Τὸ νέο μΠΑτΣΟΚ ἄλλαξε ὄνομα καὶ λέγεται τΣΥΡΙΖΑ!

Τὸ νέο μΠΑτΣΟΚ ἄλλαξε ὄνομα καὶ λέγεται τΣΥΡΙΖΑ!

Δέν τό γνωρίζετε; 
Λάθος, λοι τ γνωρίζουμε. Λέγεται τΣΥΡΙΖΑ!

Ἐὰν μάλλιστα κυττάξουμε προσεκτικ τ πρόσωπα πο τάχθηκαν μαζύ του, θ διαπιστώσουμε πς ….λλαξε Μανωλις κι βαλε τ οχα του λλοις…
Δι
το λόγου τ  ληθς μως,  θ παραθέσω κα μερικς τοποθετήσεις τους πρόσφατες….

Ατς πο χουν ν κάνουν μ τ «ξω» κα τ «ντ» κα τ «κατά»…

Τί μς λεγε κάποτε τό μΠΑτΣΟΚ; 
ξω πό τήν Ερώπη; Βγήκαμε ποτέ; 
Τί μς λέει τώρα τΣΥΡΙΖΑ;  (Γι τν κρίβεια λεγε… last year….) ξω πό τό ερ; Μέσα στήν δραχμή; Καί τί κριβς κάνει;

«Την διαβεβαίωση ότι η εκλογή της Αριστεράς τον Ιούνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, έδωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο Βερολίνο, από κοινού με τον πρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κλάους Ερνστ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το ευρώ κινδυνεύει από την συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου, ενός προγράμματος το οποίο, όπως είπε, λειτουργεί καταστροφικά και σημείωσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και θα αλλάξει τους νόμους που δεν μπορούν να εφαρμοστούν με άλλους, διεκδικώντας όμως σε ευρωπαϊκό επίπεδο λύσεις στο πρόβλημα του χρέους και αλλαγή στρατηγικής….. »
(Στὸ τέλος θὰ παραθέσω ὅλο τὸ ἄρθρον.)

Τέτοιες ταχύτατες κωλοτομπες οτε νδρέας Παπανδρέου δν κανε. Τολάχιστον ατς κρατοσε τ προσχήματα. Κα μετά, τ πήγαινε μ τ μαλακό. Πς θά κρατοσε λλως τε  τόσα χρόνια ατή κολόνια; 

Τί λλο μς λεγε κάποτε τό μΠΑτΣΟΚ; ντί καπιταλιστικόν κόμμα δέν δήλωνε; Χμμμ… Τό διαπιστώσαμε λοι μας φαντάζομαι…
Τί μς λέει τώρα τΣΥΡΙΖΑ; ντί καπιταλιστικόν κόμμα δέν δηλώνει; Χμμμ… Καί τί κριβς κάνει παρακαλ; Δηλώνει καί ντιμνημονιακόν κόμμα; ντί τροϊκανόν; ντί τέλος πάντων; Χμμμ… Καλά, ς μν φμε, μς χουν τραπέζι στν τΣΥΡΙΖΑ! Κα τ τραπέζι:

«… Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε από την καταγγελία του μνημονίου και φτάσαμε στην «επανεξέταση της υπάρχουσας στρατηγικής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του προς τους ηγέτες της ευρωζώνης. Και στο θέμα της παραμονής ή όχι στο ευρώ υπήρξε μια εντυπωσιακή αναδίπλωση, αφού μέχρι και η ακραία συνιστώσα ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) αναγκάστηκε να αποκηρύξει τη διακηρυγμένη θέση της για έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. …»
(πηγή)

 
  Μίλησε κάποιος γιά τομπες τομπες κωλοτομπες; Μππλς κολουθε τ βήματα τν προκατόχων του…
λλως τε τολμ ν φιλοδοξ στν διαδοχ τς θέσεως πο κρατοσε τ μΠΑτΣΟΚ τόσες δεκαετίες…
Λέτε μέ τόσες κωλοτομπες νά μήν τά καταφέρ;

 Τ μΠΑτΣΟΚ ταν κατ το ΝΑΤΟ. Πρ χθες πγε λέξης στ σώματα σφαλείας, πρ κειμένου ν τος τάξ τ δικά του ταξίματα. Μήπως διακρίνουμε κι δ κάποιαν μοιότητα; Μήπως κι ατός, πως ο προκάτοχοί του, νοιξαν τόν δρόμο μέ ψεύδη καί ξακολουθον μέ ψεύδη;

Προσωπικς τ επαμε… Διασκεδάζω…Κα διασκεδάζω βαθύτατα…
Δν πειράζει…
Πρέπει κι ατς ν πάρ μεζεδάκι ξουσίας.
Τί στό καλό; λο στήν π’ ξω θά εναι τό σινάφι του; 
Γι ν τος δομε μως… Γι ν τος δομε… Πόσο θά ντέξ τό νέον μΠΑτΣΟΚ στά νέα δεδομένα; 
Πάντως πολ
λιγότερο π σο ντεξε παλαιοτέρα του κδοσις… 
Βλέπετε,
ποτυχημένη συνταγή… Κι ς πιστεύουν ατο πς εχε πετύχει…

Διότι, δν ξεραν λλ οτε κα τόλμησαν ν ωτήσουν.

Φιλονόη. 

Τσίπρας: Η εκλογή της αριστεράς δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώΤὸ νέο μΠΑτΣΟΚ ἄλλαξε ὄνομα καὶ λέγεται τΣΥΡΙΖΑ!2

Την διαβεβαίωση ότι η εκλογή της Αριστεράς τον Ιούνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, έδωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο Βερολίνο, από κοινού με τον πρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κλάους Ερνστ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το ευρώ κινδυνεύει από την συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου, ενός προγράμματος το οποίο, όπως είπε, λειτουργεί καταστροφικά και σημείωσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και θα αλλάξει τους νόμους που δεν μπορούν να εφαρμοστούν με άλλους, διεκδικώντας όμως σε ευρωπαϊκό επίπεδο λύσεις στο πρόβλημα του χρέους και αλλαγή στρατηγικής.

«Θα πάμε με θέσεις και προτάσεις, θα ακούσουμε», υπογράμμισε και απέκλεισε το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών.

«Η δική μας πρόταση, είναι πρόταση σωτηρίας. Η πιθανή εκλογή μας δίνει προοπτική σταθερότητας και όχι μεγαλύτερης αστάθειας από αυτήν που ήδη υπάρχει», δήλωσε και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη που επιθυμεί την καταστροφή της Ευρώπης, αντιθέτως, είναι βαθιά φιλοευρωπαϊκή δύναμη, ίσως η μόνη σήμερα που συνειδητοποιεί ότι το μέλλον της Ευρώπης περνάει μέσα από διαφορετική στρατηγική.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφής, διευκρίνισε ωστόσο ότι «οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να βρεθούμε στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή», διότι, όπως τόνισε, μια ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης δεν θα είναι απλή καταιγίδα.

«Βεβαίως σχεδιάζουμε, αλλά το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να προφυλαχθούμε. Η διάλυση της Ευρωζώνης δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών. Δεν πρέπει μέσα από επιμονή ή λάθος να οδηγηθούμε στην καταστροφή», δήλωσε και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει τον λαό για τις θέσεις του αλλά και για τις δυσκολίες.

«Ο δρόμος που καλούμε τον λαό να βαδίσει δεν είναι εύκολος, αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Θα τηρήσουμε αυτά που λέμε προεκλογικά. Δεν θα γίνουμε όπως τον κ. Σαμαρά, που άλλα έλεγε πριν, εναντίον του μνημονίου, διέγραψε μάλιστα και στέλεχος για αυτόν τον λόγο και τώρα είναι υπέρμαχος του μνημονίου και το επαναφέρει. Η δύναμή μας είναι η συνέπεια, το γεγονός ότι μιλούμε τη γλώσσα της αλήθειας και ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει εάν εκλεγεί, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν μπορούμε να επιμένουμε στο λάθος, ότι «δεν ήταν κακός ο μάγειρας, αλλά έφταιγε η συνταγή» και ότι η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη της Ευρώπης και όχι την τιμωρία της.

«Αγωνιζόμαστε για να επιστρέψει η βασική αξία, η Δημοκρατία, ως κύριο συστατικό, ως θεμέλιος λίθος της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η άνοδος της Αριστεράς είναι ευκαιρία προκειμένου οι ηγεσίες να ταρακουνηθούν και να συνειδητοποιήσουν τον αδιέξοδο δρόμο στον οποίο βαδίζουν», υπογράμμισε κατ’ επανάληψη.

Αναφερόμενος στους άξονες της πολιτικής του, έκανε λόγο για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, μεταξύ άλλων στον δημόσιο τομέα, στο φορολογικό σύστημα, στην πάταξη της παραοικονομίας, στην ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας, αλλά επισήμανε ότι για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να σταματήσει η καταστροφή της οικονομίας.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους Γερμανούς πολίτες, σημείωσε ότι μόνο έτσι θα σταματήσουν κι εκείνοι να ρίχνουν χρήμα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και θα πάρουν κάποτε τα χρήματά τους πίσω.

Επαναφέροντας την πρότασή του για αναπτυξιακά μέτρα, για ένα Σχέδιο Μάρσαλ, όπως είπε, για την έκδοση ευρωομολόγου και για την απευθείας δανειοδότηση των κρατών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αυτά τα θέματα συζητούνται πλέον και στις Συνόδους της G-8, αλλά εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξος σχετικώς με το εάν είναι πιθανό να ληφθούν θετικές αποφάσεις στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον γερμανικό λαό για την αλληλεγγύη του και τόνισε ότι δεν πρόκειται για πόλεμο μεταξύ λαών ή εθνών, ενώ κάλεσε τους Γερμανούς να δείξουν έμπρακτα αυτή την αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, επιλέγοντας αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα για τις διακοπές τους και υποσχόμενος «ελληνική ζεστή και ανθρώπινη φιλοξενία».

Ερωτηθείς δε για την πρόταση δημοψηφίσματος που φέρεται να υπέβαλε η Καγκελάριος της Γερμανίας, ο πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη, αλλά τόνισε ότι είναι προφανές ότι «μια από τις δύο πλευρές δεν λέει την αλήθεια». Αν, ωστόσο, η πρόταση έγινε, πρόκειται, τόνισε, για λάθος.

«Έχουμε Σύνταγμα, διαδικασίες, πολιτικές δυνάμεις. Θα ήταν άλλωστε άστοχο. Η παραμονή στο ευρώ δεν αμφισβητείται από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Το αποτέλεσμα θα ήταν δεδομένο», ανέφερε και εξέφρασε την άποψη ενδεχομένως στην σκέψη της κυρίας Μέρκελ να ήταν η πρόθεση να βοηθήσει τους ομοϊδεάτες της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι όμως θα απενοχοποιείτο πλήρως η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλάους Ερνστ: Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα

Την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και στο κυβερνητικό του πρόγραμμα εξέφρασε ο πρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Κλάους Ερνστ, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Ερνστ έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα εντελώς διαφορετικό από αυτό που πρότειναν η Άγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί για έξοδο από την κρίση και τόνισε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε να πετύχει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ «λένε ότι πρώτα πρέπει να θέσουμε σε κίνηση τη δική μας οικονομία, για να ενδυναμώσουμε τις δικές μας θέσεις, και έχουν προτάσεις για το πώς θα γίνει αυτό – από την ενεργειακή πολιτική μέχρι και την ενίσχυση του τουρισμού. Είναι ένα δικό τους σχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει στο να βγει η Ελλάδα από την κρίση» δήλωσε ο κ. Ερνστ.

Μήνυμα συμπόρευσης στο γερμανικό και γαλλικό λαό

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς, κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο Βερολίνο, συνάντησε ακόμη τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν. Όπως διευκρίνισε, είχε ζητήσει συναντήσεις με όλα τα κόμματα του γερμανικού Κοινοβουλίου και βρίσκεται πάντα στην διάθεση των Χριστιανοδημοκρατών, εάν επιθυμούν επικοινωνία. Σε ό,τι αφορά την ίδια της Άγκελα Μέρκελ, σημείωσε ότι είναι δικαίωμά της να τηρεί το πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις μόνο με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Προβληματισμό προακάλεσε η στάση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, που απέφυγε να δει τον κ. Τσίπρα. Παρότι είδε τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο κ. Σταϊνμάιερ θεωρείται ιεραρχικά ανώτερος στην ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας στα ελληνικά ΜΜΕ στην γερμανική πρωτεύουσα, μετά τις επαφές που είχε επανέλαβε ότι ο μόνος δρόμος για την διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης και για την σωτηρία του κοινού νομίσματος είναι η εγκατάλειψη των προγραμμάτων λιτότητας και η εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής.

«Αυτή η δοκιμασία δεν αφορά μόνο Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά όλους τους Ευρωπαίους. Αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε δρόμο χωρίς επιστροφή, το ίδιο θα συμβεί σε ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού και έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη των ηγετών της Ευρώπης. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να επιλέξει, ανέδειξε την ανάγκη να εξευρεθούν κοινές ευρωπαϊκές λύσεις για το πρόβλημα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα δώσει προοπτική και ελπίδα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα έκτος Ευρωζώνης και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αλήθεια, πότε πρωτοακούσατε για την πιθανότητα διάλυσης του ευρώ ή για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας; Από τότε που εφαρμόζεται το μνημόνιο. Το μνημόνιο θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη της Ελλάδας εντός Ευρωζώνης, θέτει σε κίνδυνο την διατήρηση του ευρώ. Αν ξεπεράσουμε το μνημόνιο της λιτότητας και αν πειστούμε όλοι για την ανάγκη να στηρίξουμε πολιτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα, πιστεύω ότι θα ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο κ.Τσίπρας κάλεσε τους λαούς της Γαλλίας και της Γερμανίας να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό, επιλέγοντας την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικώς με τα προβλήματα που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν Γερμανοί τουρίστες, εάν απεργήσουν ορισμένοι κλάδοι εργαζομένων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες είναι τόσο φιλόξενος λαός που σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στους Γερμανούς που θα θελήσουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά.
(πηγή)

(Visited 21 times, 1 visits today)
Leave a Reply