Ἐλευθέρα πρόσβασις στὴν μελέτη τοῦ δίσκου τῆς Φαιστοῦ.

Ἐλευθέρα πρόσβασις στὴν μελέτη τοῦ δίσκου τῆς Φαιστοῦ.Ελεύθερη πρόσβαση στην ανάγνωση του Δίσκου της Φαιστού από την ιστοσελίδα του ΤΕΙ… τση Κρήτης… «Ο Δίσκος της Φαιστού ως αντικείμενο, αποτελεί τρανή απόδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας και με αφορμή την επέτειο με την συμπλήρωση 99 χρόνων από την ένωση της Ελλάδας με την Κρήτη, πρέπει τα στοιχεία αυτά να τα διατηρήσουμε ζωντανά και για τις επόμενες γενεές», ανακοίνωσε ο Δρ. Γκάρεθ Όουενς, η επιστημονική ομάδα του οποίου πραγματοποιεί την έρευνα για την ανάγνωση του Δίσκου της Φαιστού.

http://www.teicrete.gr/daidalika/

Σοφία Ζήνδρου

Ἡ συγκεκριμένη ἐνέργεια φυσικὰ εἶναι ἀπὸ τὶς καλλίτερες ποὺ ἔχουν συμβεῖ. 
Ἄλλως τὲ ὁ δίσκος τῆς Φαιστοῦ εἶναι ἀκόμη μὴ ἀναγνώσιμος καὶ ὅπως ἀντιλαμβάνομαι, ἀντιστοίχως μὲ ἀνάλογες ἄλλες πολλὲς περιπτώσεις, χρειάζονται κάποια βοήθεια.
Τὸ πῶς θὰ τὴν χρησιμοποιήσουν βέβαια αὐτὸ εἶναι ἄλλη ὑπόθεσις.

Πάντως σὲ κάθε περίπτωσιν ἐμεῖς μποροῦμε νὰ δοῦμε, μὲ ἄλλα μάτια, κάτι ποὺ ἔως σήμερα ἦταν ἀδύνατον.
Καλὸ μας ταξείδι στὰ ἄδυτα τοῦ δίσκου…

Φιλονόη.

(Visited 14 times, 1 visits today)
7 thoughts on “Ἐλευθέρα πρόσβασις στὴν μελέτη τοῦ δίσκου τῆς Φαιστοῦ.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἐλευθέρα πρόσβασις στὴν μελέτη τοῦ δίσκου τῆς Φαιστοῦ. « Φιλονόη καὶ φίλοι……

  2. Γελῶ Φιλονόη, γελῶ πολὺ ὅσο κέπτομαι πόσο θὰ γελᾶ ἀπὸ τὸ ὑπερπέραν ὁ κατασκευαστὴς τοῦ δίσκου μὲ ὅλους αὐτοὺς οἱ ὁποῖοι προσπαθοῦν μανιωδῶς νὰ ἀποκρυπτογραφήσουν τὸ δημιούργήμά του. Διότι μόνον γραφὴ δὲν εἶναι. Φαίνεται ὅτι ὁ παλαιὸς ἐκεῖνος Κρὴς ἦτο ἀρκούντως παιχνιδιάρης. Ειμαι μέσα του καὶ τὸν ἀντιλαμβάνομαι. Καὶ ἀμφότεροι γελᾶμε!

  3. Μία «Έκθεση Πεπραγμένων» ενός διαχειριστή του εμπορικού κέντρου της αρχαίας Φαιστού.

    Ο διάσημος Δίσκος της Φαιστού αποτελεί μία τυπογραφημένη, κατά επισημασμένες παραγράφους συνοπτική αναφορά ενεργειών ενός διαχειριστή – τιμητή του εμπορικού κέντρου της Φαιστού. Οι σπείρες, για λόγους τεχνικούς, ξεκινούν με οδηγό το χείλος του δίσκου, από την περιφέρεια προς το κέντρο, ενώ η επιγραφή, πάλι για τεχνικούς λόγους, έγινε αντίθετα.
    Ο Δίσκος της Φαιστού, η Στήλη από την Άβυδο, η Στήλη της Ροζέτας, η Πινακίδα από την Έγκωμη, η Πινακίδα από το ιερό της Αθηνάς του Ιδαλίου και η Πινακίδα της Κορτόνας αποτελούν μερικές έγγραφες αναφορές ή δημοσιεύματα τρεχουσών λογιστικών και κανονιστικών πράξεων προς ενημέρωσιν του άνακτα, της διοικήσεως ή του δήμου.

    https://skydrive.live.com/?cid=e39b50d7d9ea3235&id=E39B50D7D9EA3235%21105#!/view.aspx?cid=E39B50D7D9EA3235&resid=E39B50D7D9EA3235%21122&app=WordPdf

Leave a Reply