Δύστυχε Ὅμηρε, τί σοῦ ‘μελλε νὰ πάθῃς….

Από την μία, όχι μόνο είναι…. « Μακεδόνες», με καταγωγή …….ντουγρού από τον Βουκεφάλα, αλλά εσχάτως ανακάλυψαν πως η γλώσσα τους, τα Βουλγαροσλάβικα δηλαδή, έρχονται (σε απευθείας σύνδεση όμως, όχι αστεία) από την εποχή του δύστυχου Ομήρου, που δεν του έφταναν 20 χρόνια περιπλάνησης και περιπετειών,(διότι κατά μιαν σοβαρότατη εκδοχή,ο Όμηρος ήταν ο ίδιος ο Οδυσσέας) έχει και τους μαϊμουδιάρηδες από πάνω να οικειοποιούνται την γλώσσα του!!
Ευτυχώς που δεν ζει να τραβάει την γενειάδα του τώρα! Πάλι καλά όμως γι’αυτούς,που υπάρχει και καμιά φωνή λογικής εκεί πάνω,που λέει τα πράγματα όπως είναι!!

Σκοπιανοί : H “γλώσσα” μας συνέχεια της Ομηρικής.Οι παλιάτσοι των Βαλκανίων ξαναχτύπησαν με την βλακεία τους!Ο πλανήτης ΓΗ γελάει μαζί τους ξανά!!!Ως γλωσσική συνέχεια της Ομηρικής  βλέπουν την “γλώσσα” τους ολοένα και αυξανόμενος αριθμός Σκοπιανών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα γνωρίζει μεγάλη προβολή μεταξύ των Σκοπιανών στα Social Media ο παραπάνω πίνακας.

Στον πίνακα υποτίθεται ό,τι απεικονίζονται “Ομηρικές λέξεις” και προβάλλονται σε διπλανές στήλες οι δήθεν αντίστοιχες στην Αγγλική, Ελληνική και στο ιδίωμα των Σκοπίων.
Όπως είναι προφανές οι Σκοπιανοί ψευτο-ιστορικοί που δημιούργησαν αυτό το τερατούργημα επιδιώκουν να… πείσουν τους συμπατριώτες τους  ό,τι (α) η Ομηρική γλώσσα δεν έχει σχέση με την Ελληνική και (β) το ιδίωμα των Σκοπίων είναι συνέχεια της Ομηρικής.
Μάλιστα η βλακεία έχει φτάσει σε τέτοια ανεξερεύνητα επίπεδα που ορισμένοι Σκοπιανοί πήραν θάρρος και…τα έστειλαν σε ξένους καθηγητές Γλωσσολογίας. Το παράπονο τους είναι πως δεν έλαβαν καμία απάντηση. Φαντάζεστε τι γέλιο θα έπεσε μεταξύ των Γλωσσολόγων που τα έλαβαν!!

Γκεοργκιέφσκι: “Οι Σκοπιανοί παραχάραξαν την ιστορία”

Οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες  της ιστορίας των Βαλκανίων είναι οι Σλάβοι των Σκοπίων, έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης του VMRO-Λαϊκό Κόμματος των Σκοπίων, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι στο βιβλίο του «Αυτός είμαι».
Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει επίσης τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο και άλλες περιφερειακές εξελίξεις, σημειώνει, επίσης, λεπτομέρειες  για τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο το 1999.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο είχε άμεση σχέση με το Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, από όπου ελήφθησαν οι εντολές  να εισέλθει το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο.
«Η πρώην γενική γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ , Madeleine Korbel Albright,  ζήτησε τότε μέσω των Σκοπίων να επιτεθεί στη Σερβία ακόμη και με επίγειες δυνάμεις», έγραψε ο Γκεοργκιέφσκι.
Σύμφωνα με τον ίδιο στις συναντήσεις που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς είχαν συζητήσει για ανταλλαγή εδαφών μεταξύ της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας των Σκοπίων, της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, ενώ το ίδιο θέμα είχε συζητηθεί και με τον  Άρμπεν Τζαφέρι (σημ. πρόεδρο τότε του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων) ο οποίος συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό που είχε συνάψει τότε το VMRO- DPMNE με το αλβανικό κόμμα DPA, την εποχή της σύγκρουσης στo κράτος των Σκοπίων.
Αυτές οι λεπτομέρειες του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων έχουν σχολιαστεί ευρέως από πολλά μέσα ενημέρωσης τόσο στη Σερβία όσο και στα Σκόπια, γράφει  αλβανικό δημοσίευμα.
Σας παραθέτουμε βίντεο όπου ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων δηλώνει ότι οι Σκοπιανοί έχουν 100 χρόνια ιστορία και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με αυτό και ότι δεν χρειάζεται να κλέβουν ιστορία από Έλληνες, Βούλγαρους, και Αλβανούς. Aν και αποκαλεί το κράτος του “Μακεδονία” το διαχωρίζει φυλετικά από τους αρχαίους Μακεδόνες και αναγνωρίζει ότι είναι ένα από τα νεότερα Βαλκανικά κράτη όπως είχε διδαχθεί επί κομμουνισμού. Η παραδοχή της παραχάραξης της ιστορίας τόσο στο βιβλίο του όσο και στη συνέντευξη του βίντεο είναι ένα ισχυρό διπλωματικό χαρτί, καθότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος,αλλά ένας πρώην πρωθυπουργός και νυν πολιτικός. >πηγή)
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply