Ἡ τροφή σου, τὸ φάρμακό σου..

“Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου”
Αυτό δίδασκε ο μέγας Ιπποκράτης και σίγουρα, ήξερε πολλά  για να το λέει.

Άλλωστε σήμερα η επιστήμη καθημερινώς το επιβεβαιώνει. 

Το Φαρμακείο της Φύσης..

Η Φύση δημιούργησε και εξασφάλισε στον άνθρωπο όλα όσα χρειάζεται για τροφή και τα οποία γίνονται ακόμα πιο ισχυρά όταν τα καταναλώνει ωμά. Επειδή όμως μαθαίνουμε αρκετά αργά για το λόγο αυτό μέσα από τα σχήματα μάς καθοδηγεί για εκείνα τα τρόφιμα τα οποία χρειάζεται το συγκεκριμένο μέρος του σώματός μας…

ΚΑΡΟΤΑ
Μία φέτα καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Την κόρη,

 την ίριδα και τις ακτινοβόλες γραμμές του ματιού. 
Η επιστήμη μας λέει ότι η κατανάλωση καρότων δυναμώνει τη ροή του αίματος καθώς και τη λειτουργία του ματιού.
ΤΟΜΑΤΑ
Η τομάτα έχει τέσσερις θαλάμους και είναι κόκκινη. Το ίδιο και η καρδιά μας έχει τέσσερις θαλάμους και είναι κόκκινη. 
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι τομάτες είναι γεμάτες με λυκοπίνη που είναι ιδανική τροφή για την καρδιά και το αίμα.
ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Τα σταφύλια κρέμονται από ένα τσαμπί το οποίο έχει το σχήμα της καρδιάς. Κάθε σταφύλι μοιάζει με κύτταρο αίματος. Οι έρευνες σήμερα δείχνουν ότι τα σταφύλια είναι ιδανικά για την αναζωογόνηση της καρδιάς και του αίματος. 
ΚΑΡΥΔΙΑ
Ένα καρύδι μοιάζει με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο. Ακόμη και οι πτυχώσεις στο καρύδι είναι ακριβώς όπως το νεοχιτώνιο. Ξέρουμε ότι καταναλώνοντας καρύδια αναπτύσσουμε περισσότερες από τρεις δωδεκάδες νευρώνων οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αποστολή σημάτων και τη λειτουργία του εγκεφάλου. 
ΦΑΣΟΛΙΑ
Τα φασόλια συντελούν στην καλή λειτουργία των νεφρών και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά. 
ΣΕΛΗΝΟ
Το σέλινο καθώς και άλλα πράσινα λαχανικά μοιάζουν με οστά. Αυτές οι τροφές είναι ιδανικές για τη δύναμη των οστών. Το οστά αποτελούνται από 23% νατρίου και αυτές οι τροφές περιέχουν 23% νάτριο. Εάν στη διατροφή μας δεν περιέχεται αρκετό νάτριο το σώμα το αντλεί από τα οστά καθιστώντας τα αδύναμα. Οι τροφές αυτές αναπληρώνουν την ανάγκη του σώματος για νάτριο.
 
ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ
Τα αβοκάντο, η μελιτζάνα και τα αχλάδια στοχεύουν στην υγεία και τη λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου και μοιάζουν ακριβώς όπως αυτά τα όργανα. Έρευνες αποδεικνύουν ότι όταν μια γυναίκα τρώει ένα αβοκάντο την εβδομάδα ισορροπεί τις ορμόνες, ρίχνει το ανεπιθύμητο βάρος από τη γέννα και προλαμβάνει τους αυχενικούς καρκίνους.  Ένα αβοκάντο χρειάζεται εννέα μήνες μέχρι να γίνει ώριμο φρούτο και περιέχονται περισσότερα από 14.000 φωτολυτικά χημικά συστατικά της διατροφής σε κάθε ένα από τα φρούτα αυτά. Η επιστήμη έχει μελετήσει και καταγράψει μόνο 141 από αυτά τα συστατικά. 
ΣΥΚΑ
Τα σύκα είναι γεμάτα από σπόρους και μεγαλώνουν ανά δύο. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα του σπέρματος καθώς και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, υπερνικώντας την ανδρική στειρότητα. 
ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ
Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και η κατανάλωσή τους βοηθά στην ισορροπία του γλυκαιμικού δείκτη στους διαβητικούς. 
ΕΛΙΕΣ
Οι ελιές βοηθούν την υγεία και τη λειτουργία των ωοθηκών.
ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, και άλλα εσπεριδοειδή μοιάζουν με το στήθος των γυναικών και βοηθούν στην καλή υγεία των λεμφοκυττάρων. 
ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Τα κρεμμύδια μοιάζουν με τα κύτταρα του σώματος. Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι τα κρεμμύδια βοηθούν το σώμα να διώξει τα άχρηστα μέρη από τα κύτταρα. Παράγουν ακόμη και δάκρυα που καθαρίζουν τα επιθυλιακά στρώματα των ματιών. Το σκόρδο επίσης βοηθά στο να αποβάλλει ο οργανισμός τις ελεύθερες ρίζες από το σώμα οι οποίες είναι η αιτία για καρκινικά κύτταρα.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply