Τί ἄλλο ἀπαιτοῦμε νὰ ἀκούσουμε ἀπὸ τὰ νέα κόμματα.

Ακούμε τις τελευταίες ημέρες τις θέσεις των κομμάτων που είτε επαγγέλλονται το νέο ήθος είτε περιβάλλονται από προοδευτικές ιδέες. Στις περισσότερες περιπτώσεις καλά τα λένε!

Τι περιμένουμε να ακούσουμε ή μάλλον τι απαιτούμε να ακούσουμε ακόμη:

  1. Μείωση της Βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50%. Αντίθετα, αυτό που ακούσαμε είναι ότι οι νέοι βουλευτές θα πάνε για μία ώρα προκειμένου να ορκιστούν και θα εισπράξουν τον παχυλότατο βουλευτικό μισθό ενός ολόκληρου μηνός. Ντροπή αν τον κρατήσουν. Να δείξουν την αρμόζουσα ευαισθησία και να τον επιστρέψουν άμεσα. Μέχρι στιγμής πάντως ουδείς έχει εκδηλώσει τέτοια πρόθεση. Ίδωμεν!!! 
  2. Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης.Θα μπορούσε ενδεχόμενα η Βουλή να καταβαλλει τις ασφαλιστικές εισφορές στο επαγγελματικό ταμείο κάθε Βουλευτού για το διάστημα της Βουλευτικής θητείας.
  3. Δραστική μείωση των λοιπών προνομίων. 

Εάν υιοθετηθούν τα παραπάνω, ίσως δούμε στην Βουλή Έλληνες και Ελληνίδες Βουλευτές, οι οποίοι συμπάσχουν με τους πολίτες και θέλουν πραγματικά να προσφέρουνΣήμερα, δυστυχώς, δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν την βουλευτική ιδιότητα σαν ευκαιρία πολυτελούς βιοπορισμού.

Ιωάννης Δέμος 

 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply