Ἀτράντακτες ἀλήθειες καὶ πολιτικὸ ψεῦδος.

 

Ἀτράντακτες ἀλήθειες καὶ πολιτικὸ ψεῦδος.

Είναι αλήθεια ότι ο ΓΑΠ  ως μέλος πολλών οργανισμών και κλειστών λεσχών, λατρών της παγκοσμιοποίησης είναι συνεπής και στηρίζει την παγκόσμια διακυβέρνηση. Σε συνέχεια της ευκρινώς διατυπωθείσας θέσης του στο συνέδριο του Econoimist τον Απρίλιο του 2010 περί ανάγκης  «να πάμε το συντομότερο σε μία παγκόσμια διακυβέρνηση…», σε χθεσινή συνέντευξή του στην βρετανική Guardian  (http://www.guardian.co.uk/world/2012/jun/15/george-papandreou-supports-pro-european-parties) τονίζει την ανάγκη να έχει η Ελλάδα μία προ-ευρωπαϊκή κυβέρνηση ως προπομπό μιας άλλης πανευρωπαϊκής η οποία θα έχει ως πρωθυπουργό την φράου Μέρκελ και στην οποία ίσως ο ΓΑΠ διεκδικεί και θέση!.

Επίσης όπως διαπιστώνει η εφημερίδα, η δήλωση του ΓΑΠ στηρίζει το συνεταιράκι του  Αντώνη Σαμαρά, αποδεικνύοντας ότι οι δύο πολιτικοί από την αρχή βρίσκονταν σε αγαστή συνεργασία τόσο μεταξύ τους όσο και με τους λοιπούς ευρωπαίους υποστηρικτές των διεθνών τραπεζιτών.

Μία άλλη αλήθεια είναι ότι το μένος με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς  απευθύνθηκε στους Βουλευτές του κατά την ψήφιση του Β΄ Μνημονίου, καταδεικνύει ότι η καταψήφιση του Α΄ Μνημονίου ήταν προσχηματική και στόχο είχε μόνον τον εγκλωβισμό των αντιμνημονιακών ψηφοφόρων.

Αυτό που ενδεχόμενα δεν περίμενε ήταν η απήχηση που όπως απεδείχθη είχε ο αντιμνημονιακός λόγος του Π. Καμμένου και των άλλων εξωσυστημικών αντιμνημονιακών  ηγετών, στους αγανακτισμένους πολίτες ου κατέκλεισαν το διαδίκτυο.

Αλήθεια επίσης είναι ότι  οι αντικειμενικοί αναλυτές γνωρίζουν ότι τα περί αναδιαπραγμάτευσης των όρων των Μνημνονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μία ουτοπία. Άλλωστε τουλάχιστον οι ΓΑΠ και Σαμαράς έχουν επανειλημμένα προσυπογράψει την υποτέλειά τους  και την ευλαβική τήρηση των όρων του μνημονίου. Ο Ευαγ. Βενιζέλος, θεωρώ ότι απαξίωσε τον εαυτό του και το ΠΑΣοΚ και ο λόγος του  στερείται σοβαρότητας.

Ωστόσο είναι μέγιστο ψέμμα  και ευθεία επίθεση στην λογική των πολιτών ο ισχυρισμός του Σαμαρά και των υπολοίπων εραστών του μνημονίου των τραπεζιτών , τα περί αποβολής της χώρας από την ευρωζώνη και το ευρώ.  Πρόκειται για επικίνδυνο παιχνίδι, το οποίο έχει στεγνώσει την χώρα από τραπεζικές καταθέσεις και η αγορά από ρευστότητα. Θυσιάζει στον πολιτικό καιροσκοπισμό, την χώρα και την κοινωνική  και οικονομική ευημερία των πολιτών.

Τον ισχυρισμό του ο οποίος ευθυγραμμίζεται με αντίστοιχους των τραπεζιτών και των φερεφώνων τους ΜΜΕ αντικρούουν οι πλέον αρμόσιοι Ευρωπαίο αξιωματούχοι Όλι Ρεν και Γιούγκερς,  άλλα και ο μέχρι  πρότινος Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Σαχινίδης τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει διαδικασία αποβολής μιας χώρας από την Ευρωζώνη, ούτε συζητήθηκε ποτέ τέτοιο θέμα».

Με ψέματα και ψευδεπίγραφους εκβιασμούς δεν κερδίζεται η ψήφος των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Τώρα πια ξέρουν!

Ένα είναι βέβαιο!

Εισερχόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο, ανεξάρτητα από το ποιος θα επικρατήσει στις εκλογές, η οποία θα ανοίξει  ένα παράθυρο ελπίδας για τους λαούς της Ευρώπης. Για να πληρωθεί το ρηθέν Ολλανδού πολιτικού ο οποίος είπε, ότι όλες οι ιστορικές αλλαγές στην Ευρώπη είχαν σαν αφετηρία την Ελληνική σκέψη ή τους Έλληνες!

 

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

(Visited 20 times, 1 visits today)
One thought on “Ἀτράντακτες ἀλήθειες καὶ πολιτικὸ ψεῦδος.

Leave a Reply