Τὸ νέο μΠΑτΣΟΚ ἄλλαξε ὄνομα καὶ λέγεται τΣΥΡΙΖΑ!


Δέν τό γνωρίζετε; 
Λάθος, ὅλοι τὸ γνωρίζουμε. Λέγεται τΣΥΡΙΖΑ!

Ἐὰν μάλιστα κυττάξουμε προσεκτικὰ τὰ πρόσωπα ποὺ ἐτάχθησαν μαζύ του, θὰ διαπιστώσουμε πὼς ….ἄλλαξε ὁ Μανωλιὸς κι ἔβαλε τὰ ῥοῦχα του ἀλλοιῶς…
Διὰ τοῦ λόγου τὸ  ἀληθὲς ὅμως,  θὰ παραθέσω καὶ μερικὲς τοποθετήσεις τους πρόσφατες….

Αὐτὲς ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὸ «ἔξω» καὶ τὸ «ἀντί» καὶ τὸ «κατά»…

Τί μᾶς ἔλεγε κάποτε τό μΠΑτΣΟΚ; 
Ἔξω ἀπό τήν Εὐρώπη; Βγήκαμε ποτέ; 
Τί μᾶς λέει τώρα ὁ τΣΥΡΙΖΑ;  (Γιὰ τὴν ἀκρίβεια ἔλεγε… last year….) Ἔξω ἀπό τό εὐρῶ; Μέσα στήν δραχμή; Καί τί ἀκριβῶς κάνει;

«Την διαβεβαίωση ότι η εκλογή της Αριστεράς τον Ιούνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, έδωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο Βερολίνο, από κοινού με τον πρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κλάους Ερνστ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το ευρώ κινδυνεύει από την συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου, ενός προγράμματος το οποίο, όπως είπε, λειτουργεί καταστροφικά και σημείωσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και θα αλλάξει τους νόμους που δεν μπορούν να εφαρμοστούν με άλλους, διεκδικώντας όμως σε ευρωπαϊκό επίπεδο λύσεις στο πρόβλημα του χρέους και αλλαγή στρατηγικής….. »
(Στὸ τέλος θὰ παραθέσω ὅλο τὸ ἄρθρον.)

Τέτοιες ταχύτατες κωλοτοῦμπες οὔτε ὁ Ἀνδρέας Παπανδρέου δὲν ἔκανε. Τοὐλάχιστον αὐτὸς κρατοῦσε τὰ προσχήματα. Καὶ μετά, τὸ πήγαινε μὲ τὸ μαλακό. Πῶς θά κρατοῦσε ἄλλως τε  τόσα χρόνια αὐτή ἡ κολώνια; 

Τί ἄλλο μᾶς ἔλεγε κάποτε τό μΠΑτΣΟΚ; Ἀντί καπιταλιστικόν κόμμα δέν ἐδήλωνε; Χμμμ… Τό διαπιστώσαμε ὅλοι μας φαντάζομαι…
Τί μᾶς λέει τώρα ὁ τΣΥΡΙΖΑ; Ἀντί καπιταλιστικόν κόμμα δέν δηλώνει; Χμμμ… Καί τί ἀκριβῶς κάνει παρακαλῶ; Δηλώνει καί ἀντιμνημονιακόν κόμμα; Ἀντί τροϊκανόν; Ἀντί τέλος πάντων; Χμμμ… Καλά, ἄς μὴ φᾶμε, μᾶς ἔχουν τραπέζι στὸν τΣΥΡΙΖΑ! Καὶ τὶ τραπέζι:

«… Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε από την καταγγελία του μνημονίου και φτάσαμε στην «επανεξέταση της υπάρχουσας στρατηγικής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του προς τους ηγέτες της ευρωζώνης. Και στο θέμα της παραμονής ή όχι στο ευρώ υπήρξε μια εντυπωσιακή αναδίπλωση, αφού μέχρι και η ακραία συνιστώσα ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) αναγκάστηκε να αποκηρύξει τη διακηρυγμένη θέση της για έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. …»
(πηγή)

 Μίλησε κάποιος γιά τοῦμπες τοῦμπες κωλοτοῦμπες; Μπᾶ… Ἁπλῶς ἀκολουθεῖ τὰ βήματα τῶν προκατόχων του…
Ἄλλως τε τολμᾶ νὰ φιλοδοξῇ στὴν διαδοχὴ τῆς θέσεως ποὺ κρατοῦσε τὸ μΠΑτΣΟΚ τόσες δεκαετίες…
Λέτε μέ τόσες κωλοτοῦμπες νά μή τά καταφέρῃ;

 Τὸ μΠΑτΣΟΚ ἦταν κατὰ τοῦ ΝΑΤΟ. Προχθὲς πῆγε ὁ Ἀλέξης στὰ σώματα ἀσφαλείας, πρὸ κειμένου νὰ τοὺς τάξῃ τὰ δικά του ταξίματα. Μήπως διακρίνουμε κι ἐδῶ κάποιαν ὁμοιότητα; Μήπως κι αὐτός, ὅπως οἱ προκάτοχοί του, ἄνοιξαν τόν δρόμο μέ ψεύδη καί ἐξακολουθοῦν μέ ψεύδη;

Προσωπικῶς τὸ εἴπαμε… Διασκεδάζω…Καὶ διασκεδάζω βαθύτατα…
Δὲν πειράζει…
Πρέπει κι αὐτὸς νὰ πάρῃ μεζεδάκι ἐξουσίας.
Τί στό καλό; Ὅλο στήν ἀπ’ ἔξω θά εἶναι τό σινάφι του; 
Γιὰ νὰ τοὺς δοῦμε ὅμως… Γιὰ νὰ τοὺς δοῦμε… Πόσο θά ἀντέξῃ τό νέον μΠΑτΣΟΚ στά νέα δεδομένα;
Πάντως πολὺ λιγότερο ἀπὸ ὅσο ἄντεξε ἡ παλαιοτέρα του ἔκδοσις…
Βλέπετε, ἀποτυχημένη ἡ συνταγή… Κι ἄς πιστεύουν αὐτοὶ πὼς εἶχε ἐπιτύχει…

Διότι, δὲν ἤξεραν ἀλλὰ οὔτε καὶ ἐτόλμησαν νὰ ῤωτήσουν.

Φιλονόη. 

Τσίπρας: Η εκλογή της αριστεράς δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ

Την διαβεβαίωση ότι η εκλογή της Αριστεράς τον Ιούνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, έδωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο Βερολίνο, από κοινού με τον πρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κλάους Ερνστ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το ευρώ κινδυνεύει από την συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου, ενός προγράμματος το οποίο, όπως είπε, λειτουργεί καταστροφικά και σημείωσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και θα αλλάξει τους νόμους που δεν μπορούν να εφαρμοστούν με άλλους, διεκδικώντας όμως σε ευρωπαϊκό επίπεδο λύσεις στο πρόβλημα του χρέους και αλλαγή στρατηγικής.

«Θα πάμε με θέσεις και προτάσεις, θα ακούσουμε», υπογράμμισε και απέκλεισε το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών.

«Η δική μας πρόταση, είναι πρόταση σωτηρίας. Η πιθανή εκλογή μας δίνει προοπτική σταθερότητας και όχι μεγαλύτερης αστάθειας από αυτήν που ήδη υπάρχει», δήλωσε και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη που επιθυμεί την καταστροφή της Ευρώπης, αντιθέτως, είναι βαθιά φιλοευρωπαϊκή δύναμη, ίσως η μόνη σήμερα που συνειδητοποιεί ότι το μέλλον της Ευρώπης περνάει μέσα από διαφορετική στρατηγική.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφής, διευκρίνισε ωστόσο ότι «οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να βρεθούμε στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή», διότι, όπως τόνισε, μια ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης δεν θα είναι απλή καταιγίδα.

«Βεβαίως σχεδιάζουμε, αλλά το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να προφυλαχθούμε. Η διάλυση της Ευρωζώνης δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών. Δεν πρέπει μέσα από επιμονή ή λάθος να οδηγηθούμε στην καταστροφή», δήλωσε και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει τον λαό για τις θέσεις του αλλά και για τις δυσκολίες.

«Ο δρόμος που καλούμε τον λαό να βαδίσει δεν είναι εύκολος, αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Θα τηρήσουμε αυτά που λέμε προεκλογικά. Δεν θα γίνουμε όπως τον κ. Σαμαρά, που άλλα έλεγε πριν, εναντίον του μνημονίου, διέγραψε μάλιστα και στέλεχος για αυτόν τον λόγο και τώρα είναι υπέρμαχος του μνημονίου και το επαναφέρει. Η δύναμή μας είναι η συνέπεια, το γεγονός ότι μιλούμε τη γλώσσα της αλήθειας και ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει εάν εκλεγεί, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν μπορούμε να επιμένουμε στο λάθος, ότι «δεν ήταν κακός ο μάγειρας, αλλά έφταιγε η συνταγή» και ότι η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη της Ευρώπης και όχι την τιμωρία της.

«Αγωνιζόμαστε για να επιστρέψει η βασική αξία, η Δημοκρατία, ως κύριο συστατικό, ως θεμέλιος λίθος της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η άνοδος της Αριστεράς είναι ευκαιρία προκειμένου οι ηγεσίες να ταρακουνηθούν και να συνειδητοποιήσουν τον αδιέξοδο δρόμο στον οποίο βαδίζουν», υπογράμμισε κατ’ επανάληψη.

Αναφερόμενος στους άξονες της πολιτικής του, έκανε λόγο για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, μεταξύ άλλων στον δημόσιο τομέα, στο φορολογικό σύστημα, στην πάταξη της παραοικονομίας, στην ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας, αλλά επισήμανε ότι για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να σταματήσει η καταστροφή της οικονομίας.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους Γερμανούς πολίτες, σημείωσε ότι μόνο έτσι θα σταματήσουν κι εκείνοι να ρίχνουν χρήμα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και θα πάρουν κάποτε τα χρήματά τους πίσω.

Επαναφέροντας την πρότασή του για αναπτυξιακά μέτρα, για ένα Σχέδιο Μάρσαλ, όπως είπε, για την έκδοση ευρωομολόγου και για την απευθείας δανειοδότηση των κρατών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αυτά τα θέματα συζητούνται πλέον και στις Συνόδους της G-8, αλλά εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξος σχετικώς με το εάν είναι πιθανό να ληφθούν θετικές αποφάσεις στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον γερμανικό λαό για την αλληλεγγύη του και τόνισε ότι δεν πρόκειται για πόλεμο μεταξύ λαών ή εθνών, ενώ κάλεσε τους Γερμανούς να δείξουν έμπρακτα αυτή την αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, επιλέγοντας αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα για τις διακοπές τους και υποσχόμενος «ελληνική ζεστή και ανθρώπινη φιλοξενία».

Ερωτηθείς δε για την πρόταση δημοψηφίσματος που φέρεται να υπέβαλε η Καγκελάριος της Γερμανίας, ο πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη, αλλά τόνισε ότι είναι προφανές ότι «μια από τις δύο πλευρές δεν λέει την αλήθεια». Αν, ωστόσο, η πρόταση έγινε, πρόκειται, τόνισε, για λάθος.

«Έχουμε Σύνταγμα, διαδικασίες, πολιτικές δυνάμεις. Θα ήταν άλλωστε άστοχο. Η παραμονή στο ευρώ δεν αμφισβητείται από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Το αποτέλεσμα θα ήταν δεδομένο», ανέφερε και εξέφρασε την άποψη ενδεχομένως στην σκέψη της κυρίας Μέρκελ να ήταν η πρόθεση να βοηθήσει τους ομοϊδεάτες της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι όμως θα απενοχοποιείτο πλήρως η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλάους Ερνστ: Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα

Την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και στο κυβερνητικό του πρόγραμμα εξέφρασε ο πρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Κλάους Ερνστ, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Ερνστ έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα εντελώς διαφορετικό από αυτό που πρότειναν η Άγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί για έξοδο από την κρίση και τόνισε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε να πετύχει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ «λένε ότι πρώτα πρέπει να θέσουμε σε κίνηση τη δική μας οικονομία, για να ενδυναμώσουμε τις δικές μας θέσεις, και έχουν προτάσεις για το πώς θα γίνει αυτό – από την ενεργειακή πολιτική μέχρι και την ενίσχυση του τουρισμού. Είναι ένα δικό τους σχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει στο να βγει η Ελλάδα από την κρίση» δήλωσε ο κ. Ερνστ.

Μήνυμα συμπόρευσης στο γερμανικό και γαλλικό λαό

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς, κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο Βερολίνο, συνάντησε ακόμη τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν. Όπως διευκρίνισε, είχε ζητήσει συναντήσεις με όλα τα κόμματα του γερμανικού Κοινοβουλίου και βρίσκεται πάντα στην διάθεση των Χριστιανοδημοκρατών, εάν επιθυμούν επικοινωνία. Σε ό,τι αφορά την ίδια της Άγκελα Μέρκελ, σημείωσε ότι είναι δικαίωμά της να τηρεί το πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις μόνο με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Προβληματισμό προακάλεσε η στάση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, που απέφυγε να δει τον κ. Τσίπρα. Παρότι είδε τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο κ. Σταϊνμάιερ θεωρείται ιεραρχικά ανώτερος στην ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας στα ελληνικά ΜΜΕ στην γερμανική πρωτεύουσα, μετά τις επαφές που είχε επανέλαβε ότι ο μόνος δρόμος για την διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης και για την σωτηρία του κοινού νομίσματος είναι η εγκατάλειψη των προγραμμάτων λιτότητας και η εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής.

«Αυτή η δοκιμασία δεν αφορά μόνο Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά όλους τους Ευρωπαίους. Αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε δρόμο χωρίς επιστροφή, το ίδιο θα συμβεί σε ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού και έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη των ηγετών της Ευρώπης. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να επιλέξει, ανέδειξε την ανάγκη να εξευρεθούν κοινές ευρωπαϊκές λύσεις για το πρόβλημα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα δώσει προοπτική και ελπίδα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα έκτος Ευρωζώνης και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αλήθεια, πότε πρωτοακούσατε για την πιθανότητα διάλυσης του ευρώ ή για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας; Από τότε που εφαρμόζεται το μνημόνιο. Το μνημόνιο θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη της Ελλάδας εντός Ευρωζώνης, θέτει σε κίνδυνο την διατήρηση του ευρώ. Αν ξεπεράσουμε το μνημόνιο της λιτότητας και αν πειστούμε όλοι για την ανάγκη να στηρίξουμε πολιτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα, πιστεύω ότι θα ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο κ.Τσίπρας κάλεσε τους λαούς της Γαλλίας και της Γερμανίας να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό, επιλέγοντας την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικώς με τα προβλήματα που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν Γερμανοί τουρίστες, εάν απεργήσουν ορισμένοι κλάδοι εργαζομένων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες είναι τόσο φιλόξενος λαός που σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στους Γερμανούς που θα θελήσουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά.
(πηγή)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply