Ἰσπανία ζεῖς… Ἐσὺ μᾶς ὁδηγεῖς…

Mπορεί την Ισπανία,να την έσυραν κι αυτή όπως κι εμάς στο παιχνίδι της χρεωκοπίας,αλλά ο λαός δείχνει τον δρόμο .

Κι ο δρόμος δεν είναι αυτός που έχουμε διαλέξει εμείς εδώ στην Ελλάδα δυστυχώς!

Κάποτε τον δείχναμε εμείς και ήμασταν παράδειγμα…Τώρα μας βάζουν τα γυαλιά …..Δεν έχει σημασία τι θα καταφέρουν. Σημασία έχει ότι μάχονται γι’ αυτούς και για το μέλλον των παιδιών τους,για να μπορούν αύριο να τα κυττάζουν στα μάτια χωρίς ντροπή,σε αντίθεση με εμάς.

Σεμέλη

Οργισμένοι με την κυβέρνησή τους

Ξανά στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί και Πορτογάλοι

Ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν το Σάββατο στο κάλεσμα του κινήματος των «Αγανακτισμένων» και συγκεντρώθηκαν – μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής – γύρω από το κτίριο της Βουλής στη Μαδρίτη, για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, καταγγέλλοντας τις περικοπές που προτείνει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι. Ογκώδης διαδήλωση έγινε και στη Λισαβώνα, όπου οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν γενική απεργία για τις προσεχείς ημέρες.

Οι Ισπανοί συγκεντρώθηκαν στην Πουέρτα ντε Σολ και στην πλατεία με το άγαλμα του Ποσειδώνα, αμφότερες μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Κοινοβούλιο.

«Παραιτηθείτε» και «Δημοκρατία» έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως «Αυτοί δεν μας εκπροσωπούν».

Οι δρόμοι στην γύρω περιοχή είχαν κλείσει με την Αστυνομία να έχει στήσει φράχτες εμποδίζοντας την πρόσβαση. Το κτίριο του κοινοβουλίου ήταν περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

πηγη

__________________________________________________

Τέλος η Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη σε Λαθρομετανάστες στην Ισπανία

Από την 1η Σεπτεμβρίου εφαρμόζεται στην Ισπανία ο νέος νόμος, που παύει την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μετανάστες χωρίς έγγραφα από χώρες εκτός της Ε.Ε

. Οι υπηρεσίες υγείας σε λαθρομετανάστες θα περιορίζονται αυστηρά σε έκτακτα περιστατικά/λοιμώδη νοσήματα, σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης και σε ανηλίκους.Παρ’ όλες τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των αριστερών, περίπου 150.000 λαθρομετανάστες χάνουν τελικά το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν υγεία, αφού τα μέτρα αυτά κρίθηκαν ως απαραίτητα στην προσπάθεια αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ισπανίας, αλλά και εξοικονόμησης περίπου 500 εκ. € ανά έτος.Γιατί, όπως και να το κάνουμε, η περίθαλψή τους κοστίζει, την ίδια στιγμή που ως παράνομοι δεν φορολογούνται, άρα δεν προσφέρουν στην χώρα, άρα την περίθαλψή τους την επιβαρύνεται ο νόμιμος, φορολογούμενος Ισπανός.Στην Ελλάδα αντιθέτως, σ’ ένα κράτος δηλαδή που προπορεύεται της Ισπανίας στην κλίμακα κατάρρευσης, ο κρατικός προϋπολογισμός εξακολουθεί να επιβαρύνεται όχι μόνο με την δωρεάν περίθαλψη των λαθρομεταναστών, αλλά ποικιλοτρόπως. Βάσει του Συντάγματος, το κράτος υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων πρωτίστως και να διασφαλίζει την επιβίωση και την ασφάλειά τους. Όταν οι πράξεις του όμως οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα, στην εξαθλίωση δηλαδή του ελληνικού λαού, το κράτος χάνει την νομιμότητά του – βάσει Συντάγματος πάντα.

 πηγη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply