«Διαίρει καὶ βασίλευε» παντοῦ!

«Διαίρει καὶ βασίλευε» παντοῦ!Δοκιμασμένη συνταγή!
 Ἐχθὲς τὸ «ἀριστεροὶ-δεξιοί». Πρὸ χθὲς τὸ «βασιλικοὶ-βενιζελικοί».
Τώρα ὅλοι ἐμεῖς καὶ ἀπέναντι οἱ ὑπάλληλλοι τῆς βουλῆς!!!

Δὲν μοῦ ἀρέσει ποὺ ἔχουν προνομιακὴ μισθολογικὴ μεταχείρισι, ἀλλὰ δὲν μοῦ ἀρέσει ἐπίσης τὸ γεγονὸς πὼς στοχοποιοῦνται ἀπὸ ὅλες τὶς ἄλλες ὁμάδες.
Οὐδέποτε γνώριζα τὶς συνθῆκες προσλήψεώς τους, καθῶς ἐπίσης κι ὅλων τῶν ἄλλων δημοσίων ὑπαλλήλων.
Αὐτὸ ποὺ γνωρίζω εἶναι πὼς ἐφ΄ ὅσον εἶναι ὑπάλληλοι, εἶμαστε στὴν ἴδια πλευρὰ κι ὀφείλουμε νὰ μὴν τοὺς βλέπουμε ὥς ἐχθρούς.
Δὲν μᾶς ληστεύουν αὐτοί. Τὰ κουδουνισμένα μᾶς ληστεύουν καὶ οἱ ἀποφάσεις τους.

Εἶναι σίγουρα μεγάλο θέμα. 
Ἀλλὰ σὲ μίαν κοινωνία, σὰν τὴν δική μας, ποὺ πτωχοποιεῖται, εἶναι πράγματι διάκρισις νὰ ὑπάρχουν κάποιοι ποὺ τὴν ἀποφεύγουν, διότι ἐξυπηρετοῦνται κι ἐξυπηρετοῦν!
Γιὰ νὰ μὴν στοχοποιοῦνται λοιπόν, ἤ  θὰ πρέπῃ νὰ ἀλλάξουν χῶρο ἐργασίας ἤ νὰ παραμείνουν ἐκεῖ, ὑπομένοντας τὸ κόστος τῶν ἐπιλογῶν τους.

Γιὰ ἐμέναν δὲν εἶναι ἐχθροί. Συμβιβασμένοι περισσότεροι εἶναι.

Φιλονόη.

Υ.Γ. Τί γίνεται μέ τούς συμβιβασμένους; Χμμμ… Σέβονται τὶς ἐπιλογές τους καὶ τὶς ἐπιπτώσεις αὐτῶν!

Δυσμενή διάκριση καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της Βουλής

Την έντονη αντίδραση των υπαλλήλων της Βουλής προκάλεσε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία προβλέπονται αλλαγές στο συνταξιοδοτικό τους.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στην οποία μάλιστα κάνουν λόγο για αμφίβολης νομιμότητας διαδικασία, θεσπίστηκαν μέτρα κατάργησης των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, μετά από «συστηματική δυσφήμηση τόσο κατά της Βουλής όσο και κατά των υπαλλήλων της».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής τονίζει πως αυτές οι ενέργειες είναι προφανές ότι δεν συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ούτε στην αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων και των ειδικών συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων. «Αποτελούν επίσης επικύρωση της διάθεσης ισοπεδωτισμού υπό το πρόσχημα της επίκλησης προνομίων και δήθεν ιδιαίτερης μεταχείρισης».

Σημειώνουν μάλιστα πως το αποτελεσμα αυτών των ρυθμίσεων είναι «αθρόες και συνάμα ακούσιες αλλά “υποχρεωτικές” παραιτήσεις έμπειρων στελεχών του Κοινοβουλίου που είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην υποστήριξη του κοινοβουλευτικού έργου».

Μάλιστα, ο Σύλλογος επισημαίνει πως γίνεται μια δυσμενής διάκριση, ειδικά κατά των υπαλλήλων της Βουλής, «το να μην ισχύει μόνο γι’ αυτούς ό,τι ισχύει για όλους τους άλλους υπαλλήλους του δημόσιο τομέα, δηλαδή η διατήρηση των δικαιωμάτων για όσους είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2010».

Καταλήγοντας, οι υπάλληλοι της Βουλής δηλώνουν «προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούν με όλες μας τις δυνάμεις για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αγνοώντας την ψυχολογική βία που υφιστάνται, υπερασπιζόμενοι το κύρος και την αυτονομία του Κοινοβουλίου».

πηγή

(Visited 17 times, 1 visits today)
2 thoughts on “«Διαίρει καὶ βασίλευε» παντοῦ!

  1. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ , ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ , ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ .(Ο νυν πρόεδρος της Βουλής έκανε δώρο στον τέως πρόεδρο πολυτελές αυτοκίνητο).Σε αυτήν την περίπτωση ο Ναός της Δημοκρατίας χάνει την ιερότητά του και μετατρέπεται σε ένα απλό κτίριο .Ένα κτίριο, όπου στεγάζεται το άντρο της παρανομίας.Αυτό δεν είναι Βουλή Δημοκρατίας.Αυτό είναι μαγαζί της παραλιακής και ακόμα χειρότερο.
    Πετυχημένος είναι ο πολιτικός που δημιουργεί θέσεις εργασίας ακόμα και γι’ αυτούς που δεν έχουν προσόντα; Ο όμορφος!, ο ευφυής ή ο ταλαντούχος δεν έχει ανάγκη τους πολιτικούς για να εργαστεί. Το θέμα είναι τι γίνεται με όλους τους υπόλοιπους, που δεν ξεχωρίζουν με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.Οι δυνατοί και οι ταλαντούχοι δεν έχουν ανάγκη τους επαίνους των γελοίων πολιτικών.Οι πολιτικοί είναι αυτοί, που καθήκον τους είναι να μην επιτρέψουν στην κοινωνία να γίνει ζούγκλα, όπου επιβιώνουν μόνον οι δυνατοί. Οι αδύναμοι έχουν ανάγκη τους πολιτικούς, γιατί αυτοί είναι που υποφέρουν.Άνθρωποι είμαστε και όχι ζώα, για ν’ ανταγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των ανθρώπων είναι θεμιτός μόνον για τα ανώτερα και όχι για το ψωμί μας. Για το ψωμί ανταγωνίζονται μεταξύ τους μόνον τα ζώα.Ολόκληρη η Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας πλήρωνε 500 βουλευτές και 1 στρατηγό, ενώ η Δημοκρατία της σύγχρονης Ελλάδας πληρώνει 300 στρατηγούς,και 1300 λοχίες γιατί κάποιοι μας δουλεύουν. Τους πολιτικούς πρέπει να τους στείλουμε στο διάολο, αφού κι αυτοί το ίδιο έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν μ’ εμάς.Το θέμα είναι πλέον ποιος θα προλάβει να το κάνει πρώτος.

Leave a Reply