Τελικῶς μπαίνουμε κι ἐμεῖς στὸν πόλεμο.

Τελικῶς μπαίνουμε κι ἐμεῖς στὸν πόλεμο.

Γι τν κρίβεια, στν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τί λέγαμε μως; 
Μήπως λέγαμε πώς ξεκίνησε;
Μπ
… Λθος κάναμε…
ΚΙ
κόμη μεγαλύτερον λθος στ,τι δν μς φορ
Γι
ν δομε μως, μήπως τά γεγονότα τρέχουν ταχύτερα πό τήν πιό ρρωστημένη φαντασία;

Ο ΗΠΑ ζητον τν Σούδα, πρ κειμένου νπιχειρον κατ τς Συρίας. 
Λέτε μήπως τά κουδουνισμένα νά μήν τήν δώσουν;
ς τφήσουμε καλλίτερα… δ τς σημαες τς παίρνει νεμος, στήν Σούδα θά κολλήσουν;

 

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την «ανθρωπιστική κρίση στην Συρία». Η ενημέρωση έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο, τυπικό αίτημα προς την Αθήνα σε μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο «απλά» όπως ήταν στην περίπτωση της Λιβύης, αφού δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να δίνει άλλοθι στην ελληνική πλευρά να εγκρίνει την χρήση της βάσης. Και αυτό είναι το τυπικό κώλυμα της υπόθεσης. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έλθει μετωπικά αντιμέτωπη με τα ρωσικά συμφέρονα. χωρίς μαλιστα να έχει να κερδίσει κάτι το ουσιαστικό από αυτή την κόντρα, μάλοον το αντίθετο.

Δηλαδή θα βρεθεί στην μέση σε μία αναμέτρηση για την οποία όλος ο πλανήτης κρατά ήδη την ανάσα του.

Αν η Μόσχα, αποφασίσει «να τραβήξει  το σχοινό» που όπως φαίνεται αυτό θα συμβεί, τότε είναι πιθανόν η Αθήνα να βρεθεί στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να δίνει έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μαχητικά να χρησιμοποιούν την βάση της Σούδας για να κτυπούν στόχους ρωσικού συμφέροντος στην Συρία! (πηγή)

Καί τί κριβς συμβαίνει στήν Συρία;
Χμμμ… 
Στ
σύνορα χουν κατεβάσει ο Τορκοι τ πρτα ρματα μάχης. 
πέναντι παρετάχθησαν ο Σύριοι, μντίστοιχες δυνάμεις κα φυσικ μ τος ώσσους ν τος στηρίζουν.

 

Με την προώθηση μιας ολόκληρη τεθωρακισμένης Tαξιαρχία, της 17ης, εξοπλισμένης με εκσυχρονισμένα άρματα μάχης Τ-72 (πρόσθετη θωράκιση βελτιωμένο Σύστημα Ελέγχου Πυρός, νέα συστήματα επικοινωνιών κλπ), απάντησε η Συρία στην κίνηση της Τουρκίας να ενισχύσει τις δυνάμεις της στα σύνορα και στην φημολογία που έχει αναπτυχθεί για «τουρκική ετοιμότητα έναρξης επιχειρήσεων».

Την ίδια στιγμή ολόκληρο το 3ο Σ.Σ. του συριακού Στρατού βρίσκεται σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστο μέρος των συριακών ενόπλων δυνάμεων έχει εμπλακεί στις συγκρούσεις με τους αντάρτες, καθώς οι ισλαμιστές είναι εντοπισμένοι σε δύο-τρεις πόλεις (Χομς, προάστεια Χαλεπίου, Χάμα) και η μεγαλύτερη δύναμη τελεί σε αναμονή για πιθανές επιθέσεις από το Ισραήλ ή την Τουρκία.

Συνολικά περίπου 170 άρματα μάχης προωθήθηκαν βόρεια του Χαλεπίου, κάπου 30 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης. Το 3ο Σ.Σ. έχει συνολικά περί τα 1500 άρματα μάχης από τα 4.500 που υπηρετούν στον συριακό Στρατό, αλλά συγκεντρώνει τα περισσότερα εκσυγχρονισμένα αφού αξιόμαχα θεωρούται περίπου 3.000 άρματα.  

Η περιοχή είναι στην ζώνη ευθύνης του 3ου Σώματος Στρατού, το οποίο αποτελεί την «αφρόκρεμα¨των συριακών ενόπλων δυνάμεων αφού πέρα από το γεγονός ότι καλύπτει τα σύνορα με Τουρκία και Ιράκ, συγκεντρώνει και τις εφεδρικές δυνάμεις σε περίπτωση επίθεσης από το Ισραήλ, ενώ έχει υψηλή εκαπίδευση και εξοπλισμό για εξαπόλυση χημικών και βιολογικών επιθέσεων(πηγή)

πως διαπιστώνουμε οτε τ προσχήματα πλέον κρατον. 
Ο
μερικανοτοιμάζονται γι εσβολή, καθς κα ο Τορκοι.
Ο
Ῥῶσσοι εναι ποφασισμένοι, καθς κα ο Κινέζοι. 
Ο
Γλλοι πίσης μπκαν στν χορό….
Ο
σρηλινοί πρς τ παρν νορχηστρώνουν….  
Κι
μες συναινομε… 

Καί τί κριβς συμβαίνει στήν πόλοιπη Μέση νατολή;

Η ομάδα μάχης του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου (R71) Charles de Gaulle πρόκειται να ενωθεί στην Α.Μεσόγειο με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) σε δύο εβδομάδες στην πλεόν απτή απειλή κατά της Συρίας από τότε που ξεκίνησς η κρίση.

Τα δύο αερoπλανοφόρα μεταφέρουν περί τα 100 μαχητικά αεροσκάφη και σίγουρα αποτελούν μια εξαιρετικά ισχυρή αεροπορική δύναμη ικανή να επιβάλλει την no-fly-zone που θέλουν οι δυτικοί, σε συνεργασία φυσικά με την τουρκική Αεροπορία και τις Αεροπορίες των αραβικών κρατών που προτίθενται να εμπλακούν στο εγχείρημα.

Ήδη από εχθές η Σαουδική Αραβία έχει θέσει τις αεροπορικές της δυνάμεις σε κατάσταση επιφυλακής. Αυτή την στιγμή το Charles de Gaulle βρίσκεται στα ανοιχτά του Μαρόκο, για την προγραμματισμένη άσκηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις της αραβικής χώρας. (πηγή)

Πολεμικός πυρετός επικρατεί στην Σαουδική Αραβία: Χθες το defencenet.gr επικαλούμενο πληροφορίες των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών αποκάλυψε ότι η Σαουδική Αραβία έχει θέσει σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τις δυνάμεις της, αλλά πλέον έχει περάσει στην φάση προώθησης των στρατευμάτων του προς τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ.

Στο μεταξύ υπογράφηκε και το διάταγμα του Σαουδάραβα μονάρχη για την πολεμική προετοιμασία της χώρας και την προώθηση των στρατευμάτων στην Ιορδανία απ’όπου σκοπεύουν να επιτεθούν στην Συρία!. 

Περί τα 500 άρματα μάχης Μ-60 και Μ1Α2 Abrams, δύο μονάδες ειδικών δυνάμεων μεγέθους τάγματος και 6 Α/Α αντιαεροπορικές πυραυλικές συστοιχίες κατευθύνονται προς την Ιορδανία! 

Η άφιξη των σαουδαραβικών στρατευμάτων στην Ιορδανία έχουνφυσικά ένα στόχο: Να υποστηρίξουν την χώρα σε περίπτωση επίθεσης αντιποίνων των συριακών ενόπλων δυνάμεων, αφού η Ιορδανία θα ειναι η βάση των αεροσκαφών που θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν τη no-fly-zone. Για τον λόγο αυτό σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας βρίσκονται και οι δυνάμεις της Ιορδανίας. (πηγή)

Κι πως δη πρνέφερα, ο Κινέζοι τοιμάζονται πίσης…
Πρ
ς ρας παρατηρον, λλ στ μεταξ μαζεύουν κα τος γείτονες, μν κα τος χουν στ μετόπισθεν….

 

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABS πληροφορίες από το κινεζικό υπουργείο Άμυνας αναφέρουν ότι το Πεκίνο αποφάσισε την αποστολή αεροναυτικής δύναμης με στόχο την προστασία των κινεζικών συμφερόντων στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Geng Yansheng δήλωσε σχετικά: «Η Κίνα πρόκειται με αποφασιστικότητα να αντιτεθεί στην οποιαδήποτε προκλητική συμπεριφορά “από άλλες χώρες οι οποίες διεκδικούν κυριαρχικά δικαιώματα στις νησίδες Spratlys” (σημ. σύμπλεγμα που βρίσκεται και η ατόλλη Scarborough στη νότια κινεζική θάλασσα). (πηγή)

Τήν φωτιά ποιός θά τήν βάλ;
δη γνωρίζουμε πς ομερικανοί, μέσ τς CIA, χρηματοδότησαν λη τν κατσντ κστρατεία. 
Κοιν
ς;
χουν βάλει τ φιτίλι, χουν σκορπίσει μικροεστίες φωτις κα τώρα πασχίζουν ν τς κατευθύνουν. 
Προσωριν
ς ο Τορκοι παίζουν θαυμάσια τν όλο πο τος νετέθ, μ τν λπίδα ν σώσουν κάτι π τσωστα. 
λλ δν εναι κε τ ζητούμενον.
Τ
ζητούμενον παραμένει κε πο μς φορ
Στ
πς κα γιατμες πρέπει νμπλακομε. 
δη τ κάναμε μ τν Λιβύη, κάτι πο θ κληθομε συντόμως, ς χώρα, ν πληρώσουμε. 
Τ
διο παναλάβαμε μ τφγανιστάν κα τράκ. 
ν τάξει, δν ποφασίσαμε μες ν στείλουμε δυνάμεις κε κάτω. 
λλά ποιός πεφάσισε; Μήπως ατοί πού μες πιλέξαμε; (κλογς εχαμε… ς προσέχαμε.. Δέν ξέραμε, δέν ωτούσαμε;)
Συνεπ
ς, βάσει διεθνος δικαίου, μες τος στείλαμε. 
Δέν ξέραμε; Τί δέν ξέραμε; Κα
στς τράπεζες, ταν πμε ν ζητήσουμε δάνεια, πάρχουν ροι. Τ γιατ δν τος διαβάζουμε, εναι δικό μας θέμα, χι τν τραπεζν. γ δν γνώρισα κάποια φιλάνθρωπη τράπεζα. 
Γιατί λοιπόν θεωρο
με πώς εμαστε μέτοχοι;
Δέν
κλέξαμε λους ατούς πού μς κυβέρνησαν καί μς κυβερνον; Δημοκρατία δέν χουμε;
Συνεπ
ς, εμαστε  πολύτως συνυπεύθυνοι γι τ πάντα! 

Καί γιατί τά γράφω λα ατά σήμερα;
πλς πρέπει ν γνωρίζουμε τ τ μς ξημερώνει… 
Κι α
τ πο μς ξημερώνει δν εναι διόλου καλό…
Θ
λεγα μάλλιστα πς εναι διαιτέρως σχημο…. Κι φείλουμε ν προετοιμαστομε, κόμη κα τώρα…
Ἐὰν φυσικ μπορομε νντιληφθομε τ τρχεται…

ψόμεθα…

Φιλονόη.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Leave a Reply