ΗΠΑ, Ἀπαγορεύουν στοὺς πολίτες νὰ δίνουν φαγητὸ σὲ ἀστέγους..

Πρώτα κλείδωσαν τους κάδους με λουκέτα..

Μετά θέσπισαν αυστηρούς νόμους ,με τους οποίους απαγορεύουν τους πολίτες να δίνουν φαγητό σε αστέγους.

Πως «χτυπάει»;;  Απάνθρωπο;;ΗΠΑ, Ἀπαγορεύουν στοὺς πολίτες νὰ δίνουν φαγητὸ σὲ ἀστέγους..

Και ποιός σας είπε, πως αυτοί που πρώτα δημιουργούν ορδές αστέγων και απελπισμένων ανθρώπων και μετά τους απαγορεύουν να τραφούν ακόμα και με τα σκουπίδια,είναι άνθρωποι;; Και δεν το εννοώ μεταφορικά..

 

Σου φαίνεται μακρινό και ότι ίσως  εσένα  προσωπικά δεν θα σε αγγίξει ποτέ;; 

Είσαι 100% σίγουρος;; 

Σεμέλη

ΗΠΑ: Απαγορεύουν στους πολίτες να δίνουν φαγητό σε αστέγουςΗΠΑ, Ἀπαγορεύουν στοὺς πολίτες νὰ δίνουν φαγητὸ σὲ ἀστέγους..3


 Σχόλιο:Μα για να φορέσουν το τσιπάκι ή την ηλ. ταυτότητα, δεν πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη σε αυτούς που δεν θα το πάρουν από την υπόλοιπη κοινωνία, ώστε να εξαναγκαστούν να το πάρουν και αυτοί.

ΗΠΑ, Ἀπαγορεύουν στοὺς πολίτες νὰ δίνουν φαγητὸ σὲ ἀστέγους..4
Αρκετές πολιτείες στην Αμερική έχουν θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν τις δωρεές φαγητού σε αστέγους που τα έχουν ανάγκη. Συγχρόνως, άλλες πολιτείες δεν έχουν προβεί ακόμα σε τέτοιες ενέργειες, αλλά βάζουν κάποιες προϋποθέσεις στους «φιλάνθρωπους πολίτες», όπως χορήγηση άδειας με μεγάλο κόστος. Μια απάνθρωπη ενέργεια που δεν θυμάμαι να έχει προηγούμενο σε κάποια άλλη χώρα.


Οι δημοτικές αρχές των πόλεων που έχουν υιοθετήσει την εν λόγω απαγόρευση, αναφέρουν τρεις βασικούς λόγους που τους αναγκάζουν να μπουν σε αυτήν την διαδικασία. 
 
Πρώτον, προσπαθούν να προστατεύουν το μέσο πολίτη καθώς αυτός δεν έχει, πλέον, την οικονομική δυνατότητα να τρέφει αστέγους και, δεύτερον, θέλουν να αποφύγουν την τροφική δηλητηρίαση των αστέγων, λόγω ότι κάποια τρόφιμα που συγκεντρώνονται γι’ αυτούς ίσως είναι χαλασμένα ή έστω ανθυγιεινά . 
Και τέλος, πιο σοβαρός λόγος ακούγεται ο τρίτος, όπου οι κατά τόπους δημοτικές αρχές δηλώνουν πως θέλουν να αποφύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις των αστέγων στα κέντρα των πόλεων. 
Ο αριθμός τους έχει μεγαλώσει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια και ο συνωστισμός σε μέρη όπου δίνεται τροφή (όπως τα κέντρα των μεγαλουπόλεων) είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. 
 
Όσο γελοίοι και να φαίνονται αυτοί οι λόγοι, βγαίνουν από επίσημα χείλη. Πιθανόν, οι πραγματικές αιτίες της απαγόρευσης δωρεάς τροφίμων είναι άλλοι και δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα.
Βέβαια, κάποιοι αψήφησαν το νόμο και έδωσαν φαγητό γι’ αυτό και υπέστησαν τις συνέπειες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας εκκλησίας στην Λουιζιάνα όπου την απαγόρευσαν να μοιράζει δωρεάν ποσότητες νερού σε αστέγους αφού δεν είχε την προβλεπόμενη άδεια. 
ΗΠΑ, Ἀπαγορεύουν στοὺς πολίτες νὰ δίνουν φαγητὸ σὲ ἀστέγους..2
Παράλληλα, στο Χιούστον και στο Ορλάντο της Φλόριντα μέλη οργανώσεων τους απαγορεύτηκε να μοιράσουν φαγητό σε άτομα που το είχαν ανάγκη και, μάλιστα, στην δεύτερη πόλη η αστυνομία συνέλαβε μια ομάδα ακτιβιστών που το επιχείρησε. Όσο, για τα ΜΜΕ, υποστηρίζουν σιωπηρά αυτήν την απάνθρωπη πρωτοβουλία που λαμβάνει χώρα σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής.
 
Ο δημοσιoγράφος του οικονομικο-ειδησεογραφικού δικτύου The Economic Collapse που επιμελήθηκε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αναρωτιέται αν όντως η Αμερική είναι η χώρα της ελευθερίας.
 
Εμείς, με τη σειρά μας, καθόλου! 
(Visited 23 times, 1 visits today)
One thought on “ΗΠΑ, Ἀπαγορεύουν στοὺς πολίτες νὰ δίνουν φαγητὸ σὲ ἀστέγους..

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Παίζοντας μὲ τὸν πόνο τῶν ἀστέγων καὶ τῶν ἀπόρων… | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply