Ὁ κόσμος καίγεται καὶ αὐτοὶ τὴν τρομοκρατία τους!

Ὁ κόσμος καίγεται καὶ αὐτοὶ τὴν τρομοκρατία τους!Ὁ πλανήτης ἐτοιμάζεται νὰ ζήσῃ μία ἀπὸ τὶς δυσκολότερες περιόδους του.
Ὁ Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος εἶναι ἤδη πρὸ τῶν πυλῶν.
Νέα ὅπλα, «συγχρονα», ποὺ δὲν καταστρέφουν κτίρια παρὰ μόνον σκοτώνουν ἀνθρώπινα ὄντα, ἔχουν τεθεῖ σὲ ἐτοιμότητα πρὸ κειμένου νὰ ἀφανίσουν τὰ ἐπτὰ ἀπὸ τὰ 7,5 δὶς τῶν κατοίκων τοῦ πλανήτου μας.
Ἀλλὰ ἡ βιομηχανία τῆς τρομοκρατίας καλὰ κρατεῖ.
Ἡ κλιματικὴ ἀλλαγὴ ὑποτίθεται μᾶς ἀπειλεῖ…
Κάποιοι λίγοι ἐπιστήμονες τόλμησαν νὰ μιλήσουν, ἀλλὰ τοὺς ….σιώπησαν.
Καὶ φυσικὰ ἡ προπαγάνδα μεγαλώνει τὴν ὁρμή της…
Κάθε ἑβδομάδα πλεόν διαβάζουμε καὶ κάποιο ἀντίστοιχον θέμα.
Δὲν μᾶς  λένε ὅμως τὸ τὶ ἀκριβῶς συμβαίνει μὲ τὴν τρύπα τοῦ ὄζοντος. Κλείνει; Ἔκλεισε;
Τί γίνεται μέ τούς παγετῶνες; Τί εἶναι αὐτό πού πραγματικά τούς λειώνει; Καί γιατί ἀναγεννῶνται;
Γιατί τό ὀξυγόνον, παρά τήν μόλυνσιν ἐξακολουθεῖ νά κρατᾶ σταθερά τά ποσοστά του στήν ἀτμόσφαιρα;

Δεκάδες τὰ ἐρωτήματα… Καμμία ἀπάντησις!
Κινδυνεύουμε ἀπὸ ὅλες τὶς συμφορὲς ποὺ ὁ πλανήτης μᾶς ἔχει ἐτοιμάσει.
Καὶ οὐδεῖς τολμᾶ νὰ πῇ τὴν ἀλήθεια.
Ἀπὸ τὸ μόνον ποὺ κινδυνεύει ἡ ἀνθρωπότης εἶναι ἀπὸ τοὺς κοσμοεξουσιαστές.
Ἀλλὰ κι αὐτοὶ στὴν ὥρα τους.
Καὶ θὰ πληρώσουν καὶ θὰ ἐπιστρέψουν στὸν Τάρταρο… Ἐκεῖ ποὺ πράγματι ἀνήκουν!

Φιλονόη.

 

Κλιματική αλλαγή: 100 εκατ. θάνατοι ως το 2030

Εξίσου βαρύ και το οικονομικό κόστος στα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση

Το ανθρώπινο και οικονομικό κόστος της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ και θα γίνει ακόμη πιο αισθητό μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση
Μαδρίτη 

Οι οδυνηρές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ και θα γίνουν ακόμη περισσότερο αισθητές όχι σε έναν αιώνα αλλά σε μια εικοσαετία, σύμφωνα με νέα έκθεση η οποία υπολογίζει ότι ως το 2030 περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα θα έχουν πεθάνει εξ αιτίας της ενώ το παγκόσμιο ΑΕΠ θα έχει μειωθεί κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Η μελέτη, η οποία έγινε από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολογήσεων DARA, υπολόγισε το ανθρώπινο και το οικονομικό κόστος της κλιματικής αλλαγής σε 184 χώρες για το διάστημα από το 2010 ως το 2030. Διενεργήθηκε για λογαριασμό του Φόρουμ των Ευάλωτων στο Κλίμα (Climate Vulnerable Forum – CVF), μιας ένωσης 20 κρατών που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Το ανθρώπινο κόστος

Η έκθεση υπολόγισε ότι σήμερα πέντε εκατομμύρια άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο στον πλανήτη από ατμοσφαιρική ρύπανση, πείνα και ασθένειες που αποτελούν απόρροιες της κλιματικής αλλαγής. Εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στα 6 εκατομμύρια ετησίως ως το 2030 αν η χρήση των ορυκτών καυσίμων κινηθεί σύμφωνα με τις τάσεις που παρατηρούνται αυτή τη στιγμή – με άλλα λόγια αν δεν ληφθούν μέτρα για τη μείωσή της.

«Η κρίση από τον συνδυασμό κλιματικής αλλαγής-διοξειδίου του άνθρακα εκτιμάται ότι θα κοστίσει 100 εκατομμύρια ζωές από σήμερα ως το τέλος της επόμενης δεκαετίας»σημειώνουν οι ερευνητές, προσθέτοντας ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους – άνω του 90% – οι θάνατοι αυτοί θα σημειωθούν σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι οικονομικές απώλειες

Παράλληλα οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν ήδη ένα σημαντικό οικονομικό κόστος, μειώνοντας την παγκόσμια παραγωγή κατά 1,6% του παγκόσμιου ΑΕΠ – ποσοστό το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 1,2 τρισ. δολάρια (0,93 τρισ. ευρώ) τον χρόνο. Με τις παρούσες τάσεις εκτιμούν ότι, αν η άνοδος της θερμοκρασίας στα διάφορα σημεία του πλανήτη συνεχιστεί η μείωση θα διπλασιαστεί ως το 2030 φθάνοντας το 3,2% του παγκόσμιου ΑΕΠ και θα ξεπεράσει το 10% το 2100, στο τέλος του αιώνα.

Στον οικονομικό τομέα, οι απώλειες δεν θα έχουν τόσο ανισομερή κατανομή όπως στον ανθρώπινο. Η ύφεση αναμένεται να πλήξει περισσότερο τον αναπτυσσόμενο κόσμο, δεν θα αφήσει όμως αλώβητες τις ανεπτυγμένες ούτε και τις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες αφού εκτιμάται ότι το ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας θα μειωθεί κατά 2,1% ως το 2030 ενώ η πτώση στο ΑΕΠ της Ινδίας θα ξεπεράσει το 5%.

 βῆμα

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
One thought on “Ὁ κόσμος καίγεται καὶ αὐτοὶ τὴν τρομοκρατία τους!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἀπέτυχαν στόν νά διατηρήσουν τήν τρύπα τοῦ ὅζοντος; » Φιλονόη καὶ φίλοι...

Leave a Reply