Ἁπλᾷ τραγικὸς…

 

Ἁπλᾷ τραγικὸς...1Για την υπόθεση αυτή που λέγεται E.N.D και τα δισεκατομμύρια που ακούγονται πως είναι έτοιμα προς διάσωση της Ελλάδος,η αλήθεια είναι πως δεν έχω ακόμα σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη.
Είμαι μπερδεμένη γιατί ακούγονται πάρα πολλά δεξιά κι αριστερά,άλλα υπέρ,άλλα κατά….αξιόλογοι και πανέξυπνοι άνθρωποι είναι υπέρμαχοι και των δύο σεναρίων ( να είναι αληθινή όλη αυτή η ιστορία ή να είναι άλλο ένα σενάριο αποπροσανατολισμού όλο αυτό) και γενικότερα παρακολουθώ με ενδιαφέρον ,για να δω την κατάληξή της.


Βασικά,δεν ξέρω αν θέλω να είναι αληθινό…
Να έρθει δηλαδή  κάποιος και να αποπληρώσει όλο το χρέος της Ελλάδος.

Γιατί αν τώρα ξεχρεωθούμε και σωθούμε…σε ελάχιστο χρονικό διάστημα,η Ελλάδα της σαπίλας,της ηθικής κατάπτωσης και του εθνομηδενισμού ,θα είναι εδώ πάλι  ( αν έφυγε ποτέ ) δρυμύτερη και πιο σάπια από ποτέ!

Τίποτα δεν θα αλλάξει,αντιθέτως θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον ίδιο βούρκο που είμαστε μέχρι τώρα! Οπότε αν και θα ήθελα να τελειώσει αυτή η μιζέρια και ο πόνος γύρω μας,από την άλλη είμαι από καιρό πεπεισμένη πως οι Ελληνες,πρέπει να πάρουμε ένα γερό μάθημα για να συνετιστούμε και να προχωρήσουμε σε άλλο δρόμο,εντελώς διαφορετικό από αυτόν που βαδίζαμε χρόνια ολόκληρα .


Αλλά αν έρχομαι στο συγκεκριμένο θέμα σήμερα,είναι η παραίτηση ή μάλλον ο λόγος της παραιτήσεως από την END ενός από τα ιδρυτικά στελέχη της, του καθηγητού Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μέρυλαντ και συγγραφέως Θεόδωρου Καρυώτη.

Διάβαζα λοιπόν την επιστολή παραιτήσεως του κι όσο την διάβαζα,τόσο δεν με έπειθε για τις αγαστές του προθέσεις! Κατέληξε δε, η θλιβερή αυτή φυσιογνωμία να μας πει,ούτε λίγο ούτε πολύ ,ότι ο λόγος της παραιτήσεως του δεν είναι άλλος από το ότι δεν του έδιναν μισθό!!

Οι «σωτήρες»της Ελλάδος…καμαρώστε τους!!

Σεμέλη 

“Μέλη της Χ.Α και 12θειστές, πολλά μέλη της E.N.D”Ἁπλᾷ τραγικὸς...2

Τους λόγους της αποχώρησής του από την END (End National Debt – Τέλος Δημόσιου Χρέους) εξηγεί με επιστολή του ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μέρυλαντ και συγγραφέας Θεόδωρος Καρυώτης.

Στην επιστολή ο καθηγητής παίρνει πλέον σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις της END και τον Μανώλη Λαμπράκη για τα πολυσυζητημένα 600 δις ευρώ και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η υπόθεση θύμιζε νερό του Καματερού» ενώ περιγράφει πολλά από τα άτομα της οργάνωσης END «οπαδούς της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Θ. Καρυώτη:

«Επειδή το όνομά μου έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην υπόθεση END θεωρώ απολύτως αναγκαίο να διευκρινίσω ορισμένα γεγονότα.

Το καλοκαίρι το 2011 γνώρισα στη Νέα Υόρκη τον Γιατρό Μανώλη Λαμπράκη και μου ανέφερε ότι θαύμαζε την δουλειά μου στο θέμα της ΑΟΖ. Αργότερα μου σύστησε τον κύριο Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας μου ότι ο κύριος Σώρρας είχε στην κατοχή του 40 μετοχές μιας κάποιας τράπεζας που λεγόταν Τράπεζα της Ανατολής και με παρακάλεσε να κάνω μια αποτίμηση αυτής της μετοχής, καθόσον γνώριζε ότι είμαι οικονομολόγος και θα μπορούσα να κάνω μια τέτοια αποτίμηση. Μου εξήγησε επίσης ότι αυτή η μετοχή δεν είχε αγοραστεί από την Εθνική Τράπεζα.

Με τους υπολογισμούς που έκανα έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αξία της μετοχής σήμερα έφτανε στο εξωφρενικό και ασύλληπτο ποσό των 675 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Δύο ημέρες αργότερα ο Λαμπράκης με επισκέφτηκε αργά το βράδυ σε φιλικό σπίτι στη Νέα Υόρκη και μου ζήτησε να υπογράψω αυτή την αποτίμηση, πράγμα που έκανα. Σημειώνω επίσης ότι ουδέποτε εξέφρασα γνώμη για την μετοχή που μου έδειξαν αναφορικά με την γνησιότητά της ή εάν είχε γίνει η εκκαθάριση αυτής της μετοχής.
Αργότερα, ο Μανώλης Λαμπράκης αποφάσισε να δημιουργήσει μια οργάνωση που την ονόμασε “END” που είναι τα αρχικά των λέξεων End National Debt. Διόρισε τον εαυτό του Πρόεδρο της Οργάνωσης και εμένα Αντιπρόεδρο. Δυστυχώς εγώ δεν έφερα καμία αντίρρηση γιατί δεν γνώριζα ότι σκεφτότανε να με χρησιμοποιήσει στα σχέδιά του μια και κάποια στιγμή θα χρησιμοποιούσε την επιστημονική αλλά και την πολιτική μου υπόσταση.

Ξαφνικά, την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ο κύριος Αρτέμης Σώρρας λέγοντας ότι έχει στην διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! Δυστυχώς ούτε τότε έφυγα από την οργάνωση. Άρχισα βέβαια σιγά-σιγά να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ιδιαίτερα πρόσφατα όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλά μέλη ήταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές.

Έπαψα να είμαι μέλος της οργάνωσης, πολύ καθυστερημένα, την 9η Σεπτεμβρίου 2012.

Εκείνη την ημέρα συνάντησα τον Μανώλη Λαμπράκη στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας και του είπα προφασιζόμενος ότι υπάρχει πιθανότητα να αρχίσω να εργάζομαι για το ελληνικό δημόσιο και επομένως, με βάση τους κανονισμούς της οργάνωσης, δεν μπορούσα να παραμείνω μέλος της εκτός εάν ο μισθός μου προέρχεται όχι από το ελληνικό δημόσιο αλλά από την ίδια την οργάνωση.

Τον ερώτησα εάν η πάμπλουτη οργάνωσή ήταν σε θέση να μου παρέχει αυτό το μισθό και μου τόνισε ότι η οργάνωση δε διέθετε χρήματα για κάτι τέτοιο! Προηγουμένως βέβαια μου είχε αναφέρει ότι η οργάνωση διέθετε 600 δισεκατομμύρια δολάρια για να σώσει την Ελλάδα και άλλα 50 δισεκατομμύρια για να σώσει την Κύπρο. Δυστυχώς, με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμιζε «νερό του Καματερού» και υπέβαλα την παραίτηση μου.

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την καλοπροαίρετη ανάμειξή μου σε μια τέτοια υπόθεση με την οποία ουδεμία σχέση επιθυμώ πλέον να έχω».

πηγη

σχετικό θέμα :Μία ἐπιστολὴ ποὺ μᾶλλον πρέπει νὰ προσέξουμε…

(Visited 48 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ἁπλᾷ τραγικὸς…

  1. Ἀκριβῶς Σεμέλη. Εὐτελέστατος καὶ ὀλίγος ὁ κύριος αὐτὸς. ὁ ὁποῖος διὰ νὰ εἶναι καὶ ἐντὸς κλίματος ἀνέφερε κάτι περὶ χρυσαυγητῶν, δωδεκαθεϊστῶν. κ.ἄ. Ἐπειδὴ ὅμως γνωρίζω πολλοὺς ἀπὸ τὴν 15μελῆ ὁμάδα τῆς END ἐν Ἑλλάδι, σὲ πληροφορῶ ὅτι πρόκειται περὶ ἀξιολόγων ἀνθρώπων ὅπως ὁ Σωκράτης Χριστοδουλάρης (Λακωνικὴ ἀγωγή), ὁ γνωστὸς ἀρχαιολόγος καὶ πατριώτης Εὐάγγελος Μπεξῆς καὶ ἄλλοι. Νὰ ἀραιώνουμε λοιπόν, Χαίρετε κ. Καρυώτη!

Leave a Reply