε το ψάξιμο μπας και βρούμε κάτι παραπάνω από όσα ξέραμε για τον αγαπημένο μασόνο των διεθνών τραπεζιτών.
Εδώ που τα λέμε, βρήκα αρκετά «παρεμφερή», αλλά δεν μπορώ να πω, ότι μπορώ να κάνω άμεση σύνδεση του υποκειμένου.
Η ουσία είναι, ότι κανένας δεν μπορεί να γίνει τραπεζίτης, επειδή ο πατέρας του για να τον σπουδάσει, πούλαγε γιαούρτι και ξινόγαλο στη Δεσφίνα Φωκίδας.
Κομβικό σημείο στη Παπαδημική εξέλιξη των τραπεζικών ειδών, υπήρξε η στιγμή που ξαφνικά τον τσίμπησε μύγα και από πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, πήγε και έκανε μεταπτυχιακό στα οικονομικά. Κάπου εκεί κοντά πιθανολογώ ότι γνώρισε και έζησε και τη …»φωτισμένη χρονιά του», τη Shana Ingram, γιατί Shana στα Εβραϊκά σημαίνει «λαμπερή χρονιά»!!!! ενώ στα Ολλανδικά δεν σημαίνει τίποτα απολύτως γαμώτο!!!!

Μετά άρχισα παιχνίδι με το επίθετο της συζύγου. Βάλτε στην αναζήτηση «Banker Ingram» και να δείτε πράμα που υπάρχει. Μετά έρχονται οι καλλιτέχνες, σαν κι’ αυτή με τους απαίσιους πίνακες που διακοσμούν μεγάλη Ολλανδική τράπεζα, κι’ ότι μένει είναι συγγραφείς, κάτι σαν Nik Papandreou, να πούμε….. Στην Αυστραλία ένας αρχιραββίνος λεγόταν Ingram!!! Το περίεργο που βρήκα στην Νότια Αφρική είναι, ότι εκεί βρήκα αρχιεπίσκοπο με αυτό το επίθετο!!!
Από τα πολλά υπάρχοντα στην Αμερική, αυτό που με εντυπωσίασε, είναι η παρακάτω ιστοσελίδα Ραββίνων, οι οποίοι έχουν τεράστιο περίσσευμα χρόνου και το έχουν ρίξει στις μεγάλες αποστάσεις, από αγώνα 5 χλμ μέχρι Μαραθώνιο και μετά το συνδυάζουν με τις ….ανθρωπιστικές ανησυχίες τους. Ανάμεσα λοιπόν στους επί πτυχίο ραββίνους της Σιών, βρήκα και μια ….ραββίνισσα Ingram!!!! Να σας τη γνωρίσω λοιπόν.
Ας δούμε τι μας λέει μια καθαρόαιμα εβραϊκή Ραββινική ιστοσελίδα, η  http://www.runningrabbis.com/aboutus.htm
«Jessica Ingram

Η Jessica Ingram έλαβε το μεταπτυχιακό της στις Εβραϊκές Κοινοτικές Υπηρεσίες και MA στη θρησκευτική εκπαίδευση από τα Εβραϊκά Union College. Η Jessica μεγάλωσε στο Long Island, όπου ασχολήθηκε με την εβραϊκή κοινότητα, με την οποία συμμετέχει στο NFTY και σπούδασε στο εξωτερικό στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια του κατώτερου έτους του γυμνασίου.
Η Jessica παρακολούθησε το American University στην Ουάσιγκτον, DC, στο οποίο εκεί ήταν όπου για πρώτη φορά άρχισε να τρέχει. Μετά βοήθησε στη διοργάνωση της δεύτερης ετήσιας Classic American διαδρομής των 5K (μάλλον εθελόντρια), στην οποία συγκέντρωσε τα χρήματα για το κεφάλαιο της ΑΕ για το «Φυσικό Περιβάλλον για την Ανθρωπότητα», ενσωματώθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα κατά του AIDS με Εκπαίδευση στον Μαραθώνιο, συμπλήρωσε με συμμετοχή στον Μαραθώνιο το 2004 του Σώματος των Πεζοναυτών και στη συνέχεια  με τον «ING New York City Marathon» του 2005.
Επέστρεψε στη Νέα Υόρκη το 2007 για να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της (Εβραϊκές Κοινοτικές Υπηρεσίες) και η λειτουργία έχει παραμείνει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της, μαζί με το πάθος της για την κοινωνική αλλαγή. Έχει γίνει από τότε η συντονίστρια της κουζίνας «Σούπα HUC» και έχει επιτύχει ένα προσωπικό ρεκόρ με χρόνο 3:55′ στον MARATHON 2008 NYC. Όντας μέρος μιας κοινότητας που της επιτρέπει να αφομοιώνει αυτές τις δύο αγάπες, και να έχει ένα τέτοιο χάρισμα, που την κάνει περισσότερο ενθουσιώδη από τους συναδέλφους και τους φίλους της, της αξίζει να έχει τη πρωτοβουλία και να βγαίνει προς τα έξω και να τρέχει για την αλλαγή!!!!» (Τσουτσουνέρος)

Χαῖρε μπάρμπα Νίκο! 

Οἱ παραπλανημένοι σὲ χαιρετοῦν!

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply